Wij delen 10 unieke en superleuke uitjes voor een dagje weg met het gezin!

Op zoek naar inspiratie voor een onvergetelijk dagje weg met het gezin? Dan ben je bij WeDiscover aan het juiste adres! Of je nu van actie en avontuur houdt, of juist van ontspanning en cultuur, wij hebben voor elk gezin wat wils.

Lees snel verder en ontdek de leukste uitjes voor het hele gezin. Van de pannenkoekenboot tot het leren snorkelen bij Todi, van leuke musea tot betoverende speelparken, wij hebben het allemaal voor je op een rijtje gezet. Laat je inspireren en plan snel een dagje weg met het gezin!

1. Zeehonden centrum - Een dagje met de kinderen zeehondjes verzorgen

Ben je op zoek naar een avontuurlijk dagje weg met het gezin en zijn ze dol op dieren? Dan is een bezoekje aan het zeehondencentrum in Pieterburen zeker de moeite waard! Hier valt er van alles te beleven en te ontdekken.

Van het bekijken van de gewonde zeehonden in het zeehondenziekenhuis tot het spotten en redden van zeehonden tijdens een boottocht op de Waddenzee. En als kers op de taart kun je ook nog eens getuige zijn van de vrijlating van de zeehonden die weer helemaal beter zijn. En dat is nog niet alles! Voor de avonturiers vanaf 12 jaar is er zelfs de mogelijkheid om een dagje mee te werken en te ervaren wat er allemaal bij komt kijken om deze schattige zeehondjes te verzorgen. Zo wordt het een dag om nooit te vergeten!

2. De mini Efteling - een betoverend dagje weg met het gezin

De Mini Efteling is een klein parkje in het Brabantse Nieuwkuijk dat is gebaseerd op de Efteling in Kaatsheuvel. Geschikt voor kinderen tussen de 4 en 10 jaar. De mini Efteling is geopend van april tot oktober. In de Mini Efteling kun je niet rondlopen, maar krijg je een 3 uur durende rondleiding langs alle attracties! De rondleidingen starten om 10:00, 13:00, en 16:00. Midden in de rondleiding zit ook een pauze waar kinderen in de Sprookjestuin even vrij rond kunnen lopen, of genieten van een drankje met iets lekkers.

De Mini Efteling heeft ook een aantal attracties, zo kun je kijken naar het spannende verhaal in de poppenkast, feest vieren in Carnaval Festival, griezelen in het Spookslot, en even bekijken hoe mooi je bent in de toverspiegel. Dit is echt een heel leuk idee als je en keer niet naar een groot en imposant pretpark wilt, een erg gezellig dagje weg met het gezin.

3. Prehistorisch dorp - Leer en beleef tijdens dit dagje weg met het gezin

Ben je op zoek naar een fantastisch dagje weg met het gezin waarbij je niet alleen kunt ontspannen, maar ook nog iets nieuws kunt leren? Dan moet je zeker een bezoekje brengen aan het prehistorisch dorp in Eindhoven! Dit is de perfecte plek om samen te genieten van een leerzame dag en nieuwe herinneringen te maken met het gezin.

Hier kun je zelf de geschiedenis beleven door op ontdekkingstocht te gaan. Tijdens je reis ontmoet je historische figuren uit de prehistorie tot aan de late middeleeuwen en luister je naar hun fascinerende verhalen. Leer van hen oude ambachten en ontwikkel vaardigheden die door de eeuwen heen de wereld hebben veranderd.

En het beste van alles? Het prehistorisch dorp is onlangs opnieuw verkozen tot hét kidsproof museum van Noord-Brabant, dus je kunt er zeker van zijn dat dit een perfecte bestemming is voor een dagje weg met het gezin. En waarom? Omdat je hier namelijk écht dingen kunt doen en ervaren. Of je nu hout wilt kloven, in een boomstamkano wilt varen, brood wilt bakken of middeleeuwse spellen wilt uitproberen, er is voor ieder wat wils! Bovendien zijn er altijd spannende historische activiteiten gaande, zoals boogschieten, armbandjes maken, potten bakken of manden vlechten, dus je zult je hier zeker niet vervelen.

Kortom, het prehistorisch dorp is de ideale bestemming voor een dagje weg met het gezin. Hier kun je niet alleen genieten van een leerzame dag, maar ook nog eens volop plezier hebben. Kom snel een kijkje nemen en beleef een dagje weg met het gezin dat je nooit zult vergeten!

