Rondreis door Sri Lanka met kinderen

Geschreven door: Rianne

Daar staan we dan, met twee backpacks en een rugzak met zijn vieren op het station. Klaar voor onze mooie reis door Sri Lanka.

Wij zijn Taeke, Rianne, Liam (9) en Fenn (7) en zijn gek op reizen. In de winter naar de sneeuw, tussendoor met onze caravan in Nederland en in de zomer naar een toffe bestemming. Wat hebben wij een geluk dat we dit kunnen doen. De jongens mochten dit jaar de bestemming kiezen en zo komt het dat dit jaar Sri Lanka op het programma staat. 

> Bekijk complete en kindvriendelijke vakanties naar Sri Lanka via TUI. 

Onze rondreis door Sri Lanka 

Met de tuktuk reizen we het land door

Dit jaar gaan we het land van nog dichter bij meemaken; want in plaats van met openbaar vervoer of een privéchauffeur te reizen hebben we onze eigen tuktuk gehuurd. Na een rijles en de uitleg over de tuktuk, ontvangen we onze Sri Lankaanse rijbewijzen en mogen we op pad. Een voorin en de ander met de kinderen op de achterbank. 

De jongens kijken hun ogen uit. Overal wordt naar ons gezwaaid, we krijgen regelmatig wat lekkers aangeboden en zodra we stoppen komen er mensen een praatje maken met ons. Wij hebben in het begin regelmatig overal het zweet staan. Het verkeer bestaat hier uit fietsers, wandelaars, auto’s, vrachtauto’s, bussen, koeien, kippen en olifanten. Het verplaatst zich hier allemaal over de weg. Wat een avontuur. 

Gastblog-Sri-Lanka-tuktuk

We maken een rondje door het land tegen de klok in. We beginnen in het zuiden, bezoeken daar mooie strandjes, het Nederlandse fort in Galle, bezoeken een aantal tempels, instagram hotspots en zien enorme zeeschildpadden zwemmen in de zee. Voor de jongens een goede afwisseling tussen wandelen, bekijken en zwemmen. 

Gastblog-Sri-Lanka-strand

Overnachten in een prachtige ecolodge in Sri Lanka met zicht op de olifanten

Daarna trekken we naar het binnenland waar we 2 nachten verblijven in een ecolodge. Deze lodge is door een Sri Lankaan zelf gebouwd en is bijna helemaal zelfvoorzienend. We slapen daar in een boomhut. In slaap vallen is erg zonde, want er vliegen allemaal vuurvliegjes in de lucht! 

Midden in de nacht worden we wakker van een enorm kabaal. Er lopen olifanten langs onze boomhut en de olifanten besluiten een uitgebreide baddersessie te nemen in het meertje naast onze hut. Er zitten zelfs een paar babyolifanten bij die aan de staart van hun moeder ook een heerlijk badje nemen. Je snapt dat wij geen oog meer dicht hebben gedaan, want dit was prachtig! Ook de dagen erna zien wij vele olifanten in het wild tijdens een wandelsafari en jeepsafari. 

Gastblog-Sri-Lanka-olifanten
Gastblog-Sri-Lanka-olifanten

Met de jeep op Safari in Sri Lanka

Tijdens de jeepsafari worden we rondgereden in een jeep van meer dan 50 jaar oud. Alleen het gaspedaal en de rem doen het nog. Meer heb je toch ook niet nodig? Op de laatste ochtend gaan we zelfs met een kano op zoek naar de olifanten en dobberen we rustig met de kudde mee op een veilige afstand. Wauw, wat een reis! 

Gastblog-Sri-Lanka-jeepsafari

Richting de bergen in Sri Lanka met de kinderen

Met onze Tuk tukken we rustig verder naar de bergen. We beklimmen verschillende bergen, bezoeken watervallen en krijgen kookles. De jongens vinden het heerlijk want tijdens het wandelen is er genoeg te zien. Er worden stenen verzameld en we kopen regelmatig wat lekkers bij kraampjes die we tegenkomen. 

De mooiste treinreis ter wereld 

In Ella ruilen we onze tuk even in voor een van de mooiste treinreizen ter wereld. In de trein kijken we onze ogen uit. Er zit geen glas in de ramen en de deuren staan open. Er wordt muziek gemaakt en van alles verkocht in de trein. En dan hebben we het nog niet over het uitzicht. Werkelijk prachtig! 

