Singapore met kinderen: De leukste activiteiten en tips

 

Afgelopen mei reisde wij naar Bali, maar niet zonder tussenstop in Singapore, waar ik in 2013 gewoond heb. Altijd als wij een tussenstop in Singapore moesten maken bleven we hier een paar dagen, maar dit werd de eerste keer met onze dochter van net 4 jaar en onze zoon van 8 maanden oud.

 

Deze blog over Singapore met kinderen is geschreven door Patty Duijvestijn.

 

Omdat wij (vooral ik) al veel gezien hebben, hebben we onze dochter de kindereditie van Lonely Planet gegeven met stickers om te plakken bij alle plaatjes die zij leuk vond en hier kwamen leuke en verrassende dingen uit. In deze blog deel ik wat wij leuke activiteiten vonden voor 5 dagen in Singapore met het gezin. Mocht je langer de tijd hebben is er nog veel meer te zien en te doen. Laat dan even een berichtje achter op het reisforum, dan kan ik je helpen met nog meer kindvriendelijk tips over Singapore.

 

Aankomst in Singapore: een handige tip voor een jetlag

Vanaf Amsterdam land je eigenlijk altijd rond 6.00 uur in de ochtend in Singapore. Dit is heel fijn omdat je nog de hele dag hebt, maar je hebt natuurlijk wel de nacht overgeslagen. Wij hebben ervoor gekozen te verblijven in Holiday Inn Orchard, omdat we al vanaf 10:00 uur mochten inchecken. Het hotel is wat verouderd en minder mooi dan de foto's doen geloven, maar wel op een goede en centrale locatie en met twee tweepersoonsbedden op de kamer en mogelijkheid voor een babybedje. 

 

Jetlag tip: Na aankomst zijn we eerst naar het hotel gegaan. Na het ontbijt en een douche zijn we 2 uurtjes gaan slapen, zodat de kinderen toch wat uitgerust zouden zijn als we de stad gingen verkennen. 

 

Openbaar vervoer in Singapore met kinderen

Singapore is heel goed te reizen met het openbaar vervoer. Voor S$12,- (omgerekend ongeveer € 8,50) koop je een metropas met hierop een tegoed van S$ 7,-. 

 

Goed om te weten: de metropassen zijn niet op elk station verkrijgbaar, maar wel op grotere stations en op het vliegveld. Er moet betaald worden voor elke passagier boven de 3 jaar.

 

Marina Bay en Gardens by the Bay

Wij begonnen in Singapore met een rondje langs Marina Bay. Hier heb je de Merlion, de bekende fontein door zijn half leeuw, half vis uiterlijk, hier zijn er totaal 3 van te vinden in de stad, maar dit is de bekendste. 

 

Hier vind je ook bijzondere architectuur, zoals de Helixbrigde, het Art Science Museum, het Esplanade Theater welke de vorm heeft van een durian en het bekende hotel Marina Bay Sands. 

 

 

Marina Bay Sands bezoeken met kinderen

Marina Bay Sands is het meest iconische hotel van Singapore, met een prachtig uitzicht en een infinity pool. Je kunt (tegen betaling) het observationdeck op, wat speciaal bedoeld is voor de niet-hotelgasten. Daarnaast is er ook een mogelijkheid te eten of drinken in een van de 4 restaurants op de top. Hiervoor moet je een reservering maken, maar krijg je hetzelfde uitzicht zonder een toegangsbewijs te moeten kopen (consumptie is verplicht). Toegang tot het zwembad is alleen mogelijk als hotelgast. 

 

Achter het hotel vind je de Gardens by the Bay. Dit bestaat uit verschillende onderdelen, elk met een apart ticket te bezoeken. Je hebt het Cloud Forest, Flowerdome, Supertrees en het park zelf, met waterspeeltuin (let op, deze is alleen donderdag t/m zondag geopend). 

 

Cloud Forest en Supertrees met kinderen

Het Cloud Forest was zeker een aanrader, hier vind je veel planten en bloemen die te vinden zijn in het regenwoud en er is een gigantische indoor waterval. Onze dochter wilde graag de Supertrees zien, we zijn met een lift naar boven gegaan en hier loop je op een brug tussen de grote futuristische bomen. 

 

Tip: Elke avond is hier om 19:45 en 20:45 uur een lichtshow met muziek. Deze show is gratis te bezoeken, duurt ongeveer 15 a 20 minuten en was echt haar hoogtepunt van deze trip.

