Zonvakantie bestemmingen in de herfstvakantie

De herfstvakantie is een heerlijke periode om er even tussenuit te gaan. De drukte van de zomer is voorbij, de prijzen zijn lager en de temperaturen zijn nog steeds aangenaam in veel delen van de wereld. Bovendien zijn er veel bestemmingen die perfect zijn voor een heerlijke kindvriendelijke vakantie. In deze blog delen we enkele van de beste zonbestemmingen voor de herfstvakantie.

Een zonvakantie in de herfstvakantie op de Canarische eilanden 

Als je graag van de zon wilt genieten tijdens de herfstvakantie, dan zijn er verschillende bestemmingen die je kunt overwegen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Canarische eilanden? Deze super kindvriendelijke eilanden bieden alles wat je nodig hebt voor een perfecte vakantie met het hele gezin. Met zandstranden om te spelen, waterparken en dierentuinen is er voor ieder wat wils.

Of je nu wilt ontspannen in de zon of op avontuur wilt gaan, Canarische Eilanden heeft het allemaal, met een heerlijk klimaat en altijd een zonnetje.

Hieronder zie je de Canarische eilanden afgebeeld. 
Herfstvakantie-2023-tenerife

 

Een zonvakantie in de herfstvakantie in Portugal

Ook Portugal is een geweldige zonvakantie bestemming tijdens de herfstvakantie. Geniet van de prachtige kustlijn en heerlijk eten zonder de drukte van het hoogseizoen.

Als je een strandliefhebber bent, is de Algarve de plek voor jou. Het is een van de populairste regio's in Portugal en staat bekend om zijn mooie stranden. In de herfstvakantie zijn de stranden minder druk en heb je meer rust om van de zon te genieten en te zwemmen in de zee. Daarnaast biedt het achterland van de Algarve sfeervolle dorpjes op de heuvels en ook mooie, historische stadjes aan de kust die wachten om ontdekt te worden!

Of ontdek Madeira, het Hawaï van Europa! Een prachtig eiland van Portugal. Met een gemiddelde temperatuur van 23 graden in november is dit ook zeker een geschikte bestemming voor in de herfstvakantie. 

Hieronder zie je Portugal afgebeeld. 
Herfstvakantie-2023-portugal


Een zonvakantie in de herfstvakantie in Egypte

Voor wie op zoek is naar meer warmte, is Egypte de perfecte bestemming. Dit land heeft het hele jaar door een warm en droog klimaat en de badplaatsen zijn in de herfstmaanden minder druk, wat betekent dat je meer ruimte hebt om te ontspannen en te genieten van de prachtige stranden en kristalheldere wateren. 
 
Maar Egypte heeft nog veel meer te bieden dan alleen zon en strand! Een bezoek aan de piramides van Gizeh is een absolute must-see en mag niet ontbreken op je bucketlist. Een van de grootste en oudste architectonische prestaties van de mensheid en is een echte blikvanger in de woestijn. En als je geïnteresseerd bent in de oude geschiedenis, is een bezoek aan de historische stad Luxor een leuke optie. Hier vind je enkele van de beste bewaarde tempels en tombes uit het oude Egypte, waaronder de Vallei der Koningen. 

Een ander voordeel van het bezoeken van Egypte tijdens de herfstvakantie is dat het minder heet is dan in de zomermaanden. Dit is vooral voor de kinderen erg fijn.

Hieronder zie je Egypte afgebeeld. 
Herfstvakantie-2023-egypte

 

Een zonvakantie in de herfstvakantie in Malta

Of je nu wilt ontspannen op het strand of nieuwe culturele ervaringen wilt opdoen, Malta heeft voor ieder wat wils. Als je in oktober op Malta bent, kun je genieten van aangename temperaturen van gemiddeld 24 graden Celsius. Dit is ideaal om te genieten van de zon op de prachtige stranden en baaien die Malta te bieden heeft.

Malta is ook een leuke bestemming voor kinderen. Er zijn verschillende activiteiten en bezienswaardigheden die kinderen zullen aanspreken. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Popeye Village, een dorp dat is gebouwd voor de film Popeye en nu dienstdoet als attractiepark. Ook het Malta National Aquarium, het Mediterraneo Marine Park en de Playmobil FunPark zijn populaire attracties voor gezinnen met kinderen. Daarnaast kunnen kinderen natuurlijk ook heerlijk spelen op de mooie stranden en is er de mogelijkheid om te snorkelen en te zwemmen in de heldere wateren.

Hieronder zie je Malta afgebeeld. 
Herfstvakantie-2023-malta

 

Een zonvakantie in de herfstvakantie in Cyprus

Van alle eilanden in Europa is Cyprus één van de meest zonzekere eilanden. Cyprus is dan ook een fantastische bestemming om te overwegen. Maak mooie wandelingen door de natuur, bezoek de mooie badplaatsen, lekkere restaurants, historische dorpen en culturele bezienswaardigheden uit de Romeinse tijd. 

Oktober is de ideale tijd om Cyprus te bezoeken omdat de gemiddelde temperatuur rond de 25 graden Celsius ligt. Dit betekent dat je heerlijk kunt genieten van de warme zonnestralen en verkoelende duiken in de Middellandse Zee.

Hieronder zie je Cyprus afgebeeld. 
Herfstvakantie-2023-cyprus


Waarom op vakantie in de herfstvakantie?

De herfstvakantie is het perfecte moment om erop uit te trekken met het gezin. Het is rustiger dan in de zomervakantie, wat betekent dat je meer ruimte hebt om van de mooie omgeving te genieten en activiteiten te ondernemen. Bovendien zijn de prijzen vaak ook een stuk voordeliger en de tempraturen niet zo hoog.

Of je nu wilt gaan wandelen in de natuur, genieten van een ontspannen strandvakantie of kiest voor een toffe stedentrip, er is voor ieder wat wils tijdens de herfstvakantie. En laten we eerlijk zijn, wie houdt er nu niet van om mooie herinneringen te maken met het gezin tijdens deze gezellige tijd van het jaar?

Dus waar wacht je nog op? Boek snel jouw zonvakantie in de herfstvakantie en beleef een onvergetelijke vakantie met kinderen!

Over ons Een gratis reisforum voor
vakanties met kinderen

Het ouderschap inspireerde ons tot het ontwikkelen van een app: een gratis reisforum voor ouders om inspiratie op te doen en tips te delen over vakanties met kinderen! Chat, inspireer en lees verhalen van honderden andere ouders.

Bekijk het reisforum
Copyright © 2023 WeDiscover | Powered by WebSentiment
Inloggen om verder te gaan. Hiervoor dien je ingelogd te zijn. Nog geen account? Ga dan naar registreren.
Laat je inspireren in ons gratis reisforum voor ouders!Registreer je nu 100% gratis en neem deel aan onze reisforum groepen. 
Stel hier al je vragen, deel je (on)zekerheden, spar met andere ouders en ontdek de mooiste en meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen!
Ontdek onze app
Het product is toegevoegd
aan uw winkelmand