10 redenen voor een vakantie in Duitsland met de kinderen!

Met de kinderen op vakantie in Duitsland? Van de mooie natuur tot kindvriendelijke vakantieparken, historische kastelen, grote speeltuinen, leuke pretparken, heerlijk eten en educatieve musea. Duitsland met kinderen heeft voor ieder wat wils! Dus, waarom zou je Duitsland overwegen voor je volgende vakantie met kinderen?

In deze blog delen we 10 redenen waarom Duitsland met kinderen een ideale bestemming is. Leun achterover, ontspan en laat je inspireren voor je volgende avontuur met het gezin in dit charmante land.

1. Een vakantie met kinderen dicht bij huis

Duitsland is een ideale vakantiebestemming voor gezinnen, vooral vanwege de korte afstand tot Nederland. Als buurland ligt Duitsland relatief dicht bij, wat het een handige keuze maakt voor gezinsvakanties. De nabijheid van Duitsland zorgt ervoor dat gezinnen met kinderen minder tijd onderweg zijn en meer tijd kunnen besteden aan het genieten van hun vakantie.

Dit is vooral fijn wanneer je reist met jonge kinderen, omdat lange reistijden vermoeiend kunnen zijn voor het hele gezin. Dus, als je op zoek bent naar een vakantiebestemming die gemakkelijk te bereiken is, is Duitsland zeker een aantrekkelijke optie!

2. De natuur in Duitsland. 

Duitsland heeft prachtige natuurgebieden die ideaal zijn om te verkennen tijdens een vakantie met kinderen in Duitsland.

Het zwarte woud met kinderen

Een van de meest opvallende regio's is het Zwarte Woud, een sprookjesachtig bosgebied in het zuidwesten van Duitsland. Hier kunnen gezinnen samen met hun kinderen genieten van een overvloed aan activiteiten in de buitenlucht. De dichte bossen bieden talloze wandel- en fietspaden die geschikt zijn voor alle niveaus, van ontspannende wandelingen tot uitdagende trektochten. Tijdens het verkennen van het Zwarte Woud kunnen gezinnen ook mooie meren ontdekken, zoals het Titisee-meer, waar je kunt zwemmen, peddelen en ontspannen aan het water.

Hieronder afgebeeld zie je het zwarte woud.
Duitsland-met-kinderen-zwarte-woud


Beierse Alpen met kinderen

Een andere opvallende regio is de Beierse Alpen, die een paradijs vormen voor liefhebbers van berglandschappen. Hier kan je genieten van majestueuze bergen, prachtige alpenweiden en kristalheldere bergmeren. Wandelen en fietsen zijn populaire activiteiten, en er zijn talloze kindvriendelijke routes beschikbaar.

Hieronder afgebeeld zie je de Beierse Alpen.
Duitsland-met-kinderen-beierse-alpen


3. Kindvriendelijke vakantieparken in Duitsland

Nog een voordeel van een vakantie in Duitsland zijn de vele kindvriendelijke vakantieparken en campings. Er zijn veel kindvriendelijke vakantieparken in Duitsland die speciaal zijn ontworpen voor gezinnen met kinderen, met faciliteiten zoals speeltuinen, zwembaden en animatieprogramma's.

Wij gingen voor jullie op onderzoek uit en delen de 5 leukste kindvriendelijke vakantieparken van Duitsland.

4. Sprookjesachtige kastelen bezoeken in Duitsland 

Bezoek met kinderen de sprookjesachtige kastelen in Duitsland. Kinderen kunnen hun verbeelding hier de vrije loop laten, zoals het ontzettend mooie kasteel van Neuschwanstein.

Hieronder afgebeeld zie je het kasteel van Neuschwanstein.
Duitsland-met-kinderen-Neuschwanstein


5. De mooiste meren in Duitsland met kinderen

Duitsland wordt vaak geprezen om zijn rijke geschiedenis en sprookjesachtige kastelen, maar het land is ook de thuisbasis van enkele van de mooiste meren van Europa. Voor gezinnen die op zoek zijn naar een ontspannen vakantie met kinderen, zijn deze meren een perfecte keuze.

