Prachtige natuur en schattige kleine dorpjes: lees hier onze rondreis door Slovenië en Kroatië.


Geschreven door: Vonneke van Rijn, @flynngaatdewereldzien

Terwijl het zonnetje op mijn gezicht schijnt, typ ik de eerste woorden van deze blog op mijn laptop. De zon doet mij terugdenken aan onze reis naar Slovenië en Kroatië. Een prachtige reis, die ons door de mooiste natuur, prachtige meren en watervallen en kleine schattige dorpjes bracht. 

> Bekijk complete vakanties naar Slovenië en Kroatië via TUI. 

Wie zijn wij?
Mijn naam is Vonneke van Rijn. Samen met mijn man Jerry hebben wij al 30+ landen bezocht. In 2020 is onze zoon Flynn (tijdens deze reis 2,5 jaar) geboren en sindsdien nemen wij hem mee op onze avonturen. Tijdens onze reizen trekken wij graag de natuur in. Het liefst gaan we op zoek naar een prachtige waterval. Mede daardoor stond Slovenië en Kroatië al enig tijd op ons wensenlijstje en toen we voor het najaar 2022 op zoek waren naar een leuke reisbestemming besloten we beide landen te combineren tijdens een rondreis van 2,5 week.  
Slovenië-Kroatië-Rondreis


En daar vertrokken we, op naar Slovenië en Kroatië!

Vanaf onze woonplaats (Lisse) is het ongeveer 14 uur rijden voordat we de grens van Slovenië over gaan. De avond van tevoren maken we een tussenstop in Oostenrijk, zodat we de tweede reisdag meteen iets leuks kunnen doen. Onze eerste stop is de Percinik Waterval. Vanaf de parkeerplaats langs de weg vang ik al een glimp op van de waterval en aan de andere kant van de weg zie ik een blauw riviertje kabbelen. Een waar geluksgevoel overvalt mij en voor mij is de vakantie nu echt begonnen!

In 2,5 week zien we de mooiste plekjes van Slovenië en Kroatië. Aan het begin van onze reis verblijven we vijf dagen in Slovenië aan de oostkant van het Triglav National Park. Vervolgens reizen we 10 dagen door Kroatië van de Plitvice Meren naar Split en via de kust richting de Pula en Rovinj regio. We eindigen onze vakantie in Slovenië in de Brda wijnregio en westkant van het Triglav Nationale Park. 


Hoogtepunten Slovenië

Slovenië heeft ons ontzettend verrast. Zodra je het land in rijdt, zie je alleen maar prachtige natuur. Daarnaast zijn de wegen als nieuw en zag alles er netjes uit. Wij werden opslag verliefd. Wij bezochten in Triglav National Park o.a. de Percinik Waterval. Bij deze waterval werd ik verliefd op Slovenië. De waterval is vooral gaaf, omdat je er achterlangs kan lopen. Ook gingen we naar Bled, waar we de wandeling naar het uitkijkpunt Ojstrica deden. Een pittige wandeling met Flynn in de rug drager, maar het uitzicht is prachtig.

De onderstaande foto is genomen bij de Percinik waterval.
Percinik-Waterval
De onderstaande foto is genomen bij Lake Bled.
Lake-Bled-Slovenie

Bij het meer van Bohinj vind je een aantal privéstrandjes, waar we uren steentjes in het water gooide en ’s avonds een prachtige sterrenhemel zagen. We bezochten hier ook de Vintgar Kloof. Persoonlijk vonden wij deze erg druk en toeristisch en daardoor konden we moeilijk genieten van de prachtige natuur. De Tolmin Gorge daarentegen vonden wij geweldig en gaf ons het gevoel alsof we weer even in Nieuw-Zeeland waren. Als je één van beide moet kiezen, kies dan voor de Tolmin Gorge (onze persoonlijke mening). De wandeling naar de Kozjak Waterval vonden wij erg leuk en als je bijna bij de waterval bent, kijk je je ogen uit. De waterval is in het echt nog veel mooier dan op de foto’s.

De onderstaande foto's zijn genomen bij de Kozjak Waterval. 
Kozjak-waterval
Kozjak-waterval
Sterrenhemel

We eindigden onze reis in de Brda wijnregio, waar we na een vakantie met veel hoogtepunten konden bijkomen tussen de wijnvelden. 

De onderstaande foto is genomen in de Brda wijngaard.
Brda-wijnregio

De meeste activiteiten in Slovenië deden wij vanuit één locatie en we vonden in het Bohinj Eco Hotel de perfect uitvalsbasis. Het hotel is redelijk rustig gelegen tussen Bled en Bohinj in en er zit gratis toegang tot het indoor zwembad bij inclusief. Na een dagje spelen in de natuur vond Flynn het heerlijk om nog even te spetteren in het zwembad. Voor ons verblijf in de wijnregio kozen wij voor Valentina Guest House at Pintar Wine Estate. Deze prachtige wijnboerderij heeft maar drie slaapplekken, maar is een waar paradijs voor ouders met kinderen. De eigenaresse kookte het lekkerste eten voor ons, terwijl wij genoten van een wijnproeverij en Flynn op de tractor tussen de wijnvelden speelde. Echt een aanrader!

