Leuke overnachtingen voor een weekendje weg met het gezin in Nederland

Af en toe een weekendje weg met je gezin is heerlijk! Tijd voor elkaar en ongestoord samen zijn, een heerlijke gezinsvakantie. Als de kinderen zich goed vermaken dan geniet je als ouder ook echt van jullie weekendje weg.

Daarom is van belang om een kindvriendelijke accommodatie te vinden met leuke uitjes voor de kinderen. Of je nu op zoek bent naar een kinderhotel, knusse hut in het bos, een luxe glampingtent, originele activiteiten of iets daartussenin, er is voor ieder wat wils.

In deze blog hebben we 7 leuke overnachtingen voor een onvergetelijk weekend weg met het gezin voor je op een rijtje gezet. Lees verder en ontdek welke optie het beste bij jouw gezin past!


Ontdek de leukste kinderhotels voor een weekend weg met het gezin

Wist je dat er speciale kinderhotels zijn die ervoor zorgen dat zowel jij als je kinderen een geweldig weekendje weg hebben? Een kinderhotel is een hotel dat speciaal is ontworpen om aan de behoeften van gezinnen met kinderen te voldoen. Er zijn tal van orginele activiteiten en faciliteiten beschikbaar om zowel ouders als kinderen te vermaken en te ontspannen.

Een van de grootste voordelen van een kinderhotel is dat er veel georganiseerde activiteiten zijn voor kinderen van alle leeftijden. Denk aan kinderclubs, speeltuinen, zwembaden, sportactiviteiten en meer. Dit betekent dat je kinderen zich geen moment zullen vervelen en dat jij als ouder wat tijd voor jezelf kunt nemen om te ontspannen. Daarnaast bieden kinderhotels vaak ook kindvriendelijke accommodaties en maaltijden. Er zijn bijvoorbeeld kamers met stapelbedden of speciale themakamers voor kinderen. De restaurants serveren maaltijden die aantrekkelijk zijn voor kinderen en er zijn speciale kindermenu's beschikbaar.

Er zijn veel kinderhotels met leuke overnachtingen voor een weekendje weg met het gezin. Wij delen de leukste!


1. Hotel HUP - HUP naar het sportiefste hotel van Nederland, de leukste overnachting voor het hele gezin!

Een hele dikke aanrader is hotel HUP, het sportiefste hotel van Nederland mét de leukste sportclub. Een van de leukste overnachtingen voor een weekendje weg met het hele gezin! Echt voor het hele gezien, van jong tot oud is er genoeg te doen. Want bij HUP kan alles. Er is enorm veel ruimte om te spelen en vermaken. Het is aan jou en je kids hoe je het invult. Je kunt er fitnessen, bowlen, fietsen, tennissen, voetballen, golfen, basketballen en nog veel meer. Doe alles wat je maar wilt. Of juist helemaal niets. Want ook relaxen is een sport.

Slapen is superleuk bij HUP. Maar HUP is er juist voor iedereen die meer wil doen dan alleen maar slapen. Pak hier alle tijd, ruimte en mogelijkheden om het beste uit je dag te halen. Pas dan is het tijd om moe maar voldaan je fijne kamer op te zoeken en lekker je bed in te duiken. Want voor je het weet, staat de volgende dag weer op je te wachten. En dan is het weer hup...

Hier zie je het sportieve hotel HUP.
HUP-leuke-overnachtingen-weekendje-weg-met-het-gezin
Hier zie je de plattegrond van hotel HUP met alle activiteiten.
HUP-plattegrond-leuke-overnachtingen-weekendje-weg-met-het-gezin


2. Efteling hotel - Beleef betoverende nachten in het Efteling Hotel inclusief parkentree en magische themasuites!

Hoe leuk is dat, slapen in de Efteling! Op slechts 5 minuten lopen van het Efteling Park staat het Efteling Hotel. Binnen dit hotel vind je betoverende themasuites zoals de Doornroosje Suite of de Raveleijn Suite, familiekamers en junior suites. De entree voor het park is inbegrepen dus je bent de hele dag onder de pannen.

Al voor jullie naar het park vertrekken zien de kids bij het ontbijt vele Efteling bewoners voorbijkomen. En als jullie avonds moe maar voldaan bij je hotel aankomen is Pardoes er om jullie welkom te heten. Gegarandeerde magie in het Eftelinghotel.

