Top 5 kindvriendelijke Campings in IJsland

Kamperen in IJsland is een unieke ervaring die je niet wilt missen tijdens je vakantie in IJsland. Denk aan blauwe zuivere luchten, adembenemende watervallen, ontspannende warmwaterbronnen, en duizenden sterren aan een vlekkeloze hemel. En natuurlijk, het magische noorderlicht! Voor gezinnen die van de natuur houden, is kamperen in IJsland echt adembenemend. Op zoek naar kindvriendelijke campings in IJsland? We hebben voor jou de beste plekken uitgezocht. Hoewel er niet veel campings zijn, hebben we de beste opties voor je gezin gevonden. Omdat wildkamperen in IJsland toegestaan is, zullen velen deze optie overwegen. Echter, voor gezinnen met kinderen kan een camping met de nodige faciliteiten een meer comfortabele en veilige keuze zijn.

Bekijk hieronder onze top 7 van kindvriendelijke campings in IJsland en bereid je voor op een onvergetelijke kampeerervaring in de wonderlijke natuur van IJsland!


1. Fossatun Camping Pods: Kindvriendelijke camping in IJsland

Deze kindvriendelijke camping in IJsland ligt in het prachtige platteland van West-IJsland. Fossatun Camping Pods biedt kamperen in IJsland met een luxe twist. Hier kun je een unieke en originele camping pod huren, die verwarmd en geïsoleerd is. Dit maakt kamperen gezellig, zelfs tijdens de wintermaanden.

De pods zijn volledig ingericht en bieden gedeelde toegang tot toilet- en douchefaciliteiten. Het is eigenlijk als kamperen in een tent, maar dan met meer luxe en comfort. Deze camping is zeker kindvriendelijk, met een speelplaats, wandelpaden, spelletjes en het hoogtepunt, een heuse trollentuin waar kinderen hun fantasie de vrije loop kunnen laten.

In de omgeving van Fossatun vind je diverse bezienswaardigheden, zoals watervallen en warmwaterbronnen. Voor ons is Fossatun Camping Pods de absolute nummer één onder de kindvriendelijke campings in IJsland.

Onderstaand zie je de camping Fossatun Camping Pods.
IJsland-campings-1-Fossatun-Camping-Pods-Cottages
IJsland-campings-1-Fossatun-Camping-Pods-Cottages

2. Camping Grindavik: Kleinschalige kindvriendelijke camping in IJsland

Camping Grindavik is een intieme en populaire bestemming om te gaan kamperen in IJsland. Deze camping, hoewel kleinschalig, trekt veel bezoekers vanwege zijn prachtige locatie aan zee en dicht bij de haven. Op slechts 10 minuten lopen vind je enkele gezellige restaurants.

Deze camping in IJsland is vooral geschikt voor reizigers met campers of tenten. Er is een gemeenschappelijke ruimte beschikbaar met kookfaciliteiten, wat handig is voor zelfverzorging tijdens je verblijf.

Voor gezinnen met kinderen biedt Camping Grindavik twee speeltuinen: een kleinere voor jongere kinderen en een grotere, uitdagendere speeltuin voor de oudere kids. Het is een ideale plek voor kindvriendelijk kamperen in IJsland, waar gezinnen kunnen genieten van zowel de natuurlijke schoonheid als de comfortabele faciliteiten.

Onderstaand zie je de camping Grindavik.
IJsland-campings-2-Camping-Grindavik
IJsland-campings-2-Camping-Grindavik

3. Camping Geysir: Kindvriendelijke camping in IJsland nabij Geysir geisers

Camping Geysir is echt een unieke ervaring voor liefhebbers van kamperen in IJsland. Omgeven door wonderschone natuur, ligt deze camping op slechts 200 meter van de beroemde Geysir geisers. Als je geluk hebt, kun je zelfs vanuit je kampeerplek genieten van het spectaculaire uitzicht op de geisers.

De camping beschikt over voldoende faciliteiten om het verblijf comfortabel te maken. Denk aan goed onderhouden sanitaire voorzieningen, douches, wasmachines en drogers. Daarnaast zijn er picknicktafels en een terras beschikbaar voor een gezellige maaltijd buiten of om simpelweg te genieten van de natuurlijke omgeving. Camping Geysir is een ideale keuze voor gezinnen die willen genieten van een unieke campingervaring in IJsland.

