Kindvriendelijke natuurcampings in Frankrijk 

Kom samen tot rust op een mooie natuurcamping in Frankrijk!

Wij delen onze top 5 mooiste, ontspannen en kindvriendelijke natuurcampings in Frankrijk, waar jullie samen met het gezin tot rust kunnen komen.

Ontdek de charme van het kamperen in het hart van Frankrijk met onze selectie van uitmuntende kindvriendelijke natuurcampings in Frankrijk. Van de adembenemende Provençaalse Drôme tot de rustige oevers van de Dordogne, deze campings bieden een authentieke ervaring te midden van de ongerepte schoonheid van de Franse natuur! Lees deze blog en laat je inspireren voor een ontspannen vakantie met het gezin op een van de mooie natuurcampings in Frankrijk. 

1. Village Huttopia Dieulefit - een natuurcamping in Frankrijk gelegen in het hart van de Provençaalse Drôme

Als je op zoek bent naar de perfecte plek voor een heerlijke vakantie midden in de natuur in Frankrijk, dan is Village Huttopia Dieulefit absoluut een aanrader. 

Gelegen in het hart van de Provence, biedt deze prachtige groene camping adembenemende panorama's in elke richting. Vanaf bijna elke plek op de camping kun je genieten van schitterende uitzichten op de bergen en het eigen meer dat deze natuurcamping in Frankrijk omringt. Het meer beschikt over een eigen steiger waar je kunt zwemmen, paddleboarden en nog veel meer. Bovendien zijn er twee zwembaden op de camping, waarvan er één verwarmd is, en beide bieden een spectaculair uitzicht op de mooie omgeving van de natuur.

Village Huttopia Dieulefit verhuurt verschillende soorten accommodaties, variërend van volledig uitgeruste houten huisjes met een eigen badkamer en houtkachel tot knusse tenten voor twee personen met een eigen terras. Natuurlijk kun je ook met je eigen tent of caravan naar de camping komen voor een authentieke kampeerervaring. Deze kindvriendelijke natuurcamping in Frankrijk heeft voor ieder wat wils.

Natuurcamping-in-frankrijk-Village-Huttopia-Dieulefit
Natuurcamping-in-frankrijk-Village-Huttopia-Dieulefit


2. Camping Moulin des Sandaux - een prachtige kindvriendelijke natuurcamping in Frankrijk 

Nog geen 2 kilometer van de rivier de Dordogne vind je deze prachtige natuurcamping in Frankrijk. Deze natuurcamping bevindt zich rond een oude molen uit de 17e eeuw. Dit merk je aan alles, mooie oude gebouwen overal over het terrein. Maar ook het riviertje dat door het kampeerterrein loopt. Hierdoor is er ook klein meertje op deze natuurcamping bij de Dordogne, waar je ook kunt vissen. 

Verder is er een zwembad met een glijbaan van 35 meter lang en een kleuterbad voor de kleintjes, hiernaast vind je een gezellige bar waar je ook heerlijk kunt eten. 

Rond het meertje vind je volledig ingerichte houten hutten, safaritenten en een nieuw modern sanitair gebouw. Rond het zwembad vind je diverse soorten chalets en stacaravans. Alle plekken zijn ruim opgezet. Op deze groene natuurcamping in Frankrijk vlak bij de Dordogne vind je alleen verhuuraccommodaties en geen kampeerplekken. 

Natuurcamping-in-frankrijk-Camping-Moulin-des-Sandaux
Natuurcamping-in-frankrijk-Camping-Moulin-des-Sandaux


3. Camping Les Ephélides - heerlijk relaxen op deze natuurcamping in Frankrijk

Een leuke en relaxte natuurcamping in Frankrijk met toch genoeg voorzieningen binnen een korte afstand van de camping. Dan is Camping Les Ephélides zeker een aanrader! Op deze camping hangt een echte chill sfeer. Je moet denken aan lekkere hangmatten bij het zwembad. Maar ook één keer in de week een gezellige avond waar iedereen wat eten meebrengt om dan te delen met de andere gasten. 

Verder is er één keer per week een muzikale avond met een lokale band of artiest. Tevens zijn er een paar keer week afhaalmaaltijden. Je kunt buiten de ruime kampeerplekken ook diverse soorten chalets huren. Verder zijn er een paar stacaravans en is er een pipowagen te huur. 

De natuurcamping ligt naast een historisch dorpje met veel gezellige restaurantjes en terrasjes. In de omgeving zijn ook veel sportieve mogelijkheden. Onder andere rotsklimmen, canyoning en paardrijden. Verder kun je in de omgeving heerlijk fietsen en wandelen. 

