Ben je op zoek naar kindvriendelijke landen in Azië?

In deze blog hebben we de top 5 kindvriendelijke landen in Azië voor je op een rijtje gezet voor een heerlijke vakantie met kinderen!

Met witte stranden, avontuurlijke jungles, tropische regenwouden en een gemiddelde temperatuur van 25 graden, is Azië een geweldige bestemming voor gezinnen met kinderen. Lees snel verder en ontdek welke kindvriendelijke landen in Azië het beste bij jullie passen!

Kindvriendelijk land in Azië 1: Indonesië

Natuurlijke schoonheid, paradijselijke eilanden en gastvrije bevolking in Indonesië met kinderen.

• Je vindt hier de mooiste bounty stranden
• Snorkelen met schildpadden
• Variatie aan eilanden
• Ongerepte natuur 
• Enorm vriendelijke bevolking 

Waarom met kinderen naar Indonesië?

Als je op zoek bent naar een kindvriendelijke vakantiebestemming in Azië, dan is Indonesië een uitstekende keuze. Indonesië is een geweldige bestemming voor een vakantie met kinderen. 

Het heeft een adembenemende natuurlijke schoonheid met enkele van 's werelds spectaculairste landschappen, zoals de indrukwekkende rijstterrassen van Bali, de mooie stranden van Lombok en de vulkanen van Java.

De meeste gezinnen kiezen voor de eilanden Bali, Java of Lombok. Het reizen is hier het makkelijkst, maar voor wie meer avontuur zoekt, zijn er nog duizenden andere eilanden in Indonesië om te bezoeken, wel meer dan 17.000 eilanden! 


Het kindvriendelijke eiland Bali

Bali is een van de bekendste eilanden van Indonesië en het populairst onder de gezinnen. Het staat bekend om zijn mooie stranden en de levendige cultuur. Het eiland heeft ook vele tempels, rijstvelden en een rijke kunstgeschiedenis.

Je kunt hier voor elk budget wel een hotel vinden, al zijn er ook steeds meer Airbnb mogelijkheden. Voor de prijs van een simpel hotel heb je bij Airbnb vaak al een erg mooi "privé" huisje met zwembad. 

> Bekijk kindvriendelijke accommodaties in Bali via TUI of bekijk het complete vakantie aanbod naar Indonesië.


De paradijselijke eilanden in Indonesië: de Gili eilanden

Voor de oostkust van Bali liggen drie kleine paradijselijke eilanden: Gili Trawangan, Gili Meno en Gili Air. Samen vormen ze de Gili eilanden. Ze liggen vlak bij elkaar, maar zijn toch alle drie weer heel verschillend.

Gili Trawangan staat bekend als het feesteiland, deze is dus het minst interessant voor gezinnen. Gili Meno is het rustigste eiland, wordt ook wel het honeymoon eiland genoemd, en Gili air zit er tussenin.

Gili Air of Gili Meno wordt dan ook aangeraden voor gezinnen. Je kunt ook makkelijk van eiland naar eiland hoppen, mocht je meerdere willen bezoeken. De Gili eilanden hebben de echte witte bounty stranden met helder blauw water. Het is hier erg populair om schildpadden te spotten, te snorkelen en te duiken. Op de afbeelding hieronder zie je Gili Air. 

Afgebeeld zie je het eiland Gili Air in Indonesië.
kindvriendelijke-landen-in-azië-Indonesie


Vriendelijke bevolking in Indonesië

Naast de mooie stranden en natuur is Indonesië een erg kindvriendelijk land vanwege de bevolking. De Indonesische bevolking staat bekend om hun gastvrijheid en vriendelijkheid, en dan vooral tegenover kinderen. Dit zorgt ervoor dat gezinnen zich welkom en veilig voelen tijdens hun verblijf in Indonesië. 

Kindvriendelijk land in Azië 2: Thailand

Thailand is een prachtige bestemming voor een relatief betaalbare gezinsvakantie.

• Rijke cultuur en mooie tempels
• Erg gastvrije en vriendelijke bevolking
• Adembenemend en divers landschap
• Prachtige stranden
• Verschillende waterparken en themaparken
• Relatief betaalbaar

Waarom met kinderen naar Thailand?

Thailand met kinderen is zonder twijfel een van de top 5 kindvriendelijke landen in Azië. De Thaise bevolking is erg gastvrij en vriendelijk, vooral naar kinderen toe. Ze staan bekend om hun glimlach en behulpzaamheid. Het is een populaire vakantiebestemming voor veel gezinnen, maar ook voor jongere en backpackers.

Thailand is een relatief betaalbare bestemming, met goedkope accommodaties, eten en activiteiten. Je krijgt hier waar voor je geld en je kunt genieten van een leuke vakantie zonder je snel zorgen te hoeven maken over het budget. 

Thailand heeft een adembenemend en divers landschap met prachtige stranden, bergen, regenwouden, en nationale parken. Je kunt er veel doen, zoals watersporten, duiken (voor de oudere kinderen), snorkelen, wandelen en fietsen. Bovendien zijn er verschillende waterparken en themaparken verspreid over het land, die leuk zijn voor het hele gezin.
 
