Bespaar geld op je volgende vakantie - de beste tips voor het vinden van goedkope vliegtickets

Als je op zoek bent naar goedkope vliegtickets voor je volgende vakantie, dan ben je hier aan het juiste adres. Het vinden van betaalbare vliegtickets kan soms een uitdaging zijn, maar het is zeker niet onmogelijk.

In deze blog delen we onze beste tips en trucs om goedkope vliegtickets te vinden, of je nu een last-minute reis plant of al maanden van tevoren boekt. Van het gebruik van prijsvergelijkingssites tot het boeken van vluchten op de juiste dag van de week, we hebben alles wat je nodig hebt om de beste deal te vinden. Lees snel verder en ontdek hoe je goedkoop vliegtickets kunt vinden en geld kunt besparen op je volgende vakantie.

1. Waar vindt je nou de goedkoopste vliegtickets? 

Zelf gebruiken wij eigenlijk altijd Skyscanner wanneer we aan het zoeken zijn naar vluchten. Skyscanner is namelijk een vergelijkingssite en laat je altijd alle mogelijkheden zien, dus ook de goedkoopste vlucht. Ook kan je bij Skyscanner hotels, autoverhuur en reiswebsites vergelijken. In dit artikel leggen we je uit hoe je de goedkoopste vliegtickets kan vinden op Skyscanner.


2. Staat de plaats van bestemming nog open?

Gebruik dan de wereldkaart-functie van Skyscanner
Wanneer je een bestemming in je hoofd hebt en er vervolgens achter komt wat de prijzen voor vliegtickets zijn kan dat soms behoorlijk tegenvallen en ga je misschien twijfelen over de bestemming. Maar je kunt het echter ook andersom doen!

Wat namelijk veel mensen niet weten, is dat er bij Skyscanner ook een optie is om alle ticketprijzen op een wereldkaart te tonen. Hiermee kun je in een oogopslag zien wat de goedkoopste tickets voor een bepaalde maand zijn. Ook kun je voordien al je maximale prijs opgeven, zo zie je enkel tickets voor bestemmingen zien die binnen je budget passen. Voor ons is dit echt een top uitvinding, wij boeken tegenwoordig onze trips altijd op basis van deze wereldkaart-functie. 

3. Vergeet niet om nabijgelegen luchthavens te checken voor de goedkoopste vliegtickets

Vergeet niet om bij het vergelijken van vliegticketprijzen ook andere nabijgelegen luchthavens in overweging te nemen. Het kan namelijk voordeliger zijn om bijvoorbeeld vanuit Düsseldorf, Frankfurt of Brussel te vertrekken. De afstand vanaf je woonplaats naar deze luchthavens is natuurlijk wel van belang. Dit geldt ook voor de terugvlucht: controleer altijd meerdere luchthavens om de beste prijs te vinden voor de vliegtickets.

4. Bespaar op vliegtickets met tussenstops en verminder gelijk de jetlag bij kinderen

Wanneer je op zoek bent naar goedkope vliegtickets, is het vaak voordeliger om een vlucht met overstap te boeken in plaats van een directe vlucht. Hoewel dit niet altijd ideaal is met kinderen, is het wel aan te raden voor de voordeligste vluchten. 

Voor korte vluchten is dit lastig en onhandig, maar bij lange vluchten kan dit vaak wel een goede optie zijn. Zeker wanneer je bij de tussenstop kiest voor een break van een aantal dagen. Zo verminder je niet alleen de kosten van je vliegtickets, maar ook gelijk de jetlag van de kleintjes omdat je de vlucht breekt. Bovendien geeft het je de mogelijkheid om nog een extra bestemming te ontdekken en je reis nog avontuurlijker te maken! Niet twee, maar drie vliegen in een klap!

5. Wat is de beste dag om goedkope vliegtickets te boeken?

Het is geen geheim dat vliegticketprijzen per dag sterk kunnen variëren. Het vinden van de goedkoopste dag om te boeken kan echter lastig zijn, omdat het afhangt van de bestemming waarnaar je vliegt. Ons advies is om te zoeken met flexibele reisdata voor zowel je heen- als terugreis. Dit geeft je de mogelijkheid om de prijsverschillen te zien en de meest voordelige vliegtickets te vinden.

