De 5 Mooiste Plekken in Noorwegen

Noorwegen, een land van adembenemende landschappen, diepe fjorden, betoverende bossen en sprankelende kustlijnen. Als je een familievakantie in Noorwegen overweegt, dan is het een goed idee om de mooiste plekken in Noorwegen te verkennen. Hier zijn de zeven absolute hoogtepunten die je niet mag missen, als je Noorwegen met kinderen bezoekt.

> Bekijk complete vakanties naar Noorwegen via TUI. 

1. De Lofoten Eilanden: Mooiste plek in het noorden

Gelegen in het noorden van Noorwegen, behoren de Lofoten tot de mooiste plekken in Noorwegen. Hier geniet je van een spectaculair landschap vol majestueuze bergen, diepe fjorden en beschutte baaien. Een waar paradijs voor jong en oud dat je zeker niet mag missen tijdens je vakantie in Noorwegen met kinderen. 

> Bekijk leuke accommodaties op de Lofoten Eilanden via Booking.

noorwegen-mooiste-plekken-1-lofoten


2. Geirangerfjord: Mooiste fjorden in Noorwegen

Bij een vakantie in Noorwegen mag een bezoek aan de fjorden absoluut niet ontbreken, en de Geirangerfjord staat hoog op die lijst. Deze indrukwekkende fjord, dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, is een van de meest iconische en mooiste plekken in Noorwegen. De combinatie van kristalhelder water, torenhoge steile kliffen en majestueuze watervallen zoals de 'Zeven Zusters' en 'De Bruidssluier' maken het tot een paradijselijk tafereel. 

Met diverse uitkijkpunten, zoals het beroemde Dalsnibba, kunnen bezoekers genieten van panoramische uitzichten over dit natuurwonder. Voor gezinnen die Noorwegen met kinderen bezoeken, biedt een boottocht door de Geirangerfjord een unieke gelegenheid om de magie van dichtbij te ervaren en de echo's van watervallen en kabbelend water te horen, terwijl ze langs de imposante rotswanden varen.

> Bekijk leuke accommodaties in Geirangerfjord via Booking.

Noorwegen-mooiste-plekken-2-Geirangerfjord


3. Bergen: mooiste stadje in Noorwegen

Deze kleurrijke havenstad is perfect voor een gezinsvakantie in Noorwegen. Naast cultuur en natuur is Bryggen, het oude deel van de stad, een must-see voor gezinnen.

> Bekijk leuke accommodaties in Bergen via Booking.

Noorwegen-mooiste-plekken-3-Bergen


4. Noorderlicht in Tromsø: boven de poolcirckel

Het magische noorderlicht, met zijn dansende groene, paarse en roze tinten aan de nachtelijke hemel, is iets wat elke reiziger in Noorwegen minstens één keer in zijn leven zou moeten ervaren. En voor gezinnen die Noorwegen met kinderen bezoeken, is dit een onvergetelijk moment dat kinderogen doet schitteren van verwondering! 

Tromsø, vaak 'het Parijs van het Noorden' genoemd, is een van de beste plekken ter wereld om dit natuurlijke wonder te aanschouwen. Gelegen in het hoge noorden, boven de poolcirkel, biedt de stad tussen september en maart een uitstekende kans om het noorderlicht in al zijn glorie te zien. Naast het lichtspektakel biedt Tromsø ook charmante architectuur, een rijke cultuur en tal van activiteiten zoals hondensledetochten en walvissafari's. Bereid je voor op koude nachten, warme kleding en een hemelshow die je nog lang zal bijblijven.

> Bekijk leuke accommodaties in Tromsø via Booking.

Noorwegen-mooiste-plekken-4-Tromsø.png


5. Jotunheimen Nationaal Park: Pareltje van Noorwegen

In het hart van Noorwegen ligt Jotunheimen Nationaal Park, een van de absolute parels van Noorwegen en een must-visit voor iedereen die de ongerepte Scandinavische natuur wil ervaren. Jotunheimen, letterlijk vertaald als 'Het Huis van de Reuzen', is het grootste nationale park van Noorwegen en herbergt enkele van de hoogste bergen van Noord-Europa. Het park is een waar paradijs voor gezinnen die op vakantie zijn in Noorwegen.

Je kunt er kiezen uit talloze wandelroutes, variërend van eenvoudige paden voor de jongere beentjes tot uitdagendere routes voor de meer avontuurlijke gezinnen. Onderweg word je getrakteerd op panoramische uitzichten, fonkelende gletsjermeren en een rijke flora en fauna. Ook is er de kans om wilde rendieren, bergvossen en zelfs steenarenden te spotten. Een dag in Jotunheimen staat garant voor een avontuur in de wilde natuur, en herinneringen die generaties lang gekoesterd zullen worden!

> Bekijk leuke accommodaties in Jotunheimen Nationaal Park via Booking.

Noorwegen-mooiste-plekken-5-otunheimen-Nationaal-Park


Dat waren de mooiste plekken in Noorwegen

Het verkennen van de mooiste plekken in Noorwegen met kinderen is een ervaring die je gezin nooit zal vergeten. Voor nog meer tips en aanbevelingen kun je altijd terecht in ons Europa forum. Hier kun je sparren met andere ouders, ervaringen uitwisselen en inspiratie opdoen voor je volgende reis. Dankzij onze gratis WeDiscover app ontvang je meldingen zodra er een bericht of antwoord is geplaatst. Tot in het forum!
Over ons Een gratis reisforum voor
vakanties met kinderen

Het ouderschap inspireerde ons tot het ontwikkelen van een app: een gratis reisforum voor ouders om inspiratie op te doen en tips te delen over vakanties met kinderen! Chat, inspireer en lees verhalen van honderden andere ouders.

Bekijk het reisforum
Copyright © 2023 WeDiscover | Powered by WebSentiment
Inloggen om verder te gaan. Hiervoor dien je ingelogd te zijn. Nog geen account? Ga dan naar registreren.
Laat je inspireren in ons gratis reisforum voor ouders!Registreer je nu 100% gratis en neem deel aan onze reisforum groepen. 
Stel hier al je vragen, deel je (on)zekerheden, spar met andere ouders en ontdek de mooiste en meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen!
Ontdek onze app
Het product is toegevoegd
aan uw winkelmand