10 bestemmingen voor een heerlijke meivakantie met kinderen

De meivakantie is de perfecte tijd om er met het gezin op uit te gaan. Of je nu op zoek bent naar een ontspannende vakantie in de natuur of juist avontuurlijke activiteiten wilt ondernemen, er zijn genoeg bestemmingen die aan jouw wensen voldoen.

In deze blog hebben we de 10 beste bestemmingen voor de meivakantie met kinderen voor je op een rijtje gezet. Van een wandelvakantie tot het ontdekken van de natuur en cultuur, er is voor elk wat wils. Lees snel verder en ontdek welke bestemming het beste bij jouw gezin past!

1 Puglia - een weekje rust in de meivakantie met kinderen

Puglia is de ideale vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen, en vooral tijdens de meivakantie! Met gemiddeld 22 graden in de maand mei, is het weer perfect om de regio te verkennen zonder het te warm of te koud te hebben.
 
Dit charmante gebied in het zuiden van Italië biedt alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en zorgeloze meivakantie met het hele gezin. 
Ontdek de prachtige stranden en kristalheldere wateren van de Adriatische Zee en de Ionische Zee. Laat de kinderen zandkastelen bouwen terwijl je geniet van een goed boek en een verfrissend drankje onder de zon, even heerlijk tot rust komen.

Wat te doen in Puglia met kinderen?

Er is meer dan alleen stranden in Puglia! Verken de sfeervolle dorpjes, bewonder de indrukwekkende architectuur, en geniet van de heerlijke Italiaanse keuken in een van de vele restaurants. Puglia biedt ook veel activiteiten voor kinderen, van avontuurlijke boottochten tot spannende pretparken. Bezoek bijvoorbeeld het bekende waterpark Splash Aquapark in Gallipoli, of maak een ritje in de achtbaan in het pretpark Fasanolandia.

Historie in Puglia

Bovendien is er veel historie te ontdekken in de regio, met indrukwekkende bezienswaardigheden zoals het Castel del Monte, een middeleeuws kasteel dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Kies voor een verblijf in een van de gezellige vakantiehuizen of appartementen, waar je kunt genieten van alle comfort en vrijheid van thuis. 

> Bekijk de leukste en kindvriendelijke accommodaties in Puglia via booking.

Meivakantie-puglia


2 Denemarken - Een bijzondere meivakantie 

Wil je tijdens de meivakantie met de kinderen op vakantie naar Denemarken? Dan is dit het perfecte moment! De Denen zelf hebben dan geen vakantie. Hierdoor zijn de prijzen voor accommodaties een stuk lager dan tijdens de zomervakantie en is het een stuk rustiger. Bovendien is het in de meivakantie vaak relatief zonnig in Denemarken. Het is zelfs de droogste periode van het jaar, die loopt van eind april tot begin juni. Boek dus nu je meivakantie naar Denemarken en profiteer van de lagere prijzen voor accommodatie en het mooie weer!

Persoonlijk vinden wij Denemarken de perfecte keuze voor de meivakantie met kinderen. Met prachtige kustlijnen, charmante dorpjes, kindvriendelijke campings en talloze activiteiten voor kinderen, is Denemarken de ideale plek om te ontspannen en plezier te hebben met het hele gezin.

Wat te doen in Denemarken met kinderen?

Breng tijd door op het strand, ontdek de lokale cultuur en geniet van heerlijk eten en drinken. Of het nu gaat om het verkennen van de historische bezienswaardigheden van Kopenhagen of het spotten van zeehonden in de Waddenzee, er is voor ieder wat wils in Denemarken. Vergeet ook zeker geen bezoekje aan het bekende Legoland! Een geweldige ervaring voor kinderen, 

En met accommodaties die geschikt zijn voor gezinnen van alle groottes en budgetten, is er geen betere manier om te genieten van een vakantie dan in Denemarken.

