Leuke camping in Toscane: Hu Montescudaio Village

In september zijn wij twee weken naar camping Hu Montescudaio Village geweest. Na lang zoeken, kregen we via het WeDiscover forum de tip over deze superleuke camping in Toscane, vlakbij de zee.  

We kozen voor deze camping in Toscane omdat hij redelijk centraal ligt, de leuke steden zijn op rijafstand, stranden dicht bij en de camping zelf sprak ons ook enorm aan. Het vakantiepark ligt beschut tussen de bomen, en dankzij de ruime opzet in een natuurlijke omgeving, voelt het niet aan als een grote camping. Ideaal voor onze vakantie in Toscane

Camping Hu Montescudaio village is een camping voor jong en oud. Mensen komen hier bijvoorbeeld om in de omgeving te fietsen of te wandelen. Maar vooral is het gericht op gezinnen met kinderen. Je hebt er kampeerplaatsen maar ook stacaravans met ruime veranda’s. Er staat ontzettend veel groen waardoor je veel privacy ervaart. En geen enkele plek is hetzelfde. Voor je gevoel sta je vrij in een bosrijke omgeving. Dat vonden wij zelf heel erg fijn. 

Camping-in-toscane-montescudaio


Camping met zwembad in Toscane

Voor ons zoontje waren de zwembaden toch wel het allermooiste. De Camping Hu Montescudaio village in Toscane biedt maar liefst vier zwembaden, waaronder een groot, ondiep bad dat meer weg heeft van een lagune, ideaal voor kinderen om veilig in te spelen dankzij de zachte en niet te gladde bodem. Dit bad beschikt over een waterglijbaan, sproeiers en een brede glijbaan waar je samen vanaf kunt glijden. Door de rubberen zachte bodem kun je kindje hier gerust rennen en volop in spelen, het is een superveilig zwembad! Er was goed over nagedacht. 

Afgebeeld zie je de lagune op de camping Hu Montescudaio Village
Camping-in-toscane-montescudaio 

Naast dit bad zijn er nog twee diepe zwembaden, waarvan één een ondiepe rand heeft om in te relaxen. Dit was het favorieten bad van ons zoontje, hij kon bommetjes maken in het diepe en fijn spelen in het ondiepe gedeelte. Ook dit bad was weer voorzien van de zachte rubberen randen, perfect!

Peuters kunnen zich ook vermaken in een special peuterbad met leuke speeltoestellen. Voor comfort zijn er gratis ligstoelen en parasols beschikbaar, en oudere kinderen kunnen zich terugtrekken op het terras of in een ligweide naast de waterglijbaan.

Camping-in-toscane-montescudaio
Camping-in-toscane-montescudaio

Op deze leuke camping vind je naast het zwemparadijs nog veel meer. Zoals een leuke speeltuin, minigolf, actieve animatie en ga zo maar door! Perfect voor een heerlijke vakantie met kinderen in Toscane.

Camping-in-toscane-montescudaio
Camping-in-toscane-montescudaio


Wat kun je doen in de omgeving van de camping in Montescudaio?

  • De Elsa Trail is een hele leuke kindvriendelijke hike van ongeveer 2,5 km naar een prachtige waterval. Ondeweg kom je houten bruggen, stapstenen en kleine watervallen tegen van prachtig blauw water. 
  • Wandelen in Val d’Orcia. Het prachtige bekende landschap in Toscane, Italië is Val d’Orcia. Vanuit Pienza loop je gemakkelijk mooie stukjes. Ook met kinderen is dit goed om te doen. 
  • Fiets over de stadsmuren van Lucca. Een hele leuke ervaring om te doen, zo ontdek je Italië weer eens op een hele andere manier! Ook met kinderen kun je dit doen, er zijn vaak kinderstoeltjes mee te huren.
  • Bezoek de overdekte markt in Livorno en ontbijt bij een heerlijk bakkertje. 
  • Op rij afstand vind je mooie grote steden zoals Lucca, Florance en Pisa. 


Dat was onze vakantie op een leuke camping in Toscane

Na een heerlijke vakantie van twee weken op de gezellige Camping Hu Montescudaio village, kunnen we niet anders dan deze plek aanbevelen aan iedereen! De camping in Toscane is ideaal gelegen om het mooie landschap te verkennen.

Bij deze camping, genesteld tussen weelderig groen, staat het genieten van de natuur centraal. De indeling van de camping biedt een gevoel van privacy en vrijheid die erg fijn zijn. Het was bijna alsof we midden in een bos verbleven, met de luxe van moderne faciliteiten binnen handbereik.

Voor de kleintjes is het zwemparadijs absoluut het hoogtepunt, met vier verschillende zwembaden om uit te kiezen, elk met zijn eigen kenmerken, inclusief glijbanen, sproeiers en zachte, veilige bodems.

In de omgeving is er voor ieder wat wils. De mooie landschappen van het binnenland, de watervallen en de prachtige stranden! 

Tip: Bekijk voor meer leuke campings in Toscane het volledige aanbod van TUI.
Over ons Een gratis reisforum voor
vakanties met kinderen

Het ouderschap inspireerde ons tot het ontwikkelen van een app: een gratis reisforum voor ouders om inspiratie op te doen en tips te delen over vakanties met kinderen! Chat, inspireer en lees verhalen van honderden andere ouders.

Bekijk het reisforum
Copyright © 2023 WeDiscover | Powered by WebSentiment
Inloggen om verder te gaan. Hiervoor dien je ingelogd te zijn. Nog geen account? Ga dan naar registreren.
Laat je inspireren in ons gratis reisforum voor ouders!Registreer je nu 100% gratis en neem deel aan onze reisforum groepen. 
Stel hier al je vragen, deel je (on)zekerheden, spar met andere ouders en ontdek de mooiste en meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen!
Ontdek onze app
Het product is toegevoegd
aan uw winkelmand