Hier zie je het magische Efteling hotel.
Efteling-Hotel-leuke-overnachtingen-weekendje-weg-met-het-gezin


3. Hotel Blooming - voor familieplezier en ontspanning aan zee

Een hotel dat erg populair is bij gezinnen met kids. Het Blooming hotel ligt in een fijne omgeving waar jij je als rustzoeker op je plek zult voelen. Het hotel heeft een zwembad en ligt daarnaast ook nog bij zee. Vanaf het zwembad kijk je uit op de op de duinen. Het hotel ziet er super uit, en heeft verschillende gezinskamers om in te logeren.

Je kunt via het hotel een oppas regelen, dus waarom zou je niet een keertje lekker de wellness in duiken of samen een romantisch dinertje plannen? Een heerlijke ontspannen aanrader dit hotel!

Hier zie je het mooie Blooming hotel. 
Blooming-hotel-leuke-overnachtingen-weekendje-weg-met-het-gezin


Genieten van de natuur op een boederijvakantie met leuke overnachtingen voor een weekendje weg met het gezin

Kinderen laten genieten van de buitenlucht? Een boerderijvakantie biedt een rustige en natuurlijke omgeving waar kinderen kunnen genieten van de buitenlucht en de natuur. Dit is niet alleen gezond voor kinderen, maar het biedt ook de mogelijkheid om te leren over het plattelandsleven en de verschillende dieren die op de boerderij leven. Daarnaast vinden veel kinderen het ook erg leuk om een paar dagen op de boederij te zijn. Wij delen hier de leukste overnachtingen voor een boederijvakantie!


4. Farmcamps de Bonte Fries - boederijvakantie 

Dit is een van de vele boerderijen van farmcamps. Bij De Bonte Fries vindt je koeien, kippen, schapen, pony's en nog veel meer dieren. Voor kleine dierenliefhebbers een waar paradijs! Van je eigen verzorglammetje de fles geven tot wandelen met een wandelpony. Hoe gaaf is dat! En na een drukke dag kun je lekker chillen in je eigen gave glampingtent. Alle tenten en lodges zijn voorzien van eigen toilet en badkamer. Dus lekker vies worden door het spelen op de boerderij is helemaal geen probleem!

Hier zie je FarmCamps de Bonte Fries. 
Farmcamps-leuke-overnachtingen-weekendje-weg-met-het-gezin


5. Koe in de kost - boederijvakantie 

Op 10 minuten afstand van de A1 in Deventer vind je in Heeten koe in de kost. Dit is zó leuk! Je kunt hier een van de bijzondere Grondulows boeken, met uitzicht op de paarden en koeien in de wei en scharrelende kippen en poezen op je terras. Bij je Grondulow hoort een eigen koe, en bij boer Frans kun je de melk van je eigen koe halen.

Er zijn veel leuke boerderijactiviteiten voor kinderen om mee te helpen. Daarnaast heeft Koe in de Kost ook nog eens een oppasservice. Papa’s en mama’s zijn gewaarschuwd. Op deze boerderij mag je vies worden! Maar we beloven we je vooral dat je heel veel plezier zult beleven tijdens je boerderijvakantie!

Lees ook over ons weekendje weg naar Koe in de kost


Hier zie je Koe in de Kost.
Koe-in-de-kost-leuke-overnachtingen-weekendje-weg-met-het-gezin

Slapen in een pipowagen - leuke overnachtingen voor een weekendje weg met het gezin

Pipowagens zijn vaak klein en gezellig, waardoor een intieme sfeer ontstaat die perfect is voor quality time met het gezin. Overnachten in een pipowagen brengt je ook dichter bij de natuur en biedt de mogelijkheid om buitenactiviteiten te doen. Denk aan wandelingen maken, buiten spelen en genieten van een kampvuur. overnachten met kinderen in een pipowagen is een geweldige manier om een unieke en avontuurlijke vakantie te beleven! Op nummer 6 delen wij een erg leuk, kleinschalig park met leuke pipowagens. 


6. Pipop wagens in Hattem - beleef een avontuurlijk weekendje weg met de kids in houten pipowagens aan de rand van de Veluwe

In Hattem, in het noorden van de Veluwe, vind je superleuke houten pipowagens waar je kunt overnachten. Een leuke accommodatie voor een weekendje met de kids. De pipowagen liggen aan de rand van het Molecatenpark de Leemkule aan een veldje met een speeltuintje. Op het park zijn o.a. een binnenzwembad, het buitenzwembad en andere faciliteiten. Je kids gaan dit gegarandeerd heel erg leuk vinden!

