De 10 leukste campings in Luxemburg

Kamperen in Luxemburg is echt een hele leuke en kindvriendelijke vakantieoptie. Er zijn zo veel voordelen om voor een leuke camping in Luxemburg te kiezen. Je stapt in de auto, en bent binnen een paar uur in schilderachtige land in het hart van Europa. 

Luxemburg met kinderen biedt een perfecte mix van natuur en cultuur om te verkennen. Je kunt er lekker wandelen, fietsen, en actief bezig zijn op het water. Luxemburg heeft alles voor een kindvriendelijke vakantie. Dus Luxemburg met kinderen? Gewoon doen! Wij gingen voor je op zoek naar de top 10 leukste campings in Luxemburg voor een kindvriendelijke vakantie. Veel succes met kiezen, ze zijn namelijk echt allemaal leuk!


1. Camping du Barrage in Rosport: kleine camping in Luxemburg aan een rivier 

Klein maar fijn. Deze camping in Luxemburg hoort absoluut in de top tien thuis. Het is een kleine camping in Luxemburg en ideaal voor een kort of langer verblijf. Deze kleine camping ligt aan de rivier de Sûre. Deze camping is met name heel leuk voor sportieve gezinnen. Je kunt er kajakken, suppen en zelfs waterskiën.

Het is een kleine sfeervolle camping met ruime plaatsen, gloednieuw sanitair, een winkeltje voor verse broodjes en een leuk cafeetje. Een camping in Luxemburg waar je een baantje trekt in het zwembad, jeu de boules speelt of een dammetje bouwt in de rivier.

De camping ligt in de buurt van Echternach, de oudste stad van Luxemburg. Hoogtepunt in Echternach is een bezoek aan de imposante abdij van Willibrordus. Ook de Duitse stad Trier ligt om de hoek. Camping du Barrage is ook een ideaal vertrekpunt om natuurgebied het Mullerthal te gaan verkennen. Deze leuke camping in Luxemburg met zwembad is een absolute aanrader als jullie graag lekker actief bezig zijn in de natuur.

/Luxemburg-leukste-campings-1-Camping-du-Barrage-in-rosport
Luxemburg-leukste-campings-1-Camping-du-Barrage-in-rosport2


2. Campingpark Beaufort in Beaufort: camping in Luxemburg met zwembad

Deze leuke middelgrote camping in Luxemburg met zwembad, ligt op loopafstand van het dorp Beaufort. De camping heeft een prachtig groots opgezet zwembad met diverse baden, glijbanen en een ligweide. In het dorp zijn winkels, restaurants en de bekende ruïne Chateau de Beaufort. 

Bijzonder aan deze camping is dat hij het hele jaar open is, en ook aan alle seizoenen is gedacht. Er is namelijk in de winter een heuse kunstijsbaan die in de zomer gebruikt wordt als skatebaan. Je kunt je voorstellen dat dit gebied ook heel bijzonder is om te gaan winterkamperen. Er worden tal van activiteiten georganiseerd en er is een fijn restaurant. Loop mee met een begeleide wandeltocht of bezoek op eigen houtje de ruïne van Beaufort. Stadjes als Diekirch, Vianden en Echternach liggen ook op korte rijafstand van camping Beaufort in Luxemburg.  

Luxemburg-leukste-campings-2-Camping-Park-Beaufort
Luxemburg-leukste-campings-2-Camping-Park-Beaufort2

3. Camping Martbusch in Martbusch: een familiecamping in het mooiste natuurgebied

Dit is een echte familiecamping in het hart van Luxemburgs mooiste natuurgebied, het Mullerthal ook wel Klein Zwitserland genoemd. Er zijn veel heel veel outdoor activiteiten. Je kunt er wandelen en mountainbiken. Maar ook bijvoorbeeld samen een potje minigolf spelen, voetballen of beachvolleyballen. Er is ook animatieprogramma voor jong en oud en veel speelmogelijkheden voor de kinderen op deze leuke camping in Luxemburg.