Theeplantages bezoeken in Sri Lanka

Na deze treinreis vervolgen we onze weg weer door de theeplantages. We bezoeken een theefabriek en leren hoe de thee bij ons in het kopje komt. De jongens worden ook aan het werk gezet en mogen het hele proces van plukken tot drinken volgen. Uiteraard doen we een theeproeverij en genieten dan ook maar meteen van een high tea in een luxe hotel.

In tegenstelling tot deze luxe high tea verblijven wij tijdens onze reizen graag in homestays. Mensen die een extra huisje of kamer hebben ingericht en dit verhuren. Wij houden ervan om simpel maar schoon te slapen tijdens onze reizen. Wij hebben het gevoel echt veel mee te krijgen van het leven in het land. Zo hebben we verschillende keren gekookt, hebben we een verjaardag meegevierd, hing onze was tussen de was van de familie en krijg je altijd de beste tips om minder toeristische plekjes te vinden. 

Gastblog-Sri-Lanka-thee-plantage

Op naar Sigiriya

Wederom door de theeplantages rijden wij naar Sigiriya. De plaats die bekend staat om de mooie leeuwenrots. We beklimmen deze rots en genieten van het prachtige uitzicht. Onze homestay heeft uitzicht op de rots, dus ook gedurende het zwemmen in het zwembad kunnen wij hier mooi van genieten. Ook bezoeken we daarnaast ook nog een gouden boeddha en een tempel in de rotsen. 

De laatste week Sri Lanka aan de kust

De laatste week breekt aan en deze brengen wij door aan de oostkust. Heerlijk, een weekje aan het strand. Golven springen, schelpen zoeken en snorkelen. Ondanks dat het koraal door de tsunami en de vele toeristen niet meer is wat het geweest is vinden wij het heel erg mooi. Er zwemmen prachtige vissen en we zien zelfs veel dolfijnen als we een bootje huren om op een ander plekje te snorkelen. 

Na deze prachtige ervaringen rijden wij met onze eigen Tuk weer terug. Op de terugweg krijgen wij een lekke band en voor we het door hebben is er een lokale tuk gestopt en deze meneer helpt ons onze band te vervangen. Zonder blikken of blozen en zonder dat er ook maar enige verwachting tegenover staat. 

Sri Lanka is een perfect land om te bezoeken met kinderen

Waarom Sri Lanka hoog op je lijstje moet staan? Buiten het feit dat hier prachtige bezienswaardigheden zijn? Vanwege de ontzettend aardige bevolking! Wat wonen hier een aardige, lieve en onbaatzuchtige mensen. 

Dat was onze prachtige reis door Sri Lanka met de kinderen!

Op de laatste ochtend bezoeken we nog een vismarkt waar de jongens de hele weg met een dichtgeknepen neus lopen door de stank. Gelukkig is er daarna nog genoeg tijd om lekker te plonzen in het zwembad. Helaas zit ons heerlijke avontuur van 3.5 week er alweer op! De tassen zijn iets zwaarder dan op de heenweg, want in de slaapkamers van de jongens moet deze reis goed zichtbaar blijven. Beiden kopen een olifant van hout en nemen uiteraard ook een rode tuktuk van hout mee naar huis, want de herinneringen aan deze reis gaan we koesteren!

Vakantie in Sri Lanka of Azië

Benieuwd naar meer reis ervaringen in Sri Lanka of een ander land Azië? Bekijk dan ons forum gericht op vakanties met kinderen in Azië!

Gastblog-Sri-Lanka-uitzicht
Over ons Een gratis reisforum voor
vakanties met kinderen

Het ouderschap inspireerde ons tot het ontwikkelen van een app: een gratis reisforum voor ouders om inspiratie op te doen en tips te delen over vakanties met kinderen! Chat, inspireer en lees verhalen van honderden andere ouders.

Bekijk het reisforum
Copyright © 2023 WeDiscover | Powered by WebSentiment
Inloggen om verder te gaan. Hiervoor dien je ingelogd te zijn. Nog geen account? Ga dan naar registreren.
Laat je inspireren in ons gratis reisforum voor ouders!Registreer je nu 100% gratis en neem deel aan onze reisforum groepen. 
Stel hier al je vragen, deel je (on)zekerheden, spar met andere ouders en ontdek de mooiste en meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen!
Ontdek onze app
Het product is toegevoegd
aan uw winkelmand