De 8 leukste kindvriendelijke vakantieparken in Denemarken

Er zijn meerdere redenen waarom een vakantie met kinderen in Denemarken zo geweldig is. Als allereerste is Denemarken uitgeroepen tot het meest vriendelijke vakantieland! Er zijn in Denemarken een heleboel mooie plekken en leuke activiteiten, gericht op kinderen. Er is voor ieder wat wils. 

De vakantieparken in Denemarken zijn op-en-top kindvriendelijk met ontzettend leuke extra’s. Er is bijvoorbeeld een vakantiepark met een echte handgemaakte Viking speeltuin, hoe tof is dat! We vonden ook leuke vakantieparken in Denemarken bij Legoland, vakantieparken in Denemarken aan het strand, en vakantieparken in Denemarken met zwembad. Lees hieronder een selectie die wij maakte van de leukste vakantieparken in Denemarken.

> Bekijk complete vakanties naar Denemarken met kinderen via TUI.

1. Vakantiepark Lalandia Billund: vakantiepark bij Legoland met zwembad in Denemarken

Een van de leukste vakantieparken in Denemarken is Lalandia Billund. Voor kinderen echt een ontzettend leuk vakantiepark en ook hét vakantiepark voor Legoland liefhebbers. Lalandia Billund ligt recht tegenover de ingang van Legoland en heeft alle faciliteiten die je je als kind kunt wensen. Zoals een subtropisch zwemparadijs, meerdere speeltuinen en meerdere restaurants met een 100% kidsproof menukaart. 

Het zwemparadijs is echt een ware belevenis. Het is helemaal overdekt, er zijn stranden, palmbomen, een wildwaterbaan, wind zodat er golven zijn en een lagune met tropische vissen. Een vakantiepark in Denemarken waar kinderen zich geen seconde zullen vervelen!

Afgebeeld zie je het vakantiepark Lalandia Billund.
Kindvriendelijke-vakantieparken-in-Denemarken-1-Lalandia-Billund
Kindvriendelijke-vakantieparken-in-Denemarken-1-Lalandia-Billund


2. Vakantiepark Trelde Næs: kindvriendelijk vakantiepark in Denemarken aan zee

Dit centraal gelegen vakantiepark in Denemarken ligt aan zee op een klif met prachtige uitzichten! Trelde Naes is een goede tweede plek in onze lijst vakantieparken in Denemarken. Let hier wel op dat het strand te bereiken is via trappen. Hou hier rekening mee met buggy/rugdrager. 
Er zijn meerdere parken en bezienswaardigheden op niet al te lange afstand, het park ligt dus perfect als je vandaaruit bijvoorbeeld een dagje met de kinderen naar Legoland wilt (50 km). Op het park is een bistro waar je lekker kunt eten, en in juli is er animatie voor de kids. 

Afgebeeld zie je het vakantiepark Trelde Naes.
Kindvriendelijke-vakantieparken-in-Denemarken-2-Vakantiepark-Trelde-Næs-Camping
Kindvriendelijke-vakantieparken-in-Denemarken-2-Vakantiepark-Trelde-Næs-Camping


3. Vakantiepark Skærbæk Ferieby: gezellig vakantiepark in Denemarken nabij zandstranden

Skærbæk Ferieby is een mooi en klein vakantiepark met vrijstaande huizen. Ook dit park ligt weer perfect vlak bij de bekende attractieparken in Denemarken. De kleinschaligheid maakt dit park perfect met kinderen. Het ligt vlak bij een schiereilandje waar je het breedste zandstrand van Europa vindt. Dit park is enorm populair, vooral in de meivakantie. En dat is niet voor niets. Wees er dus snel bij!