Op zoek naar glamping in Luxemburg?

Voor wie geen eigen kampeermiddel heeft, is deze camping ook zeer geschikt. Er zijn veel verschillende en ook bijzondere glamping accommodaties beschikbaar voor de verhuur. Ga hiervoor absoluut even naar de website. 

Camping Martbusch is gelegen aan de rand van een bosgebied met talrijke wandelpaden. Ook is er een rotsklim gebied en een mountainbike piste op korte afstand van de camping. Bezoek met de kinderen het dinosauruspark of een van de vele binnen- en buitenbaden. 

Luxemburg-leukste-campings
Luxemburg-leukste-campings-3-Camping-Martbusch-in-Martbusch

4. Europacamping Nommerlayen in Nommern: camping in Luxemburg met zwembaden

Nog zo'n top camping in Luxemburg die echt niet in het lijstje van de mooiste campings van Luxemburg mag ontbreken is Europacamping Nommerlayen. De camping heeft veel faciliteiten; van minidisco voor de kleintjes tot een jeughonk voor de tieners. Als ouders ontspan je hier optimaal bij een van de wellness faciliteiten. 

Heb je op de achterbank een of meer waterratjes bij? Op deze camping vind je verschillende zwembaden, zowel overdekt als in de buitenlucht. Er is zelfs een wildwaterbaan! Je dag is zo gevuld met alle sportfaciliteiten die de camping aanbiedt. En anders heeft het animatieteam een gevarieerd programma. 

Wat helemaal top is op deze camping is dat er kampeerplekken zijn speciaal voor gezinnen met tieners, voor basisschoolkinderen, maar ook voor peuters en kleuters. Zo weet je zeker dat er genoeg vriendjes en vriendinnetjes in de buurt zijn.

Met zoveel leuke dingen te doen op de camping is het vast lastig de camping te verlaten. Toch is de omgeving ook de moeite waard. Door de centrale ligging van de camping ben je snel in het plaatsje Echternach of bij het Kasteel van Vianden. Maak bij het stadje Remich een mooi boottochtje over de moezel en bewonder de vele wijngaarden. 

Luxemburg-leukste-campings-4-Europacamping-Nommerlayen-in-Nommern
Luxemburg-leukste-campings-4-Europacamping-Nommerlayen-in-Nommern2.


5. Camping Troisvierges in Troisvierges: leuke camping in Luxemburg

Camping Troisvierges is een kleine camping in Luxemburg. Vanaf deze camping heb je direct toegang tot een prachtig park met verschillende sport- en recreatieve faciliteiten. Bovendien is het gemakkelijk om vanaf de camping naar het nabijgelegen stadje te wandelen, waar je allerlei gezellige restaurants, winkels en andere voorzieningen vindt.

Naast deze camping in Luxemburg ligt een verwarmd gemeentelijk buitenzwembad, inclusief een kinderbad en een reuze glijbaan, dat gratis toegankelijk is voor campinggasten. Onlangs is er ook een gloednieuwe speeltuin geopend. 

Naast de kampeerplekken om je eigen tent, caravan of camper weg te zetten kun je ook een van de er nieuwe safaritenten huren. Op de camping is modern sanitair, gratis wifi, een broodjesservice, een bistro en diverse kinderanimatie activiteiten. Dat maken een verblijf hier, op deze leuke camping in Luxemburg heel comfortabel. 

Luxemburg-leukste-campings-5-Camping-Troisvierges-in-Troisvierges
Luxemburg-leukste-campings-5-Camping-Troisvierges-in-Troisvierges


6. Camping Belle-Vue 2000: familiecamping in Luxemburg

De camping Belle-Veu 2000 ligt in het centrum van het rustige plaatsje Berdorf. De camping is gedeeltelijk als terrassencamping aangelegd en is licht afhellend naar het zuiden met een mooi uitzicht. De ruime kampeerplaatsen zijn van elkaar afgescheiden door haagjes en bomen. Je kunt op deze camping naast de kampeerplekken ook tenten huren. 

