Bali met Kinderen

Bali, één van de meest betoverende eilanden van Indonesië. De tropische geuren, het warme weer en de altijd glimlachende lokale bevolking maken Bali tot een droombestemming. Maar is het ook een ideale bestemming voor een familiereis? Wij vinden van wel! Een vakantie naar Bali met kinderen biedt namelijk een combinatie van avontuur en ontspanning. In deze blog delen wij waarom Bali de perfecte plek is voor een gezinsvakantie en geven we je handige tips mee!

Afgebeeld zie je het strand in Nusa Penida.
Bali-met-kinderen-1-strand-nusa-penida


Waarom naar Bali met kinderen?

Ten eerste is Bali een goedkope tropische bestemming. Dit betekent dat je voor relatief weinig geld een geheel andere wereld kunt ontdekken met het gezin. Zelfs de luxe resorts, de mooiste Airbnbs en de meest kindvriendelijke hotels in Bali zijn veelal betaalbaar in vergelijking met andere tropische oorden. En het beste deel? Veel van deze accommodaties zijn specifiek gericht op gezinnen. Denk aan zwembaden, kinderclubs en speciale menu's voor de kleintjes. Bali met kleine kinderen, of zelfs met een peuter, is dan ook geen enkel probleem.

De lokale bevolking is buitengewoon kindvriendelijk in Bali. In veel culturen is het gezin het centrum van het leven, en dit is zeker het geval in Bali. Je zult vaak merken dat de Balinezen een speciale affectie hebben voor kinderen, waardoor je je snel welkom en veilig voelt tijdens je familiereis naar Bali.

Afgebeeld zie je de prachtige accommodatie Hideout in Bali.
Bali-met-kinderen-2-accommodatie-hideout

Optimale reistijd voor een kindvriendelijke vakantie naar Bali

De beste reistijd voor een vakantie naar Bali met kinderen is tijdens het droge seizoen, dat loopt van april tot oktober. Tijdens deze periode is de luchtvochtigheid lager, en de temperaturen zijn aangenaam warm zonder te verstikkend te zijn. Het is ook de ideale tijd om de vele bezienswaardigheden van Bali met kinderen te verkennen, van de tempels tot de prachtige stranden. Dit maakt Bali een perfecte bestemming om met de kinderen te bezoeken in de zomervakantie!

Bali-met-kinderen-3-strand

Gezondheid en veiligheid op Bali met kinderen

Een vaak gestelde vraag is: "Hoe zit het met malaria in Bali?" Hoewel er in het verleden enkele meldingen zijn geweest, wordt Bali tegenwoordig als een laag risicogebied beschouwd. Echter, het is altijd raadzaam om voor vertrek advies in te winnen bij een gezondheidsdeskundige of reiskliniek, dus laat je voordien goed informeren hierover. 

Bali's kindvriendelijke hoogtepunten

Een rondreis door Bali met je gezin, kan veel meer zijn dan alleen maar ontspanning aan het strand. Bali biedt een scala aan bezienswaardigheden die zowel voor ouders als kinderen leuk zijn:
  • Waterbom Bali: Een van de beste waterparken in Azië. Ideaal voor een dag vol waterpret en verkoeling.
  • Ubud Monkey Forest: Hier kunnen jullie honderden speelse apen ontmoeten in een sprookjesachtig bos. Het is niet alleen leuk, maar ook educatief om de interacties tussen de apen te observeren.
  • Stranddagen: Terwijl Kuta en Seminyak populair zijn bij toeristen, zijn Sanur en Nusa Dua rustiger en bijzonder kindvriendelijk. Deze stranden bieden een serene omgeving voor gezinnen om te ontspannen en te spelen.
  • Natuurlijke Schoonheid: Bali's natuurlijke landschap is adembenemend. Van de groene rijstterrassen van Tegalalang in Ubud tot de mystieke watervallen verborgen in de dichte jungle, er is altijd een nieuw natuurwonder om te ontdekken. Een bezoek aan de Mount Batur, een actieve vulkaan, kan ook een spannend avontuur zijn voor het hele gezin. Voor gezinnen die graag wandelen, zijn er tal van kindvriendelijke paden die door de rijke flora en fauna van Bali lopen.
Bij het plannen van je rondreis door Bali met je gezin is het ook handig om te overwegen een lokale gids in te huren. Zij kunnen je de verborgen pareltjes van het eiland laten zien, waaronder minder bekende watervallen en geheime uitzichtpunten. Bovendien kunnen ze je meer vertellen over de rijke cultuur, tradities en de diverse ecosystemen van het eiland.

Afgebeeld zie je een hangbrug in Ubud.
Bali-met-kinderen-4-ubud-hangbrug
Bali-met-kinderen-5-sunset

De Gili-eilanden: een betoverende toevoeging tijdens je vakantie in Bali

Net een korte boottocht verwijderd van Bali, liggen de Gili-eilanden: drie idyllische, autovrije eilandjes genaamd Gili Trawangan, Gili Meno, en Gili Air. Deze eilanden zijn een paradijs voor gezinnen die op zoek zijn naar een uniek avontuur naast hun Bali-ervaring. Met hun zachte, witte zandstranden en ondiepe, heldere wateren zijn de Gili-eilanden ideaal voor kinderen om veilig te spelen en de wonderen van de natuur te ontdekken.

