Tips voor een heerlijke wintersport met kinderen 

Wintersport met kinderen is ontzettend leuk! Heerlijk in de sneeuw, sportief bezig zijn!

Er zijn veel kindvriendelijke wintersportgebieden te vinden die ideaal zijn voor kinderen. In deze kindvriendelijke skigebieden is vaak een crèche bij de piste aanwezig en hebben ze speciale skilessen voor de allerkleinsten zoals peuters. Hieronder delen we tips voor een heerlijke wintersport met kinderen. 

1. Zoek naar kindvriendelijke skigebieden voor een wintersport met kinderen

Als je op wintersport gaat en wilt gaan skiën met kinderen, is het belangrijk om een skigebied te kiezen dat geschikt is voor het hele gezin. Een groot en uitgestrekt skigebied is leuk, maar je moet je afvragen of je tijd genoeg hebt om al die kilometers aan pistes te verkennen. Zeker als je kinderen naar de skischool gaan, kan je skitijd samen beperkter zijn dan je gewend bent. Daarom is het van belang om bij het zoeken naar een skigebied goed te letten op de aanwezigheid van een betrouwbare skischool waar je je kinderen met een gerust hart kunt achterlaten. Zo kun je zelf lekker skiën, snowboarden of sneeuwschoenwandelen, terwijl je kinderen les krijgen en plezier maken in de sneeuw.

Wintersport met kinderen hoeft dus geen uitdaging te zijn, zolang je maar een kindvriendelijk skigebied kiest dat aan alle wensen van het gezin voldoet.

Een leuk en kindvriendelijke wintersportbestemming is Winterberg in Duitsland. Winterberg ligt relatief dichtbij, dus ook mogelijk voor een midweekje of een weekendje weg. Ideaal om hier te gaan oefenen met de kinderen!

2. Ga voorbereid op wintersport met kinderen - start op een indoorbaan

Als je met je gezin op wintersport gaat, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat iedereen goed voorbereid is. Zeker als je kinderen nog nooit hebben geskied, kan het erg overweldigend en eng zijn om voor het eerst op de latten te staan. Daarom is het een goed idee om je kleintjes alvast een (proef)lesje skiën te laten nemen op een indoorbaan voordat je op wintersport gaat. Zo kunnen ze alvast wennen aan de uitrusting en de basisprincipes leren, zodat het minder nieuw en eng is om op wintersport naar de skischool te gaan.

3. Huur skimateriaal op locatie tijdens je wintersport met kinderen

Het huren van skimateriaal is een slimme en voordelige keuze wanneer je met kinderen op wintersport gaat. Kinderen groeien namelijk zo snel dat ze er (bijna altijd) na een jaar alweer uitgegroeid zijn. Om kosten te besparen, kun je skimateriaal huren in plaats van elk jaar nieuw materiaal te kopen. Zo ben je verzekerd van goed passend en up-to-date materiaal voor je kinderen, zonder dat het een flinke kostenpost wordt.

Het huren van skimateriaal op locatie biedt nog meer voordelen. Zo hoef je je geen zorgen te maken over het meenemen van de ski-uitrusting op reis. Bovendien is het huren van skimateriaal op locatie meestal een stuk goedkoper dan het huren van materiaal in Nederland.

4. Tips voor wintersport met een dreumes 

Een dreumes die nog amper kan lopen is natuurlijk nog niet klaar voor de piste, maar dat betekent niet dat je niet op wintersportvakantie kunt gaan met je gezin. Er zijn nog zoveel andere leuke activiteiten te doen tijdens een wintersportvakantie met kinderen, zoals lekker spelen in de sneeuw. Net zoals op het strand kun je met sneeuw mooie dingen bouwen met een simpel schepje en warme handschoenen. Je kindje zal hier zeker van genieten.

Sleeën met je dreumes is ook een groot succes. In de meeste skigebieden is er een speciale 'baby-piste' waar je samen vanaf kunt sleeën. Maar ook het meenemen van je kindje op de slee om boodschappen te doen, kan een leuke en gezellige activiteit zijn. Dit maakt boodschappen doen in de sneeuw een stuk leuker.

Een winterwandeling is ook een erg leuke en gezonde activiteit. Neem een kinderdrager (of een slee) mee zodat je kindje niet de hele tijd hoeft te lopen en jij een langere wandeling kunt maken. Onderweg kom je vaak kleine, gezellige en sfeervolle hutjes tegen waar je koffie of warme chocomel kunt drinken. Een wandeling is niet alleen leuk voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Het is een actieve manier om van het winterse landschap te genieten.Laat je dus niet tegenhouden door het idee dat wintersport met een dreumes onmogelijk is.