Onderstaand zie je de camping Geysir.
IJsland-campings-3-Camping-Geysir
IJsland-campings-3-Camping-Geysir


4. Camping Reykjavik: Kindvriendelijke camping bij hoofdstad Reykjavik

Camping Reykjavik is ideaal gelegen voor gezinnen die willen kamperen in IJsland, vlak bij de levendige hoofdstad Reykjavik. In de nabije omgeving van de camping vind je veel leuke faciliteiten voor kinderen. Er is een groot zwembad met glijbanen en jacuzzi's, en meerdere speeltuinen, wat het een perfecte kindvriendelijke camping in IJsland maakt.

Daarnaast zijn er restaurants en winkels op slechts enkele minuten lopen van de camping. Camping Reykjavik biedt alle noodzakelijke voorzieningen zoals toiletten, douches, was- en droogmachines. Ook is er een grote gemeenschappelijke kookruimte beschikbaar. Dit maakt Camping Reykjavik een uitstekende keuze voor gezinnen die met een camper IJsland willen verkennen.

Onderstaand zie je de camping Reykjavik.
IJsland-campings-4-Camping-Reykjavik
IJsland-campings-4-Camping-Reykjavik


5. Camping Hellisholar: Kindvriendelijke camping in IJsland met de mooiste uitzichten.

Camping Hellisholar is prachtig gelegen in de natuur en biedt spectaculaire uitzichten op bergen en gletsjers, waardoor het een unieke plek is wanneer je wilt gaan kamperen in IJsland. In tegenstelling tot veel andere campings in IJsland, kun je hier huisjes huren, wat een groot pluspunt is gezien deze optie niet veel voorkomt in IJsland.

Naast vaste standplaatsen beschikt Camping Hellisholar ook over een groot veld voor campers.
Op de camping zijn er twee speeltuinen en een voetbalveld, wat het een ideale kindvriendelijke camping in IJsland maakt. De sanitaire voorzieningen zijn goed onderhouden, inclusief douches. Bij de camping is er ook een restaurant waar je kunt eten of ontbijten. 

De omgeving van Camping Hellisholar is perfect voor wandelen of fietsen, waardoor het een prachtige locatie is voor een natuurrijk verblijf in IJsland.

Onderstaand zie je de camping Hellisholar.
IJsland-campings-5-Camping-Hellisholar
IJsland-campings-5-Camping-Hellisholar


Dat was onze top 5 kindvriendelijke campings in IJsland

We hopen dat je geïnspireerd bent door de top 5 van kindvriendelijke campings in IJsland. Kamperen in IJsland met het gezin biedt een unieke kans om de adembenemende natuurlijke schoonheid van het land te ervaren, van de mystieke noorderlichten tot de prachtige geisers.

Of je nu op zoek bent naar een avontuurlijke kampeerervaring bij Camping Geysir, een kindvriendelijk verblijf bij Camping Reykjavik, of de rust en vrede bij Camping Hellisholar, deze campings bieden iets speciaals voor elke familie die van kamperen houdt.

Voor meer tips, verhalen en advies over kamperen in IJsland, download onze gratis WeDiscover app en wordt lid van ons reisforum. Deel je eigen ervaringen, krijg waardevolle inzichten van andere reisliefhebbers, en plan je volgende avontuur met behulp van onze community. Vergeet ook niet onze blog te bekijken voor meer inspirerende reisideeën en bestemmingen.

Dus, waar wacht je nog op? Laat IJsland je betoveren met zijn unieke landschappen en kindvriendelijke campings. Trek eropuit en ontdek zelf waarom IJsland met kinderen een droom is voor elke kampeerliefhebber!

> Bekijk complete en kindvriendijke vakanties naar IJsland via TUI. 
Over ons Een gratis reisforum voor
vakanties met kinderen

Het ouderschap inspireerde ons tot het ontwikkelen van een app: een gratis reisforum voor ouders om inspiratie op te doen en tips te delen over vakanties met kinderen! Chat, inspireer en lees verhalen van honderden andere ouders.

Bekijk het reisforum
Copyright © 2023 WeDiscover | Powered by WebSentiment
Inloggen om verder te gaan. Hiervoor dien je ingelogd te zijn. Nog geen account? Ga dan naar registreren.
Laat je inspireren in ons gratis reisforum voor ouders!Registreer je nu 100% gratis en neem deel aan onze reisforum groepen. 
Stel hier al je vragen, deel je (on)zekerheden, spar met andere ouders en ontdek de mooiste en meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen!
Ontdek onze app
Het product is toegevoegd
aan uw winkelmand