De onderstaande foto is genomen in Bohinj.
Bohinj

Hoogtepunten Kroatië

Na onze eerste dagen Slovenië reden we door naar Kroatië. Wij zijn echte waterval liefhebbers en dat was dan ook de grootste reden dat we zo graag naar Kroatië wilde. De diversiteit aan mogelijkheden verraste ons in Kroatië.

In Kroatië bezochten wij, in deze volgorde, de Plitvice Meren, die wij absoluut zo mooi vonden als iedereen zegt. Ben je op zoek naar rust, doe dan de wandelingen bij ingang 2. Wil je de bekende plaatjes zien, doe dan de wandelingen bij ingang 1. Wij kozen voor een twee dagen ticket en bezochten beide kanten.

De onderstaande foto's zijn genomen bij de Plitvice Meren.
Plitvice-Meren
Plitvice-Meren

Vervolgens bezochten we Split, een charmante stad met een leuke boulevard. Krka National Park, bekend om de grote waterval Skradinski Buk, was ons volgende hoogtepunt. Een prachtige waterval die je zeker niet mag overslaan, maar houdt er wel rekening mee dat je de waterval en de rest van de wandeling deelt met heel veel mensen. Plan je bezoek dus vroeg in de ochtend om de hordes mensen te vermijden. In Krka National Park vind je overigens nog meer mooie watervallen, dus neem de tijd om dit park te ontdekken. 

De onderstaande foto is genomen in Krka National Park.
Krka-national-park

Daarna verbleven wij een paar dagen in de regio Zadar op een camping met waterspeeltuin, waar Flynn uren kon spelen. We hadden tussen Split en Zadar nog graag wat eilandjes bezocht, maar vanwege weersomstandigheden reden we via de kust omhoog en kozen voor een paar dagen spelen in een all-inclusive familiehotel. Echt het perfecte hotel voor een leuke stop met jonge kinderen!

Daarna was het tijd om Pula en Rovinj te ontdekken. Vooral Rovinj vonden wij ontzettend leuk. Slenteren door de kleine straatjes en een ijsje eten met een prachtig uitzicht op het stadje.

De onderstaande foto is genomen in Pula.
Pula

Ook bezochten we Brijuni National Park, een eiland voor de kust bij Pula. Met een golfkar ontdekte we alle prachtige plekjes van dit eiland. Het kleine safaripark was vooral voor Flynn een onvergetelijke ervaring, waar hij zij aan zij wandelde met Zebra’s. Na deze laatste stop reden we terug naar Slovenië voor de afsluiting van onze prachtige reis.

De onderstaande foto is genomen in Brijuni National Park.
Brijuni


Slovenië en Kroatië iets voor jou?

Als je van prachtige natuur en watervallen houdt, dan raden wij je zeker aan om Slovenië op je wensenlijstje te zetten. Wil je, naast watervallen, ook nog genieten van prachtige stranden en schattige kleine dorpjes, voeg dan ook Kroatië toe aan dit lijstje. Door beide in één rondreis te combineren, krijg je een diverse rondreis met leuke activiteiten voor het gehele gezin.

De afstanden en wandelingen zijn daarnaast goed te doen met (jonge) kinderen, waardoor een rondreis naar Slovenië en Kroatië wat ons betreft een perfecte bestemming is voor een vakantie met het gehele gezin! 


Toekomst en Flynn gaat de wereld zien

Inmiddels zijn wij alweer druk plannen aan het maken voor onze volgende reis. Komende zomer gaan we namelijk drie maanden reizen als gezin. Nog niet alles staat vast, maar we gaan ieder geval in juni door West-Canada reizen met een camper en we zullen deze zomer ook Sri Lanka bezoeken, waar we het land gaan doorkruisen met een tuktuk. Mocht je onze avonturen willen volgen dan kan dat via het Instagram-account @flynngaatdewereldzien of de website www.flynngaatdewereldzien.nl.

Flynn gaat de wereld zien is tevens de titel van het gelijknamige boek, wat ik geïllustreerd en geschreven heb. Ga je binnenkort samen op reis met (jonge) kinderen? En wil je jouw kinderen voorbereiden op wat komen gaat? Dan is het kinderboek Flynn gaat de wereld zien iets voor jou. Flynn gaat de wereld zien, helpt ouders om jonge kinderen van 2 tot 6 jaar voor te bereiden op een (wereld)reis.

Volg ons op Instagram: @flynngaatdewereldzien
Bekijk onze website: www.flynngaatdewereldzien.nl 

Flynn-gaat-de-wereld-zien-boek
Over ons Een gratis reisforum voor
vakanties met kinderen

Het ouderschap inspireerde ons tot het ontwikkelen van een app: een gratis reisforum voor ouders om inspiratie op te doen en tips te delen over vakanties met kinderen! Chat, inspireer en lees verhalen van honderden andere ouders.

Bekijk het reisforum
Copyright © 2023 WeDiscover | Powered by WebSentiment
Inloggen om verder te gaan. Hiervoor dien je ingelogd te zijn. Nog geen account? Ga dan naar registreren.
Laat je inspireren in ons gratis reisforum voor ouders!Registreer je nu 100% gratis en neem deel aan onze reisforum groepen. 
Stel hier al je vragen, deel je (on)zekerheden, spar met andere ouders en ontdek de mooiste en meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen!
Ontdek onze app
Het product is toegevoegd
aan uw winkelmand