Tips voor vliegen met kinderen.

Vliegen met kinderen kan een uitdaging zijn, vooral als je voor de eerste keer vliegt of als je een lange vlucht voor de boeg hebt. Maar met de juiste voorbereiding, de juiste producten en een paar handige tips, kun je je vlucht een stuk ontspannender maken.

In deze blog delen we onze beste tips voor vliegen met kinderen, van het plannen van je reis tot het vermaken van je kleintjes tijdens de vlucht. We delen ook onze ervaring met handige reisproducten die onmisbaar zijn voor een stressvrije vliegreis met kinderen. Lees verder om te ontdekken hoe je vliegen met kinderen een stuk gemakkelijker kunt maken en zo de vakantie met kinderen goed begint!

1. Vliegen met kinderen - Blijf georganiseerd met tasjes en packing cubes

Als je gaat vliegen met kinderen, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Een van de belangrijkste tips is om je tas in te delen met tasjes. Zo kun je bijvoorbeeld een tasje met snacks, een tasje met speelgoed en een tasje met luiers, doekjes en schone kleding meenemen. Op deze manier blijft alles bij elkaar en heb je snel toegang tot wat je nodig hebt. Vergeet niet om een grote hydrofiele doek en plastic zakjes in je verschoontas te doen voor het verschonen van je kindje. Dit voorkomt dat je op zoek moet naar deze essentiële items in het krappe vliegtuigtoilet.

Een handige tip is om packing cubes te gebruiken. Deze handige tasjes komen in verschillende maten en zorgen ervoor dat je tas overzichtelijk blijft tijdens de vliegreis met de kids. Zo heb je snel toegang tot de juiste spullen en hoef je niet lang te zoeken.

2. Vliegen met kinderen - Tips voor het creëren van een vertrouwde slaapomgeving

Als je met kinderen vliegt, is het belangrijk om hen een vertrouwd gevoel te geven. Neem daarom slaapspullen mee waar ze thuis ook mee slapen en probeer hetzelfde ritme aan te houden. Hierdoor voelen ze zich meer op hun gemak en kunnen ze beter ontspannen tijdens de vlucht.

Een handige tip is om van de stoel van je kindje een bedje te maken. Dit kan eenvoudig door er een opblaasbare poef voor te zetten en een hoeslakentje of dekentje om heen te doen. De opblaaspoef van Wick Airs is hier bijvoorbeeld erg geschikt voor. Deze poef is klein en compact om mee te nemen, makkelijk op te blazen en precies net zo hoog als de vliegtuigstoel. Door de poef voor de stoel te plaatsen, creëer je eenvoudig een comfortabel bedje voor je kindje om languit te kunnen slapen.

Op de afbeelding hieronder zie je een voorbeeld van hoe comfortabel ons kindje lag te slapen dankzij de opblaasbare poef. Met deze handige tip maak je de vlucht voor je kinderen een stuk comfortabeler en ontspannen.
Vliegen-met-jonge-kinderen

 

3. Vliegen met kinderen - Handige tips voor het voeden van je kindje tijdens een vliegreis

Als je gaat vliegen met je kindje en hij of zij nog graag melk drinkt, is het handig om een thermosfles en melkpoeder doosje mee te nemen (tenzij je borstvoeding geeft). Zo ben je niet afhankelijk van de stewardessen om een flesje te kunnen maken. Vul de thermosfles al op het vliegveld met heet water. Dit is vooral handig bij het opstijgen, omdat de stewardessen dan vaak nog druk bezig zijn. Het is ook handig om een flesje koud water bij de hand te hebben om de temperatuur te kunnen controleren. Wij hadden een handige thermosfles die de temperatuur liet zien en we waren er erg blij mee. Zo konden we gemakkelijk controleren of het water de juiste temperatuur had. Geef het flesje gelijk bij het opstijgen om oorpijn te voorkomen. 

4. Vliegen met kinderen - Een vest met zakken voor een tutje en een snack

Een van de grootste uitdagingen van vliegen met kinderen is om ervoor te zorgen dat je alles bij de hand hebt wat ze nodig hebben, vooral als het gaat om kleine dingen zoals tutjes of een snack. In het vliegtuig ben je namelijk alles altijd al snel kwijt. Een handige tip is om zelf een vest of trui te dragen met zakken erin en hier altijd een reserve tutje en snackje/krentjes in te bewaren. Hierdoor hoef je niet elke keer naar je tas te graaien en te zoeken.

Met deze simpele tip ben je altijd voorbereid op een verloren of zoekgeraakt tutje en heb je een relaxtere vliegreis met je kinderen.

