Kinderen in de natuur, samen de wijde wereld ontdekken!

Naar buiten gaan met kinderen wakkert hun liefde voor de natuur aan. Lekker klimmen in de bossen, springen in de plassen, wilde dieren spotten en echt op avontuur gaan. Wij delen een aantal leuke tips om samen naar buiten te gaan.

Voor kinderen is er in de natuur altijd wel iets leuks te doen en het kan ze uren bezighouden. Er is altijd wel iets nieuws te ontdekken. Het is gezond, goed voor de ontwikkeling en geeft je kind ook meer zelfvertrouwen. Je kunt daarom je kinderen heel goed meenemen op een avontuurlijke vakantie in de natuur.   

Wij hebben ook speciaal, om het wandelen met kinderen leuker te maken een collectie samengesteld voor de kleine ontdekkers. 
Met leuke wandelproducten om mee te nemen tijdens het wandelen. 

Ontdek met kinderen in de natuur de geheimen van het bos: wandelen op echte kabouterpaden

Wil je wandelen met kleine kinderen extra leuk maken? Maak er dan een speurtocht naar kabouters van! Tijdens de wandeling kun je verhalen vertellen over deze mysterieuze wezens en aanwijzen waar ze wonen in de bossen. Misschien krijg je wel een glimp van een kabouter te zien! Staatsbosbeheer heeft kabouterpaden uitgezet in de mooiste natuurgebieden van Nederland. Hier beleven jullie samen de leukste uitjes en spannendste kabouteravonturen. 

Met kinderen in de natuur dieren spotten

Is jouw kind al wat ouder en houdt hij of zij van wandelen? Maak de wandeling met kinderen dan extra leuk door samen dieren te spotten! Laat je kind een eigen verrekijker meenemen om de dieren van dichtbij te bekijken. Maak het avontuur compleet met een vergrootglas en een zaklamp voor het geval er grotten in de buurt zijn. Dit zal voor je kind een spannende en avontuurlijke ervaring zijn!

Als echte natuurliefhebbers, hebben wij zelf een superleuk pakket samengesteld met de leukste producten voor de kinderen om mee te nemen in de natuur tijdens het wandelen. Bekijk dit op onze pagina voor de kleine ontdekkingsreizigers!

Op-avontuur-in-de-natuur-dieren-spotten

Let op de duur van de wandeltocht tijdens de wandeling met kinderen in de natuur

Bij het plannen van een mooie wandeltocht met kinderen in de natuur is het belangrijk om goed te kijken naar de leeftijd van je kind. Voor kinderen voelt een wandeling toch al snel een stuk langer dan het in werkelijkheid is. Ze hebben kleinere beentjes die harder moeten werken. Hou dan ook deze richtlijnen aan:
< 5 jaar – wandelingen van maximaal 2km. 
6 tot 10 – wandelingen van maximaal 10km.

Je kunt de wandelingen langer maken door een buggy mee te nemen, een kinderdrager of een draagzak wanneer de kinderen nog klein zijn. 

Voor de echt avonturiers: kamperen met kinderen in de natuur 

Avontuur, vrijheid en de spanning. Wanneer je op zoek bent naar nog meer avontuur dan is kamperen midden in de natuur een bijzonder gave ervaring. Voor jou en voor je kind. Samen in een tentje slapen, een kampvuur maken met marshmallows en ’s avonds met een warme chocomel naar de heldere sterrenhemel kijken met spannende verhalen.

De meeste kinderen vinden dit fantastisch om te doen en dit zorgt voor nostalgische jeugdherinneringen. Even helemaal niets dan alleen maar fijn samen zijn in de natuur. Als je wilt wildkamperen, zorg ervoor dat je dan zeker weet dat het mag. Kijk voor een vakantie naar bijvoorbeeld Zweden. Dit land is erg kindvriendelijk en op veel plekken mag je hier wildkamperen. Kijk ook of er activiteiten in de buurt zijn om overdag te doen zoals kajakken of kijk voor mooie wandelroutes.

Op-avontuur-in-de-natuur-kamperen


Dit waren een aantal tips om te doen voor kinderen in de natuur 

De natuur is een geweldige plek voor kinderen om te ontdekken en te spelen! Of je nu door het bos wandelt, in een veld rent of langs de rivier loopt, er is altijd iets nieuws te ontdekken. Buiten zijn is niet alleen leuk, het is ook goed voor de gezondheid. Lees onze blog over wandelen met kinderen voor meer leuke tips. Bekijk onze ontdekkingspagina voor de leukste producten om mee te nemen!
Over ons Een gratis reisforum voor
vakanties met kinderen

Het ouderschap inspireerde ons tot het ontwikkelen van een app: een gratis reisforum voor ouders om inspiratie op te doen en tips te delen over vakanties met kinderen! Chat, inspireer en lees verhalen van honderden andere ouders.

Bekijk het reisforum
Copyright © 2023 WeDiscover | Powered by WebSentiment
Inloggen om verder te gaan. Hiervoor dien je ingelogd te zijn. Nog geen account? Ga dan naar registreren.
Laat je inspireren in ons gratis reisforum voor ouders!Registreer je nu 100% gratis en neem deel aan onze reisforum groepen. 
Stel hier al je vragen, deel je (on)zekerheden, spar met andere ouders en ontdek de mooiste en meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen!
Ontdek onze app
Het product is toegevoegd
aan uw winkelmand