Er zijn genoeg andere activiteiten te doen in de sneeuw die zeker net zo leuk zijn. Of je nu gaat sleeën, wandelen of sneeuwpoppen bouwen, er is altijd wel iets te doen tijdens een wintersportvakantie met kinderen.

Een-draagzak-of-rugdrager-tijdens-het-wandelen-met-kinderen


5. Bespaar geld op je wintersport met kinderen

Als je met je kinderen op wintersportvakantie gaat, is het zeker de moeite waard om te overwegen om buiten de schoolvakanties te gaan. Dit kan financieel voordeliger zijn en bovendien zijn de skipistes in die periodes over het algemeen veel minder druk. Dit maakt het voor je kinderen een stuk gemakkelijker om aan het skiën gewend te raken en meer tijd door te brengen op de piste.

Als je buiten de schoolvakanties op wintersport gaat, heb je vaak ook meer keuze in accommodaties en is het gemakkelijker om skilessen voor je kinderen te boeken. Het is dan ook zeker aan te raden om dit te overwegen wanneer je een wintersportvakantie plant met je gezin. Wil je geld besparen op je wintersportvakantie met kinderen? Boek dan buiten het hoogseizoen en geniet van een geweldige vakantie met je gezin op de skipistes.


6. Goede kleding is een must
 tijdens je wintersport met kinderen

Bij het plannen van een wintersportvakantie met kinderen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ze goed gekleed zijn voor de koude weersomstandigheden. Ten eerste moet je natuurlijk kiezen voor kleding voor je kindjes die héél goed isoleert. Om dat te doen, creëer je het best meerdere laagjes die vooral de kou van het lichaam weg houden en het aangenamer maken om urenlang buiten te zijn. Wanneer je kind verschillende laagjes aan heeft, is het gemakkelijker om een laagje uit te doen wanneer hij/zij het warmer krijgt door het wandelen of skiën.

Doorgaans bestaat goede wintersportkleding uit drie of meer lagen waaronder een thermo laag, een fleece laag en een waterafstotende buiten laag. Naast standaard kledingstukken met thermische eigenschappen is ook thermisch ondergoed een slimme investering om het lichaam van je kindjes droog én warm te houden. Een muts, goede sokken en handschoenen mogen ook niet ontbreken. Zorg dat deze van goede kwaliteit zijn, vooral de handschoenen. Zorg dat je een reservepaar handschoenen meeneemt zodat een eventueel nat paar de tijd heeft om te drogen.

Een tip om kosten te besparen op wintersportkleding voor je kinderen is om te kijken naar aanbiedingen. Zo heeft de Lidl vaak goede aanbiedingen op wintersportkleding voor kinderen. Hierbij is het wel belangrijk om er snel bij te zijn, want deze aanbiedingen zijn zeer populair.

7. Een unieke wintersport vakantie met kinderen?

Ga dan met kinderen naar lapland! Een absolute aanrader om dit samen met je kinderen te doen! Geniet hier van de rust, de bossen, maak kennis met de husky's en rendieren en ga op een avontuurlijke safari met de sneeuwscooter. Lapland is een magische bestemming om met kinderen te bezoeken, vol avontuur in de natuur en met dieren. Bovendien is er een dikke laag sneeuw die alles tot één grote speeltuin maakt!

Dat waren onze tips voor een heerlijke wintersport met kinderen

Kortom, wintersport met kinderen is een geweldige manier om quality time door te brengen met het gezin terwijl je geniet van de prachtige berglandschappen en de frisse buitenlucht. Of je nu kiest voor skiën, snowboarden, sleeën of wandelen, er zijn talloze activiteiten te beleven tijdens een wintersportvakantie met kinderen.

Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent, zodat je optimaal kunt genieten van deze onvergetelijke ervaring. We hopen dat onze tips en tricks je hebben geholpen bij het plannen van jouw ideale wintersportvakantie met kinderen. Veel plezier op de pistes!
Over ons Een gratis reisforum voor
vakanties met kinderen

Het ouderschap inspireerde ons tot het ontwikkelen van een app: een gratis reisforum voor ouders om inspiratie op te doen en tips te delen over vakanties met kinderen! Chat, inspireer en lees verhalen van honderden andere ouders.

Bekijk het reisforum
Copyright © 2023 WeDiscover | Powered by WebSentiment
Inloggen om verder te gaan. Hiervoor dien je ingelogd te zijn. Nog geen account? Ga dan naar registreren.
Laat je inspireren in ons gratis reisforum voor ouders!Registreer je nu 100% gratis en neem deel aan onze reisforum groepen. 
Stel hier al je vragen, deel je (on)zekerheden, spar met andere ouders en ontdek de mooiste en meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen!
Ontdek onze app
Het product is toegevoegd
aan uw winkelmand