De top 4 beste restaurants in Montescudaio, Toscane


Toscane, gelegen in het hart van Italië, staat wereldwijd bekend om zijn betoverende landschappen, met glooiende heuvels, en uitgestrekte wijngaarden. Deze regio is de bakermat van de renaissance, en steden als Lucca, Florence en Siena herbergen enkele van de meest iconische kunstwerken en architecturale wonderen ter wereld.

Maar ook de kleinere dorpjes zijn indrukwekkend om te bezoeken, dorpjes als Montescudaio. Montescudaio is een klein plaatsje bovenop een heuvel, midden in het prachtige Toscane. Een prachtig dorpje waar je heerlijk kan eten met prachtig uitzicht. 

In deze blog delen we een aantal van de beste restaurants die we ontdekt hebben in het charmante dorp, Montescudaio. Dit dorp is trouwens ook erg goed te bereiken vanuit de camping Hu Montescudaio Village

Restaurants-in-Montescudaio-Andirivieni-store-&-bistrot


1. Andirivieni store & bistrot: een restaurant met prachtig uitzicht in Montescudaio

Het begon met een zoektocht naar verse producten en lokale delicatessen. Toen we Andirivieni store & bistrot binnenstapten, waren we direct enthousiast van de selectie olijfolieën en wijnen. Maar de echte verrassing kwam toen de eigenaar ons hun terras boven de winkel liet zien. Het uitzicht, de authentieke sfeer en het heerlijke eten maakten onze ervaring hier uniek en onvergetelijk.

We dronken hiernaast de wijnen ook heerlijke biertjes uit de streek en genoten van Italiaanse hapjes. Het uitzicht was ontzettend mooi, je keek uit over het mooie landschap, toen we er zaten zagen we zelfs een zwijnen familie voorbij lopen en een klein hertje. Ons zoontje genoot hier natuurlijk ook volop van, en de bonus voor hem was, is dat ze een lieve huiskat hebben waar hij mee kon kroelen. 

Restaurants-in-Montescudaio-Andirivieni-store-&-bistrot


2. Osteria Bardovino: een heerlijk restaurant in Montescudaio

Op het eerste gezicht leek Bardovino niet de typische eetplek waar we normaal voor zouden kiezen, gezien zijn locatie aan de weg. Maar dit restaurant bewees dat je een boek niet op zijn kaft moet beoordelen. Van de dagspecials tot de overheerlijke toetjes, Bardovino heeft ons verrast met zijn gastronomische hoogstandjes.

Een tip voor de zoetekauwen: mis hun desserts niet!


3. Birroteca Bibere: een bierparadijs in wijnland

Birroteca Bibere, een sfeervol en intiem restaurant, viel ons direct op door zijn uitgebreide selectie speciaalbieren, wat zeldzaam is in het wijnrijke Toscane. Naast het genieten van de lokale bieren, aten wij heerlijke risotto, en de ravioli met pesto was een hit bij ons zoontje. De warme gastvrijheid en de gratis hapjes maakten de ervaring heerlijk en ontspannen. Een leuk, verborgen plekje in Montescudaio.

4. Ristorante Pizzeria Pizza in piazza: de echt authentieke pizza in Montescudaio

In Toscane is er geen tekort aan pizza, maar de echte authentieke pizza is niet overal te vinden. Als je hunkert naar de echte Italiaanse pizza, is dit de plek waar je moet zijn. Ook hier geldt, kom op tijd voor een plekje. Zeker in het hoogseizoen. Ristorante Pizzeria Pizza is de plek voor een echt Italiaanse pizza!


Dat waren onze tips met beste restaurants in Montescudaio, Toscane

Montescudaio heeft ons niet alleen verrast met zijn schoonheid en charme, maar ook met zijn heerlijke en mooie restaurants. Of je nu houdt van wijn, bier, pizza of traditionele Italiaanse gerechten, dit Toscaanse dorp heeft voor ieder wat wils. En wij kunnen niet wachten om terug te keren en nog meer te ontdekken tijdens een vakantie in Toscane!

Guardistallo is een dorpje vlak bij Montescudaio waar je ook uitzonderlijk goede en mooie restaurants hebt. Ook zeker een bezoekje waard!
Over ons Een gratis reisforum voor
vakanties met kinderen

Het ouderschap inspireerde ons tot het ontwikkelen van een app: een gratis reisforum voor ouders om inspiratie op te doen en tips te delen over vakanties met kinderen! Chat, inspireer en lees verhalen van honderden andere ouders.

Bekijk het reisforum
Copyright © 2023 WeDiscover | Powered by WebSentiment
Inloggen om verder te gaan. Hiervoor dien je ingelogd te zijn. Nog geen account? Ga dan naar registreren.
Laat je inspireren in ons gratis reisforum voor ouders!Registreer je nu 100% gratis en neem deel aan onze reisforum groepen. 
Stel hier al je vragen, deel je (on)zekerheden, spar met andere ouders en ontdek de mooiste en meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen!
Ontdek onze app
Het product is toegevoegd
aan uw winkelmand