Neem bijvoorbeeld de Bodensee, gelegen op de grens met Zwitserland en Oostenrijk; dit meer biedt een scala aan kindvriendelijke activiteiten, zoals zwemmen, boottochten en bezoekjes aan het bloemeneiland Mainau. Ook de Chiemsee in Beieren, vaak het 'Bayerische Meer' genoemd, is een favoriet. Hier kunnen kinderen de sprookjesachtige Herrenchiemsee kasteel verkennen en genieten van talloze watersporten. En laten we het prachtige Edersee in Hessen niet vergeten, met zijn kristalheldere water, omringd door dichte bossen, ideaal voor wandeltochten en picknicks met het gezin.

Vakantie in Duitsland met kinderen wordt onvergetelijk met zulke natuurlijke schoonheden om te ontdekken!

Hieronder afgebeeld zie je het meer Bodensee met de Zwitserse alpen op de achtergrond.
Duitsland-met-kinderen-Bodensee


6. De leukste pretparken in Duitsland

Duitsland heeft voor gezinnen met kinderen ook veel te bieden op het gebied van entertainment, vooral als het gaat om pretparken. Een van de meest bekende is ongetwijfeld Europa-Park in Rust. Dit is het grootste pretpark van Duitsland en het op één na grootste van Europa, met meer dan 100 attracties en shows, verdeeld over themagebieden die de verschillende Europese landen vertegenwoordigen.

Voor de kleintjes is er het sprookjesachtige 'Märchenwald', waar sprookjes tot leven komen. Phantasialand in Brühl is ook een aanrader, met zones zoals het betoverende 'Mystery' en het kindvriendelijke 'Wuze Town'. In de buurt van Stuttgart vinden we het unieke Tripsdrill, Duitslands oudste pretpark, dat naast spannende attracties ook een natuurthema heeft, compleet met een aangrenzend wildpark

En voor diegenen die op zoek zijn naar een mix van LEGO-avontuur en amusement is LEGOLAND Deutschland Resort in Günzburg de perfecte bestemming. Een vakantie in Duitsland met kinderen is niet compleet zonder een bezoek aan ten minste één van deze fascinerende pretparken!

7. De rijke cultuur en geschiedenis van Duitsland

Met zijn rijke cultuur en geschiedenis, biedt Duitsland een kans voor gezinnen om educatie en plezier te combineren. Het land zit vol met historische steden zoals Heidelberg, met zijn indrukwekkende kasteel, en Rothenburg ob der Tauber, een middeleeuws juweeltje waar kinderen zich in een sprookjeswereld wanen. 

Berlijn, de hoofdstad van Duitsland, heeft tal van musea en gedenkplaatsen, zoals Checkpoint Charlie en het DDR Museum, waar kinderen over de geschiedenis kunnen leren. In de buurt van Bonn kunnen gezinnen het Haus der Geschichte bezoeken voor een diepgaand overzicht van de recente Duitse geschiedenis, gepresenteerd op een kindvriendelijke manier.

Voor degenen geïnteresseerd in de rijke literaire traditie van het land, is het Goethe-Haus in Frankfurt een must-see. Het combineren van deze culturele bezienswaardigheden met de natuurlijke schoonheid en entertainmentopties van Duitsland zorgt ervoor dat een vakantie met kinderen zowel leerzaam als onvergetelijk wordt.

Hieronder afgebeeld zie je het stadje Rothenburg ob der Tauber.
Duitsland-met-kinderen-Rothenburg-ob-der-Tauber

8. Leuke steden bezoeken in Duitsland


Hamburg met kinderen

Duitsland is bezaaid met kindvriendelijke steden. Allereerst is er Hamburg, met zijn indrukwekkende Miniatur Wunderland, de grootste modelspoorbaan ter wereld, en het kindvriendelijke Internationales Maritimes Museum.

Met kinderen naar Berlijn

Berlijn, de bruisende hoofdstad, biedt tal van kindvriendelijke activiteiten zoals het Technikmuseum, het Labyrinth Kindermuseum en natuurlijk de beroemde Berlijnse dierentuin.

Bezoek München

München, in het hart van Beieren, heeft het betoverende Deutsches Museum, 's werelds grootste museum voor wetenschap en technologie, en het sprookjesachtige Schloss Nymphenburg.

Keulen voor de chocolade liefhebbers

Keulen trekt families met het Chocolademuseum en het Odysseum, een avontuurlijk wetenschapsmuseum voor kinderen.

Dresden bezoeken met kinderen

En Dresden, bekend om zijn kunst en cultuur, heeft de fascinerende Verkehrsmuseum, waar kinderen alles kunnen leren over vervoer, van treinen tot vliegtuigen.

