Onze favorieten stranden in Toscane

Tijdens onze vakantie in Toscane, Italië hebben we vastgesteld dat Toscane nog meer moois te bieden heeft. Naast de glooiende heuvels, historische steden en de heerlijke Italiaanse cultuur, is het ook een paradijs voor strandliefhebbers. De stranden in Toscane en de indrukwekkende kust van Toscane zijn net zo gevarieerd en indrukwekkend als het binnenland, met iets voor iedereen.

Wij delen enkel van de mooiste stranden in Toscane die je niet mag missen tijdens je vakantie in Toscane!

Stranden-in-Toscane-Cala-Civette


Spiagge Bianche - wit strand in Toscane

Op ongeveer 20 minuten rijden vanuit de Camping Hu Montescudaio Village kom je bij Spiagge Bianche, oftewel "witte stranden". Deze stranden leven echt op tot hun naam met uitgestrekte witte zandstranden die een scherp contrast vormen met het mooie blauwe water van de Tyrreense Zee.

Het witte zand heeft echter een minder romantische oorsprong. Het is namelijk het resultaat van de nabijgelegen fabriek die soda, oftewel zuiveringszout, produceert. Het afvalwater van deze productie stroomt de zee in en heeft als gevolg dat het zand een witte kleur krijgt.

Gelukkig is uit onderzoek gebleken dat dit gebleekte zand geen gezondheidsrisico's met zich meebrengt, waardoor vooral veel Italianen zonder zorgen ontspannen en genieten van dit prachtige strand. 

Stranden-in-Toscane-Cala-Civette
Stranden-in-Toscane-Cala-Civette


Cala Violina - geniet van kristalhelder water aan het strand in Toscane 

Cala Violina, gelegen in het hart van het Natuurreservaat Bandite di Scarlino, is beroemd om zijn ongerepte natuur en het geluid dat het zand maakt wanneer je erop loopt, vergelijkbaar met dat van een viool, vandaar de naam. Het heldere water en de omringende natuur maken het een ideale plek om te ontspannen, weg van de drukke toeristische gebieden.

Het is een waar paradijs voor degenen die willen genieten van de natuur in zijn puurste vorm. 

Tip: de toegang tot het strand is beperkt tot een bepaald aantal bezoekers per dag om de natuurlijke omgeving te beschermen. Je moet dus van tevoren reserveren, zonder reservatie kom je het strand niet op.

Stranden-in-Toscane-Cala-Civette

Cala Civette - rust en prachtig snorkelen

Cala Civette ligt ook aan de mooie kust van Toscane, in de Golf van Follonica en grenst aan Cala Violina. Het is een minder bekend strand, wat betekent dat je hier kunt genieten van een rustiger sfeer vergeleken met de meer populaire stranden.

Omgeven door veel groen en met een achtergrond van dramatische kliffen, biedt het strand een rustige ontsnapping en de mogelijkheid om in alle rust te zwemmen en te snorkelen in het kristalheldere water. 

De reis naar het strand is een beetje avontuurlijk met een wat langere wandeling door het bos, wat volgens ons bijdraagt aan de charme van deze verborgen parel!

Stranden-in-Toscane-Cala-Civette
Stranden-in-Toscane-Cala-Civette


Kindvriendelijke stranden in Toscane

De kust van Toscane is ook de perfecte bestemming voor vakantie met kinderen. De langzaam aflopende zandstranden zijn veilig en fijn voor kinderen om te spelen en het kristalheldere water biedt uitstekende snorkelmogelijkheden, zelfs voor de kleine zwemmers. Daarnaast zijn er tal van kleine, verborgen baaitjes om te verkennen, waardoor elke dag aan het strand een nieuw avontuur wordt.


Dat waren onze favorieten Stranden in Toscane

Een vakantie in Toscane biedt niet alleen culturele en culinaire hoogtepunten maar ook een fantastische strandervaring aan de prachtige kust van Toscane. Het is een regio die rijk is aan natuurlijke schoonheid, waar elk lid van de familie iets naar zijn zin kan vinden.

> Bekijk de leukste en kindvriendelijke vakanties naar Toscane via TUI. 
Over ons Een gratis reisforum voor
vakanties met kinderen

Het ouderschap inspireerde ons tot het ontwikkelen van een app: een gratis reisforum voor ouders om inspiratie op te doen en tips te delen over vakanties met kinderen! Chat, inspireer en lees verhalen van honderden andere ouders.

Bekijk het reisforum
Copyright © 2023 WeDiscover | Powered by WebSentiment
Inloggen om verder te gaan. Hiervoor dien je ingelogd te zijn. Nog geen account? Ga dan naar registreren.
Laat je inspireren in ons gratis reisforum voor ouders!Registreer je nu 100% gratis en neem deel aan onze reisforum groepen. 
Stel hier al je vragen, deel je (on)zekerheden, spar met andere ouders en ontdek de mooiste en meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen!
Ontdek onze app
Het product is toegevoegd
aan uw winkelmand