10x leuke herfstvakantie uitjes 

De herfstvakantie is de perfecte periode om gezellig met de kinderen op pad te gaan en te genieten van de warme herfstkleuren en de frisse buitenlucht. De herfst staat bekend om zijn knusse sferen, en er zijn tal van activiteiten die je samen met de kids kunt ondernemen. Wij delen 10 inspirerende ideeën voor leuke herfstvakantie uitjes met de kinderen!

1. Een uitje met plezier op de Pompoenboerderij in de herfstvakantie

Breng tijdens de herfstvakantie een bezoek aan een pompoenboerderij. De kinderen kunnen hun eigen pompoenen uitzoeken en misschien zelfs uitsnijden. Vaak zijn er ook leuke activiteiten zoals hooiwagenritten en maïsdoolhoven. Kijk of er een pompoenboerderij bij jou in de buurt is. Een leuke tip als herfstvakantie uitje!

Herfstvakantie-uitjes-pompoenboerderij


2. Ontdek de speelbossen - een avontuurlijk herfstvakantie uitje

Ga op een ontdekkingsreis in het speelbos, trek de laarzen aan en laat de kinderen genieten van de natuur en het speelse gevoel van ritselende bladeren onder de voeten. Zoek samen naar kastanjes en paddenstoelen, en geniet nadien van een warme chocolademelk. Wij schreven ook een blog over de leukste speelbossen in Nederland. 

Herfstvakantie-uitjes-speelbossen


3. Op zoek naar kabouters - leuk uitje voor de jonge kinderen in de herfstvakantie

Voor de jonge kinderen is het een leuk uitje om in de herfstvakantie naar een kabouterpad te gaan in het bos. Staatsbosbeheer heeft kabouterpaden uitgezet in de mooiste natuurgebieden van Nederland. Aan het begin van de tocht ontvangen kinderen vaak een kaboutermutsje en aan het einde een diploma!

Herfstvakantie-uitjes-kabouterpaden


4. Appels Plukken in een pluktuin

Een dagje uit naar een appelboomgaard of pluktuin is ook een leuk en uniek herfstvakantie uitje. Appels plukken, verse appelsap proeven en genieten van een picknick tussen de appelbomen zorgt voor mooie herinneringen! De herfst is hier nog een heerlijke periode voor.

Herfstvakantie-uitjes-pompoenboerderij


5. Dierentuinbezoek als herfstvakantie uitje

De dierentuin is altijd een hit bij kinderen. In de herfst is het vaak rustiger en kunnen jullie in alle rust de dieren bewonderen. Bovendien zijn de omringende tuinen vaak prachtig gekleurd in herfsttinten. Onze persoonlijke favoriet is de Beekse Bergen. Wij verbleven een paar dagen in het Safari Resort van de Beekse Bergen en sliepen ook echt tussen de wilde dieren. Een hele toffe ervaring, echt een aanrader!

De kinderen genoten van de dieren, de leuke speeltuinen en het zwembad. En wij konden heerlijk ontspannen. De herfst is hier de ideale periode voor.

Herfstvakantie-uitjes-dierentuin

In het Safari Resort van de Beekse Bergen kan dit ook jouw tuin zijn! Je ziet ons hier in de avond nog genieten van het mooie uitzicht op de dieren.
Herfstvakantie-uitjes-dierentuin


6. Bezoek een pannenkoekenhuis in de herfstvakantie

Veel pannenkoekenhuizen hebben leuke thema’s en indoor speeltuinen voor de kinderen. Dus smullen en spelen! Ligt het pannenkoekenhuis dicht bij het bos? Dan kan je er nog een leuke wandeling achteraan plakken! Een simpel, maar leuk uitje voor in de herfstvakantie.

7. Spookachtig Halloween Plezier in een pretpark

De herfstvakantie valt vlak voor Halloween, het bezoeken van een spookhuis of pretpark is dan ook een leuk, spannend en griezelig avontuur voor de oudere kinderen. Er zijn veel pretparken die in oktober het thema Halloween hebben. Dippiedoe is een erg leuk park voor kinderen en heeft in oktober een Halloween thema. 

8. Ontspannen aan het strand in de herfstvakantie

Hoewel het misschien wat frisser is, kan een bezoek aan het strand nog steeds heel aangenaam zijn. Laat de kinderen schelpen verzamelen en geniet van de rustige, verfrissende zeelucht. Een ander soort herfstvakantie uitje, maar wel heel ontspannen en toch leuk voor de kinderen (en misschien wel voor de hond!). 

Herfstvakantie-uitjes-strand


9. Indoor Speeltuinen - binnen spelen als herfstvakantie uitje

Mocht het herfstweer in de herfstvakantie toch tegenvallen, dan zijn indoor speeltuinen een leuke optie. De kinderen kunnen zich uitleven terwijl jij geniet van een warme kop koffie. 


10. Bioscoop bezoeken in de herfstvakantie

Ook een leuke optie wanneer het regenachtig weer is. In deze periode draaien er ook vaak al Sinterklaas films in de bioscopen, ideaal moment om samen met je kinderen te genieten van een leuke Sinterklaasfilm!

Dit waren onze tips voor uitjes in de herfstvakantie

De herfstvakantie is een goed moment voor leuke uitjes met de kinderen. Of je nu kiest voor een avontuur in de buitenlucht of een gezellige binnenactiviteit, de herfst is het seizoen om samen lekker te genieten! We hopen dat je genoeg inspiratie hebt opgedaan, en samen met het gezin leuke herfstvakantie uitjes gaat maken. Ga eropuit en geniet van elk moment! 
Over ons Een gratis reisforum voor
vakanties met kinderen

Het ouderschap inspireerde ons tot het ontwikkelen van een app: een gratis reisforum voor ouders om inspiratie op te doen en tips te delen over vakanties met kinderen! Chat, inspireer en lees verhalen van honderden andere ouders.

Bekijk het reisforum
Copyright © 2023 WeDiscover | Powered by WebSentiment
Inloggen om verder te gaan. Hiervoor dien je ingelogd te zijn. Nog geen account? Ga dan naar registreren.
Laat je inspireren in ons gratis reisforum voor ouders!Registreer je nu 100% gratis en neem deel aan onze reisforum groepen. 
Stel hier al je vragen, deel je (on)zekerheden, spar met andere ouders en ontdek de mooiste en meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen!
Ontdek onze app
Het product is toegevoegd
aan uw winkelmand