Afgebeeld zie je het vakantiepark Skærbæk Ferieby.
Kindvriendelijke-vakantieparken-in-Denemarken-3-Vakantiepark-Skærbæk-Ferieby
Kindvriendelijke-vakantieparken-in-Denemarken-3-Vakantiepark-Skærbæk-Ferieby

4. Vakantiepark Ribe Byferie: historische kindvriendelijke vakantiebestemming in Denemarken

Ribe Byferie is een kindvriendelijk vakantiepark op loopafstand van Ribe. Ribe is een prachtige stad die maar liefst 1300 jaar oud is. Er zijn heel veel historische gebouwen omgeven door smalle steegjes, en riviertjes. Het park is gebouwd in de stijl van de oude stad en ligt in de buurt van Nationaal Park de Waddenzee (Vadehavet). Op het park is een ontzetten gave speeltuin helemaal met de hand en in Viking stijl gebouwd. Voor alle stoere jongens en meiden een supertoffe belevenis op dit kindvriendelijke vakantiepark in Denemarken!

Afgebeeld zie je het vakantiepark Ribe Byferie.
Kindvriendelijke-vakantieparken-in-Denemarken-4-Vakantiepark-Ribe-Byferie
Kindvriendelijke-vakantieparken-in-Denemarken-4-Vakantiepark-Ribe-Byferie

5. Beachpark Landal Ebeltoft: prachtig vakantiepark in denemarken aan de kust

Beachpark Ebeltoft vakantiepark is gelegen in het nationale mark Mols Bjerge, aan de kust en het strand. Vanuit elke bungalow is er een prachtig uitzicht. Geniet van de diverse wandel- en fietstochten met het gezin en ontdek wat Djursland jullie allemaal te bieden heeft. Vele attracties, kindvriendelijke zandstranden, een fascinerende wilde natuur en gezellige kustplaatsen! 

Afgebeeld zie je het vakantiepark Landal Beachpark Ebeltoft.
Kindvriendelijke-vakantieparken-in-Denemarken-5-Beachpark-Ebeltoft
Kindvriendelijke-vakantieparken-in-Denemarken-5-Beachpark-Ebeltoft2

6. Vakantiepark Lalandia Søndervig: fantastisch vakantiepark in Denemarken met groot zwembad

Op zoek naar een kindvriendelijk vakantiepark in Denemarken met groot zwembad? Net achter de duinen van de gezellige badplaats Søndervig ligt dit nieuwe park van Lalandia. In het overdekte centrum vind je diverse faciliteiten en activiteiten voor de hele familie. Er is een groot zwemparadijs Lalandis aquadome met glijbanen en Surf Rider en een superleuk indoor speelparadijs Monky Tonky Land voor alle kids tot en met 12 jaar. Je kunt en paddlen en tennissen. 

Naast de activiteiten zijn vooral de natuur en de omliggende omgeving heel mooi. Vanaf je vakantiewoning loop je door de duinen naar het lange, brede zandstrand, naar de gezellige winkelstraat en naar de zandsculpturen. De Ringkøbing Fjord ligt landinwaarts. Hier kan je diverse watersporten doen, zoals kitesurfen en wakeboarden. Aan de fjord ligt ook de gezellige vissershaven van Hvide Sande. Er is dus tijdens je vakantie zowel op het vakantiepark als in de omgeving is er voldoende te doen voor het hele gezin.

Afgebeeld zie je het vakantiepark Lalandia Søndervig.
Kindvriendelijke-vakantieparken-in-Denemarken-6-Lalandia-Søndervig
Kindvriendelijke-vakantieparken-in-Denemarken-6-Lalandia-Søndervig2

7. Beach Park Landal Middelfart: natuurrijk vakantiepark in Denemarken met zwembad

Dit park mag ook zeker niet ontbreken in onze lijst met leukste en kindvriendelijke vakantieparken in Denemarken. Verstopt in het mooie beukenbos van Hindsgavl Dyrehave ligt Landal Middelfart. 
Een leuk en kindvriendelijk vakantiepark voor het hele gezin. Er is van alles te beleven. Ga op ontdekking in het groen of verken de omgeving vanaf het water met een kajaktocht. Het park ligt vlakbij Fænøsund dat samen met de Kleine Belt heel veel leuke watersportmogelijkheden biedt. Er is een overdekte zwembad en een openluchtzwembad, je kunt dus altijd lekker zwemmen met de kids. Er zijn ook andere activiteiten op het park te doen zoals een creatieve werkplaats, een voetbalveld, een speeltuin, een speurtocht en leuke spelletjes voor het hele gezin.

