De leukste stedentrips in de herfstvakantie

Waarom zou je niet kiezen voor een stedentrip in de herfstvakantie? Het klinkt misschien niet meteen als de meest kindvriendelijke optie, maar het tegendeel is waar!

Stedentrips in de herfstvakantie kunnen juist ontzettend leuk zijn om met kinderen te doen. Bovendien kan een stedentrip met kinderen juist heel educatief zijn. Een nieuwe stad verkennen biedt de mogelijkheid om samen nieuwe dingen te ontdekken, te leren over verschillende culturen en geschiedenissen.

Als je op zoek bent naar een bestemming met veel bezienswaardigheden, lekker eten en drinken, en een goede sfeer, dan zijn Parijs, Londen, Barcelona, Kopenhagen en Berlijn de place-to-be! 

Stedentrip in de herfstvakantie naar Parijs

De stad van de liefde. De herfstkleuren geven de stad in de herfstvakantie extra charme en sfeer. Wandel samen met je gezin door Parijs en geniet van de mooie omgeving met de kleurrijke bomen. Bezoek de Eiffeltoren en het Louvre zonder de drukte van de zomer. Je zou de stad kunnen combineren met Disneyland Parijs, dat net buiten de stad ligt en gemakkelijk bereikbaar is met de trein. Hier kunnen kinderen genieten van alle attracties en shows! Een leuke combinatie.  

Herfstvakantie-2023-parijs

Stedentrip in de herfstvakantie naar Londen

En dan hebben we nog Londen, de stad met haar iconische bezienswaardigheden en gezellige sfeer. In de herfst kun je genieten van de vele parken die de stad rijk is, zoals Hyde Park en St. James's Park, in deze parken heb je ook leuke speeltuinen zitten. En als het weer wat tegenvalt, kun je altijd een museum of theater bezoeken.

Je hebt er voor de kinderen ook erg veel leuke museums, zoals het Science Museum, het Natural History Museum en het British Museum. En als je dan toch in Londen bent, proef dan zeker een echte Britse fish and chips! De kinderen zullen dit heerlijk vinden.

Herfstvakantie-2023-londen


Stedentrip in de herfstvakantie
naar Barcelona

Deze stad heeft het wat ons betreft allemaal! De prachtige Sagrada Familia, het meesterwerk van Gaudi, is een must-see. Maar ook het Park Guell is een lust voor het oog. Hier kun je genieten van het uitzicht over de stad terwijl je door het park wandelt en de kinderen kunnen hier spelen in de leuke speeltuin. 

In de herfst is het in Barcelona nog steeds warm genoeg om een heerlijk drankje te drinken op een van de gezellige terrasjes in de zon. De kinderen lekker spelen, de ouders een terrasje!

Herfstvakantie-2023-barcelona


Stedentrip in de herfstvakantie
naar Kopenhagen

Benieuwd naar het meest kindvriendelijke vakantieland? Dat is Denemarken! De hoofdstad staat bekend om zijn sprookjesachtige sfeer en biedt veel plezier voor het hele gezin. Het is een fantastische bestemming om te bezoeken tijdens de herfstvakantie met kinderen, Kopenhagen met kinderen is één groot feest!

Een van de hoogtepunten is een bezoek aan het beroemde Tivoli pretpark. Het park is versierd met duizenden lichtjes en biedt talloze attracties, shows en activiteiten voor kinderen van alle leeftijden. Een andere leuke optie is het Experimentarium Science Center, waar kinderen kunnen experimenteren en ontdekken. Bezoek verder ook de mooie kastelen, paleizen of ga op avontuur en beklim torens!

Kopenhagen is een stad vol met verhalen en avonturen, en met talloze activiteiten en bezienswaardigheden die geschikt zijn voor kinderen, is het een topbestemming voor een onvergetelijke stedentrip in herfstvakantie.

Herfstvakantie-2023-kopenhagen


Stedentrip in de herfstvakantie
naar Berlijn

De stad Berlijn ligt relatief dichtbij, wat het dus ook perfect maakt voor een stedentrip. Je kan hier zelfs gemakkelijk met de trein naartoe. Dit is ook echt een aanrader, veel kinderen vinden dit superleuk. 

Naast de indrukwekkende geschiedenis die Berlijn te bieden heeft, zijn er tal van redenen waarom kinderen het hier leuk zullen vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van de rivier de Spree, die zorgt voor een ontspannen sfeer aan de oevers en volop mogelijkheden biedt voor mooie wandelingen. Bovendien heeft Berlijn veel groene plekjes waar kinderen lekker kunnen spelen. Wijken als Kreuzberg, Prenzlauerberg en Charlottenburg zijn hierin koplopers, met talloze speeltuintjes die speciaal zijn ontworpen om kinderen te vermaken. Van klimnetten tot kabelbanen en loopbruggen, er is voor elk wat wils.

Dus waarom zou je niet het beste van beide werelden combineren? Laat je kinderen kennismaken met de rijke geschiedenis van Berlijn en geniet tegelijkertijd van een heerlijke stedentrip met het hele gezin.

Herfstvakantie-2023-berlijn


Waarom op vakantie in de herfstvakantie?

Ten eerste is het een perfect moment om erop uit te trekken met het gezin. Het is rustiger dan in de zomervakantie, wat betekent dat je meer ruimte hebt om van de mooie omgeving te genieten en activiteiten te ondernemen. Bovendien zijn de prijzen vaak ook een stuk voordeliger.

Of je nu wilt gaan wandelen in de natuur, genieten van een ontspannen strandvakantie of kiest voor een toffe stedentrip, er is voor ieder wat wils tijdens de herfstvakantie. En laten we eerlijk zijn, wie houdt er nu niet van om mooie herinneringen te maken met het gezin tijdens deze gezellige tijd van het jaar? Dus waar wacht je nog op? Boek snel jouw herfst stedentrip en beleef een onvergetelijke tijd met het gezin!

Heb jij zelf nog tips? Deel deze dan met ons!
Over ons Een gratis reisforum voor
vakanties met kinderen

Het ouderschap inspireerde ons tot het ontwikkelen van een app: een gratis reisforum voor ouders om inspiratie op te doen en tips te delen over vakanties met kinderen! Chat, inspireer en lees verhalen van honderden andere ouders.

Bekijk het reisforum
Copyright © 2023 WeDiscover | Powered by WebSentiment
Inloggen om verder te gaan. Hiervoor dien je ingelogd te zijn. Nog geen account? Ga dan naar registreren.
Laat je inspireren in ons gratis reisforum voor ouders!Registreer je nu 100% gratis en neem deel aan onze reisforum groepen. 
Stel hier al je vragen, deel je (on)zekerheden, spar met andere ouders en ontdek de mooiste en meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen!
Ontdek onze app
Het product is toegevoegd
aan uw winkelmand