4. Lego Discovery Center - Bouw je eigen avontuur tijdens dit dagje weg met het gezin

Hé Lego-fans! Wil jij met het hele gezin een dagje weg waarbij je jezelf kunt onderdompelen in een wereld van lego? Dan mag je een bezoek aan het Lego Discovery Center niet missen! Vooral kinderen tussen de 2 en 10 jaar zullen hier hun ogen uitkijken en hun hart ophalen. Met maar liefst 12 verschillende zones is er om iedere hoek weer een nieuw thema te ontdekken. Hoe gaaf is dat?

Bij het Lego Discovery Center is er van alles te bouwen en te beleven. Laat je fantasie de vrije loop en bouw je eigen avontuur, maak kennis met de Master Model Builders, en laat je verrassen in de 4D-bioscoop waar je de film niet alleen ziet, maar ook echt voelt en beleeft. Het belooft een dag vol plezier te worden voor het hele gezin!

En waarom zou je juist nu naar het Lego Discovery Center moeten gaan? Nou, het is de perfecte bestemming voor een dagje weg met het gezin! Hier kun je namelijk met het hele gezin samen spelen, bouwen, en leren. Voor kinderen tussen de 2 en 10 jaar is dit een ideale bestemming voor een dagje weg met het gezin waarbij ze zich kunnen onderdompelen in de wereld van lego.Dus waar wacht je nog op? Ga snel met het hele gezin naar het Lego Discovery Center en beleef een dag vol lego-plezier.

Gegarandeerd dat iedereen zich zal vermaken en met een lach op zijn gezicht weer naar huis zal gaan!

5. Ontdek het stoere Forteiland - Een avontuurlijk dagje weg met het gezin!

Stap aan boord van de boot naar IJmuiden en ga op avontuur met het hele gezin! Het Forteiland is dé bestemming voor avontuurlijke gezinnen die op zoek zijn naar een uitdagende dag uit. Tijdens een speurtocht kom je ondergrondse gangen en bunkers tegen en beleef je de rijke geschiedenis van het eiland.

Laat je behendigheid zien op de evenwichtsbalk en waag je aan de vrije val van de Power fan. Bij het boogschieten kun je zelf ervaren hoe soldaten het eiland vroeger verdedigden. Het Forteiland maakt deel uit van de Stelling van Amsterdam en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Een super aanrader voor een dagje weg met het gezin! En het beste nieuws is dat de entree inclusief de overtocht met de boot is. Kinderen tot vier jaar mogen zelfs gratis mee. Wij zijn superfan van dit gave eiland en weten zeker dat jullie hier een stoer avontuur zullen beleven!"

6. Ga met het gezin op avontuur bij avonturenboerderij Molenwaard.

Ben jij op zoek naar een dagje weg met het gezin waarbij je lekker buiten kunt zijn en kunt leren over het boerenleven? Dan is Avonturenboerderij Molenwaard dé plek voor jullie! Hier kunnen jullie samen met het boertje en boerinnetje Fien en Teun ontdekken hoe het is om te leven op een boerderij.

Leer hoe een kip een ei legt, of een tomaat nu eigenlijk fruit of groente is en hoe bijen honing maken. Maak een ponyritje, ga trekker rijden, knuffel met de liefste dieren of geniet van de parkshows! Zo beleef je samen een heerlijke en onvergetelijke dag midden in de Hollandse polder.

En niet alleen kinderen, ook volwassenen zullen genieten van de vele activiteiten en shows op de boerderij. Het is een perfecte plek om met het hele gezin de handen uit de mouwen te steken en te leren over het boerenleven. Avonturenboerderij Molenwaard is dan ook een superleuke tip voor een dagje weg met de kinderen.

Dus waar wacht je nog op? Kom naar de boerderij en beleef het boerenleven!

7. Verwonder jezelf met het hele gezin bij Mind Mystery!

Op zoek naar een dagje weg met het gezin dat je doet verbazen en verwonderen? Dan is Mind Mystery in Horst de perfecte bestemming! Hier ontdek je samen met je kinderen de geheimen van deze fascinerende stad. Van onverklaarbare gebeurtenissen tot raadselachtige puzzels, je zult van de ene verrassing in de andere vallen. Zowel binnen als buiten is er van alles te zien en te beleven rondom het thema optische illusies.

Bij Mind Mystery leer je dat niets is wat het lijkt en wordt je waarnemingsvermogen flink op de proef gesteld. Jong of oud, iedereen zal hier verbaasd en verwonderd worden!Dus, laat je geest scherp en alert zijn en beleef een onvergetelijke dag samen met het hele gezin. Bij Mind Mystery zal je van de ene verbazing in de andere vallen en is plezier gegarandeerd!

