Luxemburg met kinderen

Luxemburg, het kleine land in het hart van Europa, staat misschien niet bekend als een typische bestemming voor een vakantie. Voor ons, en de kinderen was Luxemburg de perfecte keuze!

In een wereld die steeds drukker en hectischer lijkt te worden, wilde mijn vriendin en ik een vakantie plannen waar we even konden ontsnappen aan de dagelijkse stress. Van een kennis kregen we de tip, keep it simple en ga naar Luxemburg. Eigenlijk geen gek idee. Dus, met onze twee jongens van 5 en 7 jaar, gingen we op weg naar Luxemburg en verbleven we een week op een leuke camping in Luxemburg.

We zochten vooral mooie natuur niet al te ver weg om te wandelen, zwemmen en fietsen met onze kinderen. Hier is ons verhaal over een ontspannen vakantie in Luxemburg met kinderen!

Leuke camping in Luxemburg: Toodlermillen in Tadler-Moulin

Een superleuke camping in Luxemburg met een bio boerderij als buurman. Een klein paradijsje aan de oevers van de rivier de Sure. Hier konden de jongens bootje varen, dammetje bouwen en visjes vangen. Vanaf het strandje konden we de kinderen goed in de gaten houden en tegelijkertijd ontspannen. Er was een bistro, mini-shop, een speeltuin en kleinschalige recreatie.

De camping lag vlak bij een van de mooiste stadjes van Luxemburg; Esch-sur-Sûre. 
We hadden ons voorgenomen om het simpel te houden en verbleven in een tent. Dit betekende dat onze jongens de kans kregen om dichter bij de natuur te slapen en dat wij elke ochtend ontwaakten met het gezang van vogels en de geur van dennenbomen, heerlijk ontspannen!

Luxemburg-met-kinderen-Toodlermillen-in-tadler-Moulin
Luxemburg-met-kinderen-Toodlermillen-in-tadler-Mouli

Kindvriendelijke voorzieningen in Luxemburg

Wat we eigenlijk nog het allerleukste aan deze vakantie vonden was de onverwacht mooie natuur van Luxemburg. De camping in Luxemburg lag aan de rand van een uitgestrekt bos, en we maakten van de gelegenheid gebruik om mooie wandelingen te maken met de kinderen.

We kozen voor wandelpaden die geschikt waren voor jonge kinderen, en de jongens waren enthousiast om hun wandelschoenen aan te trekken. Tijdens onze tochten ontdekten we mooie plekjes, zoals kabbelende beekjes en picknickplaatsen. Onze jongens waren gefascineerd door de insecten en planten die ze onderweg tegenkwamen! 

We hadden voor onze reis ook een aantal accessoires aangeschaft, om het wandelen voor de jongens leuker te maken. Dit deden we via de WeDiscover webshop, de jongens hebben ontzettend veel plezier gehad aan de ontdekkingstas en het boek op ontdekking in de natuur


Fietsen in de Heuvels van Luxemburg

Luxemburg staat bekend om zijn heuvelachtige landschap, en fietsen was een superleuke manier om de omgeving te verkennen. We hadden de fietsen van de jongen bij, en voor onszelf voor de week fietsen gehuurd.

Onze jongens zijn te jong om lange afstanden te fietsen, maar ze vonden het geweldig om korte fietstochten te maken op de camping en in de nabijgelegen velden. 
De camping lag aan de sure. IJs- en ijskoud kristalhelder water. We brachten vaak de hele dag aan het water door. 

Luxemburg-met-kinderen-Sure-river


Kindvriendelijk Luxemburg

Wat ons opviel tijdens onze vakantie, was hoe kindvriendelijk Luxemburg is. Overal waar we kwamen, werden onze jongens met open armen ontvangen. Restaurants boden kindermenu's en de lokale bevolking was geduldig en vriendelijk tegenover kinderen.

We brachten ook een bezoek aan het Dinopark in Mersch, een leuke en educatieve ervaring. De jongens waren gefascineerd door de levensgrote dinosaurussen en de mogelijkheid om meer te leren over de prehistorische wereld!

Culturele Ontdekkingen in Luxemburg met kinderen

Hoewel onze vakantie voornamelijk draaide om ontspanning in de natuur, wilden we ook wat van de cultuur en geschiedenis van Luxemburg meepikken. We bezochten het kasteel van Vianden, een indrukwekkend middeleeuws kasteel hoog boven de stad Vianden.

In de stad Luxemburg zelf wandelden we door de oude stad en bewonderden we de historische gebouwen en vestingwerken. We bezochten ook de Kazematten van Luxemburg, vanwaar we een prachtig uitzicht hadden over de stad en de vallei.

Luxemburg-met-kinderen-Kasteel-Vianden


Dat was onze vakantie in Luxemburg met kinderen

Onze vakantie in Luxemburg was precies wat we nodig hadden: een rustgevende onderbreking van ons drukke leven, waarbij we tijd doorbrachten in de natuur en qualitytime hadden met onze kinderen.

Luxemburg bewees dat het niet altijd de meest voor de hand liggende keuze hoeft te zijn voor een gezinsvakantie, maar het bood alles wat we zochten: rust, avontuur en prachtige herinneringen met onze jongens. Het was een vakantie zonder franje, maar een vakantie precies zoals je zou willen. We zouden dan ook echt iedereen aanraden. Zeker weten doen! Luxemburg met kinderen is een perfecte vakantiebestemming.


Meer inspiratie voor je vakantie naar Luxemburg met kinderen

Kijk voor meer inspiratie over Luxemburg of een andere bestemming in Europa in onze forum groep gericht op vakanties in Europa! Lees hier de ervaringen van andere ouders en praat mee!

Benieuwd naar leuke campings in Luxemburg? Lees onze top 10 leukste campings in Luxemburg!

Luxemburg-met-kinderen
Over ons Een gratis reisforum voor
vakanties met kinderen

Het ouderschap inspireerde ons tot het ontwikkelen van een app: een gratis reisforum voor ouders om inspiratie op te doen en tips te delen over vakanties met kinderen! Chat, inspireer en lees verhalen van honderden andere ouders.

Bekijk het reisforum
Copyright © 2023 WeDiscover | Powered by WebSentiment
Inloggen om verder te gaan. Hiervoor dien je ingelogd te zijn. Nog geen account? Ga dan naar registreren.
Laat je inspireren in ons gratis reisforum voor ouders!Registreer je nu 100% gratis en neem deel aan onze reisforum groepen. 
Stel hier al je vragen, deel je (on)zekerheden, spar met andere ouders en ontdek de mooiste en meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen!
Ontdek onze app
Het product is toegevoegd
aan uw winkelmand