De leukste speelbossen in Nederland

Op zoek naar het perfecte avontuur in speelbossen voor de kinderen?

In de speelbossen kunnen ze heerlijk klimmen en klauteren, spelen met water, hutten bouwen en genieten van alles wat de natuur te bieden heeft. De geur, het gevoel, het zicht: alles komt tot leven in deze speelbossen.

De speelbossen van Staatsbosbeheer zijn een topkeuze, een ontzettend leuk uitje met de kinderen. Hier ervaar je samen met je kinderen de natuur op z'n best. Ontdek hier de allerleukste en meest avontuurlijke speelbossen die Staatsbosbeheer te bieden heeft.

Meer inspiratie nodig? Lees ook ons blog met wandeltips voor wandelen met kinderen.

Speelbos in Lelystad

Speelbos belevenissenbos:

Gelegen in het Zuigerplasbos vind je het Belevenissenbos; hét ultieme speelbos dat zich onderscheidt als het grootste en meest avontuurlijke speelbos van Nederland.

Dit speelbos strekt zich uit over een indrukwekkende 40 hectare aan bos, water en weide. Het biedt kinderen van 6-16 jaar de perfecte setting om actief en vrij in de natuur te zijn.

Binnen de grenzen van dit speelbos ontdek je een uitgestrekte waterloop van 2 kilometer met diverse eilandjes, een fietscrossbaan en zandbulten. Maar dat is nog niet alles. Dit unieke speelbos beschikt ook over stormbanen en een uitdagend parcours dat door het hart van het bos slingert met meer dan 50 survivalhindernissen.



Speelbos in Zeeland

Speelbos Axel:

Speelbos Axel is dé plek voor eindeloos speelplezier en avontuur. Dit speelbos biedt een breed scala aan leuke speeltoestellen die elke kinderfantasie te boven gaan.

Laat je kinderen de ondergrondse wereld verkennen door de tunnels die zich door het speelbos wikkelen. Voel de adrenaline met een spannende rit vanaf de kabelbaan of daag vriendjes uit voor een wedstrijdje op de speciale crossbaan.

Het grote klimtoestel in dit speelbos staat garant voor uren klim- en klauterpret. En natuurlijk, zoals in elk goed speelbos, kunnen de kinderen naar hartenlust hutten bouwen en hun creativiteit de vrije loop laten. Speelbos Axel is zonder twijfel een topkeuze voor een dag vol avontuur en plezier.


Speelbos in Groesbeek

Avonturenbos Stekkenberg:

Hoe leuk is dit; een speelbos voor kinderen dat bedacht is door de kinderen! Dan is een geslaagde speeldag absoluut gegarandeerd.

Dit speelbos barst van de spannende speelhoeken: van een touwbrug hoog tussen de bomen tot een uitnodigende boomhut en nog veel meer. In dit speelbos is ook gedacht aan waterpret; kinderen kunnen naar hartenlust spelen met water bij de speciale pomp op de waterspeelplaats.

En natuurlijk biedt het speelbos voldoende ruimte voor het bouwen van eigen hutten. Als het tijd is voor een rustmomentje, kunnen kinderen en ouders zich nestelen in de speciaal van boomstammen gecreëerde verhalenhoek.

Een extra voordeel van Avonturenbos Stekkenberg is het specifieke gedeelte dat zorgvuldig is ingericht voor de allerkleinste avonturiers tot ongeveer 6 jaar.



Speelbos in Ouderkerk aan de IJssel

Speelpolder de Tiendtuin:

Het speelbos Tiendtuin, gelegen in Ouderkerk aan de IJssel, is een waar speelparadijs. In dit speelbos kunnen kinderen naar hartenlust ravotten, hutten bouwen of de spanning ervaren van heen en weer varen met een trekvlot over de brede sloot.

Een van de hoogtepunten in dit speelbos is ongetwijfeld de 15 meter lange klim- en klauterbrug, maar ook de kabelbaan waarmee je over het water kunt roetsen. Binnen de groene grenzen van het speelbos Tiendtuin is er overvloedige ruimte om samen creatieve spelletjes te bedenken en bouwprojecten te starten.

Voor degenen die met een grote groep het speelbos bezoeken, staat er een XXL-picknicktafel klaar voor een gezellig samenzijn.

Dankzij het initiatief van drinkwaterbedrijf Oasen kun je in dit speelbos je dorst lessen met vers drinkwater; neem een lege fles mee en vul deze bij het speciale watertappunt. Let wel, in de wintermaanden wordt dit tappunt tijdelijk verwijderd om bevriezing te voorkomen. Veel speelplezier gewenst in het speelbos Tiendtuin!


Speelbos in Krimpen aan de Lek

Speeleiland Krimpenerhout:

Midden in het Groene Hart bevinden zich de speeleilanden van Krimpenerhout, thuisbasis van een geweldig speelbos waar kinderen hun hart kunnen ophalen.

Dit speelbos biedt tal van avonturen. Volg de spannende touwenroute en klim spelenderwijs van het ene naar het andere eiland in dit dynamische speelbos. Als alternatief kun je ook het wankelende vlot nemen voor een avontuurlijke overtocht.

