Vakantie naar Italië - De verborgen parels en mooiste plekken in Italië

Hieronder hebben we enkele van de mooiste plekken van Italië die minder toeristisch zijn op een rijtje gezet. Ontdek hier de mooiste onontdekte plekken in Italië.

Italië is een populaire vakantiebestemming dat bekend staat om zijn rijke geschiedenis, mooie landschappen, prachtige stranden en heerlijke gerechten. Veel van de meest populaire toeristische bestemmingen in Italië zijn steden zoals Rome, Florence en Venetië, die vaak druk en overvol kunnen zijn. Maar Italië heeft ook talloze minder bekende en minder toeristische plekken, die volgens ons zeker de moeite waard zijn om te bezoeken met het gezin. 

 

Bekijk ook onze favoriete accommodaties in Italië. 

 

Calabrië - De nummer 1 van onze mooiste plekken in Italië

Voor ons persoonlijk de nummer 1 van mooiste plekken in italië: Calabrië in Italië. Gelegen in het uiterste zuiden van Italië. Calabrië is een ongerepte streek in de voet van de laars van Italië, dat omringd wordt door azuurblauw water en witte stranden. Alleen dit al maakt het de perfecte plek voor een heerlijke en prachtige vakantie in Italië met kinderen.

Calabrië heeft naast de ontzettend mooie stranden nog veel meer te bieden. Het indrukwekkende binnenland is bijvoorbeeld een lust voor het oog, met bergenlandschappen vol eeuwenoude olijfboomgaarden, uitgestrekte jasmijnvelden en fascinerende stadjes om te verkennen. Wissel de stranddagen af met avontuur en ontdek het grootste en meest veelzijdige natuurgebied van de regio, National Park Aspromonte, waar je kunt genieten van woeste bergtoppen, kloven, grotten, watervallen en als je geluk hebt wilde dieren. Trek met het hele gezin de wandelschoenen aan en verken een van de vele wandelroutes die hier zijn uitgezet.

Of je nu op zoek bent naar rust en natuur, mooie stranden of levendige stadjes: Calabrië is de perfecte bestemming voor een onvergetelijke vakantie in Italië met het hele gezin! 
Lees in onze uitgebreide blog waarom Calabrië een prachtige vakantiebestemming is in Italië. 

> Bekijk de mooiste hotels in Calabrië via booking.

Op de afbeelding hieronder zie je het prachtige Calabrië, Tropea stad.
Mooiste-plekken-Italie-Calabrië

Val d'Orcia - Een van de mooiste landschappen in Italië

Wanneer je op zoek bent naar een enorm mooi landschap in Italië, bezoek dan Val d'Orcia.
Val d'Orcia is, net als Calabrië, een van de mooiste plekken in Italië, maar weer heel anders dan Calabrië. Val d'Orcia is een prachtige vallei in Toscane, waar je prachtig kunt wandelen met de kinderen. Val d'Orcia staat bekend om zijn pittoreske landschap met glooiende heuvels, cipressen, olijfgaarden en wijngaarden. Het is ook een gebied met een rijke geschiedenis en cultuur, met middeleeuwse stadjes en kastelen die zich vastklampen aan de heuvels.

Val d'Orcia is een geweldige bestemming voor gezinnen die willen genieten van het beste van Toscane, van het heerlijke eten en de wijn tot de kunst en de geschiedenis. Of je nu op zoek bent naar rust, ontspanning en mooie uitzichten in een rustieke boerderij of avontuur en activiteit in de buitenlucht, Val d'Orcia biedt voor elk wat wils! Wanneer jullie van mooie landschappen houden, zullen jullie enorm genieten in dit mooie plekje in Italië. 

