Slovenië met Kinderen: highlights & tips 

Slovenië, wellicht niet de eerste bestemming die in je opkomt voor een gezinsvakantie. Toch is dit kleine, maar ongelofelijk mooie land in Centraal-Europa, een ware parel voor gezinnen die houden van avontuur en een vakantie in de natuur. In deze blog lees je waarom een vakantie naar Slovenië met kinderen een ervaring wordt die ze nooit zullen vergeten.

> Kijk voor een complete en kindvriendelijke vakantie naar Slovenië via TUI. 


Waarom naar Slovenië met kinderen?

Slovenië is een compact land dat alles biedt wat je je kunt wensen voor een actieve gezinsvakantie. Van de sprookjesachtige omgeving van het Slovenië meer Lake Bled tot avontuurlijke huttentochten; het land heeft het allemaal. En omdat het zo compact is, kun je in een korte tijd veel bezienswaardigheden in Slovenië verkennen zonder lange reistijden, dit maakt het land perfect voor een rondreis door Slovenië.

De lokale bevolking is gastvrij en kindvriendelijk, en de vele campings in Slovenië zijn uitgerust met faciliteiten die specifiek zijn ontworpen voor kinderen. Denk aan speeltuinen, zwembaden en gezinsvriendelijke activiteiten.

Huttentocht in Slovenië met kinderen

Een avontuurlijke manieren om Slovenië te verkennen, is te voet. Huttentochten in Slovenië bieden gezinnen de kans om samen de prachtige landschappen en bergen te verkennen. Terwijl je wandelt, geniet je van panoramische uitzichten, kom je langs kristalheldere meren en ontmoet je misschien wel enkele van de lokale dieren in het wild! 

Slovenie-met-kinderen

Naast wandelen, biedt Slovenië talloze andere activiteiten. De vele rivieren zijn perfect voor raften, kanoën en kajakken. De jongere avonturiers kunnen zich uitleven in de boomtop avonturenparken die verspreid liggen over het land.

Slovenie-met-kindere

Bezienswaardigheden in Slovenië die je niet mag missen

Het Lake Bled bezoeken is een must voor elk gezin. Dit sprookjesachtige meer, met een klein eilandje in het midden, is een van de meest herkenbare Slovenië bezienswaardigheden. Je kunt er een boottocht maken, zwemmen of gewoon genieten van het uitzicht vanaf een van de vele terrasjes. Daarnaast is het nationaal park Slovenië, beter bekend als het Triglav Nationaal Park, een plek waar natuurlijke schoonheid en avontuur samenkomen. Het park biedt een scala aan activiteiten, van wandelen en fietsen tot rotsklimmen en paragliden.

Slovenie-met-kinderen


Vakantietips Slovenië

  • Overweeg om buiten het hoogseizoen te reizen. De lente en herfst zijn prachtige tijden om het land te bezoeken, met mildere temperaturen en minder toeristen.
  • Slovenië is zeer betaalbaar in vergelijking met veel andere Europese bestemmingen, waardoor het een geweldige keuze is voor gezinnen die op zoek zijn naar waar voor hun geld.
  • Lokale gerechten zijn heerlijk en kindvriendelijk. Probeer zeker enkele traditionele Sloveense gerechten!

Eindconclusie: Slovenië met kinderen, een avontuurlijke droom!

Slovenië mag dan klein zijn, het zit vol verrassingen en avonturen voor het hele gezin. Van het magische Lake Bled tot de uitgestrekte groene landschappen en de adembenemende bergen, het land biedt een unieke mix van natuur, cultuur en avontuur. Een vakantie Slovenië met kinderen is een keuze waar je geen spijt van zult krijgen. Pak je wandelschoenen en bereid je voor op een onvergetelijke reis!

Lees nu ook onze blog met de top 8 kindvriendelijke campings in Slovenië.


Bekijk ons reisforum voor meer inspiratie voor je vakantie naar Slovenië

Wil je meer tips voor je vakantie naar Slovenië met kinderen? Bezoek ons gratis reisforum voor meer vakantietips Slovenië waar ouders hun persoonlijke ervaringen delen. Neem deel aan de gesprekken en laat je inspireren voor je volgende gezinsavontuur!

Slovenie-met-kinderen
Over ons Een gratis reisforum voor
vakanties met kinderen

Het ouderschap inspireerde ons tot het ontwikkelen van een app: een gratis reisforum voor ouders om inspiratie op te doen en tips te delen over vakanties met kinderen! Chat, inspireer en lees verhalen van honderden andere ouders.

Bekijk het reisforum
Copyright © 2023 WeDiscover | Powered by WebSentiment
Inloggen om verder te gaan. Hiervoor dien je ingelogd te zijn. Nog geen account? Ga dan naar registreren.
Laat je inspireren in ons gratis reisforum voor ouders!Registreer je nu 100% gratis en neem deel aan onze reisforum groepen. 
Stel hier al je vragen, deel je (on)zekerheden, spar met andere ouders en ontdek de mooiste en meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen!
Ontdek onze app
Het product is toegevoegd
aan uw winkelmand