Top 8 kindvriendelijke vakantieparken in België

Soms heb je gewoon even geen zin in een hele lange reis naar bestemming. Ook dan zijn er leuke alternatieven. Voor een vakantie lekker dicht bij huis en er toch even helemaal uit, is een vakantie in België een superleuke bestemming. Wij zijn in verschillende delen van België gaan zoeken naar kindvriendelijke vakantieparken. En, we kwamen daar ook echt leuke tegen. Van de Belgische Ardennen tot de Kempen. Een gezellig klein zwembad of grote subtropische zwemparadijzen. Een vakantiepark aan zee of in de stad.

We hebben een selectie gemaakt van waar we denken dat iedereen daar een keuze uit kan maken. Zie hieronder onze top 8 kindvriendelijke vakantieparken in België.

1 Vakantiedorp Marinapark - Vakantiepark in België aan zee.

Op zoek naar kindvriendlijke vakantieparken in België kwamen we het vakantiedorp Marinapark tegen. Dit vakantiepark aan zee ligt op een superlocatie in Middelkerke, 600 meter van het centrum en 1 kilometer van het strand. Alle woningen op het terrein zijn vrijstaand en hebben een tuin met terras. Er zijn 3 hele leuke kinderspeelpleinen, voor de allerkleinste is er een plein met een zandbak, en voor de grotere kinderen zijn er twee pleinen met wat meer durf. Dit eenvoudige, maar sfeervolle vakantiepark kun je met recht een kindvriendelijk vakantiepark in België noemen.

Afgebeeld zie je het vakantiedorp Marinapark.
Belgie-vakantieparken-1-Vakantiepark-Marina
Belgie-vakantieparken-1-Vakantiepark-Marina


2 Sunparks Oostduinkerke - Vakantiepark in België aan zee.

Op een half uur rijden van Oostende vind je dit kindvriendelijke vakantiepark aan zee. Sunparks Oostduinkerke ligt slechts 1,5 kilometer van het zandstrand. Bovendien ligt het dicht bij Plopsaland, het bekende pretpark van Kabouter Plop, vooral met kleinere kinderen erg leuk om te bezoeken!

In dit vakantiepark in België vind je zeer compleet ingerichte huisjes op een groot terrein. Er is een subtropisch zwembad met glijbanen. Er is een binnenspeeltuin en een buitenspeeltuin en daarnaast is er een animatieteam voor de kinderen. Dit vakantiepark is van alle gemakken voorzien, ligt lekker centraal en ontzettend leuk om een weekend, midweek of weekje door te brengen in België, samen met kids.

Afgebeeld zie je Sunparks Oostduinkerke.
Belgie-vakantieparken-2-Sunparcs-Oostduinkerke
Belgie-vakantieparken-2-Sunparcs-Oostduinkerke

3 Vakantiepark Vallee les Etoiles - Vakantiepark in de Belgische Ardennen.

Midden in de natuur bevindt zich dit vakantiepark in de Ardennen. Dit kindvriendelijke en kleinschalige vakantiepark in de Belgische Ardennen is perfect voor families met kinderen. Vallee les Etoiles is een midden groot park met 175 chalets. Ze hebben allemaal een prachtig panorama-uitzicht en kijken uit op de heuvels. Er is een overdekt zwembad en een leuke speeltuin. Ook is er een animatieteam aanwezig.

Dit kindvriendelijke vakantiepark ligt in een prachtige omgeving in de natuur te midden van grotten en kastelen in de Belgische Ardennen. Er is veel ruimte om te fietsen en te wandelen. Dit park biedt alles voor een kindvriendelijke gezinsvakantie in de Belgische Ardennen!

Afgebeeld zie je het vakantiepark Vallee les Etoiles.
Belgie-vakantieparken-3-Vakantiepark-Vallee-les-Etoiles
Belgie-vakantieparken-3-Vakantiepark-Vallee-les-Etoiles

4 Vakantiepark d'Oignies - Vakantiepark in de Belgische Ardennen

Dit kleinschalige en kindvriendelijke vakantiepark, ook in de Belgische Ardennen ligt in het midden van een 12 ha uitgestrekt bosgebied. In dit vakantiepark vind je vooral ongerepte natuur. Het is dan ook een walhalla voor natuurliefhebbers. De sfeervolle houten bungalows liggen verspreid in het bos. Er is volop ruimte en privacy. Doordat het vakantiepark d'Oignies zo rustig is, is het ook zeer geschikt voor families met jonge kinderen die hier alle vrijheid en ruimte hebben om lekker buiten te spelen en te ravotten.

En wat misschien nog wel het allermooiste is, stel je eens voor: je bent de hele dag lekker buiten op pad geweest met zijn allen en zit nu binnen te genieten van een lekker drankje. Je kijkt naar buiten en ziet daar een ree staan. In dit prachtige kindvriendelijke vakantiepark in de Belgische Ardennen zou dat zomaar kunnen gebeuren. Voor ons is dit vakantiepark een hele dikke aanrader.

Afgebeeld zie je het vakantiepark d'Oignies.
Belgie-vakantieparken-4-Vakantiepark-d’oignies
Belgie-vakantieparken-4-Vakantiepark-d’oignies2

5 Molenheide Vakantiepark - Vakantiepark in België met zwembad.

Dit vakantiepark in België met zwembad won recent de titel Beste vakantiepark van België. Dit park is 100% een kinderparadijs. Er is een groot subtropisch zwemparadijs met maar liefst 4 glijbanen en een speelkussen in het 25 meter bad. Er zijn parkshows, er is animatie, en je kunt zelfs een VR avontuur beleven.

