Wandelvakanties in de herfstvakantie

Kinderen zijn dol op spelen, ravotten en plezier maken, dit gaat perfect samen met een avontuurlijk wandelvakantie. Tijdens een wandelvakantie kunnen kinderen de natuur op een unieke manier ontdekken en leren over de verschillende dieren en planten die in het wild leven.

Ook is het perfect om tijd door te brengen met je gezin en mooie herinneringen te maken. Het beste moment voor een wandelvakantie, is de herfstvakantie. Lees hieronder tips met bestemmingen voor de herfstvakantie

Zwitserland in de herfstvakantie

Als je van bergen houdt, dan is Zwitserland met kinderen de perfecte bestemming. Tijdens de herfstvakantie zijn de bergen op zijn mooist met hun herfstkleuren en spectaculaire uitzichten, je geniet hier van de mooiste plekken. Er zijn talloze wandelpaden voor alle niveaus, dus je kunt het zo uitdagend maken als je zelf wilt, let wel goed op de afstanden voor de kinderen. Zorg er ook voor dat je goed voorbereid bent op het koelere weer en eventuele neerslag. 

Hieronder zie je Zwitserland afgebeeld.
Herfstvakantie-2023-zwitserland


Schotland in de herfstvakantie

Schotland is een ander prachtig land om met de kinderen te verkennen tijdens de herfstvakantie. Het landschap is altijd al adembenemend, maar tijdens de herfst maanden is het nog mooier.

De Schotse Hooglanden zijn bijvoorbeeld een geweldige plek om te wandelen en te genieten van het ongerepte landschap. De West Highland Way is een populaire route van 154 km die je meeneemt langs meren, rivieren en bergen. Of kies voor de Cairngorms waar je wilde dieren kunt spotten zoals edelherten en bergmarmotten. 

Hieronder zie je Schotland afgebeeld.
Herfstvakantie-2023-schotland

Denemarken in de herfstvakantie

Denemarken is uitgeroepen tot meest kindvriendelijke land! En dat is niet voor niets. Met de mooie natuur, leuke pretparken en alle andere bezienswaardigheden en activiteiten is het perfect voor kinderen.

Het is ook een land met een rijke geschiedenis en prachtige natuurlijke schoonheid. Vooral tijdens de herfstvakantie is het landschap van Denemarken adembenemend. Het is dan ook de perfecte tijd om te wandelen en te genieten van de prachtige herfstkleuren.

Er zijn veel mooie wandelroutes in Denemarken die je kunt verkennen tijdens de herfstvakantie. Eén van de mooiste wandelgebieden is Nationaal Park Mols Bjerge. Dit park heeft een gevarieerd landschap van heuvels, bossen, stranden en meren. Het biedt daarom talloze wandelroutes voor iedereen, van beginners tot ervaren wandelaars. 

Voor de kinderen is een bezoek aan Legoland een absolute must. Dit is de grootste attractie van Denemarken en biedt talloze attracties en activiteiten voor kinderen van alle leeftijden. Het is een fantastische manier voor afwisselen en om de kinderen te vermaken en ze een onvergetelijke vakantie te bezorgen.

Hieronder zie je Denemarken afgebeeld.
Herfstvakantie-2023-denemarken

Oosterijk in de herfstvakantie

Ook Oosterijk is een prachtig wandelland en perfect voor een actieve vakantie met het gezin. In de herfst zijn de temperaturen nog steeds aangenaam en perfect om te wandelen in de bergen. Daarnaast biedt Oostenrijk tal van kindvriendelijke activiteiten, accommodaties en restaurants.  

Oostenrijk heeft een goed onderhouden netwerk van wandelpaden die geschikt zijn voor verschillende niveaus en leeftijden. Of je nu op zoek bent naar een makkelijke wandeling door de heuvels of een uitdagende tocht door de bergen, er is voor elk wat wils. Veel wandelpaden zijn ook kindvriendelijk en hebben onderweg speeltuinen, educatieve borden en andere activiteiten die de interesse van kinderen kunnen wekken.

Hieronder zie je Oosterijk afgebeeld.
Herfstvakantie-2023-oosterijk


Fins lapland in de herfstvakantie

Een bestemming die vooral bekend is om de winterwalhalla, maar wist je dat dit gebied ook een prachtige bestemming is in de herfstvakantie?  Je kunt er prachtig wandelen door de ongerepte landschappen, een van de mooist plekken om te hiken is Oulanka National Park. 

In de herfst is het water nog niet bevroren, dus maak in Fins Lapland een lange kajaktocht door de wildernis, ga suppen op een kalm meertje of ga samen met het gezin een dagje vissen. Wist je dat je ook in de herfst het Noorderlicht kunt spotten? Hoe tof is dit! Een hele bijzondere, mooie, maar vooral magische vakantie!

Hieronder zie je Fins Lapland afgebeeld.
Herfstvakantie-2023-fins-lapland

Dit waren onze tips voor leuke wandelvakanties in de herfstvakantie

Ben je op zoek naar tips voor het wandelen zelf? Om het leuk te maken voor kinderen? Lees dan ook zeker onze blog met tips voor het wandelen.


Waarom op vakantie in de herfstvakantie?

Nou, ten eerste is het een perfect moment om erop uit te trekken met het gezin. Het is rustiger dan in de zomer, wat betekent dat je meer ruimte hebt om van de mooie omgeving te genieten en activiteiten te ondernemen. Bovendien zijn de prijzen vaak ook een stuk voordeliger dan in het hoogseizoen.

Of je nu wilt gaan wandelen in de bergen, genieten van een ontspannen strandvakantie of kiest voor een toffe stedentrip, er is voor ieder wat wils tijdens de herfstvakantie. En laten we eerlijk zijn, wie houdt er nu niet van om mooie herinneringen te maken met het gezin tijdens deze gezellige tijd van het jaar? Dus waar wacht je nog op? Boek snel jouw herfstvakantie en beleef een onvergetelijke tijd met het gezin!

Heb jij zelf nog tips? Deel deze dan met ons. Of doe volop inspiratie op in onze gratis reisforum community. Lees ervaring van andere en stel je vragen! 
Over ons Een gratis reisforum voor
vakanties met kinderen

Het ouderschap inspireerde ons tot het ontwikkelen van een app: een gratis reisforum voor ouders om inspiratie op te doen en tips te delen over vakanties met kinderen! Chat, inspireer en lees verhalen van honderden andere ouders.

Bekijk het reisforum
Copyright © 2023 WeDiscover | Powered by WebSentiment
Inloggen om verder te gaan. Hiervoor dien je ingelogd te zijn. Nog geen account? Ga dan naar registreren.
Laat je inspireren in ons gratis reisforum voor ouders!Registreer je nu 100% gratis en neem deel aan onze reisforum groepen. 
Stel hier al je vragen, deel je (on)zekerheden, spar met andere ouders en ontdek de mooiste en meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen!
Ontdek onze app
Het product is toegevoegd
aan uw winkelmand