> Kijk voor de leukste en kindvriendelijke accommodaties in Denemarken via TUI

meivakantie-denemarken


3 Canarische eilanden - Een weekje naar de zon in de meivakantie

Ontdek de perfecte meivakantie met kinderen op de Canarische Eilanden! Kies uit een van de prachtige eilanden met elk hun eigen karakter en geniet van het gegarandeerde super weer, de zon, zee en strand. Deze eilanden bieden de ideale plek voor een ontspannen vakantie met het gezin, dankzij het aangename klimaat, de mooie landschappen en de vriendelijke bevolking.

Ontdek de lokale cultuur en proef heerlijk eten en drinken terwijl je onvergetelijke herinneringen maakt met je gezin. Of je nu op zoek bent naar avontuurlijke activiteiten zoals snorkelen, surfen en zeilen, of juist wilt ontspannen op het strand terwijl de kinderen zandkastelen bouwen en spelen in de zee, de Canarische Eilanden hebben voor ieder wat wils.

Verblijf in een van de vele kindvriendelijke resorts op de Canarische Eilanden en geniet van heerlijk eten en drinken terwijl de kinderen zich vermaken in het zwembad of bij de kidsclub. Verken samen met het gezin de prachtige natuur en bezoek de vulkanen, grotten en natuurgebieden op de eilanden. Maak de mooiste herinneringen tijdens jullie weekje meivakantie met kinderen op de Canarische Eilanden!

Lees onze blog Gran Canaria voor tips wanneer je dit heerlijke eiland wilt bezoeken in de meivakantie.

> Kijk voor complete vakanties en kindvriendelijke accommodaties op de Canarische Eilanden via TUI

meivakantie-canarische-eilanden

4 Oostenrijk - Huttentocht: de ultieme meivakantie-ervaring voor gezinnen met kinderen!

Het is voor je kinderen een hele ervaring om in Oostenrijk van hut naar hut te trekken. Daarom raden we deze zeker aan als favoriete bestemming voor de meivakantie met kinderen. Oostenrijk biedt een prachtig landschap en veel verschillende routes om uit te kiezen.

Huttentocht in Oostenrijk

Tijdens een huttentocht zullen jullie samen volop genieten van het buitenleven. Wandelen door de bergen, het zien van wilde dieren, het ontdekken van stromende beekjes en het beklimmen van bergtoppen. Staat allemaal garant voor veel vakantieplezier.

Oostenrijk heeft een rijke cultuur en geschiedenis en tijdens een huttentocht kun je kinderen leren over deze unieke tradities. Tijdens een huttentocht heb je de flexibiliteit om te wandelen op je eigen tempo. Met kinderen kan het belangrijk zijn om rekening te houden met hun energieniveaus en behoeften, wanneer je gaat wandelen met kinderen moet je daar dus zeker op letten. Met verschillende routes en hutten om uit te kiezen, kun je een reisroute plannen die bij jullie past. Tijdens een huttentocht overnacht je in berghutten die comfortabel en gezellig zijn. Je hoeft je geen zorgen te maken over het opzetten van een tent of het dragen van een zware rugzak met kampeerspullen. Kinderen vinden het vaak spannend en leuk om in hutten te overnachten.

Als je op zoek bent naar een unieke en spannende manier om tijd door te brengen met je gezin, dan is een huttentocht in Oostenrijk zeker een heel tof idee!

> Kijk voor complete vakanties en kindvriendelijke accommodaties in Oostenrijk via TUI

Meivakantie-oosterijk


5 Waddeneilanden - Dichtbij huis maar toch even lekker weg in de meivakantie

kiezen jullie voor Texel, Vlieland, Ameland, Terschelling of Schiermonnikoog?

Superleuk met de kinderen. Al op de boot begint het grote plezier. Met de wind in het gezicht de lekkere zeelucht opsnuiven!! Beleef een onvergetelijke gezinsvakantie naar de Waddeneilanden tijdens de meivakantie! Laat je kinderen de schoonheid van de natuur ontdekken terwijl jullie genieten van de frisse zeelucht en het rustige eilandgevoel. Of je nu houdt van fietsen door de duinen, strandjutten, zeehonden spotten, of gewoon ontspannen op het strand - er is voor elk wat wils op de Waddeneilanden.