Ook heeft Thailand een rijke cultuur en geschiedenis die teruggaat tot duizenden jaren geleden. Het land heeft vele oude tempels en paleizen die getuigen van de prachtige architectuur en kunst uit het verleden. Erg leuk om deze ook te bezoeken. 

Dit alles maakt Thailand een populaire bestemming voor gezinnen met kinderen die op zoek zijn naar een leuke en avontuurlijke vakantie! 

> Bekijk kindvriendelijke vakanties in Thailand via TUI. 

Afgebeeld zie je Khao Sok in Thailand.
kindvriendelijke-landen-in-azië-Thailand


Kindvriendelijk land in Azië 3: Maleisië

Een avontuurlijke gezinsreis.

• Het openbaar vervoer is goed georganiseerd
• Veel speeltuinen in de steden
• Mooie stranden
• Mega steden
• Orang-oetans spotten
• Veel historische en culturele bezienswaardigheden

Waarom met kinderen naar Maleisië?

Het is er schoon, het openbaar vervoer is goed, de mensen zijn erg aardig en je ziet overal speeltuinen. Dit samen met het gevarieerde landschap met mooie stranden, regenwouden, bergen, megasteden en nationale parken is het een bestemming voor het hele gezin! 


Borneo, thuisbasis van de orang-oetang

Maleisië heeft een gevarieerd ecosysteem met unieke flora en fauna die nergens anders ter wereld te vinden zijn. Het regenwoud van Borneo dat zich uitstrekt over Maleisië is de thuisbasis van de grootste populatie orang-oetans ter wereld. De orang-oetan is een bedreigde apensoort en een van de meest iconische dieren van Maleisië.

Ook leeft op Borneo de Borneose olifant. Dit zijn de kleinste olifanten ter wereld en komen alleen hier voor. Let wel op dat voor bepaalde delen van Borneo wordt aanbevolen om malaria tabletten te slikken, beslis dus al thuis of je ook naar Borneo wilt gaan. Voor Maleisië zelf is dit niet nodig. 

In Maleisië zijn er ook veel historische en culturele bezienswaardigheden, zoals de Batu Caves en het historische stadje Melaka. 

Nog een reden wat Maleisië kindvriendelijk maakt, is het openbaar vervoer. Treinen, bussen en metro's zijn goed onderhouden en hebben vaak speciale gedeelten voor gezinnen met kinderen, zodat ze comfortabel kunnen reizen. Dit maakt Maleisië de ideale bestemming voor gezinnen met kinderen. Het is een veilig en kindvriendelijk land met veel activiteiten en attracties die geschikt zijn voor kinderen van alle leeftijden.

> Bekijk overnachtingen in Borneo via Booking
 
Afgebeeld zie je de Petronas Twin Towers in Kuala Lumpur, Maleisië.
kindvriendelijke-landen-in-azië-Maleisie


Kindvriendelijk land in Azië 4: Sri Lanka

Met het gezin een onvergetelijke en bijzondere reis maken door Sri Lanka.

• Opkomend vakantieland, nog geen massatoerisme
• Walvissen spotten
• Safari's met olifanten, luipaarden en andere wilde dieren
• Oude tempels, forten en paleizen
• Geen malaria

Waarom met kinderen naar Sri Lanka? 

Een opkomend vakantieland voor gezinnen met kinderen. Sri Lanka lijkt alles wel te hebben. Van de fijne stranden tot aan het spotten van wilde dieren in de natuur. Het is een super kindvriendelijke verre bestemming. 

Er is zoveel te doen, voor jong en oud! Sri Lanka met kinderen biedt veel avontuurlijke activiteiten die kinderen zeker zullen aanspreken, zoals surfen, snorkelen, walvissen spotten, ziplining, wandelen en wildsafari’s.

Ga op safari in een van de nationale parken van Sri Lanka, zoals Yala of Udawalawe, om olifanten, luipaarden en andere wilde dieren in hun natuurlijke habitat te zien. Of maak een tocht door de theeplantages in de heuvels van Sri Lanka, ook erg mooi en bijzonder om te zien!  Hiernaast heeft Sri Lanka ook een rijke en interessante geschiedenis en cultuur, met oude tempels, forten en paleizen die kinderen kunnen verkennen en ontdekken. 

Naast al deze leuke activiteiten heeft Sri Lanka nog vele voordelen voor kinderen, zo is het land malaria vrij en dus hoeven je kinderen geen malaria pillen te slikken. Nog een voordeel is dat het geen heel groot land is, maar 1,5 keer zo groot als Nederland. Zo zijn de afstanden tussen bezienswaardigheden kort en dus de reistijd minder lang.

Sri Lanka heeft veel gezinsvriendelijke accommodaties, waaronder strandresorts, junglelodges en zelfs boomhutten! Het eten is er heerlijk en er zijn veel opties, van traditionele Sri Lankaanse gerechten tot westerse gerechten. Dus ook voor de kleine moeilijkere eters is er altijd wel iets te vinden.  