Natuurcamping-in-frankrijk-Camping-Les-Ephélides
Natuurcamping-in-frankrijk-Camping-Les-Ephélides

4. Camping Les Trexons - ideaal voor gezinnen met jonge kinderen

Camping Les Trexons, gelegen in een mooie omgeving met ruime staanplaatsen, bevind zicht midden in de Vogezen. Op deze mooie natuurcamping in Frankrijk zijn er diverse soorten staanplaatsen beschikbaar. Sommige liggen rondom een uitgestrekt speelveld, terwijl anderen zich op een hoger gelegen kampeerveld bevinden, omringd door meer bomen. Daarnaast zijn er staanplaatsen met veel begroeiing, en je hebt de keuze tussen plekken met een vrij uitzicht of meer privacy.

Deze natuurcamping in Frankrijk is ideaal voor gezinnen met jonge kinderen. Les Trexons biedt een visvijver, een speelbos, een kleine fruit pluktuin, speeltoestellen, ijsjes, een kampvuurplaats, een speelbeekje en 's ochtends verse broodjes. 

Het sanitair is recentelijk vernieuwd en omvat een aankleedtafel en een kinderdouche, evenals een douche voor mensen met beperkte mobiliteit.
Naast reguliere kampeerplaatsen kun je ook een ingerichte tent of caravan huren op Camping Les Trexons. Bovendien verhuurt Greencamp op deze groene camping vijf safaritenten. 


Natuurcamping-in-frankrijk-Camping-Les-Trexons
Natuurcamping-in-frankrijk-Camping-Les-Trexons


5. Camping Huttopia Lac de Carcans - kom tot rust op deze natuurcamping in Frankrijk

Op deze natuurcamping in Frankrijk vind je geen stacaravans, enkel fraai ingerichte tenten in verschillende maten en prijsklassen. De accommodaties variëren van eenvoudige tenten van ongeveer 20m2 tot volledig uitgeruste tenten van 35m2 met een eigen badkamer en keukenfaciliteiten. Bovendien kun je genieten van een charmante foodtruck met een prachtig houten terras en een broodbezorgservice.

Camping Huttopia Lac de Carcans beslaat een uitgestrekte oppervlakte van 13 hectare en is omgeven door een dennenbos. Een deel van de camping is autovrij, maar elektrische karretjes staan paraat om je bagage naar je standplaats te vervoeren. 

Hoewel er een klein zwembad aanwezig is, is het de vraag of je hier veel tijd zult doorbrengen, gezien de camping direct aan het grootste natuurlijke meer van Frankrijk ligt. Het Lac de Carcans-Hourtin biedt talloze mogelijkheden voor windsurfen, kanoën, waterfietsen, catamaranzeilen, stand-up paddelen, waterskiën en meer. Voor nog meer plezier is er zelfs een prachtig opblaasbaar "wipe-out" parcours naast de camping op het meer.

Deze prachtige natuurcamping in Frankrijk bevindt zich op slechts 6 kilometer afstand van de Atlantische Oceaan, met prachtige stranden die uitnodigen tot golfsurfen, bodyboarden, kitesurfen en meer. 

Natuurcamping-in-frankrijk-Camping-Huttopia-Lac-de-Carcans
Natuurcamping-in-frankrijk-Camping-Huttopia-Lac-de-Carcans


Dat waren volgens ons de leukste kindvriendelijke natuurcampings in Frankrijk

Het ontdekken van de ongerepte natuur en het genieten van het buitenleven geeft gegarandeerd een heerlijke gezinsvakantie. Deze natuurcampings in Frankrijk bieden een idyllische ontsnapping aan de dagelijkse drukte en bieden een kans om opnieuw te verbinden met de natuur en familie! Al deze mooie natuurcampings staan garant voor een heerlijke en ontspannen kindvriendelijke in Frankrijk. 

Ben je op zoek naar wat grotere campings in Frankrijk? Lees dan ook onze blog kindvriendelijke campings in Frankrijk en laat je inspireren.

Lees de vakantie ervaringen van andere ouders over kindvriendelijke natuurcampings in Frankrijk

Lees in ons inspirerende forum ook de vakantie ervaringen van ouders die op mooie en kindvriendelijke natuurcampings zijn geweest. Nee, een kijkje in ons reisforum, speciaal gericht om je te inspireren voor vakanties met kinderen!
Over ons Een gratis reisforum voor
vakanties met kinderen

Het ouderschap inspireerde ons tot het ontwikkelen van een app: een gratis reisforum voor ouders om inspiratie op te doen en tips te delen over vakanties met kinderen! Chat, inspireer en lees verhalen van honderden andere ouders.

Bekijk het reisforum
Copyright © 2023 WeDiscover | Powered by WebSentiment
Inloggen om verder te gaan. Hiervoor dien je ingelogd te zijn. Nog geen account? Ga dan naar registreren.
Laat je inspireren in ons gratis reisforum voor ouders!Registreer je nu 100% gratis en neem deel aan onze reisforum groepen. 
Stel hier al je vragen, deel je (on)zekerheden, spar met andere ouders en ontdek de mooiste en meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen!
Ontdek onze app
Het product is toegevoegd
aan uw winkelmand