De Elsa trail

Wij bezochten de Elsa trail en de Diborrato waterval in Toscane met kinderen!

Wanneer je denkt aan Toscane, zie je wellicht golvende heuvels, wijngaarden, en historische steden voor je. Maar Toscane heeft zoveel meer te bieden! Laat me je meenemen op een van onze leukste avonturen tijdens onze vakantie in Toscane: de Elsa Trail. 

De Elsa Trail is een prachtige wandeling naar een waterval in Toscane, en perfect om te lopen met kinderen! Wij liepen de Elsa Trial met ons zoontje van 2,5 jaar en hij heeft de wandeling met gemak gelopen en vond het echt ontzettend leuk. We hebben er wel langer over gedaan, maar dit is helemaal niet erg op zo’n mooie plek in de natuur.

Volgens ons is dit echt de leukste wandeling in Toscane om te doen met kinderen. Lees hieronder waarom wij fan zijn van de Elsa Trail!

Elsa-Trail-Toscane


Verwonderd door de Elsa Trail

Vanaf het moment dat we begonnen aan de Elsa Trail, werden we gegrepen door een gevoel van verwondering. Het is niet zomaar een wandeling; het voelt echt als een verborgen stukje jungle in het hart van Italië. Het pad slingert zich ongeveer 2,5 km door een ontzettend mooi landschap. Je bent omringd door de natuur, en loopt de hele tocht langs fel blauw water. In feite durf ik te zeggen dat dit het meest helderblauwe water is dat we ooit hebben gezien!

Elsa-Trail-Toscane
Elsa-trail-toscane

Terwijl je je een weg baant over houten bruggetjes, de vele stapstenen, en kleine rivierovergangen, voelt elke stap als een klein avontuur op zich. Het is bijzonder kindvriendelijk, en ons zoontje was vooral gecharmeerd van de spannende stapstenen en de kleine watervallen die we onderweg tegenkwamen.

Elsa-trail-toscane


Diboratto waterval in Toscane

Het hoogtepunt van de Elsa Trail? Zonder twijfel de betoverende Diboratto-waterval. Met een indrukwekkende hoogte van 15 meter vormt het een majestueuze achtergrond voor een verfrissende duik. Dus ja, een belangrijke tip: vergeet je zwemkleding niet! 

Tip: Als je met kinderen gaat zwemmen, let dan extra op. Er zitten namelijk verschillende rotsblokken verborgen in het water.

Elsa-trail-toscane
Elsa-trail-toscane


De Elsa Trail is de leukste wandeling met kinderen in Toscane

Dus, als je in Toscane bent en op zoek bent naar een unieke natuurervaring, overweeg dan zeker de Elsa Trail. Het is een verborgen juweeltje dat zowel natuurliefhebbers als gezinnen zal betoveren. Italië staat bekend om zijn cultuur, keuken en kunst, maar de Elsa Trail met waterval in Toscane heeft ons opnieuw doen realiseren hoe divers het landschap van het prachtige Italië echt is.

Tip: Loop de Elsa Trail vroeg op de dag, zo ben je de meeste toeristen voor. Vergeet ook geen muggenspray mee te nemen. 

Elsa-trail-toscane

Houden je kinderen niet van wandelen? In onze blog wandelen met kinderen delen wij tips om het wandelen leuker te maken.
Over ons Een gratis reisforum voor
vakanties met kinderen

Het ouderschap inspireerde ons tot het ontwikkelen van een app: een gratis reisforum voor ouders om inspiratie op te doen en tips te delen over vakanties met kinderen! Chat, inspireer en lees verhalen van honderden andere ouders.

Bekijk het reisforum
Copyright © 2023 WeDiscover | Powered by WebSentiment
Inloggen om verder te gaan. Hiervoor dien je ingelogd te zijn. Nog geen account? Ga dan naar registreren.
Laat je inspireren in ons gratis reisforum voor ouders!Registreer je nu 100% gratis en neem deel aan onze reisforum groepen. 
Stel hier al je vragen, deel je (on)zekerheden, spar met andere ouders en ontdek de mooiste en meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen!
Ontdek onze app
Het product is toegevoegd
aan uw winkelmand