Wij delen de leukste uitjes met kinderen, voor jong en oud!

Ontdek de leukste uitjes met kinderen in Nederland en beleef samen onvergetelijke momenten! Of je nu op zoek bent naar avontuurlijke activiteiten, leervolle museums of gezellige familie-uitjes, Nederland heeft voor elk wat wils. In deze blog delen we de leukste uitjes die geschikt zijn voor kinderen van alle leeftijden. Van de prachtige natuur tot de leukste dierentuinen, er is genoeg te beleven voor het hele gezin. Lees snel verder en laat je inspireren voor een onvergetelijk dagje uit met de kinderen!

Een leuk uitje met je peuter, het kabouterpad!

De echt allerleukste boswandelingen met je peuter, wandelen op kabouterpaden. Daar gaat het wandelen vanzelf. Houten kabouters wijzen de weg. Gewapend met leuke opdrachtjes en een échte kaboutermuts ga je samen met je peuter op pad. Samen gaan jullie de allerleukste, spannendste kabouteravonturen beleven en echt op avontuur in de natuur.

Staatsbosbeheer heeft 38 kabouterpaden uitgezet in de mooiste natuurgebieden, verspreid door heel Nederland. Speciaal voor gezinnen met jonge kinderen (tussen 3 en 6 jaar). De routes zijn 500 tot 1500 meter lang en daarom ook voor kleintjes goed te doen. Bij een buitencentrum of horecapunt aan de start van de route koop je een mooi rood kaboutermutsje en leuke opdrachtjes om onderweg te doen. Onderweg lees je een verhaal voor uit het boekje en doe je af en toe een leuk opdrachtje met je kind: paaltje springen, meten met je armen hoe dik de boom is of een kabouterliedje zingen. Dat kan iedereen. Er is tijd om iets te drinken en snoepen en om lekker te spelen.

Bij sommige Kabouterpaden is er aan het eind een kabouterdiploma voor de kleine speurneuzen en vaak zijn er speeltuintjes bij de start of onderweg! Een heerlijk uitje met je peuter.

Wandelen-kabouter-pad

Een uitje voor het hele gezin in de Apenheul!

Bijna alle kinderen vinden apen leuk. En in de Apenheul zie je ze in alle soorten en maten. Ze zitten hoog in de bomen of slingeren boven je langs. Of soms komen ze zelfs naar je toe! Het park laat als eerste dierentuin ter wereld de noordelijke talapoins los rondlopen tussen bezoekers. Naast de talapoins gaan er ook West-Afrikaanse franjeapen vrij rondzwerven. Ook dit is speciaal, want dit gebeurt maar in enkele dierenparken ter wereld. De noordelijke talapoins, kleinste apensoort van Afrika, zijn kwetsbaar. In het wild gaat het niet goed met deze soort. Apenheul probeert om die reden een Europees fokprogramma op te zetten. In het nieuwe parkgedeelte gaan vier talapoins uit Apenheul samenwonen met vier dieren uit een Spaans park.

De Apenheul opent begin april zijn poorten weer en zijn bezoekers welkom, om te genieten van de apen en andere dieren in Apenheul!


Op avontuur naar het Forteiland 

Wat een leuke dag beleef je hier... Stap aan boord en het avontuur kan beginnen! Vaar mee met de boot en maak de oversteek naar een onbekend stukje Nederland: het Forteiland in IJmuiden. Lekker uitwaaien in de wind, zout water in je gezicht. Avontuurlijke gezinnen zitten hier goed! Ontdek de ondergrondse gangen en bunkers met een speurtocht en beleef de rijke geschiedenis. Op het Forteiland valt genoeg te ontdekken. Met de kaart in de hand kun je alle uithoeken van het vier hectaren grote eiland onderzoeken. Volbreng de speurtocht of laat je behendigheid zien op de evenwichtsbalk. Durf je een vrije val aan, ga dan naar de Power fan. Bij het boogschieten kun je zelf ervaren hoe de soldaten het eiland vroeger verdedigden. Het Forteiland is onderdeel van de Stelling van Amsterdam en staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Dit uitje is echt een super aanrader! De entree is inclusief de overtocht met de boot, en kinderen tot vier jaar mogen gratis mee. 


Een spannend uitje in het Dinobos

Yeahh we gaan naar het Dinobos! Onze kindjes zijn iedere keer weer heel blij als we gaan. Er is veel te zien en te doen! Welke dieren leefden er in de Oertijd? Welke dino’s waren er allemaal?