 

Little India, Chinatown en street art in Singapore

De wijken Little India en de straten rondom Haiji Lane staan bekend om de streetart. Wanneer je een beetje ronddwaalt door de wijken en vooral alle zijstraatjes inkijkt kom je de mooiste schilderingen tegen. Ook Chinatown is een wijk die het verkennen zeker waard is, met de kleine winkeltjes, restaurantjes en de mooie Buddha Tooth Relic Temple. In deze wijk vind je overdag vaak marktjes. Een andere leuke overdekte markt is Bugis Streets, dit zit tegenover het winkelcentrum Bugis Junctions, je raakt verdwaald in alle kraampjes met onder andere kleding en souvenirs.

 

 

Singapore Botanic Gardens

Mijn lievelingsplek in de stad is toch wel de Botanic Gardens. Hier kan je dagen lopen zonder uitgekeken te raken. Zelf neem ik graag de ingang bij Tanglin Road, omdat ik dit het mooiste stuk van de tuin vind, hiervoor moet je de metrohalte Napier nemen. Er zijn veel verschillende ingangen, dus als je kan wil je het bezoek hier opsplitsen.

 

De tuin bestaat uit verschillende delen waarbij de orchideeëntuin het enige is waarvoor entree betaald moet worden. Er zijn in de gardens ook een aantal kleine restaurants te vinden om lekker te kunnen eten. In het weekend vindt er geregeld een concert plaatst bij het Swan Lake, deze is gratis te bezoeken en vaak wordt hier klassieke muziek gespeeld door een groot orkest. 

 

Wat erg leuk is de Jacob Ballas kindergarden, hier zijn verschillende routes met kinderen, maar ook een leuk speeltuin met water. 

 

Tip: Bezoek speeltuinen in de ochtend om te voorkomen dat speeltoestellen te heet worden.

 

 

Macritchie treetopwalk

Voor wie houdt van natuur heeft Singapore, ondanks het kleine oppervlak en vele inwoners, veel natuur te bieden. De Macritchie treetopwalk is een ontzettend mooie route en start met een boardwalk, hier zijn veel kleinere dieren te zien zoals slangen, eekhoorns, libelle, spinnen, vlinders en veel andere insecten. Uiteindelijk komt dit uit bij de treetopwalkwaar veel apen te vinden zijn. Je voelt je in de jungle en dat terwijl dit gewoon in een stad te vinden is. 

 

Sungei Buloh Wetlands: Verken de wilde natuur

Het is een lange rit er naartoe, omdat het tegen het randje van Maleisie ligt, maar daardoor ook meer dan de moeite waard. In de Sungei Buloh wetlands kunt je veel varanen zien en vogels spotten, wij kwamen zelf een ijsvogel en otters tegen, maar er zijn ook mensen die hier krokodillen spotten. Het is hier ontzettend rustig en wij leken de enige te zijn die rondliepen. De totale route is ongeveer 8 kilometer, maar bestaat uit 3 delen, dus kan ook korter worden gemaakt door 1 of 2 van de delen te kiezen. 

 

Tip: Belangrijk om te weten is dat hier niks te koop is en het erg warm kan zijn, dus neem voldoende eten en drinken mee. Op deze plek komen niet zomaar taxi’s voorbij, dus een MRT kaart met voldoende saldo voor de bus terug is wel noodzakelijk.

 

 

Sentosa Island: Adrenaline voor oudere kinderen

Reis je met oudere kinderen en zijn jullie toe aan wat adrenaline? Sla dan Sentosa Island niet over. Dit eiland kun je op 3 manieren bereiken, met de metro, taxi of kabelbaan. Behalve het strand en het meest zuidelijke punt van het continent heb je hier ook veel leuke activiteiten zoals skydive, zipline, budgeejump, een obstakel route en een waterpark. Ook vind je hier Universal Studios en het S.E.A. Aquarium. 

 

Het S.E.A. Aquarium hebben wij gedaan op verzoek van onze dochter. We stelden ons er niet te veel van voor, maar het was erg indrukwekkend. In een van de zalen vind je een groot aquarium met 18 miljoen liter water, waar je uren naar kunt kijken. Je kunt gaan zitten en ook wat eten of drinken halen terwijl je je diep in de zee voelt.

 

Wat te doen op Sentosa Island:

• Skyline Luge en zipline: Ideaal voor adrenalinejunkies.

• Universal Studios en het S.E.A. Aquarium: Geweldige daguitjes voor gezinnen.

• Stranden van Sentosa: Perfect voor ontspanning.