Voor kinderen is er op de camping een grote speeltuin, en echt superleuk, een kleine waterspeeltuin. Verder is er in het hoogseizoen een gevarieerd animatieprogramma voor de kleintjes. De grotere kinderen kunnen spelen in een klimtoren met kabelbaan! In de omgeving van deze familiecamping kun je prachtige wandelingen maken.

De camping in Luxemburg ligt aan het Müllerthal-pad. Deze omgeving kenmerkt zich door de uitgestrekte bossen en diepe dalen. Vanaf het dorp Berdof starten er gevarieerde en uitdagende fietstochten door de prachtige omgeving. Je fietst langs onregelmatige rotsformaties, bergafwaarts naar Echternach om vervolgens naar Beaufort te fietsen waar je imposante kasteelruïnes kunt bekijken.

Berdorf staat ook bekend om zijn sport klimroutes, er zijn verschillende zandsteen klimroutes met een maximale hoogte van 35 meter. Voor een dagje uit kun je de stad Echternach bezoeken, deze oude stad heeft een historisch en cultureel centrum en heeft zijn middeleeuwse sfeer behouden. Struin door de kronkelende straatjes en ontdek de overblijfselen en torens van de oude stadsmuur.

Luxemburg-leukste-campings-6-Camping-Belle-Vue-2000
Luxemburg-leukste-campings-6-Camping-Belle-Vue-2000


7. Camping clervaux: camping in Luxemburg aan het water

Camping Clervaux in Luxemburg is een eersteklas camping aan het riviertje de Clerve. Op deze prachtige camping met perfecte ligging lijk je midden in de natuur te zitten, maar toch ligt de camping op hele korte loopafstand van het, pittoreske stadje Clervaux. 

Door deze bijzondere ligging is de camping een perfecte uitvalsbasis om de directe omgeving en de rest van Luxemburg te verkennen. Je kunt vanaf de camping mooie wandelingen en fietstochten maken. Op deze kindvriendelijke camping in Luxemburg is van alles te doen. Er is een in- en outdoor speeltuin en vele verdere faciliteiten. In het seizoen is er een heerlijk verwarmd zwembad voor jong en oud.

Luxemburg-leukste-campings-7-Camping-clervaux
Luxemburg-leukste-campings-7-Camping-clervaux


8. Camping Officiel Wollefsschlucht: een familiecamping in Luxemburg bij de rivier Sauer

Camping Officiel Wollefsschlucht Echterrnach, ligt ongeveer 10 minuten te voet van het historische centrum van de oudste stad van Luxemburg. Gelegen tussen de rivier Sauer en de rotsen van het Müllerthal. Dicht bij de camping is de Wollefschluch, een van de meest spectaculaire rotsformaties in klein Zwistserland. Hier loopt ook de route 2 van de Müllerthal Trail.

De camping heeft ook een speeltuin met toestellen uit “hout van hier” en in de zomermaanden is er ook een uitgebreid animatieprogramma. Het zwembad wordt met zonne-energie verwarmd, en er is een tennisveld en een beachvolleybalveld op het terrein.

Een gezellig Camp’s Bistro biedt de mogelijkheid om iets te drinken of een snack te verkrijgen. Hier kan je ook elke dag vers brood verkrijgen of een compleet ontbijt bestellen.

Luxemburg-leukste-campings-8-Camping-Officiel-Wollefsschlucht
Luxemburg-leukste-campings-8-Camping-Officiel-Wollefsschlucht


9. Camping Val d’or: familiecamping in Luxemburg aan de rivier

De rustige familiecamping in Luxemburg, Val d’Or ligt in het noorden van Luxemburg. Je bent hier midden in de Luxemburgse Ardennen en het Duits-Luxemburgs Natuurpark. Ideaal voor lange wandelingen, fietstochten of ritjes op de mountainbike. De camping zelf is een mooi rustpunt, gelegen in de gouden vallei (Val d’Or) die vooral in de zomermaanden vol staat met gele bloemen. 

