Top 7 kindvriendelijke campings in Zweden

Wil je graag op vakantie naar Zweden met het gezin? Dan is kamperen natuurlijk supertof. Zweden is een ontzettend kindvriendelijk land, perfect voor gezinnen die houden van natuur en avontuur. Misschien weet je al dat je in Zweden mag wildkamperen, een unieke ervaring die het verkennen van de prachtige natuur toegankelijk maakt. Maar met kinderen kan een verblijf op een kindvriendelijke camping in Zweden nog aangenamer zijn, vooral als er veel te doen is voor de kleintjes.

Wat dacht je bijvoorbeeld van glamping in Zweden, waar comfort en natuur hand in hand gaan? Of een camping in Zweden met zwembad, waar kinderen zich urenlang kunnen vermaken. Wij hebben voor jou gezocht naar de meest kindvriendelijke campings in Zweden: van een gezellige familiecamping in Zweden tot een rustige natuurcamping in Zweden, en van een levendige camping in Öland tot een idyllische camping in Zweden aan het meer.

Ontdek onze top 7 van kindvriendelijke campings in Zweden.

 

Wij delen ook een overzicht van onze favoriete accommodaties in Zweden.


1. Camping Bjorkebo: Een kindvriendelijke camping in Zweden aan een rivier

Camping Bjorkebo, een prachtige camping in Zweden aan de rivier Klaralven, is een idyllische bestemming voor gezinnen. Deze leuke familiecamping in Zweden is zeer mooi gelegen aan de rivier de Klaralven. Een deel van de staanplaatsen en accommodaties heeft een schitterend uitzicht op de rivier, wat bijdraagt aan de serene ervaring. 

Op deze kindvriendelijke camping in Zweden vind je een klein café waar je kunt genieten van zelfgemaakte taarten en vers brood. Bij de rivier is er een zandstrand dat perfect is voor families. Het water loopt heel geleidelijk af, wat het een veilige en plezierige plek maakt voor kleine kinderen. Voor de kinderen biedt Camping Bjorkebo zowel een binnen- als een buitenspeeltuin. Er zijn bordspellen, puzzels en tal van activiteiten buiten in de natuur. Ook zijn er diverse plaatsen waar je een kampvuur mag maken, ideaal voor een gezellige avond onder de sterren. Deze natuurcamping in Zweden biedt het perfecte evenwicht tussen ontspanning en avontuur voor het hele gezin.

Onderstaand zie je de camping Bjorkebo.
Zweden-campings-1-Camping-Bjorkebo
Zweden-campings-1-Camping-Bjorkebo


2. Skabram Camping en Stugby: Camping in Zweeds Lapland

Skabram Camping en Stugby, een kindvriendelijke camping in Zweden, ligt prachtig in het hart van Zweeds Lapland, slechts 10 km ten noorden van de poolcirkel. Deze familiecamping in Zweden is een ware oase voor liefhebbers van de natuur.

De omgeving is adembenemend en biedt talloze mogelijkheden voor avontuurlijke activiteiten. Denk aan hiken, fietsen, kanovaren, en natuurlijk lekker spelen en ravotten in de natuur. Op deze mooie natuurcamping kun je fietsen huren en zijn er georganiseerde wandeltochten voor wie dat wenst.

De Skabram Camping bestaan uit sfeervolle, gezellig ingerichte blokhutten, ideaal voor gezinnen die op zoek zijn naar een avontuurlijke ervaring in Zweeds Lapland. Deze kindvriendelijke camping in Zweden is enorm populair. Zorg dus dat je er op tijd bij bent om een plekje te bemachtigen op deze gewilde camping in Zweden.

Onderstaand zie je Skabram Camping en Stugby.
Zweden-campings-2-Skabram-Camping-en-Stugby
Zweden-campings-2-Skabram-Camping-en-Stugb


3. Kust Camp Ekon: Een Kind- en Natuurvriendelijke Camping Aan Zee in Zweden

Kust Camp Ekon, een prachtige camping aan zee in Zweden, biedt de perfecte mix van bos en strand. Deze camping is ideaal gelegen te midden van het groen, waardoor het een ideale natuurcamping is voor liefhebbers van buitenactiviteiten.

Naast traditionele kampeerplaatsen biedt Kust Camp Ekon verschillende soorten accommodaties, zoals stacaravans, trekkershutten, bungalows en chalets, perfect voor elk type reiziger. De nabijheid van de zee betekent dat er volop gelegenheid is voor zwemmen en strandplezier voor de kinderen! 

