Belgische Ardennen met Kinderen

Vakantie is een tijd van avontuur en nieuwe ervaringen, en wat is een betere plek om dit te beleven dan in de Belgische Ardennen met kinderen? De Ardennen, een regio in het zuidoosten van België, biedt een mix van mooie natuur en gezinsvriendelijke activiteiten. Het is een vakantie dicht bij huis, maar voelt als een heel andere wereld dankzij het heuvelachtige landschap en de weelderige bossen.

Wist je dat wij een reisforum hebben, speciaal gericht op vakanties met kinderen? Neem een kijkje en lees ervaringen van andere ouders die naar de Belgische Ardennen zijn geweest! Hieronder delen wij alvast wat interessante informatie over een vakantie naar de Belgische Ardennen

> Bekijk leuke overnachtingen in de Ardennen via booking.

Waar liggen de Belgische Ardennen?

De Belgische Ardennen liggen in het zuidoosten van België, en strekken zich uit tot in Luxemburg en Frankrijk. Het is een gebied dat bekend staat om zijn heuvelachtige terrein, diepe bossen en schilderachtige dorpjes. Een rit vanuit de meeste delen van Nederland of België brengt je in een paar uur in dit natuurlijke paradijs, wat het een handige keuze maakt voor een familievakantie.

Waarom de Belgische Ardennen bezoeken met kinderen?

De nabijheid van de Ardennen maakt het een uitstekende optie voor een familievakantie. Je waant je in een andere wereld te midden van het heuvelachtige landschap, waar de natuur centraal staat. Het biedt afwisseling van het stadsleven en een kans voor kinderen om de buitenlucht te ervaren met tal van buitenactiviteiten. Ga in de Belgische Ardennen met je kinderen op avontuur in de natuur en geniet!

Belgische-Ardennen-met-kinderen-natuur

Natuur en dorpjes: de mooiste plekjes in de Ardennen voor gezinnen

De Belgische Ardennen zijn een ware speeltuin voor gezinnen die op zoek zijn naar een mix van mooie natuur en charmante dorpjes. 

Pittoreske stadjes in de Ardennen

De schilderachtige stadjes in de Ardennen zijn absoluut leuk om te verkennen
  • Durbuy: Hoewel bekend als het kleinste stadje ter wereld, is Durbuy groots in charme. Kinderen zullen genieten van het verkennen van de geplaveide straatjes, en er is een avonturenpark in de buurt waar het hele gezin kan genieten van outdoor activiteiten zoals kajakken en boomklimmen.
  • La Roche-en-Ardenne: Met zijn imposante kasteelruïnes en het wildpark, is er in La Roche-en-Ardenne veel te ontdekken voor jonge avonturiers.
  • Bouillon: Het middeleeuwse kasteel hier is een hit bij kinderen.

Afgebeeld zie je het stadje Durbuy in de Belgische Ardennen.

Belgische-Ardennen-met-kinderen-Durbuy

De natuur ontdekken

De Ardennen zijn een paradijs voor liefhebbers van de buitenlucht, met tal van kindvriendelijke wandel- en fietsroutes. Wandelen met kinderen kan erg leuk zijn, zorg er wel voor dat de wandelingen niet te lang zijn, neem regelmatig een pauze en zorg voor leuke wandelproducten om mee te nemen tijdens het wandelen.
  • Hoge Venen: Dit is het grootste natuurreservaat in België en biedt een verscheidenheid aan wandelpaden die geschikt zijn voor gezinnen. De rustige paden en educatieve borden maken het een geweldige plek voor kinderen om de natuur te verkennen.
  • Grotten van Han: Deze wereldberoemde grotten zijn een magische ervaring voor kinderen, met een ondergrondse rivier en een spectaculaire lichtshow.

