Lucca met kinderen - leuke tips 

In het prachtige landschap van Toscane, verscholen tussen groene heuvels en eeuwenoude cipressen, ligt het betoverende stadje Lucca. Dit Italiaanse juweeltje heeft zijn historische charme behouden, mede dankzij de indrukwekkende stadsmuren die als een warme omhelzing om de stad heen liggen.

Hier proef je het authentieke Italië, terwijl je wandelt door nauwe straatjes en geniet van de vele Lucca bezienswaardigheden. Wist je dat je in Lucca ook over de stadsmuren kunt fietsen? Lees snel verder!

Afgelopen zomer hebben wij, als gezin, het pittoreske stadje Lucca in het prachtige Toscane bezocht tijdens onze vakantie in Toscane. Met onze kleine man van 2,5 jaar, was elke ontdekte straat en elk bezocht plekje een nieuw avontuur. Hieronder deel ik enkele hoogtepunten van deze leuke dagtrip.

Tip: Blijf een aantal nachten slapen in Lucca. Kijk voor leuke overnachtingen in Lucca via booking.


Fietsplezier over de stadsmuren van Lucca

Wat direct op mijn verlanglijstje stond bij het plannen van onze vakantie naar Toscane, was het verkennen van de historische stadsmuren van Lucca, maar dan op een wel heel bijzondere manier: per fiets! Terwijl we samen over de ruim vier kilometer lange stadsmuren fietsten, zat onze kleine avonturier veilig en wel in een speciaal gehuurd fietsstoeltje. Een hele leuke manier om over de stadsmuren heen te gaan, en met de meest prachtige uitzichten. Fietsen in Lucca is volgens ons echt een must do in deze stad. 

Benieuwd waar je fietsen kan huren? Wij bezochten de bike shop Amici Bici. Hier werden we erg fijn geholpen er waren ook helmen voor kinderen aanwezig.

Lucca-Toscane-fietsen
Lucca-Toscane-fietsen

Onderweg kom je nog een leuke speeltuin tegen en een heerlijk restaurant genaamd Casermetta San Salvatore, waar je gezellig buiten kan zitten.

Lucca-Toscane-speeltuin
Lucca-Toscane-restaurant

Wandelen langs de bezienswaardigheden in Lucca

Na onze fietstocht besloten we de charme van Lucca verder te ontdekken door rustig door de straatjes te slenteren. Elke hoek die we omgingen bracht een nieuwe verrassing: hier een historische kerk, daar een schilderachtig pleintje, en overal de warme gloed van de Toscaanse zon die de oude stenen in het mooiste licht zette.

En natuurlijk, wat is een wandeling in Italië zonder een stop voor een authentiek Italiaans ijsje? Overal, in bijna elk straatje is wel een heerlijke ijssalon te vinden. 


Bezoek het plein Piazza dell’Anfiteatro

Midden in het hart van Lucca tref je het plein Piazza dell’Anfiteatro aan, een plein met een rijke geschiedenis, gebouwd op de fundamenten van een oud Romeins amfitheater. De kenmerkende ovale vorm is nog steeds zichtbaar en geeft een bijzonder karakter aan de omliggende gebouwen. 

Het Piazza dell'Anfiteatro is zonder twijfel het kloppende hart van Lucca, een plek waar historie en het levendige Italiaanse leven samenkomen, ook een echte must-visit tijdens je verblijf in Lucca! Een leuke plek voor een lekkere lunch of diner.  

Piazza-del-anfiteatro

Dit waren onze tips voor een bezoek aan Lucca in Italië met kinderen

We hopen dat onze avonturen en tips je inspireren om Lucca te bezoeken! Want het is echt een leuke stad om met kinderen te bezoeken. Ben je meer op zoek naar wat kleinere steden in Toscane zoals Volterra, San Gimignano, Buonconvento, Pienza of Bolgheri? Wij bezochten ook deze dorpjes en stuk voor stuk zijn ze allemaal prachtig en hebben ze iets unieks. 

Lees persoonlijke reiservaringen van andere ouders in ons reisforum voor vakanties met kinderen.
Over ons Een gratis reisforum voor
vakanties met kinderen

Het ouderschap inspireerde ons tot het ontwikkelen van een app: een gratis reisforum voor ouders om inspiratie op te doen en tips te delen over vakanties met kinderen! Chat, inspireer en lees verhalen van honderden andere ouders.

Bekijk het reisforum
Copyright © 2023 WeDiscover | Powered by WebSentiment
Inloggen om verder te gaan. Hiervoor dien je ingelogd te zijn. Nog geen account? Ga dan naar registreren.
Laat je inspireren in ons gratis reisforum voor ouders!Registreer je nu 100% gratis en neem deel aan onze reisforum groepen. 
Stel hier al je vragen, deel je (on)zekerheden, spar met andere ouders en ontdek de mooiste en meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen!
Ontdek onze app
Het product is toegevoegd
aan uw winkelmand