Thailand met Kinderen

Wanneer je denkt aan een vakantie met kinderen in Azië, springt Thailand vaak direct in het oog. Met zijn rijke cultuur, vriendelijke inwoners en adembenemende landschappen is Thailand een ultieme bestemming voor je vakantie met kinderen.

Thailand, vaak aangeduid als het 'Land van de Glimlach', is niet alleen een paradijs voor backpackers en honeymooners, maar ook een fantastisch land om te verkennen met het gezin. Van bruisende markten in Bangkok tot serene stranden in Phuket, Thailand met kinderen is een ervaring vol avontuur, ontdekking en onvergetelijke momenten. Thailand is een van de meest kindvriendelijke landen in Azië!

Wist je trouwens dat wij een gratis reisforum hebben, dat speciaal gericht is op vakanties met kinderen in Azië? Neem een kijkje en lees ervaringen van andere ouders die naar Thailand of andere landen in Azië zijn geweest! Hieronder delen wij alvast wat informatie over Thailand met kinderen.

> Bekijk complete en kindvriendelijke vakanties in Thailand via TUI. 

Thailand-met-kinderen

Waarom met kinderen naar Thailand?

Wat maakt een vakantie met kinderen in dit deel van Azië zo bijzonder? Allereerst is er de diversiteit. Van het bergachtige noorden met weelderige jungles tot de idyllische eilanden in het zuiden, er is voor elk wat wils.

De Thaise cultuur is diep geworteld in gastvrijheid. Kinderen worden overal met open armen ontvangen, wat de reis voor ouders een stuk geruststellender maakt. Daarnaast is er het eten, van zoete mango, sticky rice tot sappige saté stokjes, de Thaise keuken zal zelfs de meest kieskeurige kleine eters verrukken.

Activiteiten voor het gezin

Snorkelen met kinderen op de mooiste plekjes of juist tempels verkennen in Ayutthaya. Tempels verkennen biedt een educatieve draai aan je reis, terwijl een bezoek aan het Floating Market een visueel en culinair spektakel is dat de kinderen zal fascineren! 

Als je de natuurlijke schoonheid van Azië met kinderen wilt ervaren, is een trip naar de Erawan Watervallen of een boottocht door de Phang Nga Bay onmisbaar.

Thailand-met-kinderen-Ayutthaya


De beste reistijd voor Thailand

Veel mensen kiezen voor Thailand vanwege het aangename klimaat, met een gemiddelde temperatuur van rond de 27°C. Het Thaise weer kent drie seizoenen: het regenseizoen van juni tot oktober, het koelere seizoen van november tot februari, en het hete seizoen van maart tot mei.

Voor een vakantie naar Thailand zijn de maanden november tot en met maart het meest aan te raden. Tijdens deze periode is er minder regenval en zijn de temperaturen comfortabel. De herfstvakantie en de kerstvakantie zijn perfecte vakanties om met kinderen naar Thailand te reizen.

Tips voor een soepele vakantie in Thailand

  • Wees voorbereid op de hitte: Zorg voor voldoende water, zonnebrandcrème en een petje voor de kleintjes.
  • Veiligheid eerst: Hoewel Thailand over het algemeen veilig is, is het altijd goed om basisveiligheidsmaatregelen in acht te nemen, vooral in drukkere gebieden.
  • Probeer de lokale keuken: Maar zorg er tegelijkertijd voor dat het voedsel geschikt is voor kinderen. Sommige Thaise gerechten kunnen erg pittig zijn!

Thailand met kinderen
Een vakantie in Azië met kinderen is altijd magisch, maar er is iets extra speciaals aan Thailand. Misschien is het de combinatie van oude tradities en moderne voorzieningen, of misschien is het gewoon de pure schoonheid van het land. Wat het ook is, gezinnen die hier komen, gaan weg met herinneringen die een leven lang meegaan.

Genieten van een heerlijke vakantie in Thailand met kinderen

Thailand met kinderen verkennen is een kans om je gezin onder te dompelen in een rijke, levendige cultuur, te genieten van ongerepte natuurlijke schoonheden en tegelijkertijd samen te binden tijdens onvergetelijke avonturen.

Dus, als je nadenkt over je volgende vakantie met kinderen, geef Thailand dan zeker een kans. Het land en zijn hartelijke mensen zullen je met open armen ontvangen, en je met herinneringen laten vertrekken die je voor altijd zult koesteren!

Kijk voor meer inspiratie in ons forum: vakantie met kinderen in Azië
Over ons Een gratis reisforum voor
vakanties met kinderen

Het ouderschap inspireerde ons tot het ontwikkelen van een app: een gratis reisforum voor ouders om inspiratie op te doen en tips te delen over vakanties met kinderen! Chat, inspireer en lees verhalen van honderden andere ouders.

Bekijk het reisforum
Copyright © 2023 WeDiscover | Powered by WebSentiment
Inloggen om verder te gaan. Hiervoor dien je ingelogd te zijn. Nog geen account? Ga dan naar registreren.
Laat je inspireren in ons gratis reisforum voor ouders!Registreer je nu 100% gratis en neem deel aan onze reisforum groepen. 
Stel hier al je vragen, deel je (on)zekerheden, spar met andere ouders en ontdek de mooiste en meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen!
Ontdek onze app
Het product is toegevoegd
aan uw winkelmand