Noorwegen met Kinderen

Waarom met kinderen naar Noorwegen?

Noorwegen, met zijn adembenemende landschappen en kindvriendelijke activiteiten, is een van de leukste bestemmingen voor een vakantie met kinderen. Stel je voor: de vrijheid van de open weg, het ontdekken van de mooiste plekken in Noorwegen en samen herinneringen maken die een leven lang meegaan. Het avontuur begint zodra de koffers zijn gepakt! Wij delen waarom Noorwegen met kinderen zo’n leuke bestemming is. 

> Bekijk complete vakanties naar Noorwegen via TUI. 

Klimaat van Noorwegen

Het Noorse klimaat varieert van de zachte kustgebieden tot de koudere bergregio's. Tijdens de zomermaanden genieten gezinnen van lange, zonovergoten dagen – ideaal voor een vakantie in Noorwegen met kinderen. Het is niet ongewoon om tot laat in de avond buiten te spelen, dankzij de middernachtzon in bepaalde delen van het land.

In de winter tovert sneeuw het landschap om tot een winterwonderland, waar de kans om het magische Noorderlicht te zien een extra bonus is. Een belangrijke tip voor reizigers: vanwege de diverse weersomstandigheden is het raadzaam om je in laagjes te kleden. Zo ben je altijd voorbereid op de wisselende omstandigheden die Noorwegen te bieden heeft. 

Bezienswaardigheden in Noorwegen met kinderen

Noorwegen barst van de bezienswaardigheden die perfect zijn voor een kindervakantie. Van de adembenemende fjorden tot pittoreske historische steden, er is genoeg te ontdekken. Een rondreis door Noorwegen met de auto of camper is de ideale manier voor gezinnen om op hun eigen tempo de vele bezienswaardigheden van het land te verkennen.

Als je denkt aan bezienswaardigheden in Noorwegen, zijn de steden zeker niet te missen. Oslo, de levendige hoofdstad, biedt een mix van modern design en historische architectuur. Voor gezinnen zijn er tal van activiteiten, zoals het bezoeken van het Viking Ship Museum of wandelen door het Vigeland Park.

De stad Bergen staat bekend om zijn kleurrijke houten huizen, levendige vismarkt en de nabijheid van prachtige fjorden. Een ritje met de Fløibanen kabelbaan biedt een panoramisch uitzicht over de stad en is een must-do tijdens je vakantie in Noorwegen met kinderen!

Tromsø, een bijzondere stad in Noorwegen, gelegen boven de poolcirkel, is de perfecte bestemming voor de avontuurlijke familie. In de wintermaanden kunnen gezinnen het magische Noorderlicht aanschouwen, terwijl de zomer eindeloze dagen biedt onder de middernachtzon.

De wildernis opzoeken met kinderen in Noorwegen

De ongerepte natuur van Noorwegen is de perfecte plek om de wildernis op te zoeken. Bossen, bergen en meren wachten op jullie. En als je geluk hebt, spot je misschien wel elanden of rendieren! Elanden, vaak aangeduid als 'de koningen van het bos', zijn de grootste hertensoort in Europa en zijn vrij algemeen in de Noorse bossen. Een rustige wandeling door de bossen tijdens je vakantie in Noorwegen met kinderen kan dus zomaar een onvergetelijke ontmoeting met deze imposante dieren opleveren.

In de meer noordelijke regio van Noorwegen, vooral in de wintermaanden, heb je ook kans om poolvossen, sneeuwuilen en zelfs de prachtige poollichten te zien. Het Noorse landschap en de dierenwereld maken elke rondreis Noorwegen met kinderen tot een avontuurlijke en magische ervaring.

Vakantie met kinderen in de Bergen van Noorwegen

Voor avontuurlijke gezinnen is er niets zoals een vakantie in de Noorse bergen. Wandelen, fietsen, of zelfs skiën in de winter, de mogelijkheden zijn eindeloos.

De bergen van Noorwegen bieden talloze wandelroutes, variërend van eenvoudige paden voor jonge gezinnen tot uitdagende routes voor de gezinnen met oudere kinderen. Maar ook zeker de fietsliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens een vakantie in Noorwegen met kinderen. De bergwegen en paden lenen zich uitstekend voor zowel mountainbiken als wielrennen. Met elke bocht komt er weer een nieuw spectaculair uitzicht tevoorschijn!

En als de winter zijn intrede doet, veranderen de Noorse bergen in een winterwonderland, perfect voor een wintersport in Noorwegen. Skiën, snowboarden of gewoon sneeuwpoppen maken en lekker sleeën. Met zoveel te doen en te ontdekken, is een vakantie in de bergen van Noorwegen een geweldige ervaring

De kust van Noorwegen

Een bezoek aan de kust mag niet ontbreken tijdens je vakantie in Noorwegen met kinderen. Geniet van verse vis, verken pittoreske dorpjes en neem een verfrissende duik. 