Hier zie je de pipowagens in Hattem.  
Pipowagen-leuke-overnachtingen-weekendje-weg-met-het-gezin


Een weekend weg naar een vakantiepark

Vakantieparken hebben vaak een gezellige en ontspannen sfeer, waardoor het gemakkelijk is om nieuwe vrienden te maken. Dit is vooral geweldig voor kinderen, die vaak snel nieuwe speelkameraadjes vinden. Vakantieparken liggen vaak dicht bij attracties en bezienswaardigheden, zoals pretparken, dierentuinen en stranden. Dit maakt het gemakkelijk om uitjes met de kinderen te maken en de omgeving te verkennen. Dit maken vakantieparken perfect voor een weekendje weg met het gezin. Op nummer 7 delen wij het leukste vakantiepark. 

7. Vakantiepark Dierenbos - Beleef avontuurlijke overnachtingen in de boomhut Koekoek op Vakantiepark Dierenbos inclusief toegang tot Safaripark Beekse Bergen!

De boomhut Koekoek op Vakantiepark Dierenbos is echt heel erg leuk! Misschien niet heel luxe, maar juist daarom wel heel echt! Je kunt vanaf de boomhut niet alleen met het trapje naar beneden, maar ook is er een glijbaan om naar beneden te glijden. Je kunt met 4 personen overnachten. Er is een klein keukentje, een eetgedeelte en een groot terras. De douche en toilet zijn in een apart gebouwtje. Als je logeert op Vakantiepark Dierenbos is ook de toegang tot Safaripark Beekse Bergen, dierenrijk en ZooParc inbegrepen.

Hier zie je het vakantiepark Dierenbos.  
Dierenbos-leuke-overnachtingen-weekendje-weg-met-het-gezin


Dit waren de 7 leuke overnachtingen voor een onvergetelijk weekendje weg met het gezin!

Zoals je hebt kunnen lezen, zijn er talloze leuke overnachtingen voor een weekendje weg met het gezin. Of je nu op zoek bent naar een avontuurlijke glamping, een verblijf op een boerderij of een kinderhotel met talloze activiteiten voor jong en oud, er is voor ieder wat wils.

Een weekend weg met het gezin is een geweldige manier om quality time door te brengen en nieuwe avonturen te beleven. Of je nu kiest voor een overnachting in de Efteling, Blooming Hotel, Farmcamps, Koe in de Kost of een van de andere leuke opties die we hebben genoemd, je kunt erop vertrouwen dat je een onvergetelijke tijd zult hebben. Dus waar wacht je nog op? Boek snel een van deze leuke overnachtingen en ga op avontuur met het hele gezin!

Voor nog meer inspiratie kijk je in onze inspirerende community groep, reizen in Nederland met kinderen. Hier delen ouders ervaringen en leuke plekjes over reizen in Nederland. Stel hier je vragen en deel je (on)zekerheden. Spar met elkaar en laat je inspireren!

Heb je zelf nog tips voor leuke overnachtingen voor een onvergetelijk weekendje weg met het gezin? Stuur ons dan zeker een berichtje of zet het in de community groep reizen in Nederland met kinderen.


Liever een dagje weg met de kids?

Ook dat kan erg leuk zijn. Er zijn veel leuke activiteiten en parken te vinden die leuk zijn voor de kinderen. Maar welke zijn nu de leukste? Naast onze tips voor een weekendje weg, delen wij ook de leukste dagjes weg met de kids, voor alle leeftijden zit er wel iets tussen!

Over ons Een gratis reisforum voor
vakanties met kinderen

Het ouderschap inspireerde ons tot het ontwikkelen van een app: een gratis reisforum voor ouders om inspiratie op te doen en tips te delen over vakanties met kinderen! Chat, inspireer en lees verhalen van honderden andere ouders.

Bekijk het reisforum
Copyright © 2023 WeDiscover | Powered by WebSentiment
Inloggen om verder te gaan. Hiervoor dien je ingelogd te zijn. Nog geen account? Ga dan naar registreren.
Laat je inspireren in ons gratis reisforum voor ouders!Registreer je nu 100% gratis en neem deel aan onze reisforum groepen. 
Stel hier al je vragen, deel je (on)zekerheden, spar met andere ouders en ontdek de mooiste en meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen!
Ontdek onze app
Het product is toegevoegd
aan uw winkelmand