De wereld zien, beleven en ervaren!


Geschreven door: @traveling.sajada

Hallo, Salaam aleikoem, Sawatdee Khrap, Jambo!
Ik ben Fatima en samen met mijn man Hoessein en onze drie kinderen Isra, Noor en Yasin hebben we een grote passie voor reizen. Samen als gezin de wereld ontdekken is één van onze grootste dromen op aarde. We willen daarnaast ook onze kinderen meegeven dat de wereld groter is dan Nederland.

We hebben al verschillende reizen gemaakt met onze kinderen. Deze reizen bieden hen zoveel waardevolle leermomenten en verrijken hun kijk op het leven. Ze krijgen de kans om andere culturen te ervaren, nieuwe mensen te ontmoeten en ontdekken talloze nieuwe dingen.

Traveling.sajada-gastblog

The Traveling Sajada staat voor het reizende gebedskleed, want waar we ook zijn in de wereld, gaat het met ons mee. Als moslims geloven wij dat de aarde is geschapen door God, Allah. In elk land of elke stad die we bezoeken, zijn we Allah dankbaar dat we weer een stukje van deze aarde hebben mogen zien.

We hebben maar één leven op deze prachtige planeet en het zou zonde zijn als we de wereld niet zouden verkennen, ervaren, proeven en voelen! De natuur, de stranden, de dieren, de architectuur, de mensen en het eten zijn overal ter wereld zeer divers, mooi, bijzonder en magisch. Tijdens onze reizen zijn we ons des te meer bewust van onze religie, omdat we dan stilstaan bij alle pracht en praal die ons hier op aarde is geschonken.

Traveling.sajada-gastblog
Van alle bestemmingen die we samen met kinderen hebben bezocht, zijn deze drie ons het meest bijgebleven. Deze waardevolle herinneringen dragen we voor altijd met ons mee.

Thailand

Onze eerste verre reis bracht ons naar het betoverende Thailand. Vanaf het moment dat we voet aan wal zetten, werden we overweldigd door de liefde en fascinatie die de Thaise bevolking voor kinderen koestert. Overal waar we gingen, werden er spontaan foto's gemaakt van onze kinderen. De mensen zijn buitengewoon vriendelijk en behulpzaam. Waar je ook komt, ze begroeten je met open armen.

Maar natuurlijk heeft Thailand zoveel meer te bieden dan alleen hartverwarmende gastvrijheid. Het land is een schatkamer vol prachtige natuur met betoverende witte stranden, die je uitnodigen om te ontspannen. En laten we het eten niet vergeten - een ware smaaksensatie die je zintuigen betoveren.

Traveling.sajada-gastblog-thailand

Zanzibar (Tanzania)

Zanzibar trekt velen aan vanwege de prachtige stranden en het heerlijke klimaat, maar dit betoverende eiland heeft zoveel meer te bieden. Wat ons echter het meest heeft geraakt tijdens onze reis, is de bevolking van Zanzibar. Ondanks dat velen in armoede leven, hebben ze een ongelooflijk positieve kijk op het leven en blijven ze vol vertrouwen Hakuna Matata (geen zorgen, alles komt goed) zeggen. 

Terwijl je geniet van de adembenemende schoonheid van Zanzibar, vergeet niet om een stap verder te gaan en de lokale bewoners van dit eiland te leren kennen. Ontdek de ware essentie van gastvrijheid, veerkracht en saamhorigheid die Zanzibar zo uniek maken. Het is een ervaring die je niet snel zult vergeten en die je hart zal verwarmen.

Traveling.sajad-gastblog-zanzibar
Traveling.sajada-zanzibar


Malediven

De beelden van de Malediven spreken vaak al voor zich, maar in werkelijkheid is deze bestemming nog adembenemender dan je je kunt voorstellen. De ware schoonheid van deze plek is niet te vangen op een foto of met woorden te omschrijven, maar moet persoonlijk worden ervaren. Hoewel de Malediven vaak gezien worden als de perfecte bestemming voor huwelijksreizen, zien wij het ook als de ideale plek voor een familievakantie.

Waarom zou je met kinderen naar de Malediven moeten gaan?  Ten eerste, de eindeloze stranden en het kristalheldere water bieden een veilige plek voor kinderen om in te zwemmen, te snorkelen en zandkastelen te bouwen.

Ten tweede, de Malediven is een oase van rust, waardoor het de perfecte gelegenheid is om quality time door te brengen als gezin. Je kunt samen ontspannen op de witte zandstranden, genieten van verfrissende duiken in het azuurblauwe water en onvergetelijke zonsondergangen ervaren.

Ten derde, de resorts en hotels op de Malediven hebben vaak uitstekende voorzieningen voor gezinnen. Van speciale kinderclubs en kinderzwembaden tot activiteiten zoals snorkelen, kajakken en het verkennen van de natuur, er is altijd iets te beleven voor kinderen van alle leeftijden.

Dus naast dat de Malediven bekend staat als een romantische bestemming, is het zeker ook een plek waar gezinnen kunnen genieten van onvergetelijke avonturen en kostbare momenten samen. 

Traveling.sajada-Malediven
Traveling.sajada-Malediven

Onze wensenlijst

Op onze wensenlijst staan nog vele bestemmingen die we graag nog willen bezoeken. Indonesië, Maleisië, Scandinavië, Australië, Japan, Zuid-Afrika, Vietnam en noem maar op! 

Wil je graag meer lezen over onze reizen? Volg ons dan ook op onze Instagram @traveling.sajada of neem een kijkje op onze website www.thetravelingsajada.com
Over ons Een gratis reisforum voor
vakanties met kinderen

Het ouderschap inspireerde ons tot het ontwikkelen van een app: een gratis reisforum voor ouders om inspiratie op te doen en tips te delen over vakanties met kinderen! Chat, inspireer en lees verhalen van honderden andere ouders.

Bekijk het reisforum
Copyright © 2023 WeDiscover | Powered by WebSentiment
Inloggen om verder te gaan. Hiervoor dien je ingelogd te zijn. Nog geen account? Ga dan naar registreren.
Laat je inspireren in ons gratis reisforum voor ouders!Registreer je nu 100% gratis en neem deel aan onze reisforum groepen. 
Stel hier al je vragen, deel je (on)zekerheden, spar met andere ouders en ontdek de mooiste en meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen!
Ontdek onze app
Het product is toegevoegd
aan uw winkelmand