Er zijn ook superleuke accommodaties te boeken waar jullie je zeker thuis zullen voelen tijdens je vakantie.

Meivakantie-waddeneilanden


6 Schotland - Ontdek de avontuurlijke kant van Schotland tijdens de meivakantie met het hele gezin!

Voor een meer avontuurlijke meivakantie met het hele gezin, ga je naar Schotland! Een prachtig land met adembenemende natuur, sprookjesachtige kastelen en vriendelijke mensen. 

De meivakantie is de ideale tijd om met kinderen naar Schotland te reizen. In de meivakantie komt de natuur tot bloei en is er minder kans op regen. En het beste van alles? Het is slechts een paar uur vliegen vanuit Nederland wat het voor een weekje meivakantie perfect maakt!

Wat te doen in Schotland met kinderen?

Er is echt van alles te doen met kinderen in Schotland. Maak een spannende wandeling door de Schotse Hooglanden en spot wilde dieren zoals herten en berggeiten. Bezoek een kasteel en ontdek de geheime gangen en kamers. Of maak een boottochtje langs de Schotse kust en spot dolfijnen en walvissen in het wild. Daarnaast biedt Schotland ook veel mogelijkheden voor ontspanning en rust. Geniet van de frisse lucht en het groene landschap tijdens een fietstocht of maak een picknick in het park. En natuurlijk kan een bezoek aan een Schotse pub niet ontbreken, waar jullie kunnen genieten van een heerlijk Schots biertje terwijl de kinderen een lokale frisdrank voorgeschoteld krijgen.

Schotland is de perfecte bestemming voor een avontuurlijke gezinsvakantie in de meivakantie. Ervaar de unieke cultuur, de prachtige natuur en het heerlijke eten.

Meivakantie-schotland


7 IJsland - Natuur en avontuur: de meivakantie in IJsland met kinderen

Als je op zoek bent naar een avontuurlijke en onvergetelijke meivakantie met het gezin, dan is IJsland dé bestemming om te overwegen. Dit prachtige land, gelegen tussen de Atlantische Oceaan en de Noordelijke IJszee, biedt een overvloed aan mooie landschappen, unieke activiteiten en fascinerende bezienswaardigheden voor jong en oud. Wij delen enkele tips om je op weg te helpen bij het plannen van jouw perfecte IJslandse meivakantie.

Wat te doen in IJsland met kinderen?

IJsland staat bekend om zijn ongerepte en mooie landschappen. Tijdens de meivakantie met kinderen in IJsland kun je genieten van de prachtige watervallen, majestueuze gletsjers, warmwaterbronnen en vulkanen die dit land te bieden heeft. Bezoek bijvoorbeeld de Geysir, waar je de beroemde uitbarstingen van de Strokkur kunt bewonderen. Of ga naar het Vatnajökull National Park, waar je het grootste nationale park van Europa kunt verkennen en jezelf kunt onderdompelen in de natuurlijke schoonheid van IJsland.

IJsland is ook de perfecte plek voor een avontuurlijke meivakantie met kinderen. Je kunt er onder andere raften, kajakken, paardrijden, gletsjertochten maken en wandelen in de natuur. Ga bijvoorbeeld naar de gletsjerlagune Jökulsárlón, waar je kunt genieten van een boottocht tussen de drijvende ijsschotsen. Of bezoek het Thingvellir National Park, waar je tussen de tektonische platen kunt wandelen en het unieke natuurschoon kunt bewonderen.

Kortom, IJsland met kinderen is een erg leuke bestemming voor een meivakantie vol avontuur en natuur. Boek jouw reis naar dit prachtige land en beleef samen met je gezin een onvergetelijke vakantie.