Vlakbij de speeleilanden ligt een groot strand met een zwemplas waar je lekker kan zwemmen in het schone zwemwater. Vergeet dus zeker niet om zwemkleding mee te nemen als je een bezoek brengt aan dit unieke speelbos op de speeleilanden van Krimpenerhout!


Speelbos in Bergschenhoek

Speelpolder de Bergse Vallei:

In Speelbos De Bergse Vallei in het Lage Bergse Bos in Bergschenhoek kunnen kinderen klimmen, klauteren, ontdekken en spelen.

Dit speelbos heeft alles wat je je kunt voorstellen: van klimmen in uitdagende klimbomen tot klauteren op diverse speeltoestellen. De zorgvuldig aangelegde kruip-door-sluip-door-route van dit speelbos voert kinderen langs en soms zelfs door het water, wat voor veel plezier en spanning zorgt.

Test je evenwicht op het uitdagende evenwichtsparcours of dompel je onder in de speelse waterbaai waar water en modder samenkomen voor ultieme speelvreugde. Het speelbos zorgt ervoor dat je het water kunt oversteken zonder een druppel te voelen, of je nu kiest voor de loopbrug of de stapstenen.

En voor de jongere bezoekers van dit speelbos? Ze kunnen spetteren en spelen in het waterspeeltuintje dichtbij het restaurant.


Speelbos in Houten

Speelbos Nieuw Wulven:

Welkom in Speelbos Nieuw Wulven, één van de meest uitgestrekte speelbossen van Nederland.

In dit unieke speelbos duik je diep in de geschiedenis van de Romeinen en de Hollandse Waterlinie. Deze locatie is doordrenkt van historie; vroeger stond hier een imposant Romeins fort.

Terwijl je in dit speelbos de omgeving verkent, stuit je op een veldtafel waarop een spel ligt dat zelfs door de Romeinen werd gespeeld. Naast historische ontdekkingen biedt het speelbos talloze avonturen: van een omvangrijk speeltoestel tot schommelen in autobanden en spelen met water bij de speciale waterpomp.

Breng zeker een vlieger mee, want het speelbos beschikt over een uitgestrekte vliegerweide. Natuurlijk is de omtrek van het grote fort dat hier ooit gestaan heeft ook te zien, net als vele kunstwerken. Grootse avonturen in de natuur verzekerd in dit speelbos!


Speelbos in Friesland

Avonturen eiland:

Een van de meest unieke speelbossen die je kunt vinden. Gelegen op een onbewoond eiland in Friesland, is het Avonturen Eiland niet zomaar een speelbos. Dit speelbos biedt toegang tot het eiland uitsluitend via een pondje of boot. Hier in de speelbossen van het Avonturen Eiland wachten de meest opwindende avonturen.

Terwijl je kunt picknicken en de natuurlijke schoonheid kunt waarderen, biedt dit speelbos ook activiteiten zoals survivallen, varen met een trekvlot, klimmen in bomen en spelen in het moeras. Voor de avontuurlijke kids zijn er de plompenbladen en boomstammenparcours.

Gelegen midden in het water van deze unieke speelbossen, zijn natte voeten absoluut gegarandeerd!

 


Dit waren de leukste speelbossen in Nederland!

De geur van het bos, het gevoel van het zand of de modder onder je voeten, en de aanblik van groene bomen en struiken: alles komt tot leven in deze speelbossen! Vooral de speelbossen van Staatsbosbeheer verdienen een speciale vermelding.

Hier ervaar je samen met je kinderen de natuur op z'n best en ontdek je enkele van de meest avontuurlijke speelplekken die Nederland rijk is. Of je nu op zoek bent naar de rijke historie, de opwindende activiteiten of de rust en schoonheid van de natuur, er is een speelbos dat perfect aansluit bij jouw wensen.

Een dagje uit naar een speelbos staat garant voor frisse lucht, beweging en onvergetelijk plezier. Duik in de wondere wereld van de Nederlandse speelbossen en ontdek de magie zelf! Speelbossen zijn perfect voor een heerlijk dagje weg met het gezin.
Over ons Een gratis reisforum voor
vakanties met kinderen

Het ouderschap inspireerde ons tot het ontwikkelen van een app: een gratis reisforum voor ouders om inspiratie op te doen en tips te delen over vakanties met kinderen! Chat, inspireer en lees verhalen van honderden andere ouders.

Bekijk het reisforum
Copyright © 2023 WeDiscover | Powered by WebSentiment
Inloggen om verder te gaan. Hiervoor dien je ingelogd te zijn. Nog geen account? Ga dan naar registreren.
Laat je inspireren in ons gratis reisforum voor ouders!Registreer je nu 100% gratis en neem deel aan onze reisforum groepen. 
Stel hier al je vragen, deel je (on)zekerheden, spar met andere ouders en ontdek de mooiste en meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen!
Ontdek onze app
Het product is toegevoegd
aan uw winkelmand