In het grote oertijd bos staan ze oog in oog met vele verschillende dieren en zelfs dino's uit de oertijd. Er is een speurtocht waardoor ze lekker actief bezig zijn. Ook is er een laboratorium, daar wordt geologisch en paleontologisch onderzoek en prepareerwerk verricht, je kunt live meekijken en vragen stellen aan de onderzoekers. In de grote dino hal vliegt een enorme Hatzegopteryx boven je hoofd en wandel je tussen verschillende dinosaurusskeletten. Bijvoorbeeld een angstaanjagende T-Rex of een Brachiosaurus van wel 25 meter lang en 11 meter hoog!
Een museum waar zowel jij als je kind kan zien hoe het er vroeger aan toe ging.

Een uitje met de allerkleinste in het Nijntje-museum

Voor de allerkleinste is een bezoek aan het Nijntje-museum superleuk! Er is van alles te zien en te doen. Het Nijntje-museum staat garant voor een complete, culturele ontdekkingstocht: actief, receptief en reflectief. Leer het verkeer, of ga naar de dierentuin. Of ze nu tam of wild zijn, in de dierentuin van het nijntje museum speel je met alle dieren. Leer de papegaaien praten, zoek de muizen die zich verstopt hebben in de wilde dierenhokken. Voel de verschillen tussen vachten en herken dierengeluiden. Weet jij wat een varkentje eet? En een kip? Doe het voerspel en je weet het. Gegarandeerd een hele leerzame en leuke dag voor de kleintjes in het Nijntje-museum.


Een uitje voor de kleine wetenschappers in het NEMO Science Museum!

Vijf verdiepingen vol spannende, leuke doe- en ontdekdingen. Tentoonstellingen, theatervoorstellingen, films, workshops en demonstraties. Je ruikt, hoort, voelt en ziet hoe de wereld werkt.
Het Nemo science museum is een geweldig kindermuseum en een prachtige plek om kinderen kennis te laten maken met de wondere wereld van de wetenschap.

Leer spelenderwijs over zwaartekracht in de megagrote kettingreactie knikkerbaan of zet je haren overeind met een statisch geladen bol. Trek een witte jas aan want in het laboratorium van NEMO word je zelf even wetenschapper en ga je aan de slag met bakpoeder, azijn en andere alledaagse spulletjes en doet daarmee een heel bijzondere experimenten en proefjes. Maak gekke foto's voor de groene wand of voel hoe het is om in een zeepbel te staan.
Er is zoveel te doen in NEMO dat je een hele dag nodig hebt om alles te zien en te ontdekken.


Een avontuurlijk uitje voor het hele gezin in Safaripark de Beekse Bergen

Leuk voor de kids, maar zeker ook voor de papa's en de mama's; Safaripark Beekse Bergen. Een groot safaripark waar dieren echt de ruimte hebben. Je kunt kiezen voor een wandel of auto safari, of je doet ze allebei. Het voelt alsof je echt in afrika bent. Ook hier kun je tijdens een auto safari oog in oog komen met leeuwen, olifanten, neushoorns, giraffen en nog veel meer dieren uit Afrika.
Er zijn verschillende shows en momenten dat de dieren eten krijgen die je bij kunt wonen.
Het park heeft ook een eigen speeltuin, strand en zwembad.

Wat helemaal tof is, is een nachtje slapen tussen de dieren! Na een dag vol avonturen in het park val je in slaap tussen de wilde dieren en zie je de zon opkomen vanaf de savanne. Dit in één van de super gave verblijfsaccommodaties in het park. 
Zeker een top uitje, voor het hele gezin!

Dit waren de leukste uitjes en dagjes weg met de kinderen in Nederland!

Of je nu een dagje weg wilt met de kinderen of een heel weekend eropuit wilt, Nederland heeft genoeg te bieden voor leuke uitjes met het gezin. Hopelijk hebben onze suggesties voor leuke uitjes met kinderen je geïnspireerd en kun je nu volop genieten van quality time met de familie. Vergeet niet om ook te genieten van de kleine momenten tijdens deze uitjes, want vaak zijn het juist die momenten die de mooiste herinneringen opleveren.
Veel plezier gewenst!

Over ons Een gratis reisforum voor
vakanties met kinderen

Het ouderschap inspireerde ons tot het ontwikkelen van een app: een gratis reisforum voor ouders om inspiratie op te doen en tips te delen over vakanties met kinderen! Chat, inspireer en lees verhalen van honderden andere ouders.

Bekijk het reisforum
Copyright © 2023 WeDiscover | Powered by WebSentiment
Inloggen om verder te gaan. Hiervoor dien je ingelogd te zijn. Nog geen account? Ga dan naar registreren.
Laat je inspireren in ons gratis reisforum voor ouders!Registreer je nu 100% gratis en neem deel aan onze reisforum groepen. 
Stel hier al je vragen, deel je (on)zekerheden, spar met andere ouders en ontdek de mooiste en meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen!
Ontdek onze app
Het product is toegevoegd
aan uw winkelmand