Ontdek de 7 Mooiste Plekken in Zwitserland 

Zwitserland, een paradijs vol prachtige campings, landschappen en outdoor-activiteiten. Een topbestemming voor een vakantie met kinderen. We hebben de mooiste plekken in Zwitserland op een rijtje gezet die je zeker niet mag missen tijdens jullie familievakantie!

Bekijk ook onze favoriete accommodaties in Zwitserland.

 

1. Zermatt & Matterhorn: Beste Gezinsvriendelijke Alpenbestemming

Zermatt is een autovrij dorp gelegen aan de voet van de iconische Matterhorn, een van de meest gefotografeerde bergen ter wereld. Dit juweeltje in de Alpen is de ideale plek voor een vakantie in Zwitserland met kinderen. Hier kunnen families zich onderdompelen in de authentieke Zwitserse bergcultuur, variërend van het genieten van een overheerlijke raclette tot het maken van avontuurlijke bergwandelingen met het gezin in Zwitserland. 

In de winter transformeert Zermatt in een waar wintersportparadijs, waar skiën en snowboarden in Zwitserland tot de topactiviteiten behoren. Het maakt Zermatt een kindvriendelijk en veelzijdige bestemming voor een gezinsvakantie in Zwitserland, elk seizoen!

> Bekijk leuke accommodaties in Zermatt via Booking.

Mooiste-plekken-zwitserland-1-Matterhorn

2. Interlaken: de mooiste uitzichten in Zwitserland

Als je op zoek bent naar de ultieme ervaring aan het water, dan is Interlaken de plek bij uitstek. Genesteld tussen het Meer van Thun en het Meer van Brienz, is deze bestemming een walhalla voor liefhebbers van wateractiviteiten. Hier kun je genieten van zwemmen in Zwitserland, kajakken op Zwitserse meren, en zelfs paddleboarden. Wat Interlaken extra bijzonder maakt, zijn de adembenemende uitzichten op de omliggende bergen, waardoor elke activiteit nog magischer wordt. Het is de ideale plek voor een actieve familievakantie in Zwitserland!

> Bekijk leuke accommodaties in Interlaken via Booking.

Mooiste-plekken-zwitserland-2-Interlaken

3. Het Lauterbrunnental: De mooiste Watervallen in Zwitserland

Hoewel Zwitserland niet bekendstaat om zijn fjorden, biedt dit schilderachtige dal met zijn steile kliffen en talloze watervallen een ervaring die daar niet voor onderdoet. Bekend als het 'dal van de 72 watervallen', is het een van de meest bezienswaardige plekken in Zwitserland. Het is de ideale setting voor wandelen in Zwitserland, waar je kunt genieten van de indrukwekkende natuur en de adembenemende Zwitserse watervallen.

Mooiste-plekken-zwitserland-3-Lauterbrunnental

4. Engadin: Mooie plek in Zwitserland

Als natuurliefhebbers op zoek naar een perfecte bestemming in Zwitserland met kinderen, dan is Engadin de plek voor jullie. Deze vallei in de Alpen is een paradijs voor outdooractiviteiten, en een van de mooiste plekken in Zwitserland voor gezinnen. Of je nu zin hebt in wandelen in Zwitserland, fietsen langs pittoreske routes, of zelfs een spannende raftingtocht in de Inn-rivier, Engadin biedt het allemaal. Het is een must-visit voor gezinnen die van avontuur en natuur houden.

> Bekijk leuke accommodaties in Engadin via Booking.

Mooiste-plekken-zwitserland-4-Engadin

5. Jungfraujoch: Onvergetelijke Bergervaring met Kinderen in Zwitserland

Jungfraujoch is niet zomaar een bestemming; het is de 'Top van Europa' en tevens het hoogste treinstation in Europa. Een reis hierheen is een once-in-a-lifetime ervaring en absoluut een van de mooiste plekken in Zwitserland. Het adembenemende uitzicht op de omliggende bergen en gletsjers maakt dit een hoogtepunt van elke Zwitserland met kinderen vakantie. Naast het genieten van het uitzicht zijn er diverse activiteiten mogelijk, zoals een bezoek aan het ijspaleis en verschillende sneeuwsporten. Het is een fantastische plek voor gezinnen die houden van avontuur in de Zwitserse bergen.

Mooiste-plekken-zwitserland-5-Jungfraujoch

6. Meer van Genève: Highlight van Zwitserland

Van de wijngaarden van Lavaux tot de Chillon burcht, het Meer van Genève heeft zowel culturele als natuurlijke bezienswaardigheden. Een boottocht over het meer biedt een uniek perspectief op de omgeving en is een ontspannende manier om de dag door te brengen met het gezin.  Het is een must-see voor diegenen die het beste willen halen uit hun vakantie in Zwitserland!

Mooiste-plekken-zwitserland-6-Genève

7. Graubünden: De Ideale Mix van Luxe en Natuur in Zwitserland

Graubünden is echt een smeltkroes van ervaringen, wat het perfect maakt voor een vakantie met kinderen in Zwitserland. Van het genieten van luxe in de wereldberoemde badplaats St. Moritz tot schilderachtige treinreizen met de Bernina Express, er is hier voor elk wat wils. Of je nu wilt ontspannen met de kinderen in een luxe resort of wilt wandelen in Zwitserland in het nationaal park, Graubünden heeft een scala aan activiteiten die zorgen voor een heerlijke familievakantie in Zwitserland!

> Bekijk leuke accommodaties in Graubünden via Booking.

Mooiste-plekken-zwitserland-7-Graubünden

Dit waren de 7 mooiste plekken in Zwitserland

Als je nog meer inspiratie en praktische Zwitserland vakantie tips zoekt, nodigen we je uit om deel te nemen aan ons Europa reisforum via de WeDiscover app. Dankzij onze 100% gratis app ontvang je direct meldingen wanneer er een nieuw bericht is geplaatst of een antwoord is gegeven. Word lid en start vandaag nog met het plannen van je vakantie in Zwitserland met kinderen!

Lees nu ook de top 8 met mooie en kindvriendelijke campings in Zwitserland!

Over ons Een gratis reisforum voor
vakanties met kinderen

Het ouderschap inspireerde ons tot het ontwikkelen van een app: een gratis reisforum voor ouders om inspiratie op te doen en tips te delen over vakanties met kinderen! Chat, inspireer en lees verhalen van honderden andere ouders.

Bekijk het reisforum
Copyright © 2023 WeDiscover | Powered by WebSentiment
Inloggen om verder te gaan. Hiervoor dien je ingelogd te zijn. Nog geen account? Ga dan naar registreren.
Laat je inspireren in ons gratis reisforum voor ouders!Registreer je nu 100% gratis en neem deel aan onze reisforum groepen. 
Stel hier al je vragen, deel je (on)zekerheden, spar met andere ouders en ontdek de mooiste en meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen!
Ontdek onze app
Het product is toegevoegd
aan uw winkelmand