Snorkelen met kinderen

Snorkelen met kinderen, ontzettend leuk om te doen. Ons zoontje is bijna 3 jaar, en nu al is het zijn favoriete activiteit op vakantie! Samen dobberen in de zee, kijken naar de visjes, en bij elk visje dat voorbij komt, begint hij weer te juichen. Heerlijk om te zien! In deze blog delen wij onze tips om te gaan snorkelen met kinderen, voor een leuke snorkelvakantie.

Vanaf welke leeftijd snorkelen met kinderen?

Ons zoontje gebruikt al sinds hij 2 jaar is regelmatig een duikbril in het zwembad. Hij vindt het leuk om onder water te kunnen kijken. We leggen dan wat diertjes op de grond en hij geniet er intens van.

Toen hij bijna 3 was is hij voor het eerst echt in de zee gaan snorkelen. We dachten dat dit best een grote stap zou zijn, en hij het zwemmen tussen de ‘echte vissen’ en het vooral zien van de vissen heel spannend zou gaan vinden. Maar niets is minder waar, we kregen hem het water bijna niet meer uit, zo genoot hij ervan. Drijvend op zijn buik, samen met papa visjes zoeken. 

Snorkelen-met-kinderen


Tips voor het snorkelen met kinderen 

• Begin rustig: Laat je kind eerst wennen aan de duikbril en het ademen door de snorkel in een ondiep zwembad of aan de kustlijn. En snorkel zelf is ook niet altijd nodig, wij gebruiken deze zelf nog niet. We vinden het omdat ons zoontje nog zo jong is, ook juist wel fijn als hij steeds maar even kort onder water gaat, dus gebruiken enkel nog maar een duikbril. 

• Zorg dat ze goed drijven: Dit betekent goede bandjes, niet alleen om de armen, maar ook om de buik, zo is de houding makkelijk en veiliger.

• Kies de juiste snorkelplek: Ga voor rustige wateren met helder zicht en ga niet te diep voor jonge snorkelaars.

• Wees altijd in de buurt: Zelfs als je kind een goede zwemmer is, blijf altijd dicht bij voor begeleiding en gemoedsrust. 

De juiste duikbril of snorkelmasker voor kinderen

Om te beginnen is het belangrijk om een goede duikbril of snorkelmasker te hebben. Dit was bij ons nogal een zoektocht omdat ons zoontje nog net geen 3 jaar is. De meeste duikbrillen zijn voor ouderen kinderen en vielen dus te groot bij hem. Wij zijn uiteindelijk uitgekomen bij de Speedo duikbril voor kinderen vanaf 2 jaar. Deze zit perfect, is makkelijk aan te doen en doet geen zeer aan zijn hoofdje of haar bij het omdoen.  

Snorkelen-met-kinderen


Onze eerste snorkelvakantie in Toscane

In september zijn wij naar Toscane geweest, naast de prachtige landschappen en historische stadjes, heb je ook ontzettend mooie stranden in Toscane. Er zijn witte zandstranden, maar ook kleine, verborgen baaitjes, allemaal hebben ze kristalhelder water. Dit maakt voor ons Toscane de perfecte plek om te gaan snorkelen met kinderen. Vanwege het heldere water en omdat de meeste stranden heel langzaam aflopend zijn. 

Stranden-in-Toscane-Cala-Civette

Tip: ga je naar een kiezelstrand? Vergeet dat geen waterschoentjes.

Wat ook heel fijn is aan deze bestemming, is dat je een vakantie in Toscane heel goed kan combineren met andere activiteiten, zoals het binnenland bezoeken en de mooie dorpjes. Zo kan je om de paar dagen gaan snorkelen met het gezin. Toscane is volgens ons een echte aanrader voor een veelzijdige vakantie met kinderen!
 
Over ons Een gratis reisforum voor
vakanties met kinderen

Het ouderschap inspireerde ons tot het ontwikkelen van een app: een gratis reisforum voor ouders om inspiratie op te doen en tips te delen over vakanties met kinderen! Chat, inspireer en lees verhalen van honderden andere ouders.

Bekijk het reisforum
Copyright © 2023 WeDiscover | Powered by WebSentiment
Inloggen om verder te gaan. Hiervoor dien je ingelogd te zijn. Nog geen account? Ga dan naar registreren.
Laat je inspireren in ons gratis reisforum voor ouders!Registreer je nu 100% gratis en neem deel aan onze reisforum groepen. 
Stel hier al je vragen, deel je (on)zekerheden, spar met andere ouders en ontdek de mooiste en meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen!
Ontdek onze app
Het product is toegevoegd
aan uw winkelmand