Vakantie in Toscane met kinderen

Wij delen de hoogtepunten van onze heerlijke vakantie in Toscane met kinderen! Van heerlijke dagen strand aan de Toscaanse kust tot aan toffe hikes, zoals de Elsa trail in het binnenland. Ontdek de mooiste plekken in Toscane!

Toscane is een van de mooiste bestemmingen in Europa. Met mooie authentieke stadjes, glooiende heuvels, wijngaarden, en heerlijk eten. Maar ook veel leuke kleine speeltuinen, prachtige stranden en vriendelijke mensen! Het is de place to be voor een vakantie met kinderen! In september verbleven wij twee weken in het heerlijke Toscane. 

> Bekijk complete vakanties naar Toscane via TUI. 


Camping in Toscane vlak bij de zee

We verblijven op een leuke camping in Toscane vlak bij de zee, in het dorpje Montescudaio, genaamd: Hu Montescudaio Village. Een erg kindvriendelijke camping, met superleuke zwembaden gericht op kinderen. Wat ons direct al op viel was dat over na was gedacht, zelfs de randen van de zwembaden waren van rubber zodat kinderen niet te hard vallen, mocht dit gebeuren. 

Naast de leuke zwembaden waren de kampeerplekken ook erg fijn, wij sliepen in een ruime stacaravan en hadden onze eigen veranda. Alle plekken proberen ze goed af te schermen met bomen, zodat je wat privé hebt. In onze blog leuke camping in Toscane lees je meer over deze leuke camping. 


Dagtrip vanuit Montescudaio naar Pienza

Na een paar ontspannen dagen op de camping was het tijd voor een uitstapje. Onze keuze valt op Pienza, een pittoresk dorpje in de prachtige natuurregio Val d'Orcia, bekend om zijn wandelroutes die ook met kinderen goed te doen zijn.

De rit naar Pienza neemt zo’n 2.5 uur in beslag. We kiezen voor een iets langere route om zoveel mogelijk van het authentieke Toscaanse landschap mee te pikken. En dat is geen straf, want de omgeving is werkelijk adembenemend.

Vakantie-in-Toscane-met-kinderen-Hoogtepunten-rit


Onze eerste stop in het dorpje Volterra

We doen rustig aan en willen onderweg nog wat leuke dorpjes bezoeken. Al vroeg in de ochtend hebben we onze eerste stop. We komen aan in het prachtige dorpje Volterra. Ooit de films van Twilight gekeken? Een deel daarvan is opgenomen in het dorpje Volterra! 

Er zijn weinig Toscaanse dorpjes die de schoonheid van Volterra kunnen evenaren. Een plek die, volgens ons, nog echt uniek is in Italië. Gelegen op een heuvel, wordt het omarmd door prachtige kliffen en de groene heuvels die het landschap van de regio kenmerken. Wanneer je door de pittoreske steegjes wandelt, lijkt het alsof elke hoek van de straat een stukje geschiedenis onthult. 

Net als vele andere mooie dorpjes in Italië, is het ook echt al wel ontdekt door de toeristen. Wij waren er rond 09.00, zo waren we meeste toeristen voor. We hebben heerlijk ontbeten bij een van de bakkers en zijn na een mooie stadswandeling weer doorgereden naar onze volgende stop. 

Tip: zorg dat je hier vroeg op de dag bent, zo ben je de meeste toeristen voor.

Afgebeeld zie je het mooie dorpje Volterra
Vakantie-in-Toscane-met-kinderen-Hoogtepunten-volterra
Vakantie-in-Toscane-met-kinderen-Hoogtepunten-volterra


Een prachtig dorpje in Toscane: San Gimignano

Onze volgende stop is het dorpje San Gimignano. Weer heel anders dan Volterra, maar ook weer op zijn eigen unieke manier. San Gimignano, ook wel het Manhattan van de middeleeuwen genoemd, staat bekend om de vele hoge torens. De skyline telt nu minder torens dan vroeger, maar net zo indrukwekkend is het wel. In de middeleeuwen gold de regel: hoe hoger je toren, hoe meer macht. 

Vakantie-in-Toscane-met-kinderen-Hoogtepunten-san-gimignano


Het beste ijs bij Gelateria Dondoli in San Gimignano

Een goed ijsje mag natuurlijk niet ontbreken. En op deze plek, in het dorpje San Gimignano kun je het beste ijs ter wereld proeven. Deze ijssalon is wereldkampioen geweest en het is ontzettend lekker! Dus ben je hier, sla dit dan ook zeker niet over. 

Vakantie-in-Toscane-met-kinderen-Hoogtepunten-san-gimignano


Lunchen in Buonconvento

Het was weer tijd om door te rijden en de volgende stop is in het dorpje Buonconvento. Ook weer een ontzettend leuke en mooie bestemming. Het dorp is opgenomen op de “I Borghi Piú belli d’Italia”, een lijst met de mooiste dorpjes van Italië. Het is een klein dorpje omringd door oude stadsmuren die stammen uit de dertiende eeuw. 

Loop hier ook zeker rond om te genieten van het echte authentieke Italië. Het fijne aan dit dorp is, is dat het minder toeristisch is dan vele andere dorpjes. Wij waren hier midden op de dag en konden heerlijk rustig rondlopen en genieten van een heerlijke Italiaanse lunch. 