Het groene kampeerterrein wordt in tweeën gedeeld door het riviertje de Clerve. De meeste kampeerplaatsen liggen op het achterliggende deel van de camping. Vooraan vind je de trekkershutten en stacaravans.

Voor kinderen is er op Camping Val d’Or genoeg te doen. Het kampeerterrein zelf is eigenlijk één grote speelplek met veel grasveldjes, sportveldjes, speeltuintjes en het riviertje natuurlijk. In de speeltuintjes staan leuke speeltoestellen. Het water van het riviertje is erg ondiep waardoor de kleine kampeerders er naar hartenlust kunnen spetteren en dammetjes kunnen bouwen. Is het een keer minder goed weer, dan kan je altijd nog naar het AquaNat’Our in Hosingen (tien kilometer). In dit zwemparadijs vind je binnenbaden, glijbanen én een wellnesscentrum.

Luxemburg-leukste-campings-9-Camping-Val-d’or.
Luxemburg-leukste-campings-9-Camping-Val-d’or


10. Camping Kautenbach: gezinscamping in Luxemburg aan de rivier

Voor een ontspannen vakantie in een mooie natuurlijke en bosrijke omgeving ben je bij camping Kautenbach op het juiste adres. Deze gezellige gezinscamping in Luxemburg is ontzettend mooi gelegen aan de oevers van de Clerve, midden in de bossen van de Luxemburgse Ardennen. Rust, ruimte en natuur zijn de kernwoorden van deze prachtige camping. 

Met de vele voorzieningen en de mooie natuur biedt deze camping in Luxemburg alles voor een onvergetelijke vakantie. Camping Kautenbach is een echte familiecamping voor gezinnen. Zowel jong als oud vermaakt zich uitstekend op het kampeerterrein. Kinderen kunnen dammetjes bouwen en pootjebaden in de naastgelegen rivier, en er zijn twee speeltuinen, een springkussen, speeltoestellen, een volleybalveld, pingpong- en tafelvoetbal en een trapveldje. Daarnaast leent de bosrijke omgeving zich bij uitstek voor avontuurlijke wandel- en mountainbiketochten. Gedurende het hoogseizoen is er kinderanimatie op de camping aanwezig.  

Luxemburg-leukste-campings-10-Camping-Kautenbach
Luxemburg-leukste-campings-10-Camping-Kautenbach


Dat ware de leukste campings in Luxemburg

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen bij het kiezen van de perfecte camping in Luxemburg voor jou en je gezin. Luxemburg is een schitterend land met een rijke mix van natuur, cultuur en activiteiten voor alle leeftijden.

Ben je benieuwd naar de ervaringen van andere ouders die al eens op een van deze campings in Luxemburg zijn geweest? Kijk dan zeker eens op ons forum en lees hun verhalen. Het kan je helpen om je keuze nog beter te maken. Geniet van je vakantie in Luxemburg en de prachtige campings in Luxemburg!
Over ons Een gratis reisforum voor
vakanties met kinderen

Het ouderschap inspireerde ons tot het ontwikkelen van een app: een gratis reisforum voor ouders om inspiratie op te doen en tips te delen over vakanties met kinderen! Chat, inspireer en lees verhalen van honderden andere ouders.

Bekijk het reisforum
Copyright © 2023 WeDiscover | Powered by WebSentiment
Inloggen om verder te gaan. Hiervoor dien je ingelogd te zijn. Nog geen account? Ga dan naar registreren.
Laat je inspireren in ons gratis reisforum voor ouders!Registreer je nu 100% gratis en neem deel aan onze reisforum groepen. 
Stel hier al je vragen, deel je (on)zekerheden, spar met andere ouders en ontdek de mooiste en meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen!
Ontdek onze app
Het product is toegevoegd
aan uw winkelmand