De Noorse stranden, hoewel soms een beetje kouder dan je misschien gewend bent, zijn schoon, rustig en ideaal voor gezinnen. Het mooie, heldere blauwe water, nodigt uit voor een verfrissende duik, of het nu gaat om te zwemmen of snorkelen met de kinderen. 

Kamperen in Noorwegen met kinderen

Noorwegen met kinderen verkennen door te kamperen is een avontuur op zich. Er zijn talloze kindvriendelijke campings in Noorwegen met speelplaatsen, zwembaden en andere voorzieningen die ervoor zorgen dat de kleintjes zich geen moment vervelen. 

Kamperen in Noorwegen brengt je ook dichter bij de natuur. Of je nu kiest voor een tent of een camper, je wordt elke ochtend wakker met een onvergetelijk uitzicht. Van ruige berglandschappen tot rustige oevers van de fjorden, Noorwegen biedt de mooiste kampeerplekken in overvloed! De serene rust, de frisse lucht en de geluiden van de natuur zorgen voor een perfecte start van elke dag tijdens je vakantie Noorwegen met kinderen.

Een uniek aspect van kamperen in Noorwegen is het 'allemansrecht'. Dit oude recht geeft iedereen de vrijheid om overal in de onbewoonde natuur te kamperen, mits ze de natuur respecteren en de plek na vertrek schoon achterlaten! Zo wordt kamperen met de kinderen echt een prachtig avontuur. 

Fjorden van Noorwegen

Wanneer je denkt aan een vakantie in Noorwegen met kinderen, dan zijn de adembenemende fjorden vaak een van de eerste bezienswaardigheden die in je opkomen. Deze natuurlijke wonderen, gevormd door gletsjeractiviteit duizenden jaren geleden, bieden enkele van de meest spectaculaire uitzichten in de wereld.

Per Boot de Fjorden Verkennen

Een rondreis Noorwegen met een boot is een populaire manier om de diepe, smaragdgroene wateren van de fjorden te ontdekken. Veel gezinnen kiezen ervoor om een fjordencruise te maken, wat een geweldige manier is om dicht bij de steile kliffen en watervallen te komen. Je voelt je nietiger dan ooit tevoren, omringd door de massieve rotsformaties.

Met de Auto Langs de Fjorden

Een andere manier om de mooiste plekken van Noorwegen te bewonderen, is door een rondreis Noorwegen met de auto te maken. Er zijn verschillende schilderachtige routes die je langs de randen van de fjorden leiden, met talloze uitkijkpunten waar je kunt stoppen en genieten van het uitzicht.

Wandelen door de Fjorden

Voor de avontuurlijke gezinnen is er niets zoals de fjorden te voet verkennen. Er zijn tal van kindvriendelijke wandelroutes die je naar hogere uitkijkpunten leiden, van waaruit je een panoramisch zicht hebt over de Noorse fjorden en het omliggende landschap.

Wat Noorwegen met kinderen uniek maakt

Wist je dat Noorwegen meer dan 1.000 fjorden heeft? Of dat de zon in het noorden tijdens de zomer nooit ondergaat? Deze en andere fascinerende feiten maken je reis nog specialer! 

Als je nog meer inspiratie zoekt voor je reis naar Noorwegen met kinderen, neem dan eens een kijkje in ons Europa forum. Hier delen ouders hun ervaringen, en kun je vragen stellen en advies krijgen van andere ouders. Dankzij onze gratis WeDiscover app ontvang je meldingen zodra er een nieuw bericht is geplaatst of een antwoord is gegeven. Samen maken we jouw kindervakantie in Noorwegen onvergetelijk!
Over ons Een gratis reisforum voor
vakanties met kinderen

Het ouderschap inspireerde ons tot het ontwikkelen van een app: een gratis reisforum voor ouders om inspiratie op te doen en tips te delen over vakanties met kinderen! Chat, inspireer en lees verhalen van honderden andere ouders.

Bekijk het reisforum
Copyright © 2023 WeDiscover | Powered by WebSentiment
Inloggen om verder te gaan. Hiervoor dien je ingelogd te zijn. Nog geen account? Ga dan naar registreren.
Laat je inspireren in ons gratis reisforum voor ouders!Registreer je nu 100% gratis en neem deel aan onze reisforum groepen. 
Stel hier al je vragen, deel je (on)zekerheden, spar met andere ouders en ontdek de mooiste en meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen!
Ontdek onze app
Het product is toegevoegd
aan uw winkelmand