• 9
  • 65

Vakantie met kinderen in Oceanië

Patty
Patty 7 dagen geleden

Reizen met leerplicht

Volgend jaar zouden wij graag willen reizen met onze kinderen van dan 2 en 5. We denken aan Fiji, nieuw zeeland en Australië en willen een periode van minimaal 6 weken, maar liefst 10 weken.

Weet iemand hoe dat geregeld kan worden met school? De oudste zit dan in groep 2, dus dat lijkt ons een mooi moment omdat ze dan niet teveel mist en de jongste er dan ook wat meer van mee zal krijgen. Ik lees overal dat er maximaal 2 weken vrij gegeven kan worden en anders een leerplichtambtenaar zal worden ingeschakeld. De zomervakantie zelf is geen optie, omdat we niet in het winterseizoen daar willen zijn.
Wie heeft hier ervaring mee?

1 Vind ik leuks 3 Reacties
saskiajager28
saskiajager28 8 maanden geleden

Nieuw-Zeeland, alle info welkom

Wij zitten er aan te denken om als ons zoontje 4 jaar is, en dus nog niet leerplichtig, een rondreis door Nieuw-Zeeland te gaan maken. Dit zal begin 2025 zijn.
En eigenlijk weet ik niet zo goed waar te beginnen. Ten eerste, hoe lang? 4 a 5 weken? En is dat dan voldoende voor beide eilanden of beter één eiland, zodat je alles rustig kunt bekijken / geen haast hebt?
Mijn voorkeur heeft zowel Noorder- als Zuidereiland, omdat dit toch een bestemming is waar wij niet snel weer zullen komen. Maar ik wil niet hoeven haasten.

En waar moet ik aan denken qua kosten ongeveer. Alles zelf boeken of onderbrengen? Alle accommodaties al van te voren vastleggen? Dit heeft wel onze voorkeur, want reizen met een kind en zeker zijn van een bed is toch wel erg prettig.
We willen dus met een huurauto en niet met een camper.

Veel vragen.. Weet even niet waar te beginnen. Prijzen zijn natuurlijk nog niet bekend, maar wellicht heeft iemand een soortgelijke reis gemaakt recent en kan me meer vertellen :)

Hopelijk kan iemand me wat tips geven!

Groetjes Saskia

3 Vind ik leuks 4 Reacties
e.de.zwart
e.de.zwart 9 maanden geleden

Accommodatie Sydney gezocht

Hi, wij gaan half november 6 weken met ons gezin (2 jongens van dan 2 & 4 jaar) 6 weken van Cairns naar Sydney reizen. Het meeste hebben we al geregeld maar zoeken nog accommodatie in Sydney. Heeft iemand nog een goede tip? Bij voorkeur een appartement maar een fijn hotel met familiekamer mag ook.

2 Vind ik leuks 2 Reacties
Famgehem
Famgehem 11 maanden geleden

Perth

Hi, zijn er ook mensen die de wést kust van Australië hebben gedaan? Lees en zie ik fantastische dingen over dus dat gaan we een maand doen met camper in November . Hoor graag of er ervaringen zijn!

3 Vind ik leuks 4 Reacties
Famgehem
Famgehem 11 maanden geleden

Perth

Hi, zijn er ook mensen die de wést kust van Australië hebben gedaan? Lees en zie ik fantastische dingen over dus dat gaan we een maand doen met camper in November . Hoor graag of er ervaringen zijn!

2 Vind ik leuks 0 Reacties
Wietskedevries
Wietskedevries 11 maanden geleden

Rondreis Australië met camper

Wij zijn op dit moment met onze 1,5 jarige zoon met de camper door Australië aan het reizen. Van Melbourne naar Cairns. Mochten jullie tips willen hebben dan help ik graag! Ik zag al twee uitnodigingen voor tips maar dat is best breed dus vind ik wat lastig te beantwoorden. Hoe dan ook, het is super hier dus jullie gaan een mooie tijd tegemoet!

3 Vind ik leuks 3 Reacties
WeDiscover
WeDiscover 1 jaar geleden

Let op: update nodig

❗️Beste leden van de groep reizen in Oceanië,
 
Vanwege een technisch probleem in de app konden er vandaag geen berichten en reacties in de groepen geplaatst worden. Dit probleem is nu gelukkig verholpen. Hiervoor dien je wel eerst de app te updaten. 
Excuses voor het ongemak!

WeDiscover team 

0 Vind ik leuks 0 Reacties
MarianneS
MarianneS 1 jaar geleden

Ook bij ons staat deze trip op de planning voor eind zomer najaar van 2023. Waarschijnlijk gaan we met een camper rondreizen langs de oostkust met twee kleine kinderen van dan bijna 3 en bijna 1. Alle tips zijn welkom!
Heel erg bedankt!

Groet, Marianne

0 Vind ik leuks 1 Reacties
sander88
sander88 1 jaar geleden

Camper Australië oos

Wij gaan met ons dochtertje, tegen die tijd 1.5j, in mei voor iets meer dan 5 maanden de wereld rond. Een 5 a 6 weken camper trip aan de oostkust van Australië staat ook op de planning. Melbourne - Cairns of andersom, dag weten we nog niet. Start ergens eind aug of begin sept.

Alle tips voor campers, toffe campsites, must sees etc zijn welkom!

1 Vind ik leuks 0 Reacties
Copyright © 2023 WeDiscover | Powered by WebSentiment
Inloggen om verder te gaan. Hiervoor dien je ingelogd te zijn. Nog geen account? Ga dan naar registreren.
Laat je inspireren in ons gratis reisforum voor ouders!Registreer je nu 100% gratis en neem deel aan onze reisforum groepen. 
Stel hier al je vragen, deel je (on)zekerheden, spar met andere ouders en ontdek de mooiste en meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen!
Ontdek onze app
Het product is toegevoegd
aan uw winkelmand