Afgebeeld zie je het dorpje Buonconvento
Vakantie-in-Toscane-met-kinderen-Hoogtepunten-Buonconvento


Het prachtige Pienza

Na een middagje in Buonconvento te zijn geweest rijden we door naar onze eindbestemming: Pienza. Pienza is een klein maar prachtig dorpje ten zuidoosten van Siena. Wij kozen voor dit dorpje omdat je vanuit hier prachtige wandelingen kan maken in de Val d’Orcia

Afgebeeld zie je het dorpje Pienza
Vakantie-in-Toscane-met-kinderen-Hoogtepunten-pienza


Wandelen door Val d’Orcia

Via Komoot zochten we een mooie wandeling in Val d’Orcia die ook goed te doen is voor ons zoontje van 2.5 jaar. De wandeling is zo’n 5 km, met 180 hoogtemeters. Je gaat natuurlijk wel over heuvels, op deze momenten droegen we ons zoontje op onze rug. Heb je een rugdrager? Dan zou ik deze zeker meenemen. Met een kinderwagen lopen is lastiger omdat je onderweg niet op asfalt loopt. 

Deze wandeling was echt goed te doen voor ons zoontje en was voor ons prachtig om te lopen. Het is belangrijk om de tijd te nemen, geen haast te hebben en van alles te genieten. Wij hebben er langer dan normaal over gedaan, juist omdat op deze manier ons zoontje het goed volhield en ook hij er van genoot.

Lijkt het je lastig om dit met kinderen te gaan doen? Lees dan tips over het wandelen in onze blog: wandelen met kinderen.

Vakantie-in-Toscane-met-kinderen-Hoogtepunten-pienza-val-d-orcia
Vakantie-in-Toscane-met-kinderen-Hoogtepunten-pienza-val-d-orcia

We sloten de dag af in het het dorpje Pienza in een van de heerlijke restaurantjes. 

Benieuwd naar wat wij nog meer hebben gedaan in Toscane?

Een dagje naar Lucca

Lucca in Italië is een charmant stadje in Toscane. De stad heeft veel te bieden en is zo'n typisch Italiaans stadje met mooie bezienswaardigheden. De stad wordt omringd door stadsmuren waar je overheen kunt fietsen! Een aanrader om dit te doen, vooral met kinderen is het erg leuk. Je kunt fietsstoeltjes erbij huren. Op de muur zitten wat leuke en heerlijke restaurantjes voor een pauze. 

Afgebeeld zie je onze fietstocht over de stadsmuren in Lucca
Lucca-Toscane


Stranden in Toscane

Bij Toscane denken velen direct aan glooiende heuvels, historische steden, en het overheerlijke Italiaans eten. Maar deze prachtige regio heeft nog veel meer te bieden, waaronder een kustlijn die de droom is van elke strandliefhebber, de prachtige stranden in Toscane.

Naar onze mening is het landschap langs de Toscaanse kust net zo divers en mooi als het binnenland. Je vindt er alles: van uitgestrekte, langzaam aflopende zandstranden tot kiezelstranden, en van levendige, drukbezochte stranden tot rustige, afgelegen oases. Er zijn witte zandstranden, maar ook kleine, verborgen baaitjes, allemaal badend in kristalhelder water. Dit maken de stranden van Toscane ook de ideale plek om te gaan snorkelen met kinderen

Afgebeeld zie je het strand in Toscane Spiagge Bianche
Stranden-in-Toscane


Wandelen naar een waterval in Toscane, de Elsa trail

De Elsa Trail (SentierElsa) is een pareltje in het hart van Toscane, vlak bij Siena. Dit idyllische wandelpad, dat zich uitstrekt over 2,5 kilometer in het kleine dorpje Colle di Val d’Elsa, trakteert je op een prachtige tocht langs blauwe wateren en leidt je uiteindelijk naar de adembenemende Diborrato-waterval van 15 meter hoog. 

De tocht alleen al is al superleuk om te lopen, vooral met kinderen! Het is een relatief korte hike met een leuk pad dat wordt gekenmerkt door kleine rivier overgangen, houten bruggen, stapstenen en kleine watervallen. Het water is heerlijk, dus vergeet geen zwemkleding mee te nemen!

Afgebeeld zie je ons lopen over stapstenen tijdens de Elsa trail in Toscane
Elsa-Trail-Toscane


Dit waren de hoogtepunten van onze vakantie in Toscane met kinderen

Na een heel fijn verblijf op de camping Hu Montescudaio Village hebben we met ons gezin vele mooie avonturen beleefd! Van de mooie historische dorpjes, het heerlijke eten in Italië bij de leukste restaurantjes, de prachtige wandelingen en watervallen en de mooie stranden. Bij ons staat de vakantie in Toscane ver bovenaan met mooiste bestemmingen.

Bekijk onze Europa forum voor meer inspiratie van andere ouders over Italië!
Over ons Een gratis reisforum voor
vakanties met kinderen

Het ouderschap inspireerde ons tot het ontwikkelen van een app: een gratis reisforum voor ouders om inspiratie op te doen en tips te delen over vakanties met kinderen! Chat, inspireer en lees verhalen van honderden andere ouders.

Bekijk het reisforum
Copyright © 2023 WeDiscover | Powered by WebSentiment
Inloggen om verder te gaan. Hiervoor dien je ingelogd te zijn. Nog geen account? Ga dan naar registreren.
Laat je inspireren in ons gratis reisforum voor ouders!Registreer je nu 100% gratis en neem deel aan onze reisforum groepen. 
Stel hier al je vragen, deel je (on)zekerheden, spar met andere ouders en ontdek de mooiste en meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen!
Ontdek onze app
Het product is toegevoegd
aan uw winkelmand