> Bekijk complete vakanties naar Sri Lanka via TUI. 

Afgebeeld zie je de Nine Arches Bridge in Sri Lanka.
kindvriendelijke-landen-in-azië-Sri-Lanka


Kindvriendelijk land in Azië 5: Japan

Een unieke ervaring, een mooie rondreis door Japan met kinderen.

• Zit in de top 10 veiligste landen
• Mooie natuur
• Erg goede infrastructuur
• Anime parken en gave pretparken
• Futuristische steden
• Goed georganiseerd en schoon

Waarom met kinderen naar Japan?

Het is misschien niet het eerste land waar je aan denkt voor een vakantie met de kinderen, maar Japan is een erg gezinsvriendelijke vakantiebestemming. Japan staat in de top 10 van de veiligste landen ter wereld, heeft een goede infrastructuur en is erg hygiënisch.

Er zijn veel kindvriendelijke voorzieningen voor kinderen van alle leeftijden. Van gave pretparken tot wilde dieren, ninja’s, interactieve musea en op anime geïnspireerde parken. Japan heeft voor elk wat wils en is uniek en bijzonder. Ook zijn er in de grote, futuristische steden regelmatig speeltuinen te vinden. Dit maakt het voor de kinderen ook leuk om de grote steden te bezoeken.

De mooie natuur in Japan

Wat minder mensen weten, is dat Japan ook een prachtige en zeer gevarieerde natuur heeft. Met mooie berglandschappen, meren, groene wouden maar ook tropische stranden en erg mooie natuurparken.

Openbaar vervoer in Japan

Het openbaar vervoer in Japan is zeer efficiënt en kindvriendelijk. Treinen, bussen en metro's zijn goed onderhouden en hebben vaak speciale gedeelten voor gezinnen met kinderen, zodat ze comfortabel kunnen reizen. Daarnaast bieden veel treinen en bussen gratis of gereduceerd tarief aan voor kinderen.

Al deze factoren maken Japan een ideale bestemming voor gezinnen met kinderen. Het is een veilig en kindvriendelijk land met veel activiteiten en attracties die geschikt zijn voor kinderen van alle leeftijden.

Afgebeeld zie je kasteel Osaka in Japan.
kindvriendelijke-landen-in-azië-Japan

Dit waren de top 5 kindvriendelijke landen in Azië

In dit artikel hebben we de top 5 kindvriendelijke landen in Azië besproken. Of je nu op zoek bent naar prachtige natuur, interessante culturele ervaringen of gewoon heerlijk wilt ontspannen op het strand, deze kindvriendelijke verre landen bieden voor elk wat wils.

Van het bruisende Thailand tot het fascinerende Japan, er is genoeg te ontdekken en te beleven voor het hele gezin. Azië staat bekend om de vriendelijke mensen, het lekker eten en de geweldige avonturen. Dus waar wacht je nog op? Pak je koffers en ga op avontuur in Azië met het hele gezin!

Heb je meer inspiratie nodig of zou je ervaringen willen lezen van andere gezinnen die in Azië zijn geweest? Dan is onze community groep vakantie met kinderen in Azië  iets voor jou! Ouders delen hier hun ervaringen over het reizen in Azië met de kinderen. Neem deel in de gesprekken, vraag om advies en doe volop inspiratie op!

Tip voor goedkope vliegtickets naar Azië

Als je op zoek bent naar vliegtickets voor Azië, zoek dan via Skyscanner. Hier kan je vluchten met elkaar vergelijken en kijken wat het meest voordelig is. Zo boek je zeker de goedkoopste vlucht.

Staat de plaats van bestemming nog open? Bij Skyscanner is er ook een optie om alle ticketprijzen op een wereldkaart te tonen. Hiermee kun je in een oogopslag zien wat de goedkoopste tickets voor een bepaalde maand zijn.

Vliegen met kinderen - lange vluchten

Azië is natuurlijk wel een stukje vliegen en kan spannend zijn wanneer je gaat vliegen met kinderen. Het is daarom belangrijk om de vlucht goed voor te bereiden, om te zorgen voor een ontspannen reis. Zo begint de vakantie al in het vliegtuig!



Over ons Een gratis reisforum voor
vakanties met kinderen

Het ouderschap inspireerde ons tot het ontwikkelen van een app: een gratis reisforum voor ouders om inspiratie op te doen en tips te delen over vakanties met kinderen! Chat, inspireer en lees verhalen van honderden andere ouders.

Bekijk het reisforum
Copyright © 2023 WeDiscover | Powered by WebSentiment
Inloggen om verder te gaan. Hiervoor dien je ingelogd te zijn. Nog geen account? Ga dan naar registreren.
Laat je inspireren in ons gratis reisforum voor ouders!Registreer je nu 100% gratis en neem deel aan onze reisforum groepen. 
Stel hier al je vragen, deel je (on)zekerheden, spar met andere ouders en ontdek de mooiste en meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen!
Ontdek onze app
Het product is toegevoegd
aan uw winkelmand