Rondreis door Zweden met kinderen

Wij zijn Jojanneke, Daan, Juste (13) en Live (11). Als een sportieve familie die van kamperen en natuur houdt, kozen we voor een avontuurlijke rondreis door Zweden met een camper. Zweden, bekend om zijn adembenemende landschappen en gastvrije campings, was voor ons de perfecte bestemming om te gaan kamperen met kinderen. 

We hadden veel positieve verhalen gehoord over Zweden, maar het was voor ons de eerste keer dat we dit prachtige land zouden bezoeken. De mogelijkheid voor wildkamperen, een unieke ervaring in Zweden, sprak ons enorm aan. De vrijheid en de natuurlijke schoonheid van de Zweedse campingplaatsen maakten onze rondreis door Zweden met kinderen tot een onvergetelijke ervaring. In deze blog delen we onze avonturen, tips en inzichten over kamperen in een rondreis door Zweden met kinderen, en laten we zien waarom een vakantie in Zweden ideaal is voor gezinnen die op zoek zijn naar een mix van avontuur en ontspanning in de natuur!

Dag 1-3: De start van onze rondreis door Zweden met de kinderen

Onze avontuurlijke roadtrip begint al in de auto richting Zweden, het kindvriendelijke vakantieland bij uitstek, ideaal voor gezinnen die van kamperen houden. We vertrekken vroeg vanuit Nederland, vol enthousiasme over de veelbelovende vakantie in Zweden. De reis is lang, maar de opwinding is groot!

In Denemarken, bekend om zijn gezinsvriendelijke sfeer, overnachten we in Odense. Deze charmante stad, geboorteplaats van Hans Christian Andersen, is een sprookje op zich en een perfecte tussenstop op weg naar onze bestemming.

Eenmaal in Zweden aangekomen, richten we onze aandacht op Stockholm, de pittoreske hoofdstad die bekend staat als een geweldige startpunt voor families die Zweden met kinderen willen verkennen. De stad combineert culturele rijkdom met natuurlijke schoonheid, waardoor het een ideale plek is voor gezinnen om te acclimatiseren en zich voor te bereiden op het echte Zweden. 

Dag 4-5: Natuurpracht van Dalarna in Zweden

Tijdens onze rondreis door Zweden, rijden we verder naar Dalarna. Deze regio is een essentiële stop tijdens onze roadtrip door Zweden, waar de Zweedse tradities nog sterk leven en het natuurschoon adembenemend is. We kiezen ervoor om onze camper neer te zetten bij het Siljanmeer, op een plekje waar we ontzettend mooie uitzichten hebben. Het uitzicht op het meer is werkelijk betoverend, en biedt een serene achtergrond tijdens onze heerlijke vakantie in Zweden.

We bezoeken het charmante stadje Falun, een parel in het hart van Zweden, die een rijke geschiedenis en cultuur combineert met prachtige natuurlijke landschappen. Het is een leuke stop tijdens onze vakantie in Zweden met de kinderen, een aanrader voor de afwisseling. Het kanoën op het Siljanmeer is het hoogtepunt voor ons allemaal; het water is kalm en de omgeving is vredig, perfect voor een gezinsavontuur tijdens onze prachtige roadtrip!

> Bekijk leuke accommodaties in Darlarna via Booking.

Dag 6-7: De Wildernis van Värmland 

Onze rondreis in Zweden brengt ons naar Värmland, bekend om zijn uitgestrekte bossen en meren. We kijken onze ogen uit, zoveel moois en zoveel uitgestrekte natuur. Hier wordt je zo blij van. We kamperen in het Glaskogen Natuurreservaat en genieten van wandelingen en wildspotten. Een perfecte omgeving voor natuurliefhebbers en avontuurlijke gezinnen

> Bekijk leuke accommodaties in Värmland via Booking.

Dag 8-9: Ontspanning aan de Westkust tijdens onze rondreis door Zweden

We vervolgen onze avontuurlijke rondreis door Zweden naar de westkust, beroemd om pittoreske vissersdorpjes en verse zeevruchten. We zetten onze camper op een stadcamping bij Göteborg. Wat een gave en hippe stad is dit zeg, een niet te missen bestemming tijdens je rondreis door Zweden met kinderen. We dwalen door de stad en eten een lekker visje. Daarna brengen we een bezoek aan het Maritiem Museum in Göteborg wat een van de hoogtepunten voor Juste is. 

De volgende dag verkennen we de stranden langs de Zweedse westkust, een ideale locatie tijdens je zomervakantie in Zweden. Met talloze baaien om uit te kiezen, biedt deze regio een perfecte balans tussen ontspanning en avontuur. Bovendien bieden de vele eilandjes vlak voor de kust fantastische mogelijkheden om te peddelen, wat een leuke ervaring toevoegt aan ja vakantie in Zweden met kinderen!