Voor actieve gezinnen zijn er tal van activiteiten, waaronder hiken, fietsen, paardrijden en minigolfen. De camping is erg kindvriendelijk, met een leuke speeltuin en allerlei speelgoed voor buiten, waardoor het een uitstekende keuze is voor een familiecamping in Zweden. Daarnaast biedt het omringende bos volop mogelijkheden om te rennen, ravotten en fietsen, waardoor Kust Camp Ekon de hele leuke bestemming is voor een gezinsvakantie in de natuur van Zweden!

Onderstaand zie je de camping Kust Camp Ekon.
Zweden-campings-3-Kust-Camp-Ekon


4. Camping Malungs: Een Veelzijdige Familiecamping in Zweden met Zwembad

Welkom bij Camping Malungs, een veelzijdige camping met zwembad in Zweden. Deze prachtig gelegen camping, die aan een rivier, meer en een recreatieplas ligt, biedt uitstekende mogelijkheden voor zwemmen en ontspanning. Met een zandstrand, een buitenzwembad en een peuterbadje voor de allerkleinsten, is het de perfecte bestemming voor gezinnen.

Als je van actieve vakanties houdt, zit je hier ook goed. Camping Malungs biedt verschillende fietsroutes die direct vanaf de camping starten. Voor de overnachting zijn er diverse opties, waaronder trekkershutten, bungalows en chalets. Natuurlijk zijn er ook ruime staanplaatsen beschikbaar voor je eigen caravan, camper of tent.

Deze kindvriendelijke camping in Zweden beschikt over een leuke speeltuin, waardoor het een ideale familiecamping in Zweden is. Camping Malungs is meer dan een natuurcamping; het is een plek waar families samen kunnen genieten van de schoonheid van de Zweedse natuur en de gezellige sferen.

Onderstaand zie je de camping Malungs.
Zweden-campings-4-Camping-Malungs
Zweden-campings-4-Camping-Malungs
 

5. Laguna Beach Family Camps: Een Top Glamping Ervaring in Öland, Zweden

Laguna Beach Family Camps in Öland, een van de mooiste campings in Zweden. Deze camping in Öland, Zweden, ligt op het populairste en zonnigste vakantie-eiland van het land, bekend om zijn unieke natuur en mild klimaat.

Als je op zoek bent naar een bijzondere kampeerervaring, is dit de plek. Laguna Beach Family Camps biedt een fantastische glamping in Zweden, direct aan zee. Hier vind je mooie, compleet ingerichte glampingtenten, allemaal stijlvol Scandinavisch ingericht met licht hout en frisse kleuren. Elke accommodatie heeft een eigen overdekt terras met veranda, perfect om te genieten van de omgeving.

Deze kindvriendelijke camping in Zweden heeft zijn eigen strand, waardoor het een ideale familiecamping in Zweden is voor liefhebbers van zon en zee. Je kunt hier gebruikmaken van SUP-boards, kano's en kajaks, allemaal inbegrepen bij je verblijf.

Voor de jongere gasten zijn er speurtochten, een stormbaan, en in de nabije omgeving is er van alles te zien en te doen. Laguna Beach Family Camps is een natuurcamping en een van de nieuwste toevoegingen aan het aanbod van campings in Zweden, perfect voor een onvergetelijke gezinsvakantie in Zweden!

Onderstaand zie je de camping Laguna Beach Family Camps.
Zweden-campings-5-Laguna-Beach-Family-Camps
Zweden-campings-5-Laguna-Beach-Family-Camps

6. Mora Life, Åmåsängsgården: Een Charmante Familiecamping in Mora, Zweden

Welkom bij Mora Life, Åmåsängsgården, een schilderachtige camping in Mora, Zweden. Deze camping, gelegen op slechts 3 km van het stadscentrum van Mora in de provincie Dalarna, en op ongeveer 150 m van het Siljan meer, is de perfecte plek voor liefhebbers van natuur en ontspanning.

Op Mora Life kun je comfortabele huisjes huren en zijn er ruime kampeerplekken beschikbaar. De locatie aan het meer, met een zandstrand, is ideaal voor gezinnen om te spelen en zandkastelen te bouwen. Het geleidelijk dieper wordende water maakt het strand veilig en toegankelijk voor de kleintjes.