Afgebeeld zie je het vakantiepark Landal Middelfart.
Kindvriendelijke-vakantieparken-in-Denemarken-7-Beach-Park-Middelfart
Kindvriendelijke-vakantieparken-in-Denemarken-7-Beach-Park-Middelfart

8. Landal Ronbjerg: idyllisch vakantiepark in Denemarken aan het strand en met zwembad

Het Landal Vakantiepark Rønbjerg ligt in Ranum. Ranum is gelegen midden in de Limfjord, dit is een langgerekte baai in Noord-Jutland. Een ontzettend mooi vakantiepark in Denemarken aan het strand. In de omgeving is veel mooie natuur met fjordlandschappen maar ook heidevelden en mooie zandstranden. 

Het vakantiepark heeft een binnenzwembad dat is voorzien van een waterglijbaan en een golfslagbad. Voor de kleintjes is er een peuterbadje aanwezig. Het hele jaar is er een animatieteam aanwezig die zorgt voor vele leuke activiteiten, uiteraard is Bollo ook aanwezig. Voor de kinderen is er ook een indoorspeelparadijs met een echte een airtrampoline. Ook voor de sportliefhebbers is er buiten het zwemmen en wandelen genoeg te beleven, met een klimwand, tennisbanen, squash ruimte, een fitnessruimte en nog veel meer in dit leuke vakantiepark in Denemarken! 

Afgebeeld zie je het Landal Vakantiepark Rønbjerg.
Kindvriendelijke-vakantieparken-in-Denemarken-8-Landal-Ronbjerg
Kindvriendelijke-vakantieparken-in-Denemarken-8-Landal-Ronbjerg

Dit waren de 8 leukste kindvriendelijke vakantieparken in Denemarken

Denemarken biedt een breed scala aan kindvriendelijke vakantieparken die perfect zijn voor gezinnen die op zoek zijn naar een mix van avontuur, ontspanning en culturele beleving. Of je nu het gevoel van een Viking wilt ervaren, het legendarische Legoland wilt bezoeken, of gewoon wilt genieten van de prachtige natuurlijke omgevingen en kustlijnen, er is een perfect vakantiepark voor jou en je gezin. 

Onze selectie van vakantieparken vertegenwoordigt slechts het topje van de ijsberg van wat Denemarken te bieden heeft. Het is tijd om je koffers te pakken, je kinderen mee te nemen en de Deense gastvrijheid zelf te ervaren. Geniet van een heerlijke vakantie in Denemarken met het gezin!

Kijk voor meer inspiratie over Denemarken met kinderen in ons reisforum. Lees hier de ervaringen van andere ouders. Neem nu deel en download onze gratis app!
Over ons Een gratis reisforum voor
vakanties met kinderen

Het ouderschap inspireerde ons tot het ontwikkelen van een app: een gratis reisforum voor ouders om inspiratie op te doen en tips te delen over vakanties met kinderen! Chat, inspireer en lees verhalen van honderden andere ouders.

Bekijk het reisforum
Copyright © 2023 WeDiscover | Powered by WebSentiment
Inloggen om verder te gaan. Hiervoor dien je ingelogd te zijn. Nog geen account? Ga dan naar registreren.
Laat je inspireren in ons gratis reisforum voor ouders!Registreer je nu 100% gratis en neem deel aan onze reisforum groepen. 
Stel hier al je vragen, deel je (on)zekerheden, spar met andere ouders en ontdek de mooiste en meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen!
Ontdek onze app
Het product is toegevoegd
aan uw winkelmand