Handige tips voor een onvergetelijke rondreis door Canada met kinderen

Ben je van plan om op rondreis door Canada te gaan en wil je ervoor zorgen dat je reis soepel verloopt? Dan ben je op de juiste plek. In deze blog delen we handige tips en suggesties voor het plannen van een onvergetelijke rondreis door Canada met kinderen. Van de prachtige natuurlijke landschappen tot de unieke steden, wilde dieren en vriendelijke mensen, Canada heeft het allemaal.

Wij helpen je graag op weg om deze geweldige bestemming te ontdekken en te genieten van een onvergetelijke vakantie. Lees verder voor onze tips bij het plannen van een rondreis Canada met kinderen.

Kies de juiste tijd van het jaar voor de rondreis in Canada met kinderen

Als je een rondreis Canada met kinderen plant, is het belangrijk om rekening te houden met het seizoen waarin je reist. De zomermaanden zijn de meest populaire tijd om naar Canada te reizen vanwege het aangename weer en de vele buitenactiviteiten die beschikbaar zijn. In deze periode zijn de nationale parken in Canada het meest toegankelijk en kun je genieten van prachtige wandelingen, kanoën, kamperen en het spotten van wilde dieren.

De zomer is dan ook de beste tijd voor een rondreis Canada met kinderen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een camperreis door Canada en stoppen bij verschillende nationale parken en andere bezienswaardigheden. Het is wel verstandig om tijdig te reserveren, aangezien campings snel volgeboekt kunnen zijn.

Als je van wintersport houdt, is de wintermaanden ook een goede tijd om naar Canada te reizen. De bergen van British Columbia en Alberta bieden uitstekende mogelijkheden om te skiën en snowboarden. Er zijn veel skigebieden die geschikt zijn voor gezinnen en die skilessen en kinderopvang aanbieden. Het is wel belangrijk om de juiste kleding en uitrusting mee te nemen, omdat de temperaturen behoorlijk koud kunnen zijn.


Plan de route en boek accommodaties voor de rondreis in Canada met kinderen vooraf 

Een rondreis door Canada kan een overweldigende ervaring zijn vanwege de vele bezienswaardigheden. Daarom is het belangrijk om je route van tevoren te plannen. Maak een lijst van de nationale parken die je wilt bezoeken, de steden die je wilt verkennen en de activiteiten die je wilt doen. Zo kan je een efficiënte en aangename route uitstippelen.


Bezoek de nationale parken in Canada

Als je op rondreis gaat door Canada met kinderen, dan mag je de nationale parken zeker niet missen. Canada heeft er namelijk een heleboel die perfect zijn voor een gezinsuitje. Zo is Banff National Park in Alberta een echte must-see. Hier kun je heerlijk wandelen, kamperen en wilde dieren spotten in hun natuurlijke habitat. Maar ook Jasper National Park is een prachtig park om te bezoeken. Het park staat bekend om zijn kristalheldere meren en indrukwekkende gletsjers. Hier kun je met de hele familie genieten van de prachtige natuur om je heen.

Er zijn nog veel meer nationale parken die de moeite waard zijn om te bezoeken tijdens je rondreis door Canada met kinderen. Pacific Rim National Park in British Columbia bijvoorbeeld, waar je kunt genieten van de adembenemende kustlijn en de surfers die hier hun kunsten vertonen. Of Algonquin Provincial Park in Ontario, waar je kunt kamperen, kanoën en vissen op een van de vele meren. Ook Cape Breton Highlands National Park in Nova Scotia is zeker de moeite waard om te bezoeken. Hier kun je wandelen langs de kust en genieten van de ruige natuur van de Canadese oostkust.

Rondreis-canada-Jasper-National-Park

Maak gebruik van kindvriendelijke accommodaties

Tijdens een rondreis door Canada met kinderen is het belangrijk om de juiste accommodaties te kiezen. Er zijn tal van kindvriendelijke hotels en resorts die activiteiten en faciliteiten bieden die het verblijf voor zowel kinderen als volwassenen aangenaam maken. Zoek bijvoorbeeld naar hotels met zwembaden, speelruimtes, en kinderclubs waar de kids kunnen genieten terwijl jij even ontspant.

Als kamperen meer jouw ding is, dan zijn er ook tal van kindvriendelijke campings beschikbaar. Zorg er wel voor dat je een camping kiest met de juiste faciliteiten, zoals toiletten, douches en elektriciteit. Overweeg ook om een kampeeruitrusting te huren, zodat je niet alles zelf hoeft mee te nemen en meer ruimte overhoudt voor andere benodigdheden.