De omgeving van deze kindvriendelijke camping in Zweden is perfect voor outdooractiviteiten zoals fietsen en wandelen, waarbij je de prachtige natuurlijke omgeving van de regio kunt verkennen. Mora Life, Åmåsängsgården is niet alleen een geweldige natuurcamping, maar ook een uitstekende keuze voor families die op zoek zijn naar een ontspannen vakantie aan een camping in Zweden aan een meer.

Onderstaand zie je de camping Mora Life.
Zweden-campings-6-Mor-Life-Åmåsängsgården
Zweden-campings-6-Mor-Life-Åmåsängsgården


7. Daftö Resort: Een Piraten-Thema Kindvriendelijke Camping in Zweden met Zwembad

Camping Daftö Resort, een unieke camping met zwembad in Zweden, is een droomplek voor kinderen. Met zijn spannende piratenthema is deze familiecamping in Zweden een avontuur op zich. Gelegen aan een schilderachtig fjord, biedt het resort veel waterplezier en strandactiviteiten.

De camping beschikt over een zandstrand met een aangrenzende ligweide, rotsen en vlonders. Voor de zwemliefhebbers is er een afgezet gedeelte met zwemtrappen en een glijbaan. Aan de andere kant van de camping vind je nog een klein strandje, ideaal voor kanotochten.

Wat Daftö Resort zo speciaal maakt, is de nabijheid van een piraten pretpark, waardoor het een perfecte kindvriendelijke camping in Zweden is. Voor de kleintjes is er ook een speeltuin en kinderanimatie. 

Accommodatiemogelijkheden variëren van het huren van caravans tot staanplaatsen waar je je eigen caravan of tent kunt opzetten, waardoor het een veelzijdige optie is voor elk gezin dat op zoek is naar een kindvriendelijke camping in Zweden.

Onderstaand zie je de camping Daftö Resort.
Zweden-campings-7-Ontdek-Daftö-Resort
Zweden-campings-7-Ontdek-Daftö-Resort

Dat was onze top 7 met kindvriendelijke campings in Zweden

We hopen dat je geïnspireerd bent geraakt door onze top 7 van kindvriendelijke campings in Zweden. Van de rust en het avontuur bij Camping Bjorkebo tot de opwinding van Daftö Resort met zijn piratenthema, Zweden biedt een schat aan mogelijkheden voor elke kampeerliefhebber. Of je nu kiest voor een natuurcamping in Zweden of een luxe glamping ervaring, een vakantie in Zweden heeft het allemaal.

Voor degenen die graag zwemmen, zijn er campings in Zweden met zwembad, terwijl liefhebbers van buitenactiviteiten kunnen kiezen voor een camping aan een meer in Zweden of zelfs wildkamperen in de adembenemende Zweedse natuur. En laten we de charme van Camping Öland in Zweden niet vergeten, een perfecte plek voor gezinnen om te genieten van zon en zee!

Wil je meer weten of je ervaringen delen? Download dan onze gratis WeDiscover app en word lid van ons reisforum. Hier kun je tips en verhalen uitwisselen met andere reisliefhebbers. En vergeet niet onze blog te lezen over een rondreis door Zweden, waar je nog meer inspiratie kunt opdoen voor je volgende avontuur. Maak je klaar voor een onvergetelijke kampeervakantie in Zweden, een paradijs voor gezinnen die houden van de natuur. Ontdek de mooiste campings in Zweden en ervaar de vrijheid en vreugde van kamperen in een van de meest kindvriendelijke landen van Europa!

Over ons Een gratis reisforum voor
vakanties met kinderen

Het ouderschap inspireerde ons tot het ontwikkelen van een app: een gratis reisforum voor ouders om inspiratie op te doen en tips te delen over vakanties met kinderen! Chat, inspireer en lees verhalen van honderden andere ouders.

Bekijk het reisforum
Copyright © 2023 WeDiscover | Powered by WebSentiment
Inloggen om verder te gaan. Hiervoor dien je ingelogd te zijn. Nog geen account? Ga dan naar registreren.
Laat je inspireren in ons gratis reisforum voor ouders!Registreer je nu 100% gratis en neem deel aan onze reisforum groepen. 
Stel hier al je vragen, deel je (on)zekerheden, spar met andere ouders en ontdek de mooiste en meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen!
Ontdek onze app
Het product is toegevoegd
aan uw winkelmand