> Kijk voor complete vakanties en kindvriendelijke accommodaties in IJsland via TUI

Meivakantie-ijsland


8 Duitsland - Ga in de meivakantie op wandelvakantie 

Plan jij graag actieve vakanties? Overweeg dan voor de meivakantie een wandelvakantie in Duitsland. Het land heeft een uitgebreid aanbod aan wandelroutes, geschikt voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden. Van rustige wandelingen door het platteland tot uitdagende trektochten door de bergen, er is voor elk wat wils.

Een wandelvakantie is niet alleen een gezonde en actieve manier om tijd door te brengen met het gezin, maar het kan ook een goede manier zijn om kinderen te leren over de natuur, het milieu en de lokale cultuur van het land of streek waar je bent. Tijdens een wandelvakantie kunnen kinderen de landschappen waar jullie lopen van dichtbij zien en ontdekken, zoals bergen, bossen, rivieren en meren. Ze kunnen de verschillende planten en dieren observeren die in deze gebieden leven, en hun kennis over de natuur vergroten.

Waarom Duitsland in de meivakantie?

Een van de belangrijkste redenen om te kiezen voor een wandelvakantie in de meivakantie is het aangename lenteweer. Het is niet te warm en niet te koud, wat het perfect maakt om te genieten van de buitenlucht en de prachtige landschappen. Tussen de wandeldagen door kan je ook een dagje naar een pretpark plannen, want Duitsland heeft door het hele land veel leuke parken.

Kortom, een wandelvakantie in Duitsland in de meivakantie is een geweldige manier om actief te zijn met het gezin en te genieten van de natuur en cultuur van het land. Boek nu jouw avontuurlijke vakantie in Duitsland met kinderen op een van de mooiste vakantieparken en maak onvergetelijke herinneringen samen met jouw gezin!

Meivakantie-duitsland

9 De Ardennen - voor de natuurliefhebbers

Natuurliefhebbers opgelet! De Belgische Ardennen zijn een geweldige bestemming voor een vakantie met het gezin in de meivakantie. Met een prachtige omgeving en een overvloed aan buitenactiviteiten, zullen zowel ouders als kinderen zich geen moment vervelen, ga hier met kinderen op avontuur in de natuur!

De Ardennen zijn al jarenlang een populaire vakantiebestemming voor gezinnen. In de meivakantie is het er extra mooi en rustig. De bomen en bloemen beginnen weer te groeien en bloeien, de watervallen zijn vol en de rivieren stromen krachtig. Het is een ideale tijd om de natuur te verkennen en te genieten van de rustige omgeving. 

Wat te doen in de Ardennen met kinderen?

De Ardennen bieden vele mogelijkheden voor buitenactiviteiten. Huur bijvoorbeeld fietsen en verken de omgeving op twee wielen. Er zijn fietsroutes voor alle niveaus, van ontspannen fietstochten langs de rivier tot steile bergpaden voor de meer ervaren fietser. Of wat dacht je van een kajaktocht over een van de vele rivieren in de Ardennen? Peddel langs beboste oevers, langs kliffen en watervallen en geniet van de spectaculaire uitzichten.

De Ardennen zijn ook de perfecte plek om te wandelen. Er zijn talloze wandelroutes die je langs de mooiste plekjes leiden. Verken het bosrijke gebied en ontdek de verborgen paden en geheime plekken. De wandelingen variëren van korte wandelingen tot meerdaagse trektochten en bieden voor elk wat wils.

Voor degenen die op zoek zijn naar adrenaline en actie, bieden de Ardennen ook tal van avontuurlijke activiteiten. Denk aan rotsklimmen, abseilen, boogschieten en nog veel meer. Er is geen betere manier om het gezin samen te brengen dan door samen uitdagingen aan te gaan en grenzen te verleggen.

Kortom, de Ardennen zijn de perfecte bestemming voor een vakantie met kinderen in de meivakantie. Verken de prachtige natuur, maak leuke buitenactiviteiten mee en geniet van de rust en ruimte van de omgeving.

> Bekijk de leukste kindvriendelijke accommodaties in de Ardennen via booking.