Dag 10-11: Culturele Rijkdom in Småland

Onze rondreis door Zweden met de kinderen brengt ons naar de leuke regio Småland, een gebied dat niet alleen bekend staat om zijn natuur, maar ook om zijn rijke culturele erfgoed. Een hoogtepunt voor het hele gezin is ons bezoek aan ‘Astrid Lindgrens Värld’, een attractie die een eerbetoon is aan een van Zweden's meest geliefde kinderboekenschrijvers. Deze kindvriendelijke bestemming in Småland brengt de verhalen van Astrid Lindgren tot leven, wat het een erg leuke tussenstop maakt tijdens je rondreis door Zweden. 

En voor mij, als groot fan (vroeger), was het bezoeken van het geboortehuis van Pippi Langkous, het iconische personage van Lindgren, een droom die uitkwam! Deze ervaring in Småland was niet alleen leuk, maar ook zeer inspirerend. Het herinnerde ons eraan waarom Zweden zo'n geweldig vakantieland is voor zowel kinderen als volwassenen. Deze twee dagen in Småland waren een echte verrijking van onze rondreis door Zweden.

> Bekijk leuke accommodaties in Småland via Booking.

Dag 12-13: Avonturen in Öland tijdens onze roadtrip

We komen aan op het eiland Öland. Daar vinden we unieke natuur en historische bezienswaardigheden. We huren fietsen en maken een mooie tocht langs de kust en bezoeken het kasteel van Borgholm. We kamperen bij een vuurtoren dat maakt het extra speciaal.

> Bekijk leuke accommodaties in Öland via Booking.

Dag 14-15: De laatste dagen van onze rondreis in Zweden met kinderen

Onze onvergetelijke rondreis in Zweden nadert zijn einde, en we brengen deze laatste dagen door in de serene natuur van Södermanland, een prachtige regio vlakbij Stockholm. Deze laatste stop bevestigt waarom Zweden zo'n geliefd vakantieland is, met zijn mix van rustige natuur en levendige steden.

We bezoeken nog een keer de charmante hoofdstad Stockholm, een hoogtepunt van elke vakantie in Zweden. Buiten de stad brengen we onze tijd door met wandelen in de mooie natuur van Södermanland. Deze rustgevende activiteiten bieden ons de perfecte gelegenheid om na te genieten van onze fantastische rondreis door Zweden met de kinderen. We herinneren ons de mooie natuur, de routes langs rivieren en meren, de kustlijn, en de charmante steden die we hebben bezocht.

Deze reis heeft ons ondergedompeld in de Zweedse cultuur, ons laten genieten van heerlijke maaltijden en ons een blik gegeven op het prachtige landschap van dit kindvriendelijke vakantieland. Voor iedereen die twijfelt over een vakantie in Zweden, ons advies is duidelijk: aarzel niet, maar ga! Zweden is een ideale bestemming voor een rondreis met kinderen, of je nu met een camper reist of kiest voor een roadtrip met eigen auto.

Bekijk het reisforum voor ouders en lees meer over vakanties in Zweden

Heb je genoten van deze reisverhalen en droom je van je eigen vakantie in Zweden met kinderen of een ander prachtig land? Word dan nu gratis lid van het WeDiscover reisforum! Hier kun je ideeën uitwisselen, inspiratie opdoen, en tips krijgen van andere reislustige ouders. Samen maken we van elke vakantie met kinderen een onvergetelijke ervaring. Sluit je aan bij onze community en begin vandaag nog met het plannen van jouw droomreis!

Lees hier ook de top 7 kindvriendelijke campings in Zweden.
Over ons Een gratis reisforum voor
vakanties met kinderen

Het ouderschap inspireerde ons tot het ontwikkelen van een app: een gratis reisforum voor ouders om inspiratie op te doen en tips te delen over vakanties met kinderen! Chat, inspireer en lees verhalen van honderden andere ouders.

Bekijk het reisforum
Copyright © 2023 WeDiscover | Powered by WebSentiment
Inloggen om verder te gaan. Hiervoor dien je ingelogd te zijn. Nog geen account? Ga dan naar registreren.
Laat je inspireren in ons gratis reisforum voor ouders!Registreer je nu 100% gratis en neem deel aan onze reisforum groepen. 
Stel hier al je vragen, deel je (on)zekerheden, spar met andere ouders en ontdek de mooiste en meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen!
Ontdek onze app
Het product is toegevoegd
aan uw winkelmand