 

 

Eten in Singapore met kinderen

Ondanks dat Singapore een duur land is met hoge hotelprijzen zijn de meeste activiteiten gratis en is het eten niet duur. In Singapore vind je namelijk veel foodcourts, hier eet je vaak voor minder dan 5 euro per persoon een lekker en vaak gezonde maaltijd. Het leuke hieraan is dat je bij verschillende kraampjes kan bestellen en er dus veel keuze is. 

 

Daarnaast zijn er volop restaurants te vinden. Loop door de Chinatown, Arabstreet of Ann Siang Hill en je vindt leuke kleine restaurants. Er zijn natuurlijk ook mogelijkheden om wat luxer te eten of meer de tijd nemen, dan ga je naar Clarke Quay, hier zit je aan het water en is een hele gezellige sfeer. Je kunt ook zitten in het overdekte gedeelte, hier is vaak wat livemuziek.

 

Boottocht Marina Bay

Na 5 drukke dagen hebben wij onze laatste avond afgesloten met een boottochtje in Marina Bay en we kunnen nu al niet wachten tot we onze volgende overstap hier mogen maken.

 

Handige tips voor je vakantie naar Singapore met kinderen

• Neem cash mee: Nederlandse bankpassen werken vaak niet in hotels, winkels of restaurants, zorg dat je voldoende cash bij je hebt, want pinnen mag ook maximaal 2 keer per dag tot een bedrag van omgerekend 600 euro en dit kan problemen opleveren bij inchecken van een hotel, dus kan je vooraf betalen is dat zeker aan te raden.

Hotel keuze: Persoonlijk zou ik volgende keer niet weer een hotel met zwembad boeken, omdat er ontzettend veel waterspeeltuin zijn en er veel meer keuze is voor grotere hotelkamers/suites bij hotels die geen zwembad hebben.

• Speeltuinen: Staan er speeltuinen op de planning? Probeer dit in de ochtend te doen vanwege de warmte van de speeltoestellen.

• Het hele jaar door reizen: Elk moment van het jaar kun je afreizen naar Singapore, het weer verschilt erg weinig gedurende het jaar. Een kleine tropische bui en hier en daar onweer is niet ongewoon, maar duurt vaak maar kort.

• Visa on arrival: dit is nodig en kan bij de douane worden een aangevraagd op de tablets die aanwezig zijn.

• Changgi Airport: Heb je een overstap korter dan 5 uur zul je op het vliegveld moeten blijven. Bekijk even de website van Changgi Airport, want er zijn ook hier veel activiteiten te doen en vergeet ook zeker de indoor waterval niet. Je hoeft je hier ook zeker niet te vervelen. Is je overstap langer dan 5 uur, ren door de douche, want dit kleine land zal je zeker niet teleurstellen.

 

Hotels in Singapore waar wij verbleven

Parkroyal on Pickering: onze favoriet, dit is een heel fijn hotel. Prachtige kamers, mooi zwembad, de architectuur is bijzonder en de locatie lekker centraal. Helaas zijn hier geen familiekamers beschikbaar. Je kan tot 3 personen op een kamer verblijven, maar er kan geen bed worden bijgezet.

Marina Bay Sands: verblijven in dit hotel is de enige mogelijkheid om toegang te krijgen tot het zwembad. Helaas is het niet mogelijk een kamer te boeken voor meer dan 2 personen.

Cube Hotel: De kamers ingedeeld met stapelbedden, is gelegen in Chinatown en dichtbij de metrohalte.

Shangri-La: prachtig hotel met leuke activiteiten voor kinderen, maar op een lastige locatie. Het ligt ver van de vele activiteiten en eigenlijk is er altijd wel een taxi nodig van en naar het hotel.

Conrad Hotel: prachtig hotel, gelegen in het business district. De kamers hebben twee tweepersoonbedden.

Over ons Een gratis reisforum voor
vakanties met kinderen

Het ouderschap inspireerde ons tot het ontwikkelen van een app: een gratis reisforum voor ouders om inspiratie op te doen en tips te delen over vakanties met kinderen! Chat, inspireer en lees verhalen van honderden andere ouders.

Bekijk het reisforum
Copyright © 2023 WeDiscover | Powered by WebSentiment
Inloggen om verder te gaan. Hiervoor dien je ingelogd te zijn. Nog geen account? Ga dan naar registreren.
Laat je inspireren in ons gratis reisforum voor ouders!Registreer je nu 100% gratis en neem deel aan onze reisforum groepen. 
Stel hier al je vragen, deel je (on)zekerheden, spar met andere ouders en ontdek de mooiste en meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen!
Ontdek onze app
Het product is toegevoegd
aan uw winkelmand