Elk van deze steden biedt een mix van cultuur, geschiedenis en plezier, waardoor ze perfect zijn voor een onvergetelijke familievakantie in Duitsland.

Hieronder afgebeeld zie je de mooie stad Berlijn. 
Duitsland-met-kinderen-berlijn

9. Duitse lekkernijen

Duitsland staat bekend om zijn hartige en smakelijke keuken, die veel meer te bieden heeft dan alleen worst en bier. Beginnend met het beroemde 'Bratwurst', een gegrilde of gebakken worst die in vele regionale variaties komt. 'Sauerbraten', een langzaam gegaard rundvlees in een zurige marinade, is een ander nationaal favoriet. Voor degenen die op zoek zijn naar comfortfood, is 'Kartoffelsalat', een Duitse aardappelsalade, en 'Kartoffelknödel', aardappel dumplings, een must-try. 

'Wiener Schnitzel', hoewel vaak geassocieerd met Oostenrijk, is ook populair in Duitsland en bestaat uit een gepaneerde en gefrituurde kalfs- of varkenskotelet. Maar het is niet allemaal vlees en aardappelen; Duitsland biedt ook heerlijke desserts. 'Schwarzwälder Kirschtorte', oftewel Zwarte Woud taart, is een rijke chocoladetaart doordrenkt met kersenlikeur en afgewerkt met slagroom en kersen. En vergeet de pretzels, 'Brezeln', niet - zacht, zout en heerlijk bij een koud glas bier of limonade voor de kleintjes. Het proeven van deze culinaire lekkernijen zorgt voor een smakelijke toevoeging aan elke Duitse vakantie-ervaring.

10. Stranden in Duitsland.

Hoewel Duitsland misschien niet het eerste land is waar je aan denkt bij strandvakanties, heeft het verrassend mooie kustgebieden die een bezoek waard zijn, vooral aan de Oostzee en de Noordzee. 

Het eiland Rügen, gelegen in de Oostzee, is bekend om zijn krijtrotsen en uitgestrekte zandstranden zoals Binz en Sellin. Sylt, het meest noordelijke eiland van Duitsland in de Noordzee, is geliefd bij zowel de locals als toeristen voor zijn duinen, kliffen en brede zandstranden zoals Westerland en Kampen. Norderney, een van de Oost-Friese eilanden, biedt een mix van drukke boulevards en rustige, afgelegen stranden. St. Peter-Ording staat bekend om zijn karakteristieke paalwoningen en is een paradijs voor watersporters, met uitstekende mogelijkheden voor kitesurfen en windsurfen. 

Hieronder afgebeeld zie je een strand in Binz.
Duitsland-met-kinderen-strand


Dat waren onze 10 redenen voor een vakantie naar Duitsland met de kinderen

Na het verkennen van deze 10 redenen is het duidelijk waarom Duitsland met kinderen een topbestemming is. Het biedt een perfecte mix van natuur, cultuur, entertainment en gastronomie, allemaal gemakkelijk bereikbaar vanuit Nederland. 

Of je nu wilt ontspannen in de natuur, de geschiedenis induiken in Berlijn of de adrenaline opzoeken in een van de vele pretparken, Duitsland heeft het allemaal. Dus pak je koffers, verzamel je gezin en maak je klaar voor een onvergetelijke ervaring in een land dat zowel vertrouwd als verrassend is.


Forum vakantie in Duitsland met kinderen

In ons forum vakantie in Europa lees je verhalen van andere ouders die ook in Duitsland zijn geweest. Laat je inspireren, neem deel in de groep, lees mee en deel ook jouw ervaring!
Over ons Een gratis reisforum voor
vakanties met kinderen

Het ouderschap inspireerde ons tot het ontwikkelen van een app: een gratis reisforum voor ouders om inspiratie op te doen en tips te delen over vakanties met kinderen! Chat, inspireer en lees verhalen van honderden andere ouders.

Bekijk het reisforum
Copyright © 2023 WeDiscover | Powered by WebSentiment
Inloggen om verder te gaan. Hiervoor dien je ingelogd te zijn. Nog geen account? Ga dan naar registreren.
Laat je inspireren in ons gratis reisforum voor ouders!Registreer je nu 100% gratis en neem deel aan onze reisforum groepen. 
Stel hier al je vragen, deel je (on)zekerheden, spar met andere ouders en ontdek de mooiste en meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen!
Ontdek onze app
Het product is toegevoegd
aan uw winkelmand