Op de afbeelding hieronder zie je het mooie landschap in Val d'Orcia.
Mooiste-plekken-Italie-Val-d’Orcia

Matera - Een van de oudste steden ter wereld  

Ben je meer op zoek naar cultuur en naar de indrukwekkende geschiedenis van Italië?
Bezoek dan zeker de mooie stad Matera! Een prachtige stad in de regio Basilicata, Italië, die al meer dan 35.000 jaar onafgebroken bewoond wordt. Hiermee is het een van de oudste steden ter wereld en een van de eerste plaatsen waar mensen zich in de prehistorie in Italië vestigden. 

Matera staat bekend om zijn indrukwekkende grotwoningen. Deze huizen zijn uitgehouwen in de rotsen en werden ooit bewoond door de armen. Vandaag de dag zijn veel van deze huizen gerestaureerd en omgebouwd tot restaurants, cafés en hotels. Matera was in 2019 de culturele hoofdstad van Europa en trekt steeds meer bezoekers, maar is nog steeds minder toeristisch dan de meeste andere Italiaanse steden. Het is aan te raden om deze stad enkele dagen te bezoeken. Het is echt een bijzondere ervaring om dit mooie, historische plekje te zien. Dit historische stadje behoort dan ook zeker tot een van de mooiste plekken in Italië. 

> Bekijk kindvriendelijke hotels in Matera via booking.

Op de afbeelding hieronder zie je de indrukwekkende stad Matera.
Mooiste-plekken-Italie-matera

Puglia - Ontzettend mooie vakantiebestemming in Italië

Puglia, nog al zo'n enorm mooie plek in Italië. Ook Puglia staat heel erg hoog op ons lijstje met mooiste bestemmingen in Italië. Met prachtige schilderachtige stadjes, charmante kustplaatsen en uitgestrekte olijfgaarden, is Puglia een echte parel! Daarbij is het nog niet zo bekend, waardoor je hier nog kunt genieten van rustige stranden en sfeervolle straatjes zonder massatoerisme. Dit is extra fijn wanneer je met je gezin op vakantie in Italië bent. 

Een van de hoogtepunten van deze regio zijn de beroemde Trulli-huizen, traditionele ronde huizen met kegelvormige daken, waarvan je er honderden kunt bewonderen in de stad Alberobello.
 
Puglia heeft een kraakheldere turquoise zee, rotsachtige kusten en zandstranden.
Aan de westkust van Puglia vindt je mooie en rustige stranden, zoals bij Porto Cesareo en Gallipoli. Een groot deel van de zee bij Porto Cesareo is officieel beschermd gebied, waar je prachtig kunt snorkelen en duiken.

Puglia biedt de perfecte mix van cultuur, natuur en ontspanning voor een heerlijke vakantie met kinderen in Italië, weg van de drukte van de meer toeristische bestemmingen. Wil je meer lezen over het mooie Puglia? Lees dan onze uitgebreide blog over Puglia!

> Bekijk de mooiste hotels in Puglia via booking.

Op de afbeelding hieronder zie je het prachtige Puglia.
Mooiste-plekken-Italie-puglia

Sardinië - Een betoverend mooi eiland in Italië 

Nog al een pareltje in de Middellandse Zee: Sardinië. Zeker net zo mooi maar nog niet zo bekend is als bijvoorbeeld Sicilië. Ook zeker een van de mooiste plekken in Italië, die ons hart heeft veroverd! Sardinië staat bekend om zijn kristalheldere wateren en witte zandstranden. De stranden van de Costa Smeralda en La Maddalena zijn vooral populair. Dit prachtige eiland ten westen van Italië heeft enkele van de mooiste stranden in Europa en is ideaal voor wie met het gezin op zoek is naar zon, zee en rust. Het heeft een gevarieerd landschap, van hoge bergen tot uitgestrekte vlaktes en kristalheldere wateren. 

Dit Italiaanse eiland is bijna net zo groot als Nederland, maar heeft slechts 1.644.000 inwoners, waardoor het een oase van rust en ruimte is. De meeste Sarden wonen in de grote steden, zoals Cagliari, Alghero, Nuoro en Olbia. Het eiland is beroemd om zijn azuurblauwe wateren en prachtige stranden, die verspreid liggen over de 1800 kilometer lange kustlijn.