Bijvoorbeeld, voor jouw gewenste bestemming kan een donderdag een stuk voordeliger zijn dan een vrijdag, terwijl dit voor een andere bestemming volledig anders kan zijn. Het is dus belangrijk om flexibel te zijn en de beschikbaarheid en prijzen voor verschillende data te vergelijken om de beste deal te vinden.

6. Vergelijk prijzen tussen enkele reizen en retourtickets voor de goedkoopste vliegtickets

Het boeken van een retourtje lijkt vaak voordeliger dan het boeken van twee enkele reizen, maar dit is niet altijd het geval. Het kan zijn dat de vliegmaatschappij op sommige dagen goedkopere enkele reizen aanbiedt dan retourtickets. Het is daarom belangrijk om de prijzen van beide opties te vergelijken voordat je jouw vliegtickets boekt.

Door verschillende data en opties te vergelijken, kun je de beste deal vinden voor jouw gewenste bestemming. Zoek bijvoorbeeld naar de opties voor zowel retourtickets als enkele reizen op verschillende dagen en vergelijk de prijzen en voorwaarden. Dit geeft je de mogelijkheid om de goedkoopste optie te kiezen en geld te besparen op jouw vliegtickets. Vergeet niet om altijd te controleren of er extra kosten zijn, zoals bagagekosten of creditcardkosten, die de uiteindelijke prijs kunnen beïnvloeden.

7. Geld besparen op vliegtickets met een prijsalarm

Als je op zoek bent naar goedkope vliegtickets, dan is het instellen van een prijsalarm een handige manier om de prijzen van je gewenste vlucht in de gaten te houden.

Skyscanner biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om een prijsalarm in te stellen. Je kunt aangeven welke bestemming je wilt bereiken en op welke data je wilt reizen. Vervolgens ontvang je automatisch per e-mail een melding zodra de prijzen van jouw gewenste vlucht dalen. Dit stelt je in staat om snel te handelen en de vlucht te boeken voordat de prijzen weer stijgen. Het instellen van een prijsalarm kan je tijd en geld besparen op vliegtickets en is een handige manier om te profiteren van de beste deals.

8. Schrijf je in voor nieuwsbrieven voor vliegtickets aanbiedingen

Als je je inschrijft op nieuwsbrieven zorg je dat jij er als eerste vanaf weet wanneer er aanbiedingen of last minute tickets zijn. 


Dit waren onze beste tips voor het vinden van goedkope vliegtickets!

Door flexibel te zijn met data, bestemmingen en vliegvelden kun je de goedkoopste vliegtickets vinden. Het is de moeite waard om wat extra tijd te investeren in het zoeken naar de beste deals en het vergelijken van prijzen.

Vergeet ook niet dat er handige tools en websites zijn, zoals die van Skyscanner, die je kunnen helpen bij het vinden van de goedkoopste vliegtickets. En als je gaat vliegen met kinderen, bereid je dan goed voor en zorg dat je de juiste spullen bij hebt om de reis zo ontspannen mogelijk te maken voor het hele gezin. Met deze tips en trucs kun je binnenkort voordelig en zonder zorgen op reis gaan!

Heb jij nog meer tips voor het vinden van goedkope vliegtickets?
Dan horen wij het heel graag. Stuur ons een berichtje of deel ze met andere ouders in onze reisforum community. De plek waar iedereen samenkomt om tips te delen over vakantie met kinderen.
Over ons Een gratis reisforum voor
vakanties met kinderen

Het ouderschap inspireerde ons tot het ontwikkelen van een app: een gratis reisforum voor ouders om inspiratie op te doen en tips te delen over vakanties met kinderen! Chat, inspireer en lees verhalen van honderden andere ouders.

Bekijk het reisforum
Copyright © 2023 WeDiscover | Powered by WebSentiment
Inloggen om verder te gaan. Hiervoor dien je ingelogd te zijn. Nog geen account? Ga dan naar registreren.
Laat je inspireren in ons gratis reisforum voor ouders!Registreer je nu 100% gratis en neem deel aan onze reisforum groepen. 
Stel hier al je vragen, deel je (on)zekerheden, spar met andere ouders en ontdek de mooiste en meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen!
Ontdek onze app
Het product is toegevoegd
aan uw winkelmand