Meivakantie-ardennen


10 Menorca - Een heerlijke meivakantie met het gezin op het buggy-eiland 

Dé familiebestemming van Spanje is het prachtige eiland Menorca, dat ook wel bekend staat als het "buggy-eiland". Hier kun je volop leuke activiteiten ondernemen met kinderen en accommodaties zijn volledig gericht op het welzijn van kinderen. Daarnaast vlieg je er al in net iets meer dan twee uur naartoe en kun je rekenen op heerlijke temperaturen tijdens je meivakantie.

Cala'n Bosch 

Wil je een geslaagde familievakantie op Menorca? Dan is de badplaats Cala'n Bosch zeker een aanrader! Gelegen in het zuidwesten van het eiland, biedt deze plaats prachtige stranden die langzaam aflopen in zee en beschutte baaien. Daarnaast liggen diverse bezienswaardigheden binnen handbereik.

Wat te doen in Menorca met kinderen?

Er zijn veel leuke dingen te doen met kinderen op Menorca. Zo kun je bijvoorbeeld dolfijnen spotten in de zee rondom Cala'n Bosch tijdens een leuke excursie. Voor actievelingen is het beklimmen van de hoogste berg van het eiland, de 350 meter hoge Monte Toro, een aanrader voor een schitterend uitzicht. Cultuur snuiven kan in de hoofdstad Máhon en in Ciutadella. Boek nu je meivakantie naar Menorca en geniet van een geweldige familievakantie op dit prachtige eiland!

> Bekijk de leukste en kindvriendelijke accommodaties in de Menorca via booking.

Meivakantie-menorca


Dit waren onze 10 bestemmingen voor de meivakantie met kinderen

Hopelijk heb je genoeg inspiratie opgedaan voor een onvergetelijke meivakantie met het hele gezin. Of je nu kiest voor een actieve vakantie in de natuur, een ontspannen strandvakantie of een culturele stedentrip, er is altijd wel een bestemming die bij jouw wensen past. Wij wensen wij jou en je gezin een fantastische meivakantie toe!

Bekijk voor meer reisinspiratie ons gratis reisforum voor reizen met kinderen. 


De meivakantie met kinderen: tips voor het vinden van goedkope vliegtickets 

Een aantal van de bovenstaande bestemmingen zijn goed met de auto te bereiken, voor sommige moet je het vliegtuig pakken. Als je op zoek bent naar vliegtickets, zoek deze dan via Skyscanner. Hier kan je vluchten met elkaar vergelijken en kijken wat het meest voordelig is. Zo boek je zeker de goedkoopste vlucht. In de blog goedkope vliegtickets geven we je handige tips voor het vinden van de beste en voordeligste vluchten voor jouw meivakantie met kinderen.

Tips voor ontspannen reizen met kinderen in de meivakantie

Reizen met kinderen kan soms een uitdaging zijn. Maar geen zorgen, met onze handige tips wordt jouw reis met kinderen een stuk makkelijker en stressvrij. Of je nu met de auto, camper of vliegtuig gaat, deze tips zorgen voor een comfortabele en kindvriendelijke vakantie met het hele gezin. Lees deze tips in onze blog ontspannen reizen met kinderen.
Over ons Een gratis reisforum voor
vakanties met kinderen

Het ouderschap inspireerde ons tot het ontwikkelen van een app: een gratis reisforum voor ouders om inspiratie op te doen en tips te delen over vakanties met kinderen! Chat, inspireer en lees verhalen van honderden andere ouders.

Bekijk het reisforum
Copyright © 2023 WeDiscover | Powered by WebSentiment
Inloggen om verder te gaan. Hiervoor dien je ingelogd te zijn. Nog geen account? Ga dan naar registreren.
Laat je inspireren in ons gratis reisforum voor ouders!Registreer je nu 100% gratis en neem deel aan onze reisforum groepen. 
Stel hier al je vragen, deel je (on)zekerheden, spar met andere ouders en ontdek de mooiste en meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen!
Ontdek onze app
Het product is toegevoegd
aan uw winkelmand