Afgebeeld zie je de Grotten van Han.
Belgische-Ardennen-met-kinderen-Grotten-van-Han

Rivieren en meren in de Ardennen

De rivieren en meren in de Ardennen bieden volop mogelijkheden voor wateravonturen:
  • De Ourthe en de Semois: Deze rivieren zijn populair voor kajakken en kanoën, met veel aanbieders die gezinsvriendelijke tochten organiseren.
  • Lac de l'Eau d'Heure: Dit is het grootste meer in België en biedt een scala aan watersporten en stranden waar gezinnen kunnen ontspannen en spelen.

Afgebeeld zie de de Semois rivier.

Belgische-Ardennen-met-kinderen-Semois-river

Of je nu de voorkeur geeft aan het verkennen van historische dorpjes of het opsnuiven van de frisse lucht in de prachtige natuur, de Belgische Ardennen hebben een rijke en gevarieerde ervaring te bieden voor gezinnen. Het is een bestemming die zowel educatief als vermakelijk is, waardoor het de perfecte keuze is voor een ardennen kindervakantie vol avontuur en ontdekking!

Overnachten in de Ardennen: van kindvriendelijke campings tot luxe Vakantiehuizen

In de Belgische Ardennen vind je veel leuke en kindvriendelijke vakantieparken. Veel vakantieparken zijn ingericht met gezinnen in gedachten, waardoor je vakantie zowel comfortabel als vermakelijk zal zijn. 

Het toffe aan overnachten in de Ardennen is de nabijheid van de natuur. Hier slaap je letterlijk tussen de bomen, onder de sterrenhemel en word je gewekt door het vrolijke gefluit van vogels. De rust en sereniteit van de Ardennen bieden een ontsnapping aan de drukte van het dagelijks leven. Het is een plek waar je de frisse lucht kunt inademen, de groene bossen kunt verkennen en kunt genieten van de rustgevende geluiden van de natuur, allemaal vanuit het comfort van je vakantieverblijf.

Of je nu kiest voor een verblijf in een gezellige kindercamping in de Ardennen met zwembad, een luxe Ardennen vakantiehuis of een vakantiepark in de Belgische Ardennen, er zijn volop mogelijkheden voor een authentieke en ontspannende familievakantie! Veel accommodaties bieden ook buitenactiviteiten aan zoals wandelen, fietsen, kajakken of zelfs avontuurlijke sporten zoals rotsklimmen, zodat je en je gezin volop kunnen genieten van al het moois dat deze regio te bieden heeft.

Wist je dat:

  • De Ardennen de thuisbasis zijn van enkele van de best bewaarde middeleeuwse kastelen in Europa.
  • De Ardennen een van de beste plek in België is om wilde dieren zoals herten en wilde zwijnen te spotten.

Belgische Ardennen met Kinderen: ga op avontuur

Met zijn mix van mooie natuur, gezinsvriendelijke activiteiten en comfortabele accommodaties, bieden de Belgische Ardennen een ideale setting voor een onvergetelijke gezinsvakantie. Ontdek de charme van de Ardennen en creëer herinneringen die een leven lang meegaan! 

Ontdek in ons reisforum meer tips en ervaring over vakanties met kinderen in de Belgische ardennen!

Belgische-Ardennen-met-kinderen-natuur
Over ons Een gratis reisforum voor
vakanties met kinderen

Het ouderschap inspireerde ons tot het ontwikkelen van een app: een gratis reisforum voor ouders om inspiratie op te doen en tips te delen over vakanties met kinderen! Chat, inspireer en lees verhalen van honderden andere ouders.

Bekijk het reisforum
Copyright © 2023 WeDiscover | Powered by WebSentiment
Inloggen om verder te gaan. Hiervoor dien je ingelogd te zijn. Nog geen account? Ga dan naar registreren.
Laat je inspireren in ons gratis reisforum voor ouders!Registreer je nu 100% gratis en neem deel aan onze reisforum groepen. 
Stel hier al je vragen, deel je (on)zekerheden, spar met andere ouders en ontdek de mooiste en meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen!
Ontdek onze app
Het product is toegevoegd
aan uw winkelmand