5. Vliegen met kinderen - Entertainment voor kinderen tijdens lange vluchten

Tegenwoordig heeft bijna iedereen een telefoon of iPad. Dit kan erg handig zijn om je kindje een tijdje zoet mee te houden tijdens een lange vlucht. Download van tevoren wat leuke filmpjes of spelletjes, zodat je deze zonder internet kan afspelen. Zo heb je altijd entertainment bij de hand, waar je ook bent. Dit kan zorgen voor een ontspannen vlucht voor jou én je kindje.

Wij hebben ook een speciale collectie samengesteld voor leuk speelgoed dat makkelijk mee te nemen is in het vliegtuig of een lange autorit. 

6. Vliegen met kinderen - Neem voldoende eten mee

Als je reist met een kind jonger dan 2 jaar en hij/zij geen eigen vliegtuigstoel heeft, dan is het belangrijk om te weten dat je kind geen maaltijd zal krijgen tijdens de vlucht. Zorg er dus voor dat je zelf genoeg eten meeneemt voor je kleintje.

7. Vliegen met kinderen - Tips voor het verminderen van oorpijn tijdens de vlucht

Het verschil in luchtdruk tijdens het opstijgen en dalen van het vliegtuig kan ongemak veroorzaken voor je kindje. Gelukkig is er een simpele oplossing: zorg ervoor dat je kindje eet of drinkt. Een flesje melk kan bijvoorbeeld helpen voor baby's, een fruitzakje kan een goede optie zijn voor oudere kinderen. Bovendien kan het gebruik van oorkappen ook helpen om oorpijn te voorkomen. Hoewel de effectiviteit niet wetenschappelijk bewezen is, hebben wij goede ervaringen met de Muffy baby oorkappen bij het opstijgen en dalen. Deze oorkappen zijn los te gebruiken en de band is verstelbaar, waardoor het compact en gemakkelijk mee te nemen is in je overvolle reistas.

8. Vliegen met kinderen - Hoe kalmeer je een onrustige baby?

Het is begrijpelijk dat je kindje onrustig kan worden tijdens een lange vliegreis. Het kan helpen om samen een rondje te lopen om even uit de stoel te zijn en te bewegen. Blijf zelf rustig en ontspannen, ook als je kindje huilt. Probeer te bedenken wat hem of haar troost, zoals een speentje, knuffeltje of flesje melk. Op deze manier kun je je kindje geruststellen en kalmeren. Paniek zaaien heeft geen zin en zal alleen maar de situatie verergeren. Bedenk dat het normaal is dat kinderen zich soms ongemakkelijk voelen tijdens vliegreizen, zelfs voor volwassenen kan het stilzitten op den duur vervelend worden.

Dit waren onze persoonlijke tips voor wanneer je gaat vliegen met kinderen.

Vliegen met kinderen kan een uitdaging zijn, maar met de juiste voorbereiding en tips kan het een aangename ervaring worden voor het hele gezin. Van het regelen van een kindvriendelijke vlucht tot het meenemen van snacks en vermaak, er zijn verschillende manieren om de reis soepeler te laten verlopen. Vergeet ook niet om de oren van je kindje te beschermen tijdens het opstijgen en landen, en om te ontspannen en rustig te blijven als er zich moeilijke momenten voordoen. Hopelijk hebben deze tips geholpen bij het plannen van jouw volgende reis met je kleintje. Een fijne en veilige reis gewenst!

Nog op zoek naar goedkope vliegtickets?

Als je op zoek bent naar vliegtickets, zoek dan via Skyscanner. Hier kan je vluchten met elkaar vergelijken en kijken wat het meest voordelig is. Zo boek je zeker de goedkoopste vlucht!
Over ons Een gratis reisforum voor
vakanties met kinderen

Het ouderschap inspireerde ons tot het ontwikkelen van een app: een gratis reisforum voor ouders om inspiratie op te doen en tips te delen over vakanties met kinderen! Chat, inspireer en lees verhalen van honderden andere ouders.

Bekijk het reisforum
Copyright © 2023 WeDiscover | Powered by WebSentiment
Inloggen om verder te gaan. Hiervoor dien je ingelogd te zijn. Nog geen account? Ga dan naar registreren.
Laat je inspireren in ons gratis reisforum voor ouders!Registreer je nu 100% gratis en neem deel aan onze reisforum groepen. 
Stel hier al je vragen, deel je (on)zekerheden, spar met andere ouders en ontdek de mooiste en meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen!
Ontdek onze app
Het product is toegevoegd
aan uw winkelmand