Of je nu houdt van lange zandstranden, afgelegen baaien of steile kliffen, op Sardinië vind je het allemaal. Het is dan ook de perfecte bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar een zonovergoten strandvakantie. Kom genieten van de ongerepte landschappen en de rust van dit betoverende eiland.

Op de afbeelding hieronder zie je het mooie eiland Sardinië.
Mooiste-plekken-Italie-sardinie

Umbrië - Het groene hart van Italië

Umbrië wordt ook wel het 'groene hart van Italië' genoemd. Uitgestrekte, glooiende heuvels, wijn- en olijfgaarden, akkers vol tarwe en suikerbieten, eindeloze zonnebloemvelden en zwarte truffels.

Deze regio in het hart van Italië wordt vaak over het hoofd gezien door toeristen, maar biedt veel charme en schoonheid. Het heeft schilderachtige middeleeuwse stadjes, glooiende heuvels en uitgestrekte wijngaarden. Bezoekers kunnen genieten van lokale specialiteiten zoals truffels en olijfolie, en ontspannen in de rustige sfeer van het platteland. Het groene heuvelachtige landschap is nauwelijks aangetast of gemoderniseerd, waardoor het net lijkt of de tijd hier heeft stil gestaan.

In Umbrië heb je prachtige accommodaties die uitkijken over de indrukwekkende landschappen. Veel mooie huizen met zwembaden, geschikt voor het hele gezin. 

> Bekijk unieke hotels in Umbrië via booking.

Op de afbeelding hieronder zie je het groene hart van Italië, Umbrië.
Mooiste-plekken-Italie-Umbrië

Dit waren volgens ons de mooiste plekken in Italië, de onontdekte verborgen pareltjes.

Hoewel de bekende toeristische plekken in Italië zeker een bezoek waard zijn, zijn de minder bekende plekken vaak minstens zo mooi en zeker een bezoek waard. Door te kiezen voor de minder toeristische plekken in Italië, kun je genieten van een authentieke Italiaanse ervaring zonder de drukte van toeristen. Bovendien zijn deze minder bekende plekken vaak net zo mooi, zo niet mooier dan de bekende bezienswaardigheden. Van de prachtige natuur in de regio Umbrië tot de historische stad Matera, er zijn tal van minder bekende plekken die zeker tot de mooiste plekken van Italië behoren. Dus waarom niet eens voor het onbekende gaan en de verborgen schatten van Italië ontdekken? 

Lees meer over de regio Puglia in Italië
Lees meer over de regio Calabrië in Italië

Laat je inspireren in ons reisforum voor ouders!

Ontdek ons gratis reisforum, dé inspiratiebron voor ouders! Hier lees je over ervaringen van andere ouders die in het mooie Italië zijn geweest. Kan je niet vinden wat je zoekt? Stel dan je vraag in de groep en ontvang advies! Voor de mooiste vakantie met kinderen

Over ons Een gratis reisforum voor
vakanties met kinderen

Het ouderschap inspireerde ons tot het ontwikkelen van een app: een gratis reisforum voor ouders om inspiratie op te doen en tips te delen over vakanties met kinderen! Chat, inspireer en lees verhalen van honderden andere ouders.

Bekijk het reisforum
Copyright © 2023 WeDiscover | Powered by WebSentiment
Inloggen om verder te gaan. Hiervoor dien je ingelogd te zijn. Nog geen account? Ga dan naar registreren.
Laat je inspireren in ons gratis reisforum voor ouders!Registreer je nu 100% gratis en neem deel aan onze reisforum groepen. 
Stel hier al je vragen, deel je (on)zekerheden, spar met andere ouders en ontdek de mooiste en meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen!
Ontdek onze app
Het product is toegevoegd
aan uw winkelmand