Het is ook een goed idee om accommodaties te boeken die dichtbij de activiteiten liggen die je wilt doen. Zo kun je bijvoorbeeld een hotel boeken in de buurt van een pretpark of dierentuin, of een camping nabij een van de nationale parken waar je van plan bent te gaan wandelen


Plan leuke en kindvriendelijke activiteiten

Er is geen tekort aan leuke activiteiten voor kinderen tijdens een rondreis door Canada. Voor de dierenliefhebbers is een bezoek aan de dierentuinen een must. De Toronto Zoo, gelegen in Ontario, is de grootste dierentuin van Canada met meer dan 5000 dieren uit meer dan 450 soorten. Andere populaire dierentuinen zijn de Calgary Zoo in Alberta en de Granby Zoo in Quebec.

Als je op zoek bent naar spanning en avontuur, dan zijn pretparken en waterparken de perfecte opties. Canada's Wonderland in Ontario is het grootste pretpark van het land met meer dan 200 attracties en shows. Andere populaire pretparken zijn La Ronde in Quebec en West Edmonton Mall in Alberta, dat ook een waterpark en een ijsbaan heeft.

Naast deze attracties zijn er tal van kindvriendelijke tours en excursies beschikbaar. Een populaire excursie is een walvistocht langs de kust van British Columbia, waar je bultruggen, grijze walvissen en orka's kunt zien. Voor degenen die op zoek zijn naar iets actievers, is kajakken op een van de vele meren en rivieren van Canada een geweldige optie. Of ga wildwatervaren op de Kicking Horse River in British Columbia voor een adrenalinekick.

Kortom, er zijn genoeg activiteiten voor tijdens een rondreis door Canada met kinderen. Of je nu op zoek bent naar avontuur of ontspanning, Canada heeft voor elk wat wils.


Neem de tijd, vooral voor de kinderen

Een rondreis door Canada kan een onvergetelijke ervaring zijn voor het hele gezin. Maar om er zeker van te zijn dat jullie optimaal van de reis kunnen genieten, is het belangrijk om genoeg tijd te nemen. Er is zoveel te zien en te doen in Canada, van wandelen in de bergen tot het verkennen van bruisende steden en het spotten van wilde dieren. Het is daarom belangrijk om voldoende tijd in te plannen voor activiteiten, rustmomenten en reizen tussen de verschillende bestemmingen.

Het is een goed idee om je reisschema flexibel te houden, vooral als je met kinderen reist. Het kan gebeuren dat de kinderen een dagje extra willen zwemmen in het meer of liever een beetje langer willen uitslapen. Daarom is het belangrijk om ruimte te hebben voor spontane beslissingen. Probeer te voorkomen dat je te veel activiteiten in één dag plant en houd er rekening mee dat het tempo waarschijnlijk langzamer zal zijn dan wanneer je alleen met volwassenen reist.

Dit waren onze tips voor een rondreis door Canada met kinderen

Hopelijk hebben deze tips en suggesties je geholpen bij het plannen van je rondreis door Canada. Canada is een prachtige bestemming die zoveel te bieden heeft, van de adembenemende natuurlijke landschappen tot de fascinerende steden, de wilde dieren en de vriendelijke mensen. Vergeet niet om te genieten van elk moment van je reis en de onvergetelijke ervaringen vast te leggen samen met je gezin. We wensen je een veilige en plezierige reis toe!

Rondreis-canada-grizzly-bear


Tip voor goedkope vliegtickets naar Canada

Als je op zoek bent naar vliegtickets voor Canada, zoek dan zeker via Skyscanner. Hier kan je vluchten met elkaar vergelijken en kijken wat het meest voordelig is. Zo boek je zeker de goedkoopste vlucht

Vliegen met kinderen naar Canada

Canada is natuurlijk wel een stukje vliegen en kan spannend zijn wanneer je gaat vliegen met kinderen. Het is daarom belangrijk om de vlucht goed voor te bereiden, om te zorgen voor een ontspannen reis.
Over ons Een gratis reisforum voor
vakanties met kinderen

Het ouderschap inspireerde ons tot het ontwikkelen van een app: een gratis reisforum voor ouders om inspiratie op te doen en tips te delen over vakanties met kinderen! Chat, inspireer en lees verhalen van honderden andere ouders.

Bekijk het reisforum
Copyright © 2023 WeDiscover | Powered by WebSentiment
Inloggen om verder te gaan. Hiervoor dien je ingelogd te zijn. Nog geen account? Ga dan naar registreren.
Laat je inspireren in ons gratis reisforum voor ouders!Registreer je nu 100% gratis en neem deel aan onze reisforum groepen. 
Stel hier al je vragen, deel je (on)zekerheden, spar met andere ouders en ontdek de mooiste en meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen!
Ontdek onze app
Het product is toegevoegd
aan uw winkelmand