Een van de grootste hoogtepunten voor gezinnen is het snorkelen met kinderen. De wateren rond de Gili-eilanden zijn rijk aan kleurrijke koralen en zeedieren. Kinderen zullen het geweldig vinden om te zwemmen tussen de nieuwsgierige schildpadden en de vele vissen in alle kleuren van de regenboog. Deze intieme ontmoetingen met het onderwaterleven zullen zeker een blijvende indruk maken en hun liefde voor de natuur aanwakkeren! Voor oudere kinderen zijn er ook mogelijkheden om te diepzeeduiken of kajakken op zee.

Hoewel Bali zijn eigen charme en culturele rijkdom heeft, bieden de Gili-eilanden een rustigere omgeving die perfect is voor gezinnen die even willen ontsnappen aan de drukte. De autovrije eilanden zorgen voor een zorgeloze en veilige omgeving waar kinderen vrij kunnen rondlopen. Kortom, een bezoek aan de Gili-eilanden met kinderen is een onmisbare ervaring, gevuld met avontuur en onvergetelijke familieherinneringen!

Afgebeeld zie je Gili Meno.
Bali-met-kinderen-6-gili

Vliegen naar Bali met kinderen: tips en overwegingen

Nu we de voordelen van Bali als gezinsbestemming hebben besproken, is het goed om ook een paar nadelen te noemen. Afhankelijk vanwaar je vertrekt, kan een vlucht naar Bali behoorlijk lang zijn. Vooral voor gezinnen die met kleine kinderen of peuters reizen, kan dit een uitdaging zijn. Gelukkig zijn er tal van manieren om de vliegreis met kinderen aangenamer te maken. Denk aan het meenemen van reisaccessoires zoals tablets met films en spelletjes, kleurboeken, en snacks. In onze blog vliegen met kinderen delen we handige tips om het vliegen met kinderen aangenamer te maken. 

Naast de lange vliegtijd zijn de vliegtickets naar Bali vaak aan de prijzige kant, vooral tijdens het hoogseizoen. Maar laat je daardoor niet ontmoedigen! Wij delen regelmatig tips in onze blog over hoe je de beste deals kunt vinden en goedkope vliegtickets naar Bali kunt scoren. Het vereist soms wat flexibiliteit en vooruit plannen, maar met de juiste strategie kan je aanzienlijk besparen. 

Hoewel de vliegtijd en ticketprijzen hindernissen kunnen zijn, is het belangrijk te onthouden dat de bestemming zeker de reis waard is. Eenmaal geland in het tropische paradijs, zullen de herinneringen aan de lange vlucht en de kosten snel vervagen, vervangen door de opwinding van een nieuwe avontuurlijke familiereis in Bali.

Afgebeeld zie je de prachtige accommodatie Tentacle Bali.
Bali-met-kinderen-7-accommodatie-nusa-penida-tentacle-bali

Eindconclusie: Bali met kinderen, een kindvriendelijk paradijsje!

Of je nu een ontspannende vakantie wilt aan het strand of een avontuurlijke rondreis door het eiland, Bali met kinderen is een ervaring om nooit te vergeten. Met zijn kindvriendelijke accommodaties, betaalbare prijzen en adembenemende bezienswaardigheden, is het geen wonder dat Bali een topbestemming is voor een gezinsvakantie. Pak je koffers en bereid je voor op een onvergetelijke vakantie met kinderen naar het kindvriendelijke Bali!

Lees meer tips over een vakantie met kinderen naar Bali in ons reisforum: Vakantie naar Azië met kinderen. Hier delen ouders hun persoonlijke vakantie-ervaringen! Neem nu gratis deel in de forumgroepen en download voor optimaal gebruik de gratis WeDiscover app.

> Bekijk complete vakanties en  kindvriendelijke accommodaties in Bali via TUI.

Afgebeeld zie je de Air Terjun Jagasatru waterval.
Bali-met-kinderen-8-waterval-air-terjun-jagasatru
Over ons Een gratis reisforum voor
vakanties met kinderen

Het ouderschap inspireerde ons tot het ontwikkelen van een app: een gratis reisforum voor ouders om inspiratie op te doen en tips te delen over vakanties met kinderen! Chat, inspireer en lees verhalen van honderden andere ouders.

Bekijk het reisforum
Copyright © 2023 WeDiscover | Powered by WebSentiment
Inloggen om verder te gaan. Hiervoor dien je ingelogd te zijn. Nog geen account? Ga dan naar registreren.
Laat je inspireren in ons gratis reisforum voor ouders!Registreer je nu 100% gratis en neem deel aan onze reisforum groepen. 
Stel hier al je vragen, deel je (on)zekerheden, spar met andere ouders en ontdek de mooiste en meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen!
Ontdek onze app
Het product is toegevoegd
aan uw winkelmand