Ontdek Bolgheri: Een Toscaans Juweeltje

Als je op zoek bent naar die authentieke Italiaanse ervaring samen met de kinderen, dan moet je zeker een dagje uittrekken om het charmante en sfeervolle dorpje Bolgheri te verkennen. 

Gelegen tussen glooiende heuvels en wijngaarden, is Bolgheri de perfecte stop. Het avontuur begint al voordat je het dorp bereikt. Bolgheri is een entree naar het verleden. Als je aankomt in dit fijne, sfeervolle dorpje via de iconische Viale dei Cipressi, word je verwelkomd door een prachtige aanblik van cipressen die een pad vormen van bijna vijf kilometer lang. Deze beroemde cipressenlaan, geflankeerd door ongeveer 2500 cipressen, leidt je naar het hart van het dorp, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Een ideale tussenstop voor je vakantie in Toscane.

Bolgheri

Eenmaal in het dorp, kun je de middeleeuwse charme van Bolgheri verkennen. De smalle steegjes, pittoreske pleintjes en oude stenen gebouwen zijn ontzettend mooi om te zien. De charmante oude kasteelmuren en de straatjes vormen een prachtige achtergrond voor foto’s, en er is geen betere manier om de lokale cultuur te proeven dan door simpelweg rond te dwalen en te genieten van de relaxte Toscaanse levensstijl.

Bolgheri


Genieten van de beste wijnen in Bolgheri gecombineerd met speeltuinen voor de kinderen

Bolgheri is ook een paradijs voor wijnliefhebbers. Het dorp is wereldberoemd om zijn Super Tuscan wijnen. Een bezoek aan een van de vele wijngaarden in de omgeving is een must-do. De lokale wijnboeren zijn trots op hun ambacht en delen graag hun passie en kennis tijdens een wijnproeverij.

En voor de kleintjes? Terwijl jij geniet van een goed glas wijn, kunnen de kinderen zich vermaken in de natuur, rennend door de wijngaarden of spelend in de speciaal ingerichte speelgebieden die sommige wijngaarden bieden.

Bolgheri

Fietsen en wandelen in Bolgheri

Voor de actieve gezinnen zijn er rondom Bolgheri tal van fiets- en wandelpaden die door de betoverende Toscaanse landschappen slingeren. De routes bieden een fantastische manier om de omgeving te verkennen en de kinderen zullen dol zijn op de avontuurlijke ontdekkingstochten door de natuur.

Als je op zoek bent naar een uniek en authentiek stukje Toscane, dan is Bolgheri jouw perfecte bestemming! Lees voor meer leuke dorpjes in Toscane onze volledige blog van onze vakantie in Toscane.

> Bekijk leuke overnachtingen in Bolgheri via booking.

Bolgheri
Over ons Een gratis reisforum voor
vakanties met kinderen

Het ouderschap inspireerde ons tot het ontwikkelen van een app: een gratis reisforum voor ouders om inspiratie op te doen en tips te delen over vakanties met kinderen! Chat, inspireer en lees verhalen van honderden andere ouders.

Bekijk het reisforum
Copyright © 2023 WeDiscover | Powered by WebSentiment
Inloggen om verder te gaan. Hiervoor dien je ingelogd te zijn. Nog geen account? Ga dan naar registreren.
Laat je inspireren in ons gratis reisforum voor ouders!Registreer je nu 100% gratis en neem deel aan onze reisforum groepen. 
Stel hier al je vragen, deel je (on)zekerheden, spar met andere ouders en ontdek de mooiste en meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen!
Ontdek onze app
Het product is toegevoegd
aan uw winkelmand