Dit vakantiepark Molenheide ligt in een prachtig bosrijk gebied waar je mooie wandelingen kunt maken en waar het heerlijk ravotten is voor de kinderen. Alle vakantiewoningen zijn vrijstaand en hebben een privéterras. Je kunt kiezen uit verschillende woningen, van budget tot luxueuze villa's. Dus ben jij op zoek naar een vakantiepark met een subtropisch zwemparadijs in België, dan is Molenheide Vakantiepark absoluut een goede keuze.

Afgebeeld zie het vakantiepark Molenheide.
Belgie-vakantieparken-5-Molenheide-vakantiepark
Belgie-vakantieparken-5-Molenheide-vakantiepark2

6 Vakantiepark Erperheide - Vakantiepark met subtropisch zwemparadijs bij Center Parcs België.

Het kindvriendelijke vakantiepark Erperheide ligt in Belgisch Limburg in een bosrijke omgeving in Peer. Zoals je van Center Parcs gewend bent, is er enorm veel te doen voor kinderen. Er is een Aqua Mundo, het zwemparadijs met maar liefst 3 glijbanen en een Wildwaterbaan, er is een groot indoorspeelparadijs, er zijn dieren en kinderen kunnen educatief spelen in het kids verkeerspark.

Je kunt kiezen uit verschillende accommodaties tot maar liefst 8 personen. Er zijn speciale kindercottages zoals een dieren in het bos cottage. En er zijn maar liefst 4 gezellige restaurantjes waar je onder de palmbomen met de kids kunt genieten van lekker eten of een ijsje.

Afgebeeld zie je vakantiepark Erperheide.
Belgie-vakantieparken-6-Vakantiepark-erperheide
Belgie-vakantieparken-6-Vakantiepark-erperheide

7 Europarcs Hoge Kempen - Kindvriendelijk vakantiepark in België

Europarcs Hoge Kempen is een gezellig vakantiepark in België met meerdere verschillende soorten accommodaties, van luxe kampeertent tot moderne vakantiehuisjes. Dit park ligt ook midden in de natuur. Kinderen kunnen naar hartenlust rennen en ravotten in de bossen. Ook is er een speeltuin en een animatieteam. In de omgeving van het park is veel te doen. Bezoek bijvoorbeeld Bokrijk, een superleuk openluchtmuseum dat op 15 km afstand ligt.

Afgebeeld zie je Europarcs Hoge Kempen.
Belgie-vakantieparken-7-Europarcs-hoge-Kempen
Belgie-vakantieparken-7-Europarcs-hoge-Kempen

8 Vakantiepark Eksel - Kindvriendelijk vakantiepark in België.

Vakantiepark Eksel is een niet al te groot, sfeervol en kindvriendelijk vakantiepark in België. De huisjes zijn netjes en compleet met alles wat je nodig hebt. Het restaurant en de terrassen zijn heel gezellig en mooi ingericht. Het park ligt rustig met voldoende plek voor de kinderen om te spelen. Je kunt er fietsen huren en er is een hele leuke speeltuin. Natuurgebied Platwijer is vlakbij. Ook een bezoek aan cultureel centrum C-Mine, dat op ongeveer 15 minuten afstand ligt, is meer dan de moeite waard. Voor een gezellig en rustig weekend echte qualitytime met het gezin is Park Eksel absoluut aan te bevelen.

Afgebeeld zie je het Vakantiepark Eksel.
Belgie-vakantieparken-8-Park-in-Eksel
Belgie-vakantieparken-8-Park-in-Eksel

Dat was onze top 8 kindvriendelijke vakantieparken in België

We hopen dat onze top 8 met kindvriendelijke vakantieparken in België je hebben kunnen inspireren. In België is eigenlijk echt van alles te vinden. Je hebt steden en je hebt de kust. En dan natuurlijk de Belgische Ardennen. Eigenlijk heeft België alles wat je zoekt voor een kindvriendelijke vakantie. 

Ontdek meer in het WeDiscover reisforum

Ons gratis reisforum is een geweldige plek voor ouders zoals jij, die graag reizen met hun kinderen en op zoek zijn naar inspiratie en advies. Word lid van de forumgroepen die jouw interesse wekken, van lokale vakanties tot wereldwijde avonturen, en draag bij aan onze groeiende gemeenschap van reislustige ouders!

Hier kun je sparren met andere ouders, elkaar adviseren, en nieuwe ideeën opdoen. Samen maken we van WeDiscover dé ontmoetingsplek voor reislustige ouders die op zoek zijn naar de perfecte vakantie met hun kinderen. Download onze app en word vandaag nog deel van ons inspirerende reisforum!
Over ons Een gratis reisforum voor
vakanties met kinderen

Het ouderschap inspireerde ons tot het ontwikkelen van een app: een gratis reisforum voor ouders om inspiratie op te doen en tips te delen over vakanties met kinderen! Chat, inspireer en lees verhalen van honderden andere ouders.

Bekijk het reisforum
Copyright © 2023 WeDiscover | Powered by WebSentiment
Inloggen om verder te gaan. Hiervoor dien je ingelogd te zijn. Nog geen account? Ga dan naar registreren.
Laat je inspireren in ons gratis reisforum voor ouders!Registreer je nu 100% gratis en neem deel aan onze reisforum groepen. 
Stel hier al je vragen, deel je (on)zekerheden, spar met andere ouders en ontdek de mooiste en meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen!
Ontdek onze app
Het product is toegevoegd
aan uw winkelmand