Legoland Denemarken: handigte tips & weetjes

Dromen jullie van een wereld volledig gemaakt van LEGO? Dan is Legoland Denemarken dé bestemming! Een wereld gemaakt van lego. Vol avontuur en plezier voor jong en oud.  Legoland Denemarken biedt het ultieme speelparadijs voor liefhebbers van LEGO! In deze blog delen we alle belangrijke informatie die je nodig hebt, en alle leuke weetjes en tips.

> Bekijk complete vakanties naar Denemarken met kinderen via TUI.

Waar Ligt Legoland in Denemarken?

Legoland is een van de meest iconische attracties in Denemarken en is ideaal om te bezoeken tijdens je vakantie in Denemarken met kinderen. Legoland ligt in het stadje Billund in de regio Zuid-Denemarken. Billund is niet alleen bekend vanwege Legoland, maar ook omdat het de geboorteplaats is van de wereldberoemde LEGO-blokjes. Naast het themapark Legoland bevindt zich ook de internationale luchthaven van Billund, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is voor bezoekers van over de hele wereld. 

Het park is een paradijs voor kinderen en volwassenen met een reeks indrukwekkende LEGO-creaties, attracties en shows. In de buurt van Legoland zijn er ook andere attracties, zoals het Lalandia waterpark en het LEGO House, waardoor Billund een ideale bestemming is voor gezinnen die op zoek zijn naar avontuur en plezier.

Legoland Denemarken attracties

Een van de mooiste dingen aan Legoland Denemarken is dat het attracties biedt voor alle leeftijden. Jonge kinderen zullen de Duplo Valley geweldig vinden, terwijl de wat oudere kinderen en volwassenen kunnen genieten van spannende achtbanen en shows. Of je nu een vakantie naar Legoland Denemarken plant of gewoon een dagje uit, Legoland heeft voor iedereen iets te bieden!

Het hoogtepunt van Legoland Denemarken zijn natuurlijk de attracties. Hier zijn een paar absolute must-sees:

1. Lego Ninjago World: Stap in de wereld van de ninja's en neem deel aan spannende avonturen.
2. Miniland: Bewonder prachtig gedetailleerde LEGO-replica's van beroemde wereldsteden en monumenten.
3. Viking River Splash: Een spannende wildwaterbaan die je door een Vikingdorp voert.
4. Polar Land: Ontmoet ijsberen en maak een ritje in de Polar X-plorer.
5. Atlantis by Sea Life: Verken de diepten van de oceaan en bewonder prachtige zeedieren. 

Legoland-Denemarken

Overnachten Legoland Denemarken


Slapen in het Legoland Hotel

Wil je al the way? Ga dan logeren in het Legoland Hotel. Er zijn themakamers, en overal staan lego figuren om de weg te wijzen. Er zijn speeltuinen, en er kan overal met lego gespeeld worden. Vanuit het hotel loop je direct legoland in. Natuurlijk staan kinderen hier centraal. Overal mag gespeeld, gerend en geravot worden. Hier mogen alle mensen kinderen zijn, ook de grote. Echt en absoluut een aanrader!

Vakantiepark Legoland in Denemarken

Voor wie het avontuur van Legoland over meerdere dagen wil spreiden, kan je overnachten in het legoland vakantiepark. Dit gehele vakantiepark is uitgevoerd in Lego-stijl. Met groot speelparadijs en aquadome hebben kinderen hier de tijd van hun leven!

Camping nabij Legoland

Maar ook campings in de omgeving van Billund kunnen een ideale overnachtingsmogelijkheid zijn. Dicht bij het park, midden in de natuur, kun je je tent opzetten, caravan plaatsen of een huisje huren. Deze campings fungeren vaak als perfecte uitvalsbasis voor gezinnen die zowel Legoland als de omliggende natuurlijke schoonheden van Denemarken willen verkennen. Na een opwindende dag in Legoland, is er niets beter dan 's avonds te ontspannen bij een kampvuur, onder de sterrenhemel van Denemarken. Campings in Denemarken bieden de perfecte balans tussen avontuur en rust tijdens je vakantie.

Goed om te weten voor je trip naar Legoland Denemarken

De prijzen voor een bezoek aan Legoland Denemarken variëren, afhankelijk van het seizoen en het type ticket dat je kiest. Een standaard dagkaart kost meestal tussen de 50 en 70 euro voor volwassenen en kinderen ouder dan 2 jaar. Probeer je kaarten van tevoren op Dansk.nl te bestellen. Dat kan soms wel 20,00 per kaart goedkoper zijn. Ook is een tweede dag goedkoper dan de eerste. Dus als je tijd hebt, ga dan zeker twee dagen! Kinderen jonger dan 3 jaar mogen gratis naar binnen. Ook zijn er vaak familiepakketten beschikbaar voor extra korting.


Dat waren onze tips & weetjes over Legoland Denemarken

Of je nu nieuwsgierig bent naar waar Legoland in Denemarken ligt, de spannendste Legoland Denemarken attracties wilt ontdekken, of droomt van een verblijf in het vakantiepark Legoland Denemarken, dit avontuurlijke paradijs heeft voor elk wat wils. Plan vandaag nog je Denemarken Legoland vakantie en laat je betoveren door een wereld van LEGO-magie!


Kindvriendelijke campings in Denemarken

Wij schreven ook een blog over de meest leuke en kindvriendelijke campings in Denemarken. Perfect om te combineren tijdens je rondreis in Denemarken of om als uitvalsbasis te houden. Van prachtige campings aan het strand tot kleine campings met de allerleukste zwembaden!

Legoland-Denemarken
Over ons Een gratis reisforum voor
vakanties met kinderen

Het ouderschap inspireerde ons tot het ontwikkelen van een app: een gratis reisforum voor ouders om inspiratie op te doen en tips te delen over vakanties met kinderen! Chat, inspireer en lees verhalen van honderden andere ouders.

Bekijk het reisforum
Copyright © 2023 WeDiscover | Powered by WebSentiment
Inloggen om verder te gaan. Hiervoor dien je ingelogd te zijn. Nog geen account? Ga dan naar registreren.
Laat je inspireren in ons gratis reisforum voor ouders!Registreer je nu 100% gratis en neem deel aan onze reisforum groepen. 
Stel hier al je vragen, deel je (on)zekerheden, spar met andere ouders en ontdek de mooiste en meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen!
Ontdek onze app
Het product is toegevoegd
aan uw winkelmand