Schotland met Kinderen: een avontuurlijke familievakantie

Wie zegt dat Schotland alleen een bestemming is voor whiskyliefhebbers en golffanaten? Een vakantie naar Schotland met kinderen biedt een magisch decor van kastelen, avontuurlijke treinreizen en de mooiste natuur. Dus, waarom naar Schotland met kinderen? Lees verder en ontdek het zelf!

> Bekijk leuke accommodaties in Schotland via Booking.


Klimaat en de beste reistijd voor Schotland

Laten we eerst het Schotse weer even behandelen. Het klimaat varieert van gematigd in de zomer tot vrij koud in de winter. De beste reistijd voor een vakantie naar Schotland met het gezin is van mei tot september wanneer de dagen langer en warmer zijn. Mocht je toch in de winter willen gaan, zorg dan voor warme kleding en geniet van het magische winterlandschap dat Schotland te bieden heeft. Ook in het najaar is Schotland een ontzettend mooie vakantiebestemming, bijvoorbeeld in de herfstvakantie. Met de mooie herfstkleuren vind je hier werkelijk de mooiste uitzichten.

Wandelen in Schotland met kinderen

Schotland is niet zomaar een land; het is een canvas van ongerepte landschappen! Wandelen in Schotland is als bladeren door een prentenboek van Moeder Natuur, waarin elk pad een nieuw avontuur belooft. Van de glooiende heuvels tot de ruige kliffen langs de kust; er is een diversiteit die je nergens anders vindt! Elk seizoen heeft zijn eigen uitstraling, alles heeft iets unieks en is prachtig. 

Van de glooiende heuvels in de Lowlands tot de uitdagende, maar beheersbare, routes in de Highlands, er is een pad voor elk niveau. Sommige paden zijn zelfs geschikt voor kinderwagens, waardoor ze toegankelijk zijn voor gezinnen met jonge kinderen. Denk ook eens aan een rugdrager, zo kunnen jonge kinderen gemakkelijker mee en hoef je minder rekening te houden met de wandelpaden.

Schotland is een perfecte bestemming voor gezinnen met jonge kinderen. Anna vertelde in onze gastblogs over een ontzettend mooie rondreis door Schotland die ze hebben gemaakt met hun zoontje van 9 maanden. Leuk om te lezen en om inspiratie op te doen!

Schotland-met-kinderen-1-wandelen


De majestueuze Schotse Highlands

Als er één plek is die je gezien moet hebben, dan zijn het de Schotse Highlands. De lijst met mooiste plekken in Schotland is niet compleet zonder een bezoek aan dit ruige en toch betoverende landschap.

Schotland-met-kinderen-2-highlands


Kastelen in Schotland voor de Kleine Prinsen en Prinsessen

Kastelen en kinderen? Een perfecte match! Van het sprookjesachtige Eilean Donan Castle tot het indrukwekkende Edinburgh Castle, de kastelen in Schotland zijn niet alleen mooi, maar ook een feest voor de fantasie. Vergeet ook niet om de interactieve tentoonstellingen te bezoeken die vaak in deze kastelen te vinden zijn.

Schotland-met-kinderen-3-kastelen


Bezienswaardigheden in Schotland met kinderen

Andere bezienswaardigheden in Schotland zijn Loch Ness (wie weet, misschien spot je het monster) en de levendige steden Edinburgh en Glasgow, die volop kindvriendelijke musea en attracties bieden. Ook een bezoek aan een lokale schapenboerderij kan een leuke en leerzame ervaring zijn voor de hele familie.

Treinreis door Schotland

Een rondreis door Schotland met de trein is een ervaring op zich. De Jacobite Steam Train neemt je mee door enkele van de meest adembenemende landschappen die je ooit zult zien. Denk aan Harry Potter-achtige taferelen met eindeloze bergen, meren en zelfs een echte stoomtrein.

Schotland-met-kinderen-4-treinreis


Kindvriendelijke steden in Schotland

Edinburgh en Glasgow zijn must-visit steden voor elke familie. Van het Edinburgh Festival in augustus tot de kindvriendelijke musea in Glasgow, er is hier voor elk wat wils. Beide steden hebben tal van parken waar de kinderen kunnen spelen terwijl de ouders genieten van hun vakantie in Schotland met kinderen. 

Schotland-met-kinderen-5-Edinburgh


Schotlands Iconische Meren

En dan hebben we nog de meren. Loch Lomond en Loch Ness zijn slechts een paar van de meren die een dagtocht meer dan waard zijn. Met de spannende verhalen maakt dit voor de kinderen een echt avontuur! De meren bieden tal van wateractiviteiten die leuk zijn voor het hele gezin, van kanoën tot vissen.

Schotland-met-kinderen-6-Loch-Ness

Ontdek meer over Schotland met kinderen in ons reisforum

Wil je nog meer inspiratie voor je vakantie naar Schotland met kinderen? Bezoek dan ons Europa reisforum in de WeDiscover app. Hier delen ouders hun ervaringen en kun je je vragen stellen. Dankzij onze 100% gratis app ontvang je meldingen zodra er een nieuw bericht is geplaatst of een antwoord op je vraag is gekomen.
Over ons Een gratis reisforum voor
vakanties met kinderen

Het ouderschap inspireerde ons tot het ontwikkelen van een app: een gratis reisforum voor ouders om inspiratie op te doen en tips te delen over vakanties met kinderen! Chat, inspireer en lees verhalen van honderden andere ouders.

Bekijk het reisforum
Copyright © 2023 WeDiscover | Powered by WebSentiment
Inloggen om verder te gaan. Hiervoor dien je ingelogd te zijn. Nog geen account? Ga dan naar registreren.
Laat je inspireren in ons gratis reisforum voor ouders!Registreer je nu 100% gratis en neem deel aan onze reisforum groepen. 
Stel hier al je vragen, deel je (on)zekerheden, spar met andere ouders en ontdek de mooiste en meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen!
Ontdek onze app
Het product is toegevoegd
aan uw winkelmand