8. Alle hens aan dek bij schateiland Zeumeren - Een avontuurlijk dagje weg met het gezin

Ahoy, maatjes! Voor een dagje weg met het gezin vol avontuur en piratenvibes moet je bij Schateiland Zeumeren zijn! Hier kunnen kinderen tot 12 jaar hun piratenvaardigheden inzetten en zich helemaal uitleven. Van klimmen en klauteren tot goudzoeken en schatgraven, het kan allemaal op Schateiland Zeumeren.

Ga op ontdekkingstocht in het speelkasteel, bestrijd vijanden met de kannonnen op het dek en beklim het piratennest om vervolgens naar beneden te glijden. Durf jij het doolhof te trotseren en de schat te vinden? Zowel binnen als buiten is er genoeg te beleven op Schateiland Zeumeren. En een tip; schateiland zeumeren is geen zwembad, maar... neem voor de zekerheid wel een droog pak mee!!

9. Ga snorkelen bij Todi in Beringen - En tropisch dagje weg met het gezin

Een dagje weg met het gezin was nog nooit zo leuk als bij Todi in Beringen! Ga samen snorkelen in het warme water van 23°C en ontdek een tropische onderwaterwereld vol kleurrijke vissen en prachtige koralen. Met ervaren instructeurs die jullie begeleiden, is het snorkelen bij Todi een avontuur dat je nooit zult vergeten. En het beste van alles is dat kinderen onder de 12 jaar altijd onder begeleiding zijn van een instructeur, dus geen zorgen! Wie weet raken jullie zo enthousiast dat jullie besluiten om terug te komen voor een duikbrevet.

Dit is echt een topattractie voor een dagje weg met het gezin, dus plan snel jullie bezoek aan Todi!

10. De Pannenkoeken boot in Amsterdam - het perfecte dagje weg met het gezin

Ben je op zoek naar een leuke stedentrip die ook de kinderen blij maakt? Dan hebben wij dé gouden tip voor jou voor een dagje weg met het gezin: ga met de Pannenkoekenboot door Amsterdam varen en laat de kinderen genieten van het onbeperkt pannenkoeken eten.

Na het eten kunnen de kinderen spelen in de megagrote ballenbak in het scheepsruim of uitwaaien op het dek. Het is een originele en leuke activiteit om te doen voor een dagje weg met het gezin. Leuk voor de kinderen en leuk voor de ouders! 

Dit waren onze tips voor een leuk dagje weg met het gezin

Hopelijk heb je met deze blog genoeg inspiratie opgedaan voor een fantastisch dagje weg met het gezin! Of je nu houdt van avontuurlijke activiteiten, culturele uitjes, of gewoon lekker ontspannen in de natuur, er is voor elk gezin wat wils. Maak er een onvergetelijke dag van en geniet van quality time met elkaar. Want dat is uiteindelijk waar het om draait tijdens een dagje weg met het gezin: samen mooie herinneringen maken. Veel plezier!


Weekendje weg met de kids

Wat langer er tussenuit? Een weekendje weg met de kinderen kan een fantastische manier zijn om even te ontsnappen aan de dagelijkse routine en quality time door te brengen met het gezin. En gelukkig zijn er tal van leuke accommodaties om uit te kiezen!

Ben je op zoek naar wat inspiratie voor je volgende weekendje weg? Kijk dan niet verder dan onze blog! We hebben de beste plekjes voor een gezinsuitje verzameld en delen ze graag met je. Maak je klaar om te genieten van de frisse buitenlucht, ontdek nieuwe plekken en maak herinneringen die een leven lang meegaan. En het beste van alles? Een weekendje weg hoeft niet duur te zijn, dus waar wacht je nog op? Boek nu een van onze top 7 accommodaties en maak je klaar voor een onvergetelijk weekendje weg met het hele gezin!
Over ons Een gratis reisforum voor
vakanties met kinderen

Het ouderschap inspireerde ons tot het ontwikkelen van een app: een gratis reisforum voor ouders om inspiratie op te doen en tips te delen over vakanties met kinderen! Chat, inspireer en lees verhalen van honderden andere ouders.

Bekijk het reisforum
Copyright © 2023 WeDiscover | Powered by WebSentiment
Inloggen om verder te gaan. Hiervoor dien je ingelogd te zijn. Nog geen account? Ga dan naar registreren.
Laat je inspireren in ons gratis reisforum voor ouders!Registreer je nu 100% gratis en neem deel aan onze reisforum groepen. 
Stel hier al je vragen, deel je (on)zekerheden, spar met andere ouders en ontdek de mooiste en meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen!
Ontdek onze app
Het product is toegevoegd
aan uw winkelmand