IJsland met Kinderen

Waarom zou je met kinderen naar IJsland willen? Simpel gezegd, IJsland met kinderen is een ervaring die je niet wilt missen. Van adembenemende landschappen tot spannende activiteiten, een vakantie in IJsland met kinderen biedt iets magisch voor elke leeftijd. 

> Bekijk complete en kindvriendijke vakanties naar IJsland via TUI. 


Waarom met kinderen naar IJsland?

IJsland is een paradijs voor avonturiers. Denk aan geisers, watervallen, vulkanen en natuurlijk de spectaculaire kans om het noorderlicht in IJsland te zien. Kinderen zullen hun ogen uitkijken bij elke draai en bocht van de reis. Bovendien zijn de IJslanders enorm gastvrij en kindvriendelijk, wat een vakantie in IJsland met kinderen extra aangenaam maakt.


Klimaat van IJsland

IJsland, vaak het land van vuur en ijs genoemd, kent een uniek en gematigd klimaat dankzij de Golfstroom. Het weer kan soms verraderlijk zijn, waarbij je alle vier de seizoenen op één dag kunt ervaren. Het is dus altijd een goed idee om voorbereid te zijn op verschillende weersomstandigheden tijdens je vakantie in IJsland met kinderen.

De zomers in IJsland genieten gezinnen van de eindeloze dagen met bijna 24 uur daglicht, een fenomeen dat kinderen vaak fascineert. Deze periode, van juni tot augustus, is ideaal voor het verkennen van watervallen in IJsland zoals de Gullfoss. De temperaturen zijn mild, met gemiddelden tussen 10 en 15 °C, wat het perfect maakt om met de kinderen te gaan kamperen in IJsland.

De winter in IJsland, biedt ook zijn eigen unieke ervaringen. Hoewel de dagen kort zijn, met slechts enkele uren daglicht, is dit de beste tijd om het betoverende noorderlicht in IJsland te spotten. Met een beetje geluk zie je dit fenomeen dansen aan de hemel, wat voor velen een hoogtepunt van hun vakantie in IJsland met kinderen is. Daarnaast zijn er talloze excursies gericht op winteractiviteiten, zoals gletsjerwandelingen of het verkennen van ijsgrotten.

Ongeacht het seizoen, blijft de natuur van IJsland de belangrijkste trekpleister. Van de Blue Lagoon in IJsland tot uitgestrekte lavavelden, van geothermische baden tot indrukwekkende fjorden, er is voor elk gezin iets te ontdekken!


De leukste bezienswaardigheden in IJsland met kinderen

IJsland is een paradijs voor avontuurlijke gezinnen, vol met natuurlijke wonderen die het hart sneller doen kloppen. Of je nu kiest voor een rondreis door IJsland met kinderen of specifieke plekken bezoekt, er zijn tal van bezienswaardigheden die je niet mag missen.
  • Blue Lagoon: Een van de meest iconische plekken van IJsland. Deze geothermische spa is zowel rustgevend als schilderachtig. Het warme, melkachtige blauwe water is perfect voor een ontspannen dag met het gezin. Bovendien zit het vol met mineralen die goed zijn voor de huid.
  • Geisers in IJsland: Het Geysir geothermische gebied is thuis voor de beroemde Strokkur geiser, die elke paar minuten water de lucht in spuit.
  • Watervallen in IJsland: Er zijn talloze watervallen verspreid over het eiland, maar enkele van de meest indrukwekkende zijn Seljalandsfoss, waar je achter de waterval kunt lopen, en Skógafoss, bekend om zijn kracht en schoonheid.
  • Vulkanen in IJsland: Met een rijke vulkanische geschiedenis zijn er verschillende vulkanen om te bezoeken. De Eyjafjallajökull, die in 2010 uitbarstte, is een populaire keuze, net als de vulkaankraters zoals Kerið.
  • Gletsjers in IJsland: Een tocht naar een van de gletsjers, zoals Vatnajökull, is een avontuur op zich. Er zijn speciale tours beschikbaar waarbij gezinnen gletsjers kunnen beklimmen of ijsgrotten kunnen verkennen.
  • Dieren in IJsland: Spot zeevogels zoals de papegaaiduiker, ga op een walvistour, of bezoek een boerderij om het unieke IJslandse paard te zien.


Reykjavik met Kinderen

Reykjavik, de bruisende hoofdstad van IJsland, is de perfecte plek om met je gezin te verkennen. Met zijn unieke mix van traditionele en moderne invloeden, biedt Reykjavik een scala aan activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen.
  • Musea: Een bezoek aan Reykjavik met kinderen is niet compleet zonder een uitstapje naar enkele van de gezinsvriendelijke musea. Het 'Viking Scheepsmuseum' laat de fascinerende geschiedenis van de Vikingen zien, terwijl 'Perlan' een innovatief natuurmuseum is met interactieve exposities over vulkaan in IJsland, gletsjers en het noorderlicht.
  • Stadspleinen en Parken: De openbare ruimtes van Reykjavik zijn levendig en kindvriendelijk. De 'Tjörnin', een schilderachtig meer in het hart van de stad, is ideaal voor een rustige wandeling. Dicht bij vind je diverse speeltuinen waar kinderen zich kunnen uitleven.
  • Laugardalslaug Zwembad: Dit is niet zomaar een zwembad; het is de grootste geothermische zwemfaciliteit van Reykjavik. Het biedt verschillende buitenzwembaden, warmwaterbaden en zelfs een waterglijbaan, waardoor het een favoriet is bij families die rondreis door IJsland met kinderen maken.


Kamperen in IJsland met kinderen

Wanneer je door het ruige en adembenemende landschap van IJsland reist, wordt al snel duidelijk waarom kamperen in IJsland zo populair is. De uitgestrekte vlaktes, het geluid van een nabije waterval in IJsland en de mogelijkheid om onder het fonkelende noorderlicht in IJsland te slapen, maken het tot een onvergetelijke ervaring. 

De campings in IJsland verwelkomen gezinnen met open armen, wat het ideaal maakt voor een rondreis door IJsland met kinderen. Veel campings zijn uitgerust met moderne faciliteiten, en de kindvriendelijke omgeving zorgt ervoor dat zelfs de jongste reizigers zich thuis zullen voelen.


Dieren in IJsland

IJsland is een waar paradijs voor vogelliefhebbers. In de zomermaanden nestelen duizenden puffins, ofwel papegaaiduikers, langs de kliffen. Met hun felgekleurde snavels en nieuwsgierige blik zijn ze een favoriet bij kinderen en volwassenen. 

Maar puffins zijn niet de enige vogels die de IJslandse luchten en kusten bevolken. Er zijn talloze andere vogelsoorten die je tijdens je vakantie in IJsland met kinderen kunt spotten, van de majestueuze zeearend tot de elegante IJslandse sneeuwhoen.

Voor degenen die gefascineerd zijn door het leven in de oceaan, biedt IJsland de kans om enkele van de meest indrukwekkende zeedieren ter wereld te zien. Ga op een spannende walvissafari en kijk uit naar de machtige bultruggen, speelse dolfijnen en, als je echt geluk hebt, de indrukwekkende blauwe vinvis.

Leuke weetjes over IJsland

  • IJsland heeft meer schapen dan mensen.
  • IJsland heeft geen leger, marine of luchtmacht.
  • IJsland is een van de beste plaatsen ter wereld om het noorderlicht te zien!


De beste gezinsvakantie in IJsland met kinderen

Een vakantie naar IJsland met kinderen zorgt voor de mooiste herinneringen! Of je nu kiest voor het kamperen onder het noorderlicht, het spotten van bijzondere dieren zoals puffins en walvissen, of het ontdekken van de cultuur van Reykjavik, een reis naar IJsland met kinderen staat garant voor avontuur en verwondering. 

Elk seizoen, elke activiteit en elk landschap zal zowel jonge als oudere reizigers betoveren. Waar wacht je nog op? IJsland met kinderen is een ervaring die je absoluut niet wilt missen!

Lees nu ook onze blog met de top 5 kindvriendelijke campings in IJsland.

Voor meer inspiratie over IJsland met kinderen, bezoek je ons Europa Forum. Hier delen ouders hun vakantie ervaringen. Dankzij onze gratis app krijg je direct meldingen van nieuwe berichten of antwoorden. Begin vandaag nog met het plannen van jouw vakantie naar IJsland met kinderen!
Over ons Een gratis reisforum voor
vakanties met kinderen

Het ouderschap inspireerde ons tot het ontwikkelen van een app: een gratis reisforum voor ouders om inspiratie op te doen en tips te delen over vakanties met kinderen! Chat, inspireer en lees verhalen van honderden andere ouders.

Bekijk het reisforum
Copyright © 2023 WeDiscover | Powered by WebSentiment
Inloggen om verder te gaan. Hiervoor dien je ingelogd te zijn. Nog geen account? Ga dan naar registreren.
Laat je inspireren in ons gratis reisforum voor ouders!Registreer je nu 100% gratis en neem deel aan onze reisforum groepen. 
Stel hier al je vragen, deel je (on)zekerheden, spar met andere ouders en ontdek de mooiste en meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen!
Ontdek onze app
Het product is toegevoegd
aan uw winkelmand