Kindvriendelijke vakantieparken in Duitsland

Overweeg je een vakantie in Duitsland met kinderen? Laat je dan verleiden door de talloze kindvriendelijke vakantieparken die Duitsland te bieden heeft. Met meer dan 1410 vakantieparken in Duitsland kan de keuze overweldigend zijn. Gelukkig hebben wij het zoekwerk al voor je gedaan! Na grondig onderzoek naar de beste kindvriendelijke vakantieparken in Duitsland, hebben we een top 5 samengesteld die garant staat voor een onvergetelijke vakantie-ervaring voor het hele gezin.Wij hebben de 5 meest kindvriendelijke vakantieparken in Duitsland samengesteld. Allemaal met een mooie omgeving, leuke speeltuinen en zwembaden! Ontdek ze hier.

Hier lees je onze selectie met de meest kindvriendelijke vakantieparken in Duitsland:

1. Vakantiepark Dormio: een prachtig vakantiepark in Duitsland met zwembad

Afstand: 246 km van Utrecht
Regio: Eifel

De Eifel regio is echt bijzonder mooi. Heuvels, bossen, prachtige natuur. Je vindt het in de Eiffel allemaal. Naast de mooie omgeving, vind je hier één van de mooist gelegen Landal parken: Dormio Resort Eifeler Tor. Buiten de mooie natuur vind je overal om je heen de vakwerkhuizen. Deze omgeving is echt heel mooi! En alle bungalows en appartementen hebben mooi uitzicht!

Er is een overdekt zwembad, en een speciaal kinderbad. Lekker zwemmen in de buitenlucht kan ook! De promenade is een populaire straat op het park vol winkels en restaurantjes. Om lekker over te flaneren. Voor de kleinste is daar vriendelijke mascotte Mio die lekker gaat dansen, knutselen en buitenspelen met je kinderen. Ondertussen heb je tijd om een goed boek te lezen of te genieten van het prachtige uitzicht over het Rurdal!!

Op en rond dit Park vind je heel veel buitenactiviteiten zoals mountainbiken, vissen aan het stuwmeer, waterfietsen of beachvolleyballen. 

Kortom, het ideale park voor een fijne vakantie met de kinderen.

Afgebeeld zie je het vakantiepark Dormio Resort Eifeler Tor.
Kindvriendelijke-vakantieparken-in-Duitsland-1-Dormio
Kindvriendelijke-vakantieparken-in-Duitsland-1-Dormio

2. Hasseröder Ferienpark: een vakantiepark in Duitsland met groot zwemparadijs 

Afstand: 546 km vanaf Utrecht
Regio: Centraal Duitsland

Echt erg leuk met kleine kinderen, maar ook zeker gaaf voor de grotere kinderen! Vakantiepark Hasseröder Ferienpark beschikt over een groot zwemparadijs met glijbaan, van maar liefst 104 meter lang! Het zwemparadijs heeft twee grote 25-meter-baden, en een kleine waterval en een stroomversnelling. Hier dus gegarandeerd heel veel waterpret!

Maar er is veel meer te beleven in dit leuke vakantiepark in Duitsland. Animatie, buitensport, voetballen, basketballen, bowlen, speeltuinen zowel in als outdoor, te veel om op te noemen. Als je tijd over hebt, bezoek dan het kasteel van Wernigerode of trek eropuit in de mooie natuur van de Harz. 

Afgebeeld zie je het vakantiepark Hasseröder Ferienpark.
Kindvriendelijke-vakantieparken-in-Duitsland-2-Hasseröder-Ferienpark
Kindvriendelijke-vakantieparken-in-Duitsland-2-Hasseröder-Ferienpark


3. Landal Wirftal: hondvriendelijk vakantiepark in Duitsland

Afstand: 300 km vanaf Utrecht
Regio: Eiffel

Dit vakantiepark staat terecht in onze top 5 van kindvriendelijke vakantieparken in Duitsland! Het is een superleuk park voor families met kinderen. Het park ligt midden in het bos, dus natuur om te wandelen of fietsen is er genoeg. Maar je kinderen zullen het park waarschijnlijk niet willen verlaten. Zo veel is er te doen. Zo is er onder meer een fijne recreatieplas met waterfietsen, een aantal leuke speeltuinen (buiten en binnen), minigolfbaan en een overdekt zwembad. Voor kinderen die het leuk vinden, is er tijdens de schoolvakanties een animatieprogramma. Natuurlijk is daar dan Bollo om de kids te verwelkomen.

Een bungalow van Landal Wirftal biedt je alles wat je nodig hebt voor je vakantie. De faciliteiten zorgen ervoor dat je gemak ervaart en daardoor het ultieme vakantiegevoel beleeft in Duitsland.

Nog een hele leuke bijkomstigheid, de hond mag mee! Wil je met de hond op vakantie naar Duitsland? Dan is dit vakantiepark een goede keuze. Het is de beste keuze voor een vakantie met hond in Duitsland. De bungalows zijn voorzien van een terras met omheining. In het park is bovendien een hondenhuis te vinden. Hierbij kun je je hond laten verwennen door een bezoekje te nemen aan een trimsalon of het hondenpension. Lekker spelen en rennen kan in de buurt; zee en strand is op steenworp afstand te vinden!

Kortom: Een topper onder de toppers in onze lijst kindvriendelijke vakantieparken in Duitsland
Kindvriendelijke-vakantieparken-in-Duitsland-3-Landal-Wirftal
Kindvriendelijke-vakantieparken-in-Duitsland-3-Landal-Wirftal

4. Legoland Duitsland: een vakantiepark en pretpark ineen

Afstand: 700 km vanaf Utrecht 
Regio: Beieren (Zuid-Duitsland)

Slapen in Legoland, een vakantiepark en pretpark ineen! Voor de echte legoliefhebbers is dit natuurlijk geweldig. Want wat is er dan mooier dan op vakantie gaan in een echte wereld van Lego. Zeker weten dat de papa’s en mama’s hier een heleboel punten scoren! Dus.. Ga op vakantie in Legoland Duitsland. 

In het vakantiepark bij Legoland Duitsland kun je overnachten in een echte Legokamer. Het pretpark biedt maar liefst 68 attracties voor jong en oud. Het park is (zoals de naam al zegt) gemaakt van meer dan 57 miljoen Legostenen. Ook zijn er Europese steden en landschappen nagebouwd. Leuk om een kijkje te nemen! Het park is geopend van 2 april tot en met 6 november. Mocht je een regenachtige dag hebben, is dit dus geen probleem. Dit vakantiepark biedt zowel Legoland binnen als buiten een geweldige ervaring.
Kindvriendelijke-vakantieparken-in-Duitsland-4-legoland
Kindvriendelijke-vakantieparken-in-Duitsland-4-legoland

5. Landal vakantiepark in Winterberg: voor de outdoor gezinnen 

Afstand: 310 km vanaf Utrecht
Regio: Sauerland

Landal Winterberg is het perfecte vakantiepark voor outdoor liefhebbers en wintersporters. Rond het park is genoeg te doen. Wandelen, klimmen en mountainbiken in de zomer. Skiën, snowboarden en langlaufen in de winter.

Op het vakantiepark in Winterberg zelf zijn een heleboel leuke activiteiten en faciliteiten om je vakantie met de kinderen tot een groot succes te maken. Er is ook een zwembad voor zwem, speel en spetterplezier, er zijn speeltuinen, en er is een heuse rodelbaan om vanaf te roetsjen. Je kunt mountainbikes huren, maar kunt ook een wandeling maken op één van de paden in de omgeving. Aan het einde van de dag kun je terecht bij één van de restaurants die dit vakantiepark in Winterberg biedt. 

Het leuke is dat er in de winter in winterberg heel vaak sneeuw ligt. Naast skiën is het natuurlijk superleuk om lekker te sleeën en sneeuwballen te gooien. Kortom, voor een lekkere vakantie in Duitsland ben je in dit kindvriendelijke vakantiepark het hele jaar door aan het juiste adres.

Afgebeeld zie je het vakantiepark Landal Winterberg.
Kindvriendelijke-vakantieparken-in-Duitsland-5-Landal-Winterberg
Kindvriendelijke-vakantieparken-in-Duitsland-5-Landal-Winterberg


Dat was onze top 5 met kindvriendelijke parken in Duitsland

Na het verkennen van de diverse kindvriendelijke vakantieparken in Duitsland hopen we dat je jouw ideale bestemming hebt gevonden voor je vakantie in Duitsland met kinderen. Of je nu kiest voor outdoor avonturen in het Sauerland, het magische Legoland, of de rustgevende natuur van de Eifel, elk vakantiepark biedt een unieke ervaring voor het hele gezin.

Wij wensen je een onvergetelijke vakantie toe en hopen dat onze selectie je keuze vergemakkelijkt. Veel plezier!
Over ons Een gratis reisforum voor
vakanties met kinderen

Het ouderschap inspireerde ons tot het ontwikkelen van een app: een gratis reisforum voor ouders om inspiratie op te doen en tips te delen over vakanties met kinderen! Chat, inspireer en lees verhalen van honderden andere ouders.

Bekijk het reisforum
Copyright © 2023 WeDiscover | Powered by WebSentiment
Inloggen om verder te gaan. Hiervoor dien je ingelogd te zijn. Nog geen account? Ga dan naar registreren.
Laat je inspireren in ons gratis reisforum voor ouders!Registreer je nu 100% gratis en neem deel aan onze reisforum groepen. 
Stel hier al je vragen, deel je (on)zekerheden, spar met andere ouders en ontdek de mooiste en meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen!
Ontdek onze app
Het product is toegevoegd
aan uw winkelmand