Denemarken met kinderen

Denemarken is een ontzettend kindvriendelijke vakantiebestemming. Denemarken is zelfs uitgeroepen tot het meest kindvriendelijke vakantieland, en dat is niet voor niks! Kindvriendelijke accommodaties, lekkere stranden, mooie natuur en natuurlijk leuke pretparken zoals Legoland. Denemarken heeft alles in huis om je gezinsvakantie onvergetelijk te maken. In deze blog nemen we je mee op naar dit Scandinavische pareltje en laten we je zien waarom Denemarken met kinderen zo leuk is.

> Bekijk complete vakanties naar Denemarken met kinderen via TUI.

Waarom een vakantie naar Denemarken met kinderen?

Denemarken, met zijn vele bezienswaardigheden en prachtige natuur, is niet voor niets verkozen tot het meest kindvriendelijke vakantieland ter wereld. Een vakantie naar Denemarken is ideaal voor gezinnen die op zoek zijn naar avontuur en ontspanning. Overal waar je gaat tijdens je rondreis door Denemarken met kinderen, merk je hoe de Deense samenleving is afgestemd op gezinnen. Van veilige speeltuinen en kindvriendelijke restaurants tot gemakkelijke toegang tot openbare voorzieningen; Denemarken maakt het ouders gemakkelijk en kinderen blij.

Er zijn ook ontzettend veel kindvriendelijke campings en vakantieparken te vinden in de mooiste plekken van Denemarken. Deze campings liggen vaak midden in de natuur. Hier kun je volledig ontspannen, terwijl de kinderen heerlijk kunnen spelen en op onderzoek uit kunnen. Met zoveel te bieden, is het geen wonder dat steeds meer families kiezen voor Denemarken als hun vakantiebestemming.

De leukste uitstapjes in Denemarken

Wanneer je een rondreis door Denemarken met kinderen plant, zijn er heel veel leuke bezienswaardigheden waar je uit kunt kiezen. Ga bijvoorbeeld naar het openluchtmuseum Hjerl Hede. Hier komt de geschiedenis van het Deense platteland letterlijk tot leven. Loop binnen bij de lokale bakker voor een historisch stukje brood, vraag de drogist om een puntzak zuurtjes of bewonder de traditionele molen. Ook de plattelandsschool en talrijke werkplaatsen hebben een plekje op Hjerl Hede. Ontzettend leuk om te zien voor groot en voor klein.

En een van de hoogtepunten is natuurlijk Legoland Billund, waar je kinderen zich wanen in een paradijs van LEGO-blokjes. Of bezoek het pretpark Tivoli Gardens in Kopenhagen. Vanaf het moment dat je door de toegangspoort loopt, stap je in een wereld van sprookjes, exotische landen en spannende attracties. Je kunt hier echt voelen dat vele generaties ook talloze dingen gezien en beleefd hebben. Voor de waaghalzen biedt het park een van 's werelds hoogste kettingcarrousels en een aantal razendsnelle achtbanen. 

Naast de bekende attractieparken is Denemarken ook rijk aan kindvriendelijke speeltuinen, verspreid over het hele land. Deze speelplekken zijn vaak geïntegreerd in de stedelijke en landelijke gebieden, waardoor ze gemakkelijk te vinden en toegankelijk zijn. Of je nu in een grote stad verblijft of de rustigere plattelandsdelen bezoekt, je bent nooit ver verwijderd van een veilige en leuke plek waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen.

Denemarken-met-kinderen-speeltuin

De mooie natuur in Denemarken

In Denemarken zijn ook volop mogelijkheden voor avontuurlijke gezinnen die graag in de natuur zijn. Pak de rugtassen en trek eropuit. Verken de betoverende bossen, wandel langs schilderachtige rivieren, en fiets samen de mooiste routes. 

Op het Deense platteland kamperen is en van de vele mogelijkheden om lekker in de natuur te zijn. Er zijn talloze kindvriendelijke campings en vakantieparken in Denemarken, dus je kunt kiezen wat het beste bij jouw gezin past.

Denemarken-met-kinderen-natuur


Denemarken met kinderen: de ultieme vakantiebestemming!

Kortom, Denemarken is echt een heerlijk land. Voor een vakantie vol avontuur, natuur, gastvrijheid en alles wat je met je gezin maar nodig hebt ben je echt in Denemarken op het juiste adres.

Lees meer inspiratie over Denemarken met kinderen

Lees in ons vakantieforum voor ouders met kinderen de ervaringen van andere ouders die in Denemarken zijn geweest. Neem gratis deel in de groepen en stel hier je vragen! Download nu ook onze volledig gratis app voor het beste gebruik.
Over ons Een gratis reisforum voor
vakanties met kinderen

Het ouderschap inspireerde ons tot het ontwikkelen van een app: een gratis reisforum voor ouders om inspiratie op te doen en tips te delen over vakanties met kinderen! Chat, inspireer en lees verhalen van honderden andere ouders.

Bekijk het reisforum
Copyright © 2023 WeDiscover | Powered by WebSentiment
Inloggen om verder te gaan. Hiervoor dien je ingelogd te zijn. Nog geen account? Ga dan naar registreren.
Laat je inspireren in ons gratis reisforum voor ouders!Registreer je nu 100% gratis en neem deel aan onze reisforum groepen. 
Stel hier al je vragen, deel je (on)zekerheden, spar met andere ouders en ontdek de mooiste en meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen!
Ontdek